De ce este atat de important sa avem un sistem digestiv sanatos?

Sistemul digestiv uman este o serie complexă de organe si glande care proceseaza produse alimentare. În scopul de a utiliza alimentele pe care le mâncam, corpul nostru trebui sa le descompuna in molecule mai mici, pentru a fi procesate. Produsele care nu pot fi procesate de aparastul digestiv sunt eliminate sub forme de deseuri.  Digestia defectuoasa a reprezentat o problemă pentru noi toți la un moment sau altul.


Anumite alimente pe care le mancam, stilul de viata pe care il avem, și condiția fizică și medicală, pot determina și au un efect direct asupra eficienței abilitatilor noastre digestive.


Pentru a digera corect alimentele, avem nevoie de enzime digestive. Dacă mâncam alimente gătite și prelucrate, ne utilizam aprovizionarea naturala de enzime digestive. Pe masura ce inaintam in vârstă, digestia devine mult mai dificila pentru corpul nostru. Este dovedit faptul că persoanele mai în vârstă au cantități mai mici de enzime digestive naturale, decât persoanele mai tinere. Digestia este un proces important și esențial pentru o sănătate excelentă. Digestie buna poate ajuta la accelerarea metabolismului în timp ce digestia săracă determină un metabolism lent și creștere în greutate.


Supraalimentarea este o cauza principala a problemelor digestive. Organismul poate digera doar o anumită cantitate de proteine ​​la un moment dat. Ceea ce nu este digerat este stocat ca deșeuri și creeaza toxine. Tipuri diferite de prea multe alimente vor necesita mai multe enzime decat corpul nostru poate produce la un moment dat. Acest lucru va duce la probleme digestive.


Cei mai mulți oameni cred ca expermeteaza probleme digestive si dacă nu termina de mestecat mâncarea, deoarece va dura mai mult doar pentru a fi digerata în stomac. Acest lucru nu este adevărat. Dacă nu completam procesul de mestecat, enzimele stomacului nu isi pot face treaba. Acest lucru face aproape imposibil pentru enzimele intestinale sa descompuna produsele alimentare atunci când în cele din urmă ajung acolo.


Este nevoie ca alimentele e care le mancam sa fie mestectate bine cu dintii, pentru a fi transformate într-o substanță pe care stomacul și enzimele intestinale o poate apoi descompune. In plus, saliva noastra este plina de enzime digestive, care încep digestia amidonului.


Digestia săraca și sistemul imunitar slabit lasa copul în aceeași dilemă pe care o produce si o lipsă de factori nutritivi care susțin funcționarea sistemului imunitar și funcția intregului organism. Acest lucru se întâmplă deoarece un sistem digestiv slab funcțional si-a pierdut o parte din capacitatea de a transforma ceea ce este consumat intr-o forma pe care corpul sa o poata folosi.


Folosim enzime digestive mai repede decât ar trebui și avem, totusi, un număr limitat. Alimentele procesate sunt un factor care contribuie. Există numeroase simptome, cum ar fi gazele, balonarea, eructațiile, durerile musculare, tulburări ale pielii, insomnie, constipație, diaree si arsuri la stomac. Un sistem digestiv insuficient aprovizionat va lua enzimele din sistemul imunitar pentru a funcționa, ca un rezultat ducand la slăbirea sistemului imunitar. Mijloacele digestive sărace cresc sarcina toxica a organismului.


Alimente sanatoase pentru sitemul digestiv


Sistemele noastre digestive sunt ușor afectate de anumite lucruri care de cele mai multe ori nici nu ne-am putea gandi. Acestea includ consumul de alimente rele sau manancatul necorespunzator. Alimentele sanatoase, alături de o rutina sanatoasa ne vor imbunatati considerabil functia si sanatatea digestiva.


• Unor anumite alimente ar trebui să li se acorde o prioritate mai mare, deoarece acestea conțin cantități mai mari de nutrienti sau sunt mai usor acceptate de si procesate de catre organism. Un exemplu sunt carbohidratii cu un continut glicemic scazut.


• Cerealele integrale: aceste includ orez și grâu, orz și ovăz.


• Legume proaspete: aproape toate legumele proaspete sunt foarte bune. Pe langa faptul ca sunt fibroase și, prin urmare, sunt bun pentru sistemul digestiv, ele stimulează multe funcții în alte părți ale corpului. Acestea includ creierul, inima, ochii, plămânii, oasele și pielea. Castraveții, ardeii, ridichile, ceapa verde, mazarea, spanacul, sfecla, sparanghelul și broccoli sunt printre cele mai bune legume din lupta ta impotriva constipatiei.


• Fructe: avocado, papaya și pepenii verzi sunt bune pentru curățarea colonului.


• Proteine ​​si carne: carnea cea mai bună este cea de culoare albă. Ouăle nu sunt rele dacă sunt consumate cu moderatie. Carne slaba este cea mai indicata.


Cu un regim alimentar îmbunătățit, puteți atinge digestia perfectă. În ceea ce privește comportamentul alimentar, ar fi recomandat sa se renunte cât mai mult posibil la consumul de o mulțime de alimente care contin zahar, mai ales zahar prelucrat. Alimentele procesate nu dispun de cea mai mare componentă crucială numita „fibre”.


Pe langa aportul scazut de fibre, stilul nostru de viata ne predispune la o neglijare a  meselor specifice. Acest lucru înseamnă că ne suprindem adesea sitemul digestiv cu alimente neașteptate și uneori inutile, care bineinteles produc si simptome digestiste neplacute.


Tratament naturist aparat digestiv


Vitamina D Drops