Descriere Remediu Naturist

 

Pentru majoritatea femeilor, sarcina este un moment de mare bucurie, emoție și anticipare. Sarcina este o perioada de schimbari fizice si emotionale, atunci când o mulțime de modificări apar în mod natural în corpul femeii. Sarcina este momentul in care o femeie trebuie sa-si "asculte'' corpul - nu mai este un moment potrivit pentru dieta si pierdere in greutate.

 

Simptomele comune de sarcina

 

Stresul, starea de rau si pierderea in greutate si asa mai departe pot fi atribuite perioadei menstruale pierdute, dar, în general, o perioadă menstruala pierduta este un semn precoce de sarcina. Dacă apare si alt simptom al sarcinii, este recomandabil ca femeia sa se familiarizeze cu semnele de sarcina si sa consulte un medic pentru a confirma acest fapt. Sensibilitatea la sani este un alt simptom al sarcinii. În mod normal, la câteva zile după concepție, apare acest simptom al sarcinii. Pe masura ce corpul se pregateste pentru alaptare, sanii incep sa se măreasca și sa devina, de asemenea, sensibili. Sensibilitatea sanilor este de obicei un simptom temporar al sarcinii și, de obicei, dispare după câteva săptămâni.

 

Greața și vărsături sunt de obicei considerate a fi una dintre simptomele distinctive ale sarcinii. De obicei, menționate ca greturile de dimineata, vărsăturile și greață sunt una dintre cele mai frecvente plangeri in randul mamelor incepand cu săptămânile a cincea sau a sasea de sarcina. Greturile pot sa apara in orice moment al zilei si pot fi destul de severe, uneori, ducand la vomă copleșitoare. Femeia se va simti obosita si epuizata în timpul sarcinii iar acest lucru se datorează în principal faptului că are nevoie de mai multa energie pentru a sprijini un alt sistem de viață în interiorul sau.

 

Întunecarea areolei este, de asemenea, considerată a fi una dintre cele mai importante simptome ale sarcinii si pot prevala pe tot parcursul sarcinii. Dacă există o întunecare continuă a areolei, atunci acesta poate fi considerata unul dintre semnele precoce și alt simptom al sarcinii. Urinarea frecventă, ca urmare a reducerii dimensiunii vezicii urinare in timpul sarcinii este un alt simptom. Urinare frecventă este unul dintre simptomele cele mai suparatoare ale sarcinii. Sentimentul puternic de alimentatie, pofta de mâncare și constipația sunt, de asemenea, alte simptome ale sarcinii. Modificările în starea emoțională și mentală sunt foarte mult asociate cu sarcina. Din moment ce se pregătesc pentru maternitate, femeile au tendinta de a deveni prea protectoarw și isi ia, uneori, rolul de mamă prea în serios. Modificările dispoziției în timpul sarcinii sunt perfect normale iar la cei din din ar trebui să fie sfătuiți să nu ia nimic personal.

 

Nutritia pentru femeile insarcinate

 

Sarcina este un moment în care corpul femeii incepe sa sufere schimbări bruște și rapide. A fost o vreme când femeile care urmau sa fie mame erau sfătuite să mănânce suficient cat pentru doi. Astăzi, acest sfat este departe de a fi pus in aplicare, deoarece noile cercetari au constat că, în ceea ce privește cantitatea, mamele insarcinate au nevoie de numai 300 de calorii in plus. Deci, mamele insarcinate care consuma în mod obișnuit cat pentru doi, nu fac decat sa depuna multa greutate in plus si eventual sa dezvolta unele condiții de sanatate nedorite. De aceea, este important ca mamele gravide să înțeleagă ce fel de alimente este cel mai bun pentru ele si copilul lor.

 

Chiar dacă au avut o dieta sanatoasa inainte de sarcina, va trebui să acorde o atenție în plus alimentatiei in timpul insarcinii. O dieta sanatoasa este vitala pentru o sarcina de succes, pentru că asigură o creștere fetala corecta și reduce complicațiile.

 

Cateva reguli în ceea ce privește hrana pentru femeile gravide

 

  • Evitați caloriile goale. Sunt indicate alimentele din cereale integrale iar alimentele bogate in calorii ar trebui inlocuite cu produsele alimentare care au o valoare nutritivă mai mare. 
  • Femeile insarcinate au nevoie de aproximativ 1500 mg de calciu pe fiecare zi. Aceasta cantitate este suficienta pentru cresterea oaselor fatului si previne pierderea densitatii osoase la mama. În această privință, este important să tinem cont de faptul că cele mai multe femei nu primesc destul calciu chiar și atunci când acestea nu sunt gravide. Deci, este nevoie de un efort suplimentar pentru a obține sumele necessare de calciu pe tot parcursul sarcinii. Alimentele bogate in calciu includ tofu, somon, legume cu frunze verzi si produsele lactate.
  • Un alt aspect important al nutritie pentru femeile gravide este necesitatea de aprovizionare cu alimente bogate in fier. Acestea includ pește, carne de pasăre, ouă, cereale imbogatite si legume cu frunze verzi. Cu toate acestea, deoarece absorbția fierului din alimente are loc într-un ritm foarte lent, multi medici recomanda consumul de suplimente de fier. Pentru a îmbunătăți absorbția de fier, includeti in dieta produse alimentare bogate in vitamina C.
  • Acidul folic este important pentru o crestere fetala corectă. Consumul de 400 mg de acid folic in fiecare zi poate preveni mai mult de 70% din defectele congenitale frecvent întâlnite la nou-născuți. Alimentele naturale, cum ar fi legumele de culoare verde inchis, portocalele, cerealele, fasolea, carnea slaba si ficatul sunt bogate în acid folic. Medicii recomanda de multe ori aportul de vitamine prenatale care contin acid folic.
  • Mamele gravide nu trebuie să urmeze o dietă restrictivă, si nu trebuie sa sara peste mese. Trebuie sa manance suficient pentru a câștiga în greutate, la rata recomandată. Dieta lor trebuie sa includa o varietate de alimente, deoarece acest lucru asigură obtinerea tuturor mineralelor și vitaminelor de care corpul are nevoie. Mesele ar trebui sa fie la intervale regulate, astfel încât nivelul de zahăr din sânge sa nu scada sau sa creasca prea mult.
  • Femeile gravide trebuie sa consume multa apa pentru a-si mentine corpul hidratat. Trebuie sa evite alcoolul și sa se lase de fumat, daca practica acest viciu.
  • In perioada de sarcina este comun pentru femei să ia doze mari de suplimente. Deși o anumită cantitate de alimente fortificate este utila, dozele mari pot cauza probleme de sanatate. Deci este indicat ca acestea sa discute întotdeauna cu medicul înainte de a lua suplimente de orice fel.
  • Femeile insarcinate ar trebui sa evite alimente insuficient gatite, pestele-spads, macroul si tilefish, deoarece acestea pot contine niveluri ridicate de mercur.

 

Sfaturi pentru a reduce la minimum raul de dimineata

 

Foarte multe dintre feimeile insarcinate nu sunt lipsite de raul dimineata sau de greață sau vărsături. Mamele care se simt bine in timpul intregii sarcini, ar trebui să se considere norocoase, dar, în cele mai multe cazuri (între 50 și 95 la sută din toate femeile gravide) acestea se confrunta cu greturi in marea parte a sarcinii. Greturile sunt, în același timp, un fenomen natural în timpul sarcinii, deci nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. Greturile pot sa apara in orice moment al zilei, deși apar cel mai adesea dimineata la trezire.

 

Aceste stari incep de obicei în prima lună de sarcină și continua pana in saptamana 14-16 de sarcina. Pentru jumatate dintre femeile afectate, se termina in saptamana a 16 -a de sarcina. Unele femei sufera episoade intermitente de-a lungul sarcinii.

 

Motivul exact al gretei in timpul sarcinii nu este cunoscut inca. Potrivit expertilor, acesta stare este cel mai probabil cauzata de nivelul hormonal ridicat în timpul sarcinii. Ar putea fi si alte motive, precum :

 

  • O crestere a nivelului circulant al hormonului estrogen. Nivelul de estrogen poate creste cu pana la 100 de ori in timpul sarcinii.
  • Scaderea nivelului de zahar din sange în timpul sarcinii.
  • O creștere a progesteronului ce relaxeazămuschii din uter, dar poate relaxa, de asemenea, stomacul siintestinele, ceea ce duce la acizi in exces in stomac in timpul sarcinii.
  • O crestere a sensibilitatii la mirosuriintimpul sarcinii, care stimuleazasi declanseaza greata.

 

  • Evitați stomacul golîn perioada sarcinii. Consumati pâine prăjită preferabil din cereale integrale, cu lapte sau ceai pe stomacul gol, sau un pahar de apa cu biscuiți înainte de a vă ridica din pat. Consumati o multime de suc de fructe, lapte batut sau lapte degresat.
  • Nu tăiați din mese, mai bine consumati mai puține alimente la intervale scurte de timp. Varsaturile vă pot deshidrata, afectan copilul.
  • Evitați consumul de alimente grase sau prajite in timpul sarcinii, deoarece acestea necesita mai mult timp pentru digerare.
  • Nu va culcati imediat dupa ce manancati in timpul sarcinii, deaorece poate fi inconfortabil pentru stomac.
  • In perioada sarcinii este nevoie de somn somn suficient pentru refacere.
  • Vitamina B6 și zincul sunt cunoscute pentru calitatea de a reduce greața, dar trebuie sa fie luate sub îndrumarea unui medic. Alternativ puteti consuma banane, stafide sau alune. Acestea sunt remedii minunate pentru reducerea gretei în timpul sarcinii.
  • Lamaile, în special mirosul de lămâi proaspăt tăiate, ar putea să vă reîmprospăteze în timpul sarcinii.
  • Beti lichide la 30 - 45 minute după consumul de alimente solide pentru a ajuta la digestie.
  • Faceți exerciții usoare adecvate. Exercitarea reduce grăsimea nedorita, în special în ultimul trimestru de sarcină. Greață poate fi redusa prin exercitii regulate, ușoare, cum ar fi mersul pe jos. Plimbarile in natura și va vor aduce relaxare si o stare de bine.

 

Suplimente naturiste Calivita utile in timpul sarcinii

 

- New Life este un produs naturist care poate sa acopere toate nevoiel nutritive ale femeilor insarcinate sau care alapteaza. Contine cantitati optime de vitamine, minerale si oligoelemente de care care fatul are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

 

- Uleiul de primula sub forma de capsule Evening Primrose Oil contine acizi grasi esentiali, foarte necesari in timpul sarcinii pentru o buna dezvoltare a creierului copilului.  De asemenea are un rol important in buna functionare a glandei tiroide.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Gravide

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. New Life95.00 Ronin primele 4 luni doza se ia la recomandarea medicului, 1-0-1 in ultimele 5 luni de sarcina120 tablete = 180 gDetalii Produs
Completeaza nivelul de nutrienti valorosi in timpul sarcinii si alaptarii, precum acidul folic, calciul, magneziul, vitamina C sau fierul, printre altele, importante pentru o buna dezvoltare a bebelusului si mentinerea sanatatii mamei.
2. Evening Primrose Oil97.00 Ron0-0-1 in ultimele 2 luni de sarcina100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Uleiul de primula este o sursa naturala de acizi grasi esentiali, o componenta foarta valoroasa pentru dezvoltarea creierului la copil si buna functionare a glandei tiroide la mama.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Pentru majoritatea femeilor, sarcina este un moment de mare bucurie, emoție și anticipare. Sarcina este o perioada de schimbari fizice si emotionale, atunci când o mulțime de modificări apar în mod natural în corpul femeii. Sarcina este momentul in care o femeie trebuie sa-si "asculte'' corpul - nu mai este un moment potrivit pentru dieta si pierdere in greutate.  

Simptome si semne

SimptomMentiuni
greata
varsaturi
cresterea in greutate
aversiunea alimentara
sanii devin mai tari si mai mari decat de obicei
Lactatie (stimulare)Detalii Afectiune
Lactatia este un proces care apare in mod natural dupa nastere, pentru a satisface nevoile nutritionale ale nou nascutului pentru o perioada lunga de timp, in primele 6 luni fiind hrana exclusiva a acestuia. Primul lapte produs de organismul mamei se numeste colostru, o substanta care ofera protectie de neegalat pentru copii. Laptele matern uman este un amestec de proteine, enzime, zaharuri, vitamine, minerale, hormoni si anticorpi care ofera multiple beneficii atat pentru mame, precum si pentru nou-nascuti.
HiperprolactinemiaDetalii Afectiune
Hiperprolactinemia este caracterizata de cresterea productiei de prolactina sau lactostimulina a corpului, adica un hormon produs in lobul annterior al glandei hipofize pentru a activa oprirea secretiei laptelui.
Depresia postnatala (postpartum)Detalii Afectiune
Depresia postanatala este o boala depresiva care afecteaza in medie 15% din femeile care dau nastere unui copil si se caracterizeaza printr-o dispozitie proasta care dureaza cel putin doua saptamani si senzatie de lipsa de control asupra propriei persoane si asupra noului nascut.  
MastitaDetalii Afectiune
Mastita este o infectie la nivelul tesuturilor uneia sau ambelor glande mamare ce se regasesc in structura sanilor. Mastita afecteaza in special femeile care produc lapte sau care alapteaza si se caracterizeaza prin aparitia unei zone tari si inflamate in interioul sanului. Aceasta afectiune poate aparea ca urmare a obturarii canalului mamar sau a patrunderii la nivelul sanului a  unei bacterii.
Polihidramnios (exces de lichid amniotic)Detalii Afectiune
Polihidramniosul este un termen utilizat pentru a descrie o acumulare excesiva de lichid amniotic in timpul sarcinii si desi nu are o incidenta ridicata, acesta poate afecta in mod neplacut evolutia sarcinii.
ToxoplasmozaDetalii Afectiune
Toxoplasmoza este o boala provocata de infectia cu parazitul Toxoplasma gondii, fiind transmisa la om de catre animalele domestice, in special de pisici, sau prin consumarea carnii care nu a fost gatita suficient. Toxoplasmoza este o afectiune benigna ale carei simptome pot fi asemanatoare cu cele ale gripei, insa se poate dovedi periculoasa pentru persoanele cu sistem imunitar scazut sau pentru femeile insarcinate deoarece poate afecta buna dezvoltare a fatului (toxoplasmoza congenitala).

0 recenzii pentru Gravide

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 1

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.