Lactatie (stimulare)

Descriere Remediu Naturist

 

Alaptareanu este doar un mod natural , sanatos pentru a oferi combinatia perfecta de nutrienti, hormoni si proteine ​​ nou-nascutului, dar creeaza, de asemenea, o oportunitate de nepretuit pentru mama si copil de a-si dezvolta intimitate emotionala.

Aici sunt elementele de baza:

1. Stabiliti alaptarea în prima saptamana a nasterii copilului dumneavoastra si amintiti-va ca sanii functioneaza printr-un sistem de "cerere si oferta".  (Colostrul, substanta galbena secretata de san la inceput, ofera protectie împotriva bolii copilul tau!)

2.Faceti tot posibililul pentru a sta relaxate si confortabil in timp ce alăptati, oferind un contact reconfortant al copilului cu pielea si cuvinte blande.

3. Lasati copilul sa suga la un san pana acesta se simte gol sau pentru aproximativ 10-15 minute, apoi oferiti-i-l si pe celalalt. Nu vă fie teama sa alaptati ori de cate ori copilului ii este foame, adica, probabil, de opt sau mai multe ori pe zi, si daca medicul dumneavoastra nu va spune altfel, du dati copilului nimic altceva decat laptele matern pentru primele sase luni. Asociatia Americana pentru Dieta spune că "Alaptarea exclusiva la san timp de 6 luni si alaptarea impreuna cu alimente complementare pana la cel putin 12 luni, este modelul de hrana ideala pentru sugari."

Pe langa beneficiile emotionale si psihologice ale alaparii, atat pentru tine cat si pentru micutul tau, exista numeroase efecte pozitive fizice pentru voi doi, de asemenea. Laptele matern, care a fost numit " standardul de aur al alimentatiei unui sugar", contine acizi grasi esentiali pentru o dezvoltare cognitiva si acuitatea vizuala sanatoase. Bebelusii alaptati au un risc scazut de a dezvolta infectii intestinale, eczeme, alergii si probleme dentare. Laptele matern contine anticorpi care ajuta la protejarea copilului de boala, iar în cazul copiilor prematuri si in stare critica este extrem de important nu numai pentru hrana copilului, dar si pentru supravieţuirea acestuia. Alaptarea poate ajuta, de asemenea, la prevenirea obezitatii din copilarie! Alaptarea este de mare valoare pentru mame, de asemenea. Hemoragia postpartum este impiedicata iar involuţia uterina (revenirea la o stare de ne-insarcinata) este promovata. Mamele care alapteaza au, de asemenea, un risc scazut de a dezvolta cancer de san, cancer ovarian, cancer uterin, boli de inima si anemie cauzata de un deficit de fier. Alaptarea va ajuta la prevenirea sarcinii în primele sase luni dupa nastere, asigurand pentru mama o multime de timp pentru a se recupera fizic iînainte de a ramane din nou sarcinata. În cele din urma, producţia de lapte utilizează o medie 200-500 de calorii pe zi, deci alaptarea poate contribui la pierderea excesului de greutate acumulate in timpul sarcinii, un avantaj care ofera multor mame un nou motiv pentru a zambi!

 

Alaptarea asigura hrana esentiala pentru copil

 

Laptele matern este benefic pentru copil si mama lui, in mai multe moduri. Practic, prevede suma optima si tipul de alimentatie a copilului pentru o crestere sanatoasa. Laptele matern contine lactoferina, un element esential care are mai multe functii. Acest element ajuts la absorbţia fierului di lupta impotriva bacteriilor care pot afecta intestinul. Alaptarea furnizeaza, de asemenea, lipaze care ajuta la metabolizarea grasimilor si a altor hormoni utili, care ajuta la dezvoltarea şi creşterea copilului. În afara de stingerea setei, laptele mamei, de asemenea, satisface foamea copilului si face ca acesta să se obişnuiască cu diferite gusturi si arome, care variază în funcţie de dieta mamei. Formule de lapte nu este în niciun mod egala cu ceea ce poate oferi laptele matern copilului prin modul de adaptare la nevoile sale nutritionale şi consolidarea sistemului său imunitar.

 

Laptele matern ofera imunizare pentru copil

 

Din toate beneficiile alăptării, imunizarea este, probabil, cel mai important. Laptele uman prevede anticorpi care ii protejeaza pe copii impotriva mai multor boli intestinale şi respiratorii. Procesul de imunizare este facilitat datorită prezenţei de celule ale sistemului imunitar şi colostru. Beneficiile alăptării includ protecţia copilului impotriva multor boli intestinale, cum ar fi boala Crohn, boala celiaca, artrita reumatoida si cancerele sistemului imunitar, cum ar fi limfomul. Toate aceste boli sunt foarte frecvente în rândul copiilor hraniti cu formule de lapte. În cazul în care copiii trec la laptele uman, sunt observate imbunatatiri imediate. Pe lângă aceste boli, beneficiile alăptării includ, de asemenea, de protecţia copilului impotriva dezvoltarii de eczeme, alergii şi astm.

Tiparul de creştere a copiilor alăptaţi la sân este diferit de cel al copiilor crescuti cu formule. Cei hraniti cu lapte matern prezinta o creştere mai rapidă la început şi apoi până la sfârşitul primului an, creşterea lor încetineşte. Cei hraniti cu formule prezintă o creştere constantă, dar au, de asemenea, mai multe sanse de a deveni obezi atunci când devin adulţi.

 

Alsptarea ajuta, de asemenea, la dezvoltarea intelectuala

 

În afara de beneficiile fizice ale alaptării, alaptarea este, de asemenea, foarte utila in dezvoltarea creierului copilului, deoarece contine DHA (acid docosohexaenoic) şi AA (acid arahidonic). Mai mult decât atât, copiii alaptati petrec mult timp în starea de "alertă liniştita", care acţionează ca un catalizator pentru procesul de invatare.

 

Aspectul emotional al alaptarii

 

Beneficiile alaptarii includ, de asemenea, atasamentul intre mama si copil. O legatura emotionala este stabilita de contactul bebelusului cu pielea mamei, care duce la cultivarea corecta a copilului. Mai mult, alaptarea la san ajuta la mentinerea sanatatii orale si nu duce la aparitia cariilor dentare cum este in cazul bebelusilor hraniti cu sticla.  Coordonarea mana-ochi a copilului este, de asemenea, perfectionata in cazul în care copilul suge la san.

Unele formule sub forma de lapte uman, se recomanda chiar şi pentru acei copii ale caror mame sunt in imposibilitatea de a produce cantitati suficiente de lapte. Faptul că natura a furnizat sistemul de alaptare este o justificare suficienta pentru a renunţa la toate sistemele alternative de alimentare artificiala si de a obţine beneficiile alaptarii.

 

Stimularea lactatiei in mod natural

 

Laptele matern este creat de către grupurile de celule mamare numite alveole, care iau proteine ​​si alti nutrienti din sangele mamei şi le transforma în lapte. Laptele calatoreste de la locurile de producţie, prin conductele de lapte la nivelul sinusurilor, unde sunt stocate până la alăptare. Cele mai mici umflaturi prezente pe mamelon sunt glandele Montgomery, care furnizeaza sfarcului un ulei din piele, care ajuta la prevenirea craparii si uscaciunii.

Cand o femeie este insarcinata, sfarcurile ei devin mai mari si întunecate, astfel incat, odata ce copilul se naşte, este mai uşor pentru el sa le gaseasca pentru a suge. Există aproximativ 15 deschideri de lapte in fiecare sfarc, prin care se poate circula in timpul hrănirii: atunci cand copilul suge se stimuleaza reflexul  care trimite laptele din sinusuri la gura copilului. Alte lucruri pot stimula răspunsul de alaptare: auzitul unui strigat de copil, gandul la propriul copil, activitatea sexuala care elibereaza hormoni, si care, de asemenea, are un impact asupra productiei de lapte matern.

Primul lapte produs de organismul mamei se numeste colostru, o substanta care ofera protectie de neegalat pentru copii. Pediatrii recomanda ca mamele sa-si hraneasca copiii lor intr-o ora dupa nastere, pentru a primi acest lapte. Laptele matern uman este un amestec de proteine, enzime, zaharuri, vitamine, minerale, hormoni si anticorpi care fac lucruri bune atat pentru mame, precum si pentru nou-nascuţi.

Exista totusi momente si situatii in care mamele, din diverse motive, sa nu fie aprovizionate cu suficiente substante nutritive, atat pe timpul sarcinii cat si in perioada alaptarii. Astfel laptele poate sa fie mai putin bogat in nutrienti sau pur si simplu sa fie insuficient ca si cantitate.

In acest sens, multe mame au raportat reacţii foarte pozitive la terapia pe bază de plante, în plus faţă de stimularea frecventă a sanului. Uleiul de primula este unul dintre remediile pe bază de plante care au raportat o creştere a aprovizionării cu lapte.

Acest ulei poate fi folosit pentru a stimula producerea de prostaglandine. Poate fi administrat pe cale orală, sau se poate fi frecat pe cervix. Calivita pune la dispozitie acest ulei sub forma Evening Primrose Oil, un produs 100% natural.

Complexul de vitamine,mineral si oligoelemente New Life Calivita este creat special pentru gravide si mamele care alapteaza. Contine cantitati optime de substante nutritive pentru mentinerea sanatatii si dezvoltarea armonioasa a bebelusului.

BioHarmonex 3 este un dispozitiv de tratament prin biorezonanta care ajuta la reglarea diferitelor procese fiziologice. Corpul uman are o dispozitie naturala de a lupta impotriva factorilor negativi care cauzeaza boli si de a-si mentine sanatatea si echilibrul natural, denumit homeostazie. BioHarmonex este conceput special pentru a sprijini homeostazia si pentru contribui la eficientizarea anumitor procese biologice ale corpului uman.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Lactatie (stimulare)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. New Life95.00 Ron1-0-1120 tablete = 180 gDetalii Produs
Un complex natural de minerale, vitamine si oligoelemente importante pentru mentinerea echilibrului nutritiv la femeile insarcinate sau cele care alapteaza, pentru a oferi o hrana completa bebelusului si o dezvoltare armonioasa.
2. Evening Primrose Oil97.00 Ron1-0-1100 capsule gelatinoasa = 78 gDetalii Produs
Uleiul de primula este bogat in acizi grasi esentiali, care ofera hrana si protectie pentru par, piele si creier. De asemenea, reechililbreaza functia hormonala si imbunatesc lactatia la femeile care inregistreaza o scadere din acest motiv.
3. BioHarmonex 32585.00 Ron2 sedinte/ziDetalii Produs
Biorezonanta se foloseste de semnale electro-magnetice ale corpului, le modifica, iar apoi le hraneste, pentru a restabili starea de sanatate si echilibrul in organism.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Lactatia este un proces care apare in mod natural dupa nastere, pentru a satisface nevoile nutritionale ale nou nascutului pentru o perioada lunga de timp, in primele 6 luni fiind hrana exclusiva a acestuia. Primul lapte produs de organismul mamei se numeste colostru, o substanta care ofera protectie de neegalat pentru copii. Laptele matern uman este un amestec de proteine, enzime, zaharuri, vitamine, minerale, hormoni si anticorpi care ofera multiple beneficii atat pentru mame, precum si pentru nou-nascuti.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
GravideDetalii Afectiune
Pentru majoritatea femeilor, sarcina este un moment de mare bucurie, emoție și anticipare. Sarcina este o perioada de schimbari fizice si emotionale, atunci când o mulțime de modificări apar în mod natural în corpul femeii. Sarcina este momentul in care o femeie trebuie sa-si "asculte'' corpul - nu mai este un moment potrivit pentru dieta si pierdere in greutate.  
HiperprolactinemiaDetalii Afectiune
Hiperprolactinemia este caracterizata de cresterea productiei de prolactina sau lactostimulina a corpului, adica un hormon produs in lobul annterior al glandei hipofize pentru a activa oprirea secretiei laptelui.
Depresia postnatala (postpartum)Detalii Afectiune
Depresia postanatala este o boala depresiva care afecteaza in medie 15% din femeile care dau nastere unui copil si se caracterizeaza printr-o dispozitie proasta care dureaza cel putin doua saptamani si senzatie de lipsa de control asupra propriei persoane si asupra noului nascut.  
MastitaDetalii Afectiune
Mastita este o infectie la nivelul tesuturilor uneia sau ambelor glande mamare ce se regasesc in structura sanilor. Mastita afecteaza in special femeile care produc lapte sau care alapteaza si se caracterizeaza prin aparitia unei zone tari si inflamate in interioul sanului. Aceasta afectiune poate aparea ca urmare a obturarii canalului mamar sau a patrunderii la nivelul sanului a  unei bacterii.
Polihidramnios (exces de lichid amniotic)Detalii Afectiune
Polihidramniosul este un termen utilizat pentru a descrie o acumulare excesiva de lichid amniotic in timpul sarcinii si desi nu are o incidenta ridicata, acesta poate afecta in mod neplacut evolutia sarcinii.
ToxoplasmozaDetalii Afectiune
Toxoplasmoza este o boala provocata de infectia cu parazitul Toxoplasma gondii, fiind transmisa la om de catre animalele domestice, in special de pisici, sau prin consumarea carnii care nu a fost gatita suficient. Toxoplasmoza este o afectiune benigna ale carei simptome pot fi asemanatoare cu cele ale gripei, insa se poate dovedi periculoasa pentru persoanele cu sistem imunitar scazut sau pentru femeile insarcinate deoarece poate afecta buna dezvoltare a fatului (toxoplasmoza congenitala).

0 recenzii pentru Lactatie (stimulare)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 10

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.