Aparat cardiovascular

Descriere Remediu Naturist

Organismul uman este compus dintr-un număr de sisteme de organe diferite, care sunt toate esențiale pentru supraviețuirea organismului uman. Unul dintre cele mai importante este sistemul cardiovascular. Se compune din trei componente majore: inima, sângele si vasele de sange.

Dacă ne uitam la cuvântul "cardiovascular", vom observa rapid că acesta este format din două componente: "cardio" și "vascular". Cardio este derivat din « cardiac », ceea ce înseamnă ca este asociat cu inima și vascular, adica asociat vaselor de sange.

Componenta cea mai critică a sistemului cardiovascular este inima. Acesta este atât de critică pentru supraviețuirea organismului uman, astfel incat, daca nu functioneaza normal, nu există nici o speranță de viață pentru individ. Inima este un organ cavitar muscular, care actioneaza ca o pompă puternică pentru a conduce sânge pe tot in corpul uman prin vasele de sânge. Are ziduri musculare puternice, care sunt compuse din fibre musculare specializate, distinctive de toate celelalte fibre musculare ale corpului uman. Mușchiul inimii este, prin urmare, identificat ca fiind un tip individual de mușchi și este cunoscut sub numele de muschiului cardiac. Mușchiului cardiac este foarte puternic și rezistent și, din acest motiv inima omului este atât de puternică în activitatea sa de executare a pomparii, care nu are nevoie de aproape nici o odihna de-a lungul duratei de viață complete a unui individ. Partea musculară a inimii, care compune peretii, este căptușita pe exterior de pericard și pe interior de endocard.

Partea a doua a sistemului cardiovascular, adica sângele, este, de asemenea, foarte critică. Fara sange sânge, viață pentru un corp uman devine imposibilă. Sângele oferă toate substanțele necesare pentru toate țesuturile corpului și elimina deseurile acumulate. Acesta este pompat de inima si se misca in interiorul vaselor de sange pentru a-si finaliza sarcinile în întregul corp uman. Sangele este format din două componente: plasma si elemente formate. Plasma constituie circa 55% din sânge și procentul mare din aceasta este apa. Alternativ, elementele formate constituie aproximativ 45% din sânge și sunt de trei tipuri importante: celulele rosii din sange, celulele albe din sange si trombocitele.

A treia secțiune a sistemului cardiovascular, vasele de sange, compun o rețea largă si completa pentru circulația sângelui în corpul uman. Acestea sunt de trei tipuri principale. Cele care conduc sangele departe de inima la tesuturile organismului sunt numite artere. Ele au ziduri groase și sunt foarte elastice. Vasele de sange din a doua categorie sunt foarte mici și pot fi văzute numai cu microscopul. Ele sunt numite capilare și rolul lor este de a asigura schimbul adecvat de substanțe în in sânge și celulele corpului. Al treilea tip de vase de sange, venele, aduc sangele inapoi la inima de la tesuturile organismului. Acestea au pereți mai subțiri și nu sunt foarte elastice.

Funcția sistemului cardiovascular

Lichidul interstitial ce inconjoara celulele țesutului este deservit de sânge care ii transportă oxigen și substanțe nutritive în timp celichidul limfatic elimină toxinele și deșeurile. Sangele formeaza aproximativ 70% din greutatea corporală si consta din plasma, globulele albe sau leucocite și trombocite. Acesta transporta CO2 de la celule la plamani si hormonii de la glandele endocrine la celule. Pentru ca sângele este sistemul de transport principal, acesta ar putea aduce, de asemenea si bacterii la țesuturile. Sistemul limfatic este sistemul de protecție, care preia materialele, curata deșeurile și otrăvurile, și le intoarce in sânge.

Sistemul cardiac  este un activator al fiecărei activități de altă natură care are loc in corpul nostru, deoarece organismul nu poate funcționa fără fluxul de sânge.

Aici este o prezentare generală rapidă a diferitelor funcții pe care le are sângele in organism:

• Trasporta

  • oxigenul o de la plamani la celulele.
  • dioxidul de carbon de la celule la plamani.
  • nutrientii din intestine la plamani.
  • materialele reziduale din celule.
  • hormonii de la glandele endocrine la celule.
  • căldura din diferite celule.

Reglementeaza

  • pH-ul (concentrația ionilor de hidrogen)
  • temperatura corpului.
  • sărurile.
  • conținutul de apă în celule.

Protejeaza prin

  • previnirea pierderii prin coagulare si combaterea de toxine
  • protejeaza organismul impotriva pierderilor de căldură.

Cum să vă protejați inima și sistemul cardiovascular

Nutriția corectaeste cheia pentru sanatatea cardiovasculara. Puteți include o serie de produse alimentare benefice în dieta dumneavoastră, care vă pot proteja de colesterolul ridicat. Există alimente care pot reduce în mod eficient cantitatea de colesterol care a fost deja construit. Aveți posibilitatea să va modificați alimentatia optand pentru alimente care pot oferi o scădere a tensiunii arteriale. Exista alimente care va pot proteja de diabetul zaharat, de asemenea. Fasolea neagra contine nutrienti care vă pot ajuta în toate cele trei dintre aceste conditii : colesterol, tensiune crescuta si diabet. Migdalele pot reduce în mod eficient nivelul de colesterol și pot preveni diabetul. Portocalele sunt foarte bune pentru reducerea tensiunii arteriale crescute, precum și pentru îmbunătățirea vaselor de sânge. Peștele, cum ar fi tonul și somonul, care conțin acizi grași omega-3 este, de asemenea, extrem de benefic pentru inima si poate preveni aritmia.

Exercitiul fizic este un alt factor important pentru protectia sistemului cardiovascular. Prin activite fizica vă îmbunătăți funcționarea inimii și va asigurati un flux de sânge optim. De asemenea, s-a dovedit că exercitarea poate permite în mod eficient reducerea nivelului de colesterol. Puteți alege să faceti orice sport de la jogging pana la înot, dar chiar și mersul pe jos timp de 30 de minute în fiecare zi va face o treaba foarte buna.

A fost dovedit științific că modul în care ne simțim ne afecteaza sanatatea cardiovasculara. Oamenii care au experimentat stres constant și cei care suferă de atacuri de anxietate și depresie cronică au mai multe sanse de a obtine boli de inima. Pe de altă parte, studii recente arată că persoanele care sunt fericite au o șansă mai mică de a suferi de aceste boli. Astfel, ar trebui să încercați să vă odihniți cât mai mult posibil, să evitati starile îngrijorătoare și sa faceti lucruri plăcute mai des.

Yoga este cea mai bună soluție pentru a va îmbunătăți sănătatea și pentru a trăi o viață liniștită. Yoga este o modalitate pașnică de a lupta cu toate bolile, de fapt, fără a investi eforturi uriașe. Aceasta ajută la improvizionarea sistemului respirator, beneficiind, astfel, toate organele corpului. Yoga este considerata ca o activitate suplimentara la antrenamentele aerobice. Puteți combina exercitiile aerobice cu o atitudine yoghină pentru a dezvolta un stil de viață sănătos. Exersați sisteme de respiratie profunda, care va vor satisface cerința de oxigen dorit de către organism. Astfel, veti ajuta la buna funcționare a sistemelor cardiovasculare. Practica obișnuită de yoga va diminua nivelul tensiunii arteriale, va controla nivelul de colesterol, și va scadea riscul de probleme cardiace.

Resveratrolul este un antioxidant puternic, care a devenit mai popular, din cauza paradoxului francez. Conform acestui paradox, poporul francez reușește totuși să fie sănătos și intr-o forma fizica buna, în ciuda dietei lor bogate in colesterol si in grasimi. Acest lucru se datoreaza consumului regulat al acestora de vin rosu, care contine resveratrol. În afară de a fi un antioxidant, este, de asemenea un agent anti-cancer si fitoestrogen.

Până de curând, cercetătorii s-au concentrat asupra rolului vitaminei C în combaterea infecției și au trecut cu vederea o funcție a acestui nutrient, care poate fi chiar mai critica - rolul său în menținerea stării de sănătate a sistemului cardiovascular. Este surprinzător faptul că acest rol a fost atât de umbrit de alte activitati ale acestei vitamine, deoarece este extrem de important.

Prin susținerea vitaminei E, vitamina C, de asemenea, protejează împotriva oxidării de lipoproteine, primul pas într-o cascadă lungă de evenimente care duc la rigidizarea arterelor.Grasimile călătoresc prin vasele de sange pe lipoproteine, care constau in niste bile de molecule lipidice, proteine, și unii antioxidanti, inclusiv vitamina E. Lipoproteinele sunt extrem de vulnerabile la atacul radicalilor liberi. Dacă radicalii liberi ataca lipoproteinele, vitamina E va apăra prin reducerea radicalilor liberi și, prin aceasta, va deveni un radical liber in sine. Dacă vitamina E rămâne un radical liber, acest lucru va duce la pierderea sistemului antioxidant, și lipoproteinele vor fi lipsite de apărare împotriva radicalilor liberi pe care urmeaza sa-i întâmpine. Din fericire, vitamina C poate salva vitamina E. Solubil în apă, vitamina C circula prin vasele de sange, iar atunci când întâlnește lipoproteine, aceasta se apropie de ele sau de membrana celulelor, reîncărcand vitamina E radicală. În plus, vitamina C poate dezamorsa, de asemenea, orice radicalili liberi care ii întâlnește, ajutând organismul să-si mentina mențină functia antioxidanta.

Utilizarea de suplimente de vitamina C poate reduce riscul de boli de inima.Potrivit studiului realizat la Scoala de Sanatate Publica de la UCLA, sub conducerea lui James Enstrom.

Acizii grasi Omega-3 sunt printre acele substanțe nutritive necesare iar uleiul de pește este cea mai buna sursa de acizi grasi omega-3. Beneficiile pentru sistemul cardiovascular sunt bine cunoscute. Uleiul de pește conține acizi grasi omega-3, care au demostrat ca pot ridica niveluri de HDL - colesterol bun și pot scadea niveluri LDL - colesterol rau, reducand astfel risculde ateroscleroza si alte boli degenerative. În plus, acesti acizi omega 3 reduc raspunsurile inflamatorii in peretii arterelor.

Suplimente naturiste Calivita care protejeaza sistemul cardiovascular

- Antioxidantii importanti din compozitia Coenzime Q10, precum vitaminele A, E si seleniul, dar si coenzima Q10, ofera un rol protectiv asupra aparatului cardiovascular, reducand riscul de aparitie a infarctului miorcadic si a tensiunii arteriale crescute, si de asemenea incetineste procesul de imbatranire.

- Extractul de Gingko Biloba si antioxidantii continuti in suplimentul nutritiv Protect 4Life ofera oimbunatire a circulatiei sanguine si functiei cardiovasculare, si de asemenea are efecte favorabile in stari anxioasa si depresive, normalizeaza tensiunea arteriala, prezinta efect antitrombotic si este util in tratamentul diabetului.

- Acizii grasi Omega 3 ajuta la imbunatirea ritmului cardiac, impiedica aparitia bolilor de inima, reduc vascozitatea sangelui, scad riscul de ateroscleroza si hipertensiune arteriala.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Aparat cardiovascular

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Coenzime Q10103.74 Ron1-1-030 capsule = 14.4gDetalii Produs
Coenzime Q10 este un antioxidant puternic, datorita compozitiei de seleniu, coenzima q10 si vitaminele A si E. Are un rol de protectie pentru sanatatea cardiovasculara, incetineste procesul de imbatranire, reduce riscul de infarct si hipertensiune.
2. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Protect 4Life este un antioxidant natural cu rol in imbunatirea circulatiei sangelui, normalizarea tensiunii arteriale si optimizarea functiei cerebrale. Este benefic in actiuni cardiovasculare, are efect antitrombotic si este de ajutor in diabet.
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Omega 3 contine acizi grasi esentiali din ulei de peste, cu beneficii multiple pentru sanatea cardiovasculara: regleaza tensiunea arteriala, impiedica formarea de placi grase pe peretii vaselor de sange, scad colesterolul si previn accidentele cardiace.
4. Resveratrol164.48 Ron0-0-160 capsuleDetalii Produs
Resveratrol este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume, care lupta impotriva oxidarii si imbatranirii premature. Previne formarea de cheaguri in vasele de sange, reduce colesterolul, protejeaza inima si aparatul circulator.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Aparatul cardiovasculareste compus din sisteme si organe esentiale pentru supravietuirea organismului: inima, vasele de sange si sangele. Componenta critica a sistemului cardiovascular este inima.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Accident vascular cerebralDetalii Afectiune
Tulburare brusca a functiilor cerebrale, determinate de aparitia unui blocaj al aportului sangvin sau de ruptura unei artere.
Aritmie cardiacaDetalii Afectiune
O aritmie apare atunci cand ciclul electric normal al inimii este perturbat. Se caracterizeaza prin batai anormale ale inimii. Cand apare la o inima bolnava, poate pune viata in pericol.
AterosclerozaDetalii Afectiune
O forma de arterioscleroza caracterizata prin ingrosarea neuniforma subintimala (ateroame) a arterelor mari si medii, care poate reduce sau obstrua fluxul sanguin.
Cardiopatie ischemicaDetalii Afectiune
Dezechilibrul intre aportul si necesarul de oxigen la nivelul miocardului. Cele mai frecvente cauze sunt leziunile aterosclerotice.
Hipertensiune arterialaDetalii Afectiune
Hipertensiunea arteriala (HTA) este o afectiune grava, care poate creste in mod semnificativ probabilitatea de a avea boli de inima coronariene, un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala, precum si alte probleme de sanatate. In termeni literali, "tensiunea arteriala" este forta cu care sangele impinge impotriva peretilor arteriali, in timp ce inima pompeaza sange. O forta mare pe o perioada lunga de timp se numeste HTA, iar aceasta poate provoca daune importante in organism.
HipotensiuneDetalii Afectiune
Tensiunea arteriala scazuta (hipotensiune arteriala) este o presiune atat de redusa incat provoaca simptome sau semne datorate debitului scazut de sange prin artere si vene. Atunci cand fluxul de sange este prea mic pentru a furniza suficient oxigen si substante nutritive la organele vitale, cum ar fi creierul, inima si rinichii, organele nu functioneaza in mod normal, si pot fi temporar sau permanent deteriorate.
Infarct miocardic (prevenire)Detalii Afectiune
  Necroza ischemica miocardica ce rezulta de obicei prin reducerea brusca a fluxului sanguin coronarian la un segment de miocard.
Insuficienta cardiacaDetalii Afectiune
Insuficienta cardiaca este o afectiune grava, in care inima nu pompeaza eficient  sange in partile corpului. Por fi afectate partea stanga, dreapta, sau chiar ambele parti ale corpului. Simptomele depinde de care parte este afectată şi de cât de severă este insuficienta cardiaca - simptomele pot fi severe. Insuficienta cardiaca poate cauza probleme si dincolo de cele evidente fizice.
AVC - acident vascular cerebralDetalii Afectiune
Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebral este o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentarii cu sange si oxigen la nivelul unei parti a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta.
Boala CoronarianaDetalii Afectiune
  In general boala coronariana se datoreaza depunerii subintimale a ateroamelor in arterele mari si medii ce iriga cordul. Mai rar boala coronariana se datoreaza spasmului coronarian, care este de obicei idiopatic (cu sau fara ateroame asociate) sau se poate datora drogurilor cum este cocaina.   Ateroscleroza coronariana are in mod caracteristic un debut insidios, este deseori distribuita neregulat in diferite vase si poate interfera brusc cu fluxul sanguin catre diferite segmente ale miocardului, de cele mai multe ori datorita ruperii unei placi ateromatoase excentrice, cu tromboza intraluminala consecutiva.   Complicatiile majore ale bolii coronariene sunt: angina pectorala, angina instabila, infarctul miocardic si moartea subita datorita aritmiilor.   Factorii de risc sunt bine cunoscuti: niveluri sanguine crescute de colesterol (LDL-colesterol colesterolul rau), niveluri scazute de HDL - colesterol (colesterolul bun) si vitamina E serica precum si o conditie fizica precara. Riscul de boala coronariana este amplificat de fumat, regimuri alimentare bogate in grasimi si calorii si sarace in substante fitochimice (care se gasesc in fructe si legume), fibre, vit. C sau E, sau regimuri alimentare cu continut scazut in acizi grasi omega 3 polinesaturati, slaba adaptare la stres si sedentarismul. Anumite afectiuni sistemice (de ex. hipertensiunea arteriala, diabet, hipotiroidie) se asociaza de asemenea cu un risc crescut de boala coronariana.
Abces cardiacDetalii Afectiune
Abcesul cardiac se prezinta sub forma unei acumulari de puroi in inima, fiind, de obicei, o complicatie a endocarditei infectioase, o afectiune in care stratul interior al inimii se infecteaza, in special atunci cand infectia implica si valvele.

0 recenzii pentru Aparat cardiovascular

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 7 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.