Artrita reumatoida

Descriere Remediu Naturist

 

Chiar dacă cauzele exacte ale artritei reumatoide nu sunt total cunoscute, un set complex de factori genetici si de mediu par să contribuie la susceptibilitatea acestei boli. Deoarece s-a observat ca incidenta artritei reumatoide a devenit similara în numeroase culturi şi regiuni geografice, de pe tot globul, se presupune ca expunerile de mediu care provoaca artrita reumatoida trebuie să fie larg răspândite.

Poliartrita reumatoida poate fi cauzata de o serie de factori. Este destul de greu chiar si pentru medici sa le explice pacientilor lor care sunt de fapt elementele care duc la apritia bolii in cazul lor, deoarece cauzele pot fi multiple si complexe. Cei mai frecventi dintre toţi factorii care declanseaza aparitia atritei reumatodoide sunt:

• Virusurile, ciupercile si bacteriile

Aceste elemente au fost mult timp suspectate a fi cauzele profunde ale poliartritei reumatoide, dar nu s-a dovedit că acestea sunt suficiente pentru a provoca boala. Insa este sigur faptul că virusurile, ciupercile si bacteriile joacă un anumit rol în dezvoltarea bolii, deoarece acestea determina actionarea sistemul imunitar al organismului. Prin urmare, nu poate fi exclus faptul că aceşti agenţi infecţioşi ar putea avea ceva de-a face cu artrita reumatoida.

• Genetica

Există, de asemenea, studii care arată  că artrita reumatoida poate fi mostenita. Au fost efectuate cercetări în toată lumea pentru a cauta cauza principala a acestei boli. Într-un anumit grup de pacienţi care suferă de poliartrită reumatoidă, s-a constatat că un număr dintre ei au membri de familie care suferă de această boală într-un fel sau altul. Acest lucru a determinat ca oamenii de ştiinţă să stabileasca faptul că anumite tipuri de artrita reumatoida pot fi transferate genetic.

• Alergenii

Deoarece artrita reumatoida implica sistemul imunitar, este rezonabil să se presupună că anumiti alergenii determina anticorpi care ataca articulaţiile. Alergenii intră sub incidenţa factorilor de mediu care ar putea declanşa boala. Acestia ar putea fi alimentele pe care le mancam, expunerea la anumite tipuri de bacterii în aer sau un deficit de anumite tipuri de vitamine din organism.

• Modificări hormonale

Pentru femei, s-a constatat faptul că în timpul sarcinii, nivelul lor de progesteron si estrogen devine relativ ridicat. Cu toate acestea, după naştere, nivelul acestor hormoni scade drastic. Acesta este unul dintre motivele pentru care poliartrita reumatoida de multe ori apare după naşterea copilului.

• Fumatul

Au existat studii relevante care arată ca toxinele din fumul din fumul de tigara pot creşte riscul unei persoane de a dezvolta artrita reumatoida, acum sau în orice moment în viitor. Pe de altă parte, pentru acei oameni care au deja poliartrită reumatoidă şi încă mai continuă să fumeze, şansele lor de a avea un atac sunt mai mari decât cei care nu fumeaza. In tutun exista anumite substanţe care declanseaza atacul.

Functia articulatiilor

O articulatie este intersecţia a două oase umane. Capetele acestor oase sunt acoperite cu o substanţă neteda, moale şi durabilă numita cartilaj. Cartilajul este cel care permite oaselor să alunece fără prea multa frecare. Acesta funcţionează ca un dispozitiv care atenuează şi absoarbe forţele create în timpul mişcărilor oaselor.

Atunci când o persoană suferă  de poliartrită reumatoidă, poate aparea o anumita dereglare autoimuna care ar putea declanşa un atac spre celulele sanatoase ale tesuturilor. Cele mai frecvente tipuri de ţesuturi care sunt atacate sunt cele ale articulaţiilor. Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna, care determina organismul sa produca celule care ataca tesuturile proprii. Acest lucru duce la inflamatie care afecteaza articulatiile si muschii din jur. Odată ce se întâmplă acest lucru, articulaţiilor se umfla si devin foarte dureroase.

Poliartrita reumatoidă este o boală cronică care poate continua pe termen nedefinit şi care nu dispare pur si simplu. De asemenea, este posibil ca artrita reumatoida sa afecteze toate celelalte organe prezente în organism. In acest caz este foarte greu ca boala sa fie diagnosticata şi tratata într-un stadiu incipient.

Poliartrita reumatoida poate provoca invaliditate totală. Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă  instantaneu, simplul fapt că un pacient isi poate pierde în cele din urmă funcţiile mobile ar trebui să fie un motiv suficient de îngrijorare ori de câte ori simptomele acestei boli apar.

Articulatiile cel mai frecvent afectate

Cel mai frecvent semn de artrita reumatoida ar putea fi umflarea, senzibilizarea si rigidizarea articulatiilor. Organismul uman are o multime de articulaţii, insa părţile cele mai comune care sunt afectate de poliartrită reumatoidă sunt mainile, bratele, picioarele, umerii si gâtul. Orice durere care vine si pleaca, simţita în aceste zone ale corpului, ar trebui să fie luata in considerare si raportata medicului pentru a stabili un diagnostic. 

Persoanele cu poliartrită reumatoidă, de asemenea, se simt obosite cu uşurinţă. Cateva minute de exercitii fizice pot fi extenuante si vor solicita odihna pacientului. Mai devreme sau mai târziu, chiar cea mai simplă activitate, cum ar fi exercitarea la locul de munca sau activitatile zilnice vor deveni destul de dificile

Grupa de varsta cea mai sensibila

Poliartrita reumatoida este foarte frecventa la persoanele cu varste cuprinse intre 20 - 45 de ani, cu toate că această boală ar putea aparea la orice persoana, indiferent de varsta. Oamenii care suferă de poliartrită reumatoidă nu pot face ceea ce poate o persoană normală, în ceea ce priveşte eforturile fizice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, inotul şi alte activitati. Din aceasta cauza, familia şi prietenii pacienţilor cu poliartrită reumatoidă devin afectati, de asemenea.

Diagnosticul şi tratamentul poliartritei reumatoide ar trebui să fie făcut de un reumatolog. Un reumatolog este un tip de doctor care este specializat în artrita şi toate celelalte boli ale muşchilor, oaselor şi articulaţiilor. Dar cele mai multe ori, nu acestia nu sunt singurii oameni care pot ajuta pacienţii atunci când vine vorba de tratamentul şi de prevenirea bolii. Asistentele, terapeutii fizici, chirurgii ortopezi, psihologi, si chiar şi lucrătorii sociali pot ajuta, de asemenea.

Tratament pentru atrita reumatodoida

În mod normal, tratamentul recomandat presupune încurajarea activităţilor fizice. Persoana care suferă de poliartrită reumatoidă, trebuie să exercite articulatiile pentru a evita rigidizarea completa si handicap. De asemenea, trebuie să ia repaus corespunzător, pentru a reduce inflamaţia articulaţiilor. În unele cazuri se pot folosi anumite dispozitive numite atele pentru a reduce durerea şi pentru a putea desfăşura independent activităţile de zi cu zi. De exemplu, folosind o  atelă, pacientul se poate ridica din pat sau de pe scaun, fără a fi ajutat de o altă persoană.

Medicii pot administra diferite medicamente, cum ar fi analgezicele sau medicamentele anti-reumatice. Acestea ajuta la reducerea si controlul durerii şi a inflamaţiei articulaţiilor. În cazuri foarte grave sau extreme, chirurgia este recomandată pentru a înlocui partea deteriorată cu un material artificial "prietenos cu corpul" din metal sau plastic.

Remediu naturist pentru artrita reumatodoida cu produse Calivita

Nu există niciun leac cunoscut pentru poliartrită reumatoidă, insa terapiile alternative sunt populare în rândul persoanelor cu afectiune. Cu toate acestea, ele ar trebui să completeze, nu să înlocuiască, tratamentele convenţionale. Remediile naturale pot avea de multe ori efecte spectaculoase asupra simptomelor afectiunii, si mia mult decat atat, sunt lipsite de efecte nocive. Cartilajul de rechin este un remediu foarte popular printre suferinzii de atrita deoarece are efect antiinflamator si sprijina functionarea sanatoasa a articulatiilor. Datorita efectului antiinflamator si imunomodulator Shark Aid – supliment alimentar pe baza de cartilaj de rechin -  poate fi recomandat in cazul artritei reumatodoide, osteoartritei, reumatismului, traumatismelor osteoarticulare si bolilor autoimune.

Aspirina naturala sau White Whillow Calivita,  are efect de calmare a durerilor si scade febra.

Uleiul de primula - Evening Primrose Oil este eficient in emeliorarea durerilor in atrita reumatodoida si are un efect de amelioare a starilor depresive induse de disconfortul general al acestei afectiuni.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Artrita reumatoida

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid este un foarte bun imunomodulator si antiinflamator natural, eficient in tratamentul bolilor autoimune, in traumatisme osteoarticulare, atrita reumatodoida, reumatism si osteoartrita.
2. White Whillow83.00 Ron1-1-1100 capsule = 53 gDetalii Produs
White Whillow sau aspirina naturala este un extract pe baza de scoarta de salcie, cu efect antiinflamator si analgezic. Este util in tratamentul atritei deoarece reduce inflamatia, calmeaza durerea si scade febra.
3. LiverAid215.00 Ron1-1-0100 capsule = 90 gDetalii Produs
Liver Aid sprijina o functionare optima a ficatului, un organ foarte important si solicitat de catre organism. Acesta filtreaza medicamentele si substantele nocive care intra in organism; de asemenea, este responsabil pentru sinteza anumitor hormoni.
4. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-1-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Evening Primrose Oil este un foarte bun antioxidant natural. Acizii grasi esentiali din uleiul de primula contribuie la o buna functionare a articulatiilor si au un efect antiinflamator.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Artrita reumatoida este o boala imflamatorie cronica a invelisului sinovial (care produce lichidul articular lubrifiant) al articulatiilor si tecilor tendinoase. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Arteriopatie obliterantaDetalii Afectiune
Arteriopatia obliterana este rezultatul dezvoltarii leziunilor aterosclerotice care obstructioneaza in mod progresiv lumenul arterelor si blocheaza vascularizarea distala.
Artrita de tip uric, gutaDetalii Afectiune
Artrita cronica sau acuta recurenta a articulatiilor periferice, datorata depozitarii in jurul articulatiilor si tendoanelor a cristalelor de urat monosodic, in conditiile hiperuricemiei plasmatice.
Hernie de discDetalii Afectiune
Fiecare disc al coloanei vertebrale arata ca o gogoasa cu jeleu. Atunci cand discul degenereaza datorita varstei sau unui prejudiciu, partea centrala mai moale se poate rupe (hernia), prin inelul exterior din jur (inelului fibros). Aceasta ruptura anormala a portiunii centrale a discului este mentionata ca o hernie de disc.
Lumbago - LombosciaticaDetalii Afectiune
Lumbago este o afectiune lombara cel mai adesea cauzata de supra solicitarea muschilor din partea de jos a spatelui datorita unei  indoiri sau rasuciri bruste sau datorita unei tehnici de ridicare necorespunzatoare atunci cand este vorba despre obiecte grele. Uneori, tensiunea musculara nu poate fi simtita imediat si poate sa apara treptat, pe masura ce zona se incordeaza.
Dureri de picioare (grele, obosite)Detalii Afectiune
Durerile la nivelul picioarelor sunt rezultatul uneia sau mai multora dintre cauzele traumatice si non-traumatice care duc la inflamarea tesutului, ce afectează oasele, muschii, tendoanele, ligamentele, articulatiile, vasele de sange, nervii si pielea. Unele boli de spate pot provoca, de asemenea, durere care poate radia la picioare. 
Artropatie psoriazicaDetalii Afectiune
Artropatia psoriazica este o forma de artrita (inflamatie articulara) dureroasa care apare la un mic procent de pacienti cu psoriazis.
ArtrozaDetalii Afectiune
Artroza este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.                                                                                             
Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)Detalii Afectiune
Este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.
CoxartrozaDetalii Afectiune
Coxartroza este o boala degenerativa care duce la distrugerea articulaţiilor şoldului, mai precis, la nivelul articulatiei coxofemurale; ea poate apărea in una sau in ambele parti.
Sindromul Reiter (artrita reactiva)Detalii Afectiune
Sindromul Reiter, cunoscut si ca artrita reactiva, este o forma cronica de artrita inflamatorie dezvoltata ca raspuns la o infectie si caracterizata de aparitia a trei afectiuni: artrita, inflamatia oculara (conjunctivita) si inflamatia aparatului reproducator, urinar sau gastrointestinal.
Platfus (picior plat)Detalii Afectiune
Platfusul, cunoscut si sub denumirea de "picior plat" reprezinta o deformatie dureroasa a boltii plantare a piciorului (concavitatea talpii) care apar ca urmare a deteriorarii tesuturilor moi din arcada talpii.  

0 recenzii pentru Artrita reumatoida

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 1 + 2

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.