Importanța exercițiilor fizice asupra sistemului cardiovascular

Deci, de ce avem nevoie să introducem exercitiul fizic in rutina zilnica! După cum știți exercițiu este important pentru a ne mentine sănătoși, în formă și la o greutatea optimă. Dacă nu vom face nici un fel de exercitiu, atunci categoric ne vom expune la niste riscuri, cum ar fi cel de a pune in greutate, mai ales dacă mancam mai multe calorii decat ardem. Si dupa cum stim, sau ar trebui sa stim, cu totii, excesul in greutate nu este deloc bun pentru sanatate, mai ales pentru cea cardiovasculara.


Efectuarea de exercitii are o importanță mai mult decât doar pentru a pierde in greutate, ci, de asemenea, si pentru menține sistemul cardiovascular sănătos. Sistemul cardiovascular este format din vene, artere, capilare și inima. Exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, deoarece, atunci când exercitam inima pompeaza sange la nivelul membrelor exterioare, de exemplu, mâinile și picioarele. Exercitarea, de asemenea, ajută la oxigenarea sangelui si transportul oxigenul la organelor din corpul nostru.


De asemenea, ajută la consolidarea inimii, pentru că inima este un muschi la fel ca ceilalti muschi, cu toate că nu obosește niciodată, și în timp ce facem exercitii fizice aceasta devine mai puternica. Daca ne mentinem intr-o buna forma fizica inima va lucra mai eficient si vasele de sange vor funcționa mai bine, deoarece exercițiu va ajuta la mentinerea flexibilitatii garniturilor vaselor de sange.


Cu cat suntem mai in forma cu atat va fi mai mica tensiunea arteriala, deoarece o inima sanatoasa bate mai lent, dar poate pompa încă volume mari de sange in jurul corpului. Pe de altă parte, o inimă slabă trebuie sa lucreze mai greu pentru a face aceeași muncă. Rata inimii la odihnă este, de asemenea, mai mică dacă conditia fizica este buna, deoarece inima nu are nevoie sa pompeze atât de des. Se constată că sportivii pot avea o rata foarte scazuta de repaus cardiac.


O modalitate simplă de a îmbunătăți sistemul cardiovascular este  mersul pe jos, insa este nevoie de un mers vioi ; dacă doar ne plimbam încet, nu vom putea simti prea multe beneficii. Un mers vioi de doar douăzeci de minute pe zi poate contribui la atingerea unei bune conditii fizice și vom avea parte de un beneficiu suplimentar, dacă atunci cand vom merge ne vom incorda si muschii stomacului ; aceasta practica va ajuta la intarirea muschilor. Este o idee bună ca plimbarea să includă un deal sau un teren in panta.


Dacă nu vă place ideea de a merge pe jos ați putea încerca o altă formă de exercițiu, cum ar fi mersul cu bicicleta, saritul pe o mini trambulină sau înotul.


Nu contează cu adevărat ceea ce faceti, atâta timp cât faceti ceva ; este nevoie ca inima sa fie solicita pentru a pompa in mod corespunzator sangele in corp și singura cale prin care se poate face acest lucru este de a face un fel de exercițiu. Corpul va vava fi recunoscător, deoarece aceste exercitii va vor oferi un bebeficu major,adica un sistem cardiovascular mai puternic.


Exercitiul fizic are, de asemenea, si alte beneficii, dincolo de cele fizice evidente. Studiile au arătat că persoanele care efectueaza exercitii fizice în mod regulat, prezintă scăderi semnificative si măsurabile în nivelul lor de stres. Și acestea se afla, în general, într-un cadru de spirit mult mai pozitiv datorită endorfinelor crescute de inundațiile fluxului sanguin care se produc atunci când se efectueaza un exercitiu fizic.


În ultimii treizeci de ani în special, cercetatorii au reusit sa coreleze o legătură directă între cantitatea de activitate fizică pe care o facem și sansele de a muri datorita unui atac de cord sau infarct. Ulterior acestei descoperiri, se poate naste urmatoarea intrebare: «  Dacă putem obține toate aceste beneficii de la punerea pur și simplu în mișcare a corpului în mod regulat, de ce nu toti oamenii fac acest lucru ? ». Fiecare dintre noi ar trebui sa stim raspunsul la aceasta intrebare, din care se pot naste si mai multe intrebari.


Tratament naturist aparat cardiovascular


Vitamina D drops