Carcei (mioclonii, spasme musculare prin deficit de Ca, Mg)

Descriere Remediu Naturist

 

Spasmele musculare, de asemenea, cunoscute sub numele de fasciculatii musculare, sunt contractii musculare involuntare, minime în intensitate şi localizate la un singur domeniu. Spasmele musculare apar în grupuri musculare mici, care sunt conectate la o singură fibră a nervului motor. Acest lucru diferenţiază spasmele musculare de crampele musculare, care afectează, în general, mai multe grupuri musculare într-o anumită zonă (de exemplu, mai multi muschi din gamba), în acelaşi timp.

Spasmele musculare pot apărea la oricine şi în oricare dintre muschii scheletici. În timp ce acestea pot fi uneori datorate unor tulburari ale sistemului nervos sau altor condiţii de bază, cel mai frecvent sunt o reactie normala a corpului. Nivelurile anormal de ridicate de stres sau anxietate pot creşte frecvenţa spasmelor musculare.

Spasmele musculare în general apar datorita unor evenimente naturale care nu sunt grave. Cu toate acestea, în cazuri rare, spasmele musculare pot fi un indiciu al unei tulburari de baza care poate pune viata in pericol.

 

Ce alte simptome ar putea să aparăimpreunacuo spasma musculara?

 

Spasmele musculare pot fi însoţite de alte simptome, care vor varia în funcţie de boala de bază, de tulburare sau de stare, insa de obicei sunt evenimente izolate, care nu vor fi asociate cu alte simptome.

Simptome comune care pot apărea împreună cu spasmele musculare:

 • dureri de corp
 • oboseala
 • crampe musculare

 

Simptome grave care ar putea indica o conditie care pune in pericol viata

 

În unele cazuri, spasmele musculare poate fi un simptom al unei afecţiuni grave care ar trebui să fie imediat evaluata într-un cadru de urgenţă. Cereţi imediat asistenţă medicalăîn cazul în care spasmele musculare sunt persistente, însoţite de oricare din aceste simptome care pun în pericol viaţa:

 • schimbarea nivelului de constiinta sau de vigilenţă, cum ar fi trecerea la o lipsă de reacţie
 • vorbire distorsionata, tulburări de vorbire sau incapacitatea de a vorbi
 • febră mare (mai mult de 38 de grade Celsius)
 • paralizie sau incapacitatea de a muta o parte a corpului
 • slăbiciune bruscă sau amorţeală pe o parte a corpului

 

Care sunt cauzele spasmelor musculare?

 

Spasmele musculare sunt cauzate de contractii musculare involuntare ca urmare a declansarii unui singur nerv motor. Deşi spasmele musculare sunt în general evenimente care apar natural, ele pot fi uneori o cauza a unor condiţii subiacente, a stilului de viata, sau a medicamentelor.

 

Cauzele frecvente ale spasmelor musculare pot fi:

 

 • Deshidratarea (pierderea fluidelor si electrolitilor din organism, care poate pune viaţa în pericol atunci când este severă şi netratata)
 • Exerciţiul fizic
 • Deficiente de vitamine 
 • Cauze mai putin comune de spasmele musculare
 • Retragere benzodiazepine
 • Afectarea nervului unui muşchi
 • Medicamente care pot provoca spasme musculare

 

Spasmele musculare pot fi cauzate sau agravate de anumite medicamente sau droguri, inclusiv:

 

 • Amfetaminele
 • Bronhodilatatoarele de astm, cum ar fi albuterolul
 • Supradozaj cu cafeina 
 • Pseudoefedrina
 • Medicamente stimulante, cum ar fi metilfenidatul (Ritalin), care este utilizat pentru tratarea deficitului de atentie si hiperactivitate (ADHD)

 

În unele cazuri, spasmele musculare poate fi un simptom al unor afecţiuni grave care ar trebui să fie imediat evaluate într-un cadru de urgenţă. Aceste afectiuni includ:

 

 • Scleroza laterala amiotrofica (ALS, de asemenea, cunoscuta sub numele de boala Lou Gehrig) o boala neuromusculara severa care cauzează slăbiciune musculară şi invaliditate
 • Distrofie musculară (tulburare mostenita care cauzeaza o pierdere progresivă a ţesutului muscular şi slăbiciune musculară)
 • Miastenia gravis (boala neuromusculara autoimuna care cauzează slăbiciune musculară)
 • Boala Parkinson (tulburare a creierului care afectează circulaţia şi coordonarea)
 • Otrăvire, de exemplu cu organofosfate
 • Rabia

 

Care sunt posibillle complicatii ale spasmelor musculare?

 

În general, spasmele musculare apar in mod natural si pot creşte in frecvenţa în timpul perioadelor de stres sau anxietate sporită, insa de obicei nu provoaca complicatii. Cu toate acestea, spasmele musculare pot fi un semn de mai multe afecţiuni grave care stau la baza, dintre care unele pot pune viata in pericol. Odata ce cauza principala este diagnosticată, este important sa se urmeze planul de tratament şi de îngrijire a sănătăţii pentru a reduce riscul de complicatii posibile, inclusiv:

 • Dificultatea sau incapacitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi
 • Handicap
 • Pierderea de putere
 • Paralizia
 • Durere permanenta sau cronica

 

Spasme musculare la copii

 

Deşi nu este comun pentru muschii unui copil sa se zbata involuntar, acest lucru totusi se întâmplă. Copiii pot suferi, de asemenea, de spasme musculare benigne si cauzate de o dieta deficitara, la fel ca un adult.

Deshidratarea este o alta cauza de spasme musculare, mai ales în cazul în care copilul a suferit de gripa stomacului care epuizează rapid substanţele nutritive din corp. Alte cauze mai tulburatoare de spasme musculare la copii includ epilepsie, sindromul Tourette si distrofie musculara. Este imperativ consultul unui medic pediatru dacă se observa irosire musculara sau semne de slăbiciune.

 

Ajutor pentru spasme musculare

 

Căi de atac naturale

Spasme musculare pot fi o problemă destul de neplăcuta, care poate părea dificil de abordat. Din fericire, există o gamă largă de ingrediente naturale din plante şi homeopate, care pot ajuta la usurinta spasmelor musculare.

Hyoscyamus este o planta excelenta pentru calmarea spasmelor musculare. Proprietăţile sale antispastice puternice îl fac ideal pentru calmarea iritatiilor nervoase şi este adesea folosit pentru a trata spasmele şi ticurile, sindromul Tourette şi boala Parkinson.

Zincul este, de asemenea, foarte recomandat pentru spasme deoarece ajuta la absorbtia de minerale, cum ar fi magneziu, ajuta la calmarea sistemului nervos, şi ameliorează spasme musculare, carceii şi mişcările nervoase, în special cele legate de epuizare şi de stres. Cina este, de asemenea, excelenta pentru alinarea convulsiilor si spasmelor musculare în timp ce Chamomilla este foarte linistitoare si poate ajuta la eliminarea stresului şi neliniştei.

 

Metode de gestionare a spasmelor musculare

 

 • Reduceti consumul de cofeina, de ceai şi cafea. Optati pentru suc de fructe şi multă apă în schimb.
 • Învăţaţi să vă relaxaţi şi  sa eliminati stresul. Încercaţi o respiraţie profundă şi tehnici de relaxare musculara pentru a vă ajuta să vă relaxaţi după o zi lungă. Yoga si Pilates sunt, de asemenea, de mare ajutor.
 • 30 de minute de exercitii moderate sunt de ajutor în reducerea stresului şi încurajarea unui somn sanatos.
 • Asiguraţi-vă că obtineti suficient magneziu. Alimentele bogate in magneziu sunt legumele verzi, cum ar fi spanacul şi broccoli, precum şi fasolea, mazărea, nucile şi seminţele.
 • Asiguraţi-vă că obtineti un somn de calitate şi încercercati să rămâneti la o rutina de somn bun. Dacă suferiţi de insomnie, luati măsurile necesare pentru a rezolva aceasta problema. 
 • Masajul este, de asemenea, un instrument de mare ajutor in gestionarea şi calmarea spasmelor musculare.
 • Dacă spasmele musculare persistă, sau devin severe, atunci este întotdeauna indicat sa se consulte un medic.

 

Remediu naturist pentru spasme musculare cu produse Calivita

 

-Daca, din diverse motive, substantele minerale lipsesc din alimentatie sau sunt insuficiente, pot aparea dereglari serioase la nivelul creierului, muschilor, tesuturilor si oaselor. Power Mins este un supliment alimentar complex, care contine toate aceste minerale esentiale intr-o concetratie optima.

- Calciu si mangneziu sunt doua elemente nutritionale esentiale pentru sanatatea muschilor. Deficientele de aceste doua minerale pot provoca adesea spasme musculare. Strong Bones contine un raport optim de magneziu si calciu de 2:1 pentru o absorbtie optima.

- Extractul de Ginkgo biloba si mineralele din compozitia Protect 4Life optimizeaza functia cerebrala, au efecte favorabile in stari depresive si anxioase precum si pentru imbunatatirea circulatiei sanguine periferice si cerebrale.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Carcei (mioclonii, spasme musculare prin deficit de Ca, Mg)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Power Mins72.00 Ron0-0-1100 tablete = 139 gDetalii Produs
Power Mins este remediul natural eficient impotriva spasmelor musculare, deoarece corecteaza deficientele de minerale din organism, pentru o buna sanatate musculara si nervoasa. Power Mins la copii este un produs sigur, fara riscuri pentru sanatate.
2. Strong Bones 10068.26 Ron0-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
Strong Bones 100 asigura un aport optim de calciu si magneziu, pentru a corecta deficientele acestor minerale, resposabile de cele mai multe ori pentru carcei. Strong Bones contraindicatii: este un produs sigur de folosit chiar si pentru copii.
3. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Antioxidantii prezenti in Protect 4Life imbunatatesc circulatia periferica si centrala, optimizeaza functia creierului, imbunatatesc transmisia nervoasa si sunt benefici in eliminarea starilor depresive si anxioase, vinovate pentru carentele de minerale.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Spasmele musculare, de asemenea, cunoscute sub numele de fasciculaţii musculare, sunt contractii musculare involuntare, minime în intensitate şi localizate la un singur domeniu.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
contractii involuntare si dureroase ale muschiilor care apar brusc
Atrofie musculara (tratament)Detalii Afectiune
Atrofia musculara este, de asemenea, cunoscuta sub numele de irosire musculara si reprezinta momentul în care masa musculara scade din cauza mai multor factori. 
Dureri musculareDetalii Afectiune
  Sindromul miofascial dureros (SMD) este un mod fantezist de a descrie durerile musculare. Se referă la dureri și inflamații în țesuturile moi ale corpului. Durerea miofasciala este o afectiune cronica care afecteaza fascia (tesutul conjunctiv care acoperă mușchii).
Miastenia GravisDetalii Afectiune
O afectiune caracterizata prin slabiciune musculara episodica produsa prin pierderea sau disfunctia receptorilor acetilcolinei. Miastenia gravis afecteaza mai mult muschii masticatori, ai pleoapelor, de control si de mişcare a ochilor, muschii care controleaza vorbirea, expresiile faciale, inghitirea, si chiar, uneori, muschii care controleaza miscarera limbului si gatului, precum respiratia. Majoritatea oamenilor sufera de oboseala musculara la inghitire, in efectuarea expresiilor faciale si in deplasarea ochilor si pleoapelor.Simptomele de miastenia gravis pot semana cu cele ale altor afectiuni nuerologice.
AtonieDetalii Afectiune
Atonia este o afectiune in care un muschi sau un grup de muschi in organism si-au pierdut capacitatea de a se extinde si retrage intr-un mod normal. 
Crampe musculareDetalii Afectiune
Crampele musculare constituie contractii bruste si involuntare a unuia sau mai multor muschi. Desi in general sunt inofensive, crampele musculare fac imposibila folosirea muschilor afectati pentru o perioada scurta de timp.
Sarcopenia (pierderea masei musculare)Detalii Afectiune
Sarcopenia este un sindrom de natura geriatrica ce reprezinta pierderea progresiva a muschilor scheletici ce intervine o data cu inaintarea in varsta. Majoritatea oamenilor incep sa piarda masa musculara incepand cu varsta de 30 de ani, insa aceasta pierdere creste exponential cu varsta. 

0 recenzii pentru Carcei (mioclonii, spasme musculare prin deficit de Ca, Mg)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.