Atrofie musculara (tratament)

Descriere Remediu Naturist

 

Atrofia muscularaeste, de asemenea, cunoscuta sub numele de irosire musculara si reprezinta momentul în care masa musculara scade din cauza mai multor factori. Atrofia musculară cauzată de o problemă legata de nervi se numeÅŸte atrofie neurogenÇŽ. Neuropatia diabetica, leziuni ale nervilor asociate cu diabetul zaharat, poate duce, de asemenea, la atrofierea muschilor.

Semne si simptome

Semnele si simptomele de atrofie musculară pot include durere, slăbiciune musculară, miÅŸcări limitate ÅŸi scăderea tonusului muscular. Simptomele apar de obicei în funcÅ£ie de locul în care apare problema. De exemplu, în cazul în care atrofia este la fata, atunci exista slabiciune faciala, reducerea expresiei faciale, dificultăţi de vorbire ÅŸi dificultate la înghiÅ£ire. Dacă atrofia apare în extremităţi, atunci va fi o slăbiciune a extremităţilor ÅŸi o gamă limitată de miÅŸcare ÅŸi circulaÅ£ie.

În unele cazuri, atrofia musculară poate fi un simptom al unei afecÅ£iuni grave sau care pune viaÅ£a în pericol, care ar trebui să fie imediat evaluata într-un cadru de urgenţă. Acestea includ:

  • Sindromul Guillain-Barre (tulburare nervoasă autoimună)
  • Leziuni ale gatului sau coloanei vertebrale
  • Accident vascular cerebral

Deoarece atrofia musculara poate fi cauza unor boli grave, eşecul in a solicita tratament poate duce la complicatii grave si daune permanente. Odata ce cauza principala este diagnosticată, este important pentru pacient să urmeze planul de tratament creat special pentru el, pentru a reduce riscul de complicatii posibile, inclusiv:

  • Scăderea performantelor atletice
  • Handicap
  • Pierderea de putere
  • Paralizia

Cauze pentru atrofie musculara

Exista mai multe cauze de atrofie musculară. Unele atrofii musculare apar în mod normal cu inaintarea in varsta. Alte cauze pot include:

  • Alcoolul asociat cu miopatie
  • Scleroza laterala amiotrofica (sau boala lui Lou Gehrig)
  • Arsuri
  • Dermatomiozita ÅŸi polimiozită
  • Sindromul Guillain-Barre
  • Leziuni
  • Tratamentul pe termen lung cu corticosteroizi
  • MalnutriÅ£ie
  • Neuropatie motorie (cum ar fi neuropatia diabetică)
  • Distrofie musculara
  • Imobilizare
  • Osteoartrita
  • Poliomielita
  • Poliartrita reumatoidă
  • Leziune a măduvei spinării
  • Accident vascular cerebral

In functie de cauza, atrofia pot să apară într-un muÅŸchi, un grup de muschi, sau in întregul corp, ÅŸi poate fi însoÅ£ită de amorÅ£eală, durere sau umflare, precum si alte tipuri de simptome neuromusculare sau de piele.

Atrofia unui muschi poate apărea în 2 moduri - de la desuetudine sau denervare. Atrofia desuetudine va avea loc atunci când o persoană este în imposibilitatea de a folosi un muschi pentru orice motive. Este foarte comun atunci când un membru a fost afectat de un prejudiciu sau o fractura, ca persoană sa fie in repaus la pat pentru o perioadă extinsă de timp. Odată ce acea persoana devine mobila din nou, aceasta ar trebui să fie supusa unui proces de reabilitare conceput pentru consolidarea structurilor implicate. Presupunând că atrofia a fost cauzata doar de lipsa de utilizare, pacientul isi va recăpăta în cele din urmă puterea ÅŸi dimensiunea normală a musculaturii.

Atrofia de denervareapare atunci cand nervul de aprovizionare la un muÅŸchi este întrerupt ÅŸi tesutul muscular nu mai primeÅŸte semnale de stimulare de la sistemul nervos. Acest tip de atrofie poate să apară de la un prejudiciu la nivelul sistemului nervos central, precum într-o leziune a maduvei spinarii, sau la nivelul sistemului nervos periferic, cum ar fi un os rupt, care distruge nervul înconjurător. Deteriorarea nu înseamnă neapărat o rupere completă a nervului, caz în care tesutul nervos nu se mai poate regenera. Daunele vor avea loc în diferite grade de severitate, ÅŸi pot fi rezultatul unei compresii, zdrobirei sau ruperi parÅ£iale. Dacă acesta este cazul, cu îngrijirea adecvată ÅŸi reabilitare prejudiciul se va vindeca si forta musculara poate fi recâÅŸtigata.

De ce este important masajul terapeutic?

Maseurii terapeuti sunt specialiÅŸti în tratarea disfuncÅ£iilor sistemului musculo-scheletic, iar înÅ£elegerea anatomiei structurilor implicate este cheia pentru a oferi un tratament de succes. CondiÅ£ii, cum ar fi sindromul de tunel carpian, pot provoca atrofie denervare care cauzeaza compresia radacinii nervului ulnar si respectiv a nervului median, ÅŸi pot fi rezolvate cu succes o dată ce cauza principala de compresie a fost abordată.

Tesutul atrofiat este foarte fragil,iar tehnici de masaj adânc sunt contraindicate până ce starea Å£esutului se îmbunătăţeÅŸte. IniÅ£ial, obiectivul principal al tratamentului pentru tesutul atrofiat este de a creÅŸte circulaÅ£ia ÅŸi de a stimula nervii - acest lucru poate fi realizat prin periere uscata blânda, urmată de tehnici de stimulare usoare. Trebuie sa se aiba mare grijă în cazul în care este vorba deaspre o zdrobire sau rupere a nervilor, deoarece orice tehnici locale prin care se aplică presiune sau tracÅ£iune pot perturba vindecarea prejudiciului.

Terapia prin masajajută larestabilirea fibrelor musculare răsucite sau distorsionate. În plus, ajută la relaxarea muschilor pentru a evita contractia musculara involuntara continua. Exercitiul este o metoda foarte importanta in tratamentul atrofiei musculare. Exercitarea imbunatateste forta musculara si mobilitatea articulatiilor. Cu o buna exercitare ÅŸi tehnici de intindere, spasmele si intinderile la nivelul muschilor, ligamentelor si tendoanelor sunt prevenite. De asemenea, creÅŸte circulaÅ£ia sanguină necesara pentru vindecare, deoarece sangele transporta substante nutritive si minerale necesare pentru ca muschii sa se vindece.

Aplicarea de comprese calde ÅŸi reci este, de asemenea, necesară în tratarea irosirii musculare. Compresele reci reduc umflarea ÅŸi inflamaÅ£ia. Pe de altă parte, compresele fierbinti cresc fluxul de sange la zona afectata, esenÅ£ial pentru vindecare. Kinetoterapeutii utilizeaza, de asemenea, electroterapie pentru a trata atrofia. Aceasta se face prin aplicarea unei cantitati controlate ÅŸi mici de energie electrică pentru a inhiba contractiile musculare involuntare ÅŸi pentru a preveni spasmul muscular care cauzeaza atrofierea.

Alimente şi exerciţii pentru construirea musculara

Lipsa de exerciÅ£iu ÅŸi alimentaÅ£ia insuficientă vor duce la pierderea de masa musculara. De asemenea, menÅ£ionată ca atrofie musculară, pierderea de masa musculara se referă la irosirea de tesut muscular din cauza lipsei de utilizare sau de boală. Trebuie să depună eforturi în vederea doptarii unui stil de viaţă activ ÅŸi sănătos, în scopul de a păstra puterea si tonusul muscular.

Persoanele care aulocuri de muncă sedentare sunt predispuse la o pierdere de masa musculara din cauza lipsei lor de exercitiu. Cu toate acestea, ele pot preveni ÅŸi inversa atrofia printr-un program de exercitiu fizic de trei oripe saptamana. De asemenea, este bine de stiut ca nu trebuie să se exagereze cu exerciÅ£iile fizice. De fapt, surmenajul muscular este dăunător ÅŸi va avea un efect negativ în loc de unul benefic. O cantitate moderata de exercitiu in fiecare zi va spori foarte mult sanatatea si atitudinea.

Este esenÅ£ialca sa si mancam bine, pe langa exercitiul fizic. Exercitarea descompune tesutul muscular, iar alimentaÅ£ia corectă acumulează din nou alt tesut. Consumul de alimente bogate în proteine ​​va ajuta la construirea tesuturilor musculare, insa este important sa se adopte o dieta echilibrata, deoarece multe alimente bogate in proteine ​​sunt, de asemenea, bogate in grasimi saturate.

Alimente cu un continut redusde grasimi pentru construirea si mentinerea masei musculare:

  • ouăle albe
  • carne slaba, carne de pasăre ÅŸi de peÅŸte
  • laptele si produsele lactate fara multe grasimi (laptele si branza de vaci degresate sunt alimente extraordinare)
  • piept de curcan
  • carnerosie
  • piept de pui fara piele

De asemenea, alimente precumnucile, stafidele si orezul brun sunt foarte bune pentru a menţine nivelurile de energie pe tot parcursul zilei.

Suplimente naturiste Calivita benefice in atrofie musculara

  • Siropul natural de Noni ofera o gama larga de beneficii pentru organismul uman. Noni  Lichid are proprietati antioxidante si nutritive, oferind celor care il consuma o stare generala de bine si multa energie si putere.
  • Antioxidantii precum coenzima Q10, vitamina A, E si seleniul, din compozitia Coenzime Q10, au propretati de stimulare musculara,prezinta actiuni benefice pentru creier, stimuleaza metobolismul si ofera energie celulara. Consumul regulat al acestui supliment nutritiv ajuta la imbunatirea starii generale de sanatate.
  • Complexul de aminoacizi esenstiali si vitamine din laptisorul de matca Bee Power reprezinta un real beneficiu pentru sanatate, deoarece imbunatateste starea generala a organismului, contribuie la regenerarea organismului, fortifica sistemul nervos, ajuta la vindecarea prejudiciilor, si ofera un plus de energie, putere si rezistenta intregului ormanism uman.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Atrofie musculara (tratament)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Noni ofera o nutritie completa pentru sistemele importante din organism: muscular, osos, nervos. Creste tonusul musuclar, ofera energie si stare de bine generala. Noni Lichid contraindicatii - este un produs sigur, fara efecte adverse.
2. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
Antioxidantii precum coenzima q10, seleniul si vitaminele A,E stimuleaza metabolismul celular, ofera energie, regenereaza tesuturile, intaresc organismul, sprijina o circulatie sanatoasa.
3. Bee Power56.00 Ron1-0-050 capsule = 29 gDetalii Produs
Laptisorul de matca este o sursa naturala bogata de aminoacizi si vitamine esentiale, care fortifica intreg organismul, regenereaza tesuturile, ofera energie si vitalitate. Bee Power contraindicatii:cei alergici la polen pot avea un risc de alergie.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Atrofia muscularaeste, de asemenea, cunoscuta sub numele de irosire musculara si reprezinta momentul în care masa musculara scade din cauza mai multor factori. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Carcei (mioclonii, spasme musculare prin deficit de Ca, Mg)Detalii Afectiune
Spasmele musculare, de asemenea, cunoscute sub numele de fasciculaÅ£ii musculare, sunt contractii musculare involuntare, minime în intensitate ÅŸi localizate la un singur domeniu.
Dureri musculareDetalii Afectiune
  Sindromul miofascial dureros (SMD) este un mod fantezist de a descrie durerile musculare. Se referă la dureri È™i inflamaÈ›ii în È›esuturile moi ale corpului. Durerea miofasciala este o afectiune cronica care afecteaza fascia (tesutul conjunctiv care acoperă muÈ™chii).
Miastenia GravisDetalii Afectiune
O afectiune caracterizata prin slabiciune musculara episodica produsa prin pierderea sau disfunctia receptorilor acetilcolinei. Miastenia gravis afecteaza mai mult muschii masticatori, ai pleoapelor, de control si de miÅŸcare a ochilor, muschii care controleaza vorbirea, expresiile faciale, inghitirea, si chiar, uneori, muschii care controleaza miscarera limbului si gatului, precum respiratia. Majoritatea oamenilor sufera de oboseala musculara la inghitire, in efectuarea expresiilor faciale si in deplasarea ochilor si pleoapelor.Simptomele de miastenia gravis pot semana cu cele ale altor afectiuni nuerologice.
AtonieDetalii Afectiune
Atonia este o afectiune in care un muschi sau un grup de muschi in organism si-au pierdut capacitatea de a se extinde si retrage intr-un mod normal. 
Crampe musculareDetalii Afectiune
Crampele musculare constituie contractii bruste si involuntare a unuia sau mai multor muschi. Desi in general sunt inofensive, crampele musculare fac imposibila folosirea muschilor afectati pentru o perioada scurta de timp.
Sarcopenia (pierderea masei musculare)Detalii Afectiune
Sarcopenia este un sindrom de natura geriatrica ce reprezinta pierderea progresiva a muschilor scheletici ce intervine o data cu inaintarea in varsta. Majoritatea oamenilor incep sa piarda masa musculara incepand cu varsta de 30 de ani, insa aceasta pierdere creste exponential cu varsta. 

0 recenzii pentru Atrofie musculara (tratament)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 3 + 8

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.