Descriere Remediu Naturist

 

Boala articulara degenerativa; artroza; osteoartrita hipertrofica.

Este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.

Boala artrozica (BA), cea mai frecventa boala articulara, debuteaza asimptomatic in al 2-lea sau al 3-lea deceniu de viata si este extrem de frecventa la varsta de 70 de ani. Aproape toate persoanele de 40 de ani au unele modificari patologice in articulatiile de sustinere a greutatii, desi relativ putine au simptome. Barbatii si femeile sunt afectati in egala masura dar debutul este mai precoce la barbati.

 

Simptome si semne ale bolii

Debutul este gradat, afectand de obicei una sau doar cateva articulatii. Durerea este in general cel mai precoce simptom si este in general agravata de efort si calmata de repaus. Redoarea matinala urmeaza inactivitatii nocturne, dar dureaza ,< 15-30 min si diminueaza odata cu miscarea.

Cu cat boala progreseaza, mobilitatea articulara scade, apar durerile, crepitatiile sau cracmentele si in fazele avansate contracturi in flexie.

Proliferarea cartilajului, oaselor, ligamentelor, tendoanelor, capsulellor si sinovialei impreuna cu un revarsat articular variabil cantitativ, determina in final marirea de volum a articulatiei caracteristica BA.

Durerea- este de obicei izolata la nivelul articulaţiei afectate. Acesta poate fi mai puternica în timpul şi după mişcarea articulaţiei afectate. In cazurile mai usoare, durerea poate fi absenta până in momentul miscarii şi persistă pentru o scurtă perioadă de timp după. Odihna amelioreaza adesea durerea. În unele cazuri, presiunea fermă pe pielea de deasupra articulatiei va provoca durere. Această sensibilitate a articulatiei nu este de obicei insotita de umflarea aşa cum este in cazul durerii articulare inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida.

Rigiditatea articulatiilor este un alt simptom comun al atrozei ; este cel mai proeminent dimineata după trezire, şi dupa perioade lungi de inactivitate. Miscarea poate usura rigiditatea, insa miscarea excesiva va duce în cele din urmă la durere. Rigiditate tinde sa se agraveze în timp ce boala progreseaza. Chiar şi atunci când rigiditate se reduce, limitele normale de mişcare nu pot fi aceeaşi. Această pierdere de flexibilitate împiedică nivelul unei persoane de mobilitate de-a lungul timpului.

Sunete ale articulatiilor - poate fi auzit un sunet discordant provenit de la articulatii mai ales pe masura ce conditia progreseaza. Uneori, acest sunet poate fi auzit ca o rupă sau o pocnitura, în funcţie de articulatia afectata. În mod normal, cartilajele articulare din capetele osului se freca împreună într-o oarecare măsură. Deoarece cartilajul este bine lubrifiat cu lichid sinovial, nu există, de obicei, niciun zgomot. Insa, atunci cand se instaleaza atroza, această fineţe este împiedicată dând astfel naştere la acest sunet discordant.

Duritatea articulatiilor - articulaţiile mari, cum ar fi cele de la nivelul genunchilor devin mai ferme la atingere. De-a lungul timpului se formeaza osteofite care pot  fi simţite pe piele ca niste bulgări anormali şi duri. Acestea sunt caracteristicile tardive ale bolii.

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de Artroza

Artroza poate fi de diferite tipuri : artroza cervicala, artroza vertebrala, coxartroza, artroza lombara şi artroza articulara.

Artroza cervicalase referă la o degenerare cronica a cartilajului dintre vertebrele cervicale. Cu alte cuvinte, se dezvoltă la nivel local la zona gâtului. Boala apare de obicei la persoanele care se afla in jurul varstei de 40 de ani.Boala este marcata de durere la baza gatului ; gâtul devine rigid iar mişcarea capului devine tot mai dificilă. Durerea se poate raspandi spre braţ şi umăr.În unele cazuri, afectiunea poate fi asimptomatica. Boala este frecventa la persoanele care lucrează multe ore pe zi cu capul aplecat, cum ar fi cele care lucreaza la calculator. Este prezentă la aproape toate persoanele, în grade diferite, dar este mai frecventa la femei. "Cervicartroza" este un alt nume pentru această condiţie.

Tratamentul artrozei cervicale de obicei depinde de gravitatea sindromului. Cazurile usoare sunt tratate prin odihna, medicamente şi exerciţii periodice. Anti-inflamatoarele nesteroidiene cum ar fi ibuprofenul sau aspirina si analgezicele non-narcotice sunt destul de utile in reducerea umflături şi dureri la suferinzii de artroza.

Artroza vertebrala este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Sindromul Facet sau Sindromul Facet mixt. Boala este mai frecventă la persoanele în vârstă. Artroza vertebrala este, de asemenea, rezultata dintr-un prejudiciu.Aceasta se produce atunci când articulaţiile fateta din partea posterioară a coloanei vertebrale se uzeaza. Articulaţiile interapofizare sunt articulaţii osoase cu o suprafaţă netedă de cartilaj. Degenerarea cartilajului duce la  artroza fateta.Simptomele acestei afectiuni implica dureri de cap, dureri de gat, dureri de spate şi o gama redusa a miscarilor spinarii. Afectează în special gatul si partea inferioara a spatelui.

Artroza faţetă poate fi tratată in diverse moduri. Cazurile usoare se vindeca cu ajutorul medicamentelor şi corecţiei de postură. Cazurile mai dureroase sunt tratate prin activitatea fizică, exerciţii fizice şi modificarea de activitate.

Coxartrozaeste o boala degenerativa care afecteaza articulatia şoldului. De asemenea, este cunoscut sub numele de artroza articulatiei soldului.Artroza soldului apare de obicei ca urmare a creşterii degenerare a cartilajului articular. Pierderea de cartilaj în articulatiile osoase dă naştere la această condiţie discomfortanta. Boala cauzeaza dureri articulare la nivelul soldului, iar articulatiile devin din ce în ce mai rigide, afectand activităţile de zi cu zi şi chiar si mobilitatea. La suferinzii de coxartroza mersul pe jos devine din ce in ce mai dificil.

Coxartroza este în principal tratata cu terapii chirurgicale. Dacă terapiile ortopedice şi medicamentele nu au succes in reducerea simptomelor, este necesara inlocuirea articulatiei soldului.

Artroza lombarăeste o boala lombara a coloanei vertebrale, care este cauzata de degenerarea cronică dintre vertebrele lombare. De asemenea, este cunoscut sub numele de "Artroza coloanei vertebrale lombare" sau "Artroza coloanei vertebrale".Boala apare mai ales din cauza posturii anormale sau in cazuri repetate de poziţie a corpului necorespunzatoare în timpul activitatilor obisnuite sau sportive. Aceasta duce la uzura cronică a zonei dintre vertebrele lombare şi, de asemenea, a discului intervertebral.Aceasta boala se caracterizeaza prin "dureri de spate", sau dureri în regiunea spinării. Durerea se simte mai ales în timpul mişcării şi antrenamentelor. Activităţile fizice cauzeaza frecarea vertebrelor, care poate duce la dureri temporare. Această tulburare medicala este în principal vindecata cu ajutorul acoladelor de imobilizare standard sau la comandă, care permit muschilor coloanei vertebrale să se odihnească şi sa păstreze partea din spate într-o poziţie bună. O centură de suport lombar, de asemenea, scade presiunea exercitată asupra vertebrelor.

Artroza articulatieiACeste o boala articulara degenerativa care duce la durere şi disconfort în timpul mişcării umărului. Condiţia poate duce la dezvoltarea osteoartritei la suferinzii de varsta mijlocie. Boala poate rezulta in urma unui prejudiciu, din cauza scăderii sau hiperextensiei umărului din cauza activităţilor cum ar fi halterele.Artroza de umar dă naştere la sensibilitate si durere in articulatia umarului in stadiile incipiente. Durerea creste odata cu efectuarea de activităţi care necesită extinderea braţului, cum ar fi ridicarea unor obiecte grele. O durere uşoară poate fi simţita de asemenea şi în alte regiuni, cum ar fi faţa pieptului şi gâtului.

Boala este tratata cu ajutorul unor terapii medicale naturale, cum ar fi proloterapia.

Artroza vs artrita

Distincţia între artroza şi artrita este adesea confuza, insa cele două sunt doua afectiuni complet diferite :

  • Artroza este o condiţie non-inflamatorie, care implica uzarea cartilajului articulaţiilor, iar artrita este caracterizata printr-o inflamaţie a articulaţiilor.
  • Artroza implică cartilajul articular şi, uneori, osul, iar artrita implică captuseala articulatiilor.
  • Artroza, de obicei, nu prezintă nicio inflamare semnificativa a articulatiilor ; inflamarea este proeminentă în artrita.
  • Artroza se datorează uzurii articulatiei, de multe ori legata de vârstă şi de suprasolicitare, iar artrita este mediată de factori inflamatori autoimuni, infecţiosi şi alte cauze inflamatorii.

Artrita este un termen adesea folosit pentru a descrie un grup de mai mult de 100 de condiţii reumatice. Aceste condiţii pot afecta articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele, precum şi pielea şi anumite organe interne. Medicul va fi capabil să facă o diferenţă de diagnostic bazat pe teste de sânge şi teste radiologice. Următoarele sunt câteva semne inflamatorii asociate cu artrita, care poate fi simţite la nivelul articulaţiilor: roşeaţă, durere, inflamaţie şi căldură.

Artroza este o condiţie articulara degenerativa asociata cu imbatranirea. Aceasta afectează în principal cartilajul care devine rigid, neregulat şi uzat, provocand durere, pierderea de mobilitate şi pierderea puterilor musculare.

Tratamentul artrozei

Artroza este mai des intalnita la persoanele în vârstă, iar tratamentul este limitat. Cheia consta in gestiona durerii, reducerea stresului suplimentar asupra articulaţiilor şi lucul cu un terapeut fizic pentru a îmbunătăţi mobilitatea articulatiilor. Medicamentele care poate fi prescrise pentru durere sunt anti-inflamatoriile nesteroidale cum ar fi ibuprofenul. Proloterapia care ajută la stimularea regenerarii ţesutului articular a demonstrat rezultate promiţătoare, insa poate fi limitata pacienţii vârstnici. Alte terapii, cum ar fi injectia cu cortizon sau cu lubrifiant în articulaţii şi înlocuirea articulatiei  sunt rezervate pentru cazurile severe, în cazul în care cartilajul articular, uneori împreună cu capatul oaselor, au fost semnificativ erodate.

Remediu naturist pentru artroza cu produse Calivita

- Suplimentele nutritionale Shark Aid pe baza de cartilajde rechin sunt eficiente pentru pentru reducerea inflamatiei, protectia aticulatiilor si impiedicarea dezvoltarii osteofitelor.

- Joint Protex este eficient in combaterea durerilor articulare de la nivelul genuchiului, spatelui, coatelor si soldului. Mentine sanatatea articulatiilor si a tesuturilor conjunctive.

-  Demineralizeaza este unul dintre factorii care contribuie la afectiunile articulare, iar Strong Bones 100 impiedica acest proces datorita dozei optime de calciu si magneziu.

Shark Aid - pentru a reduce inflamatia (antiinfalamator), antiialgic, dar cel mai important pentru a impiedica dezvoltarea osteofitelor (ciocuri osoase).

Joint Protex-pentru a reface cartilajul hialin articular

Strong Bones- pentru a impiedica demineralizarile osoase de la nivelul articulatiilor afectate.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Artroza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Shark Aid166.00 Ron1-1-190 tablete = 90 gDetalii Produs
Shark Aid este un foarte bun imunomodulator si antiinflamator natural, eficient in tratamentul bolilor autoimune, in traumatisme osteoarticulare, atrita reumatodoida, artroza, reumatism si osteoartrita.
2. Joint Protex166.00 Ron1-1-190 tableteDetalii Produs
Joint Protex are grija de sanatatea articulatiilor datorita ingredientelor naturale special selectionate. Reduce inflamatia, impiedica aparitia durerilor articulare, reduce imobilitatea articulatiilor. Join Protex la copii reduce durerile de crestere.
3. Strong Bones 10068.26 Ron0-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
Strong Bones asigura o buna mineralizare a oaselor si sprijina o buna functionare a articulatiilor. Strong Bones la copii sprijina procesul natural de crestere si previne carentele de calciu.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Artrozaeste o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Arteriopatie obliterantaDetalii Afectiune
Arteriopatia obliterana este rezultatul dezvoltarii leziunilor aterosclerotice care obstructioneaza in mod progresiv lumenul arterelor si blocheaza vascularizarea distala.
Artrita de tip uric, gutaDetalii Afectiune
Artrita cronica sau acuta recurenta a articulatiilor periferice, datorata depozitarii in jurul articulatiilor si tendoanelor a cristalelor de urat monosodic, in conditiile hiperuricemiei plasmatice.
Hernie de discDetalii Afectiune
Fiecare disc al coloanei vertebrale arata ca o gogoasa cu jeleu. Atunci cand discul degenereaza datorita varstei sau unui prejudiciu, partea centrala mai moale se poate rupe (hernia), prin inelul exterior din jur (inelului fibros). Aceasta ruptura anormala a portiunii centrale a discului este mentionata ca o hernie de disc.
Lumbago - LombosciaticaDetalii Afectiune
Lumbago este o afectiune lombara cel mai adesea cauzata de supra solicitarea muschilor din partea de jos a spatelui datorita unei  indoiri sau rasuciri bruste sau datorita unei tehnici de ridicare necorespunzatoare atunci cand este vorba despre obiecte grele. Uneori, tensiunea musculara nu poate fi simtita imediat si poate sa apara treptat, pe masura ce zona se incordeaza.
Dureri de picioare (grele, obosite)Detalii Afectiune
Durerile la nivelul picioarelor sunt rezultatul uneia sau mai multora dintre cauzele traumatice si non-traumatice care duc la inflamarea tesutului, ce afectează oasele, muschii, tendoanele, ligamentele, articulatiile, vasele de sange, nervii si pielea. Unele boli de spate pot provoca, de asemenea, durere care poate radia la picioare. 
Artrita reumatoidaDetalii Afectiune
Artrita reumatoida este o boala imflamatorie cronica a invelisului sinovial (care produce lichidul articular lubrifiant) al articulatiilor si tecilor tendinoase. 
Artropatie psoriazicaDetalii Afectiune
Artropatia psoriazica este o forma de artrita (inflamatie articulara) dureroasa care apare la un mic procent de pacienti cu psoriazis.
Boala Articulara (osteoartrita hipertrofica; artroza)Detalii Afectiune
Este o artropatie cu deteriorarea cartilajului hialin articular, caracterizata prin pierderea acestuia si hipertrofia osoasa, cu formarea de osteofite.
CoxartrozaDetalii Afectiune
Coxartroza este o boala degenerativa care duce la distrugerea articulaţiilor şoldului, mai precis, la nivelul articulatiei coxofemurale; ea poate apărea in una sau in ambele parti.
Sindromul Reiter (artrita reactiva)Detalii Afectiune
Sindromul Reiter, cunoscut si ca artrita reactiva, este o forma cronica de artrita inflamatorie dezvoltata ca raspuns la o infectie si caracterizata de aparitia a trei afectiuni: artrita, inflamatia oculara (conjunctivita) si inflamatia aparatului reproducator, urinar sau gastrointestinal.
Platfus (picior plat)Detalii Afectiune
Platfusul, cunoscut si sub denumirea de "picior plat" reprezinta o deformatie dureroasa a boltii plantare a piciorului (concavitatea talpii) care apar ca urmare a deteriorarii tesuturilor moi din arcada talpii.  

0 recenzii pentru Artroza

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 8 + 7

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.