Strong Bones Plus

Poza Strong Bones Plus

Strong Bones Plus

Nota 100 din 5 bazata pe 1 recenzii
(1 recenzie)

Proportia optima dintre calciu, magneziu si vitamina D. Vitamina D si magneziul favorizeaza absorbtia si asimilarea calciului mai bine in organism.

70.53 lei
Pretul include TVA

Acest produs a fost imbunatatit si inlocuit cu Cacium Magnezium Plus

 

Unul din elementele de baza care participa la mentinerea soliditatii structurii scheletice este continutul de minerale. Dupa ce cresterea longitudinala a oaselor a luat sfarsit, inca putem face multe pentru a le creste forta, deoarece mineralizarea ("constructia oaselor") poate dura pana la aproape de patruzeci de ani.
Bineinteles, dupa aceasta varsta trebuie sa asiguram un aport adecvat de substante minerale, deoarece acestea participa, de asemenea, si la alte procese fiziologice importante.

 

Pentru ca organismul sa functioneze corespunzator calciul si magneziul sunt indispensabile, ele sunt necesare pastrarii sanatatii oaselor si a danturii, functionarii optime a aparatului cardiovascular, a sistemului nervos si a musculaturii.

 

Calciul contribuie la absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sistemul nervos, lipsa lui duce la aparitia rahitismului la copii, la adulti produce osteomalacie, osteoporoza, carii dentare, deficitul de calciu scade si rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare. Calciul si fierul sunt doua minerale care deseori lipsesc din alimentatia femeilor mai ales in timpul sarcinii si al alaptarii fiind necesara suplimentarea calciului.

 

In perioada climaxului in organism scade secretia hormonilor feminini si trebuie asigurat un aport corespunzator de calciu pentru a prevenii aparitia osteoporozei.

 

O atentie deosebita trebuie acordata copiilor al caror organism este in dezvoltare si crestere, precum si sportivilor. Unui adult sanatos ii este necesar 800-1200 mg calciu zilnic si trebuie sa fie foarte atent ca anumite substante gasite in alimente consumate frecvent sunt dusmani ai calciului: grasimile, acidul oxalic (existent si in ciocolata), precum si acidul fitic (din cereale), deoarece impiedica absorbtia intestinala a acestuia.

 

Calciul are efecte pozitive in lombalgii, dismenoree, precum si in atenuarea durerilor de crestere la adolescenti, cei care sufera de hipocalcemie au nevoie de un aport suplimentar de calciu deoarece deficitul de calciu mobilizeaza acest element din oase, calciul ajungand in sange depunandu-se pe peretii arteriali lezati provocand sclerozarea acestora. Lipsa de calciu favorizeaza absorbtia plumbului in organism, un element deosebit de toxic care se depune in oase si dinti. Alimente care contin mari cantitati de calciu sunt laptele si produsele lactate, semintele uleioase (mac, nuci, alune etc), soia si zarzavaturi dar problema este ca semintele uleioase se consuma in cantitati insuficiente, iar 70-80% din populatie nu tolereaza laptele din cauza lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia astfel incat suplimentele de calciu sunt necesare, practic, tuturor.

 

Un aport zilnic de peste 2000 mg calciu se admite numai sub supraveghere medicului iar cantitatile mici de vitamina D, fosfor si magneziu intensifica absorbtia intestinala a calciului. Este ideala administrarea calciului in doze mici, repartizate pe tot parcursul zilei.

 

Magneziul, indispensabil pentru functionarea eficienta a sistemului nervos, a musculaturii si a numeroase enzime, (participa la activitatea a mai mult de 300 de enzime vitale), avand un rol important in metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici, al proteinelor, precum si in procesele energetice ale organismului magneziul asigura buna functionare a aparatului cardiovascular, ofera protectie impotriva infarctului de miocard. Incetineste procesele de imbatranire si stabilizeaza nivelul sanguin al colesterolului, contribuie la profilaxia arteriopatiilor si aterosclerozei. Unii cercetatori considera ca, consumul de magneziu creste rezistenta organismului la infectii si imbunatateste randamentul intelectual. Diminueaza procesele de formare a calculilor renali si biliari cu continut de calciu. Favorizeaza procesele de digestie si mentine integritatea danturii.

 

Magneziul asociat cu calciul combate stresul si starile depresive. Diureticele si alcoolul sporesc volumul eliminarilor prin urina de magneziu. Importante surse naturale de magneziu sunt semintele oleaginoase si zarzavaturile, apele dure dar din pacate ingrasamintele chimice folosite atat de frecvent in ultimul timp scad cantitatea de magneziu din sol si, ca urmare, reduc si continutul de magneziu al alimentelor.

 

Este foarte important aportul suplimentar de magneziu in cazul gravidelor, mamelor care alapteaza, femeilor care utilizeaza anticonceptionale sau medicatie cu hormoni estrogeni, sportivilor, persoanelor care consuma mult alcool, de asemenea el este indispensabil pentru metabolismul substantelor minerale (calciu, fosfor, sodiu, potasiu), precum si pentru utilizarea vitaminei C.

 

Cateva atentionari legate de consumul de magneziu:

- nu este indicat sa se consume peste 1000 mg de magneziu pe zi timp indelungat;

- pentru un efect mai bun magneziul trebuie asociat cu vitamina A, fosfor si calciu;

- cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este 2: 1, preparatele moderne continand ambele minerale in acest raport;

- pentru o mai buna absortie in organism este bine ca magneziul si calciul sa fie consumate in forma lor chelatata;

- consumul de magneziu in asociatie cu vitamina B6 poate preveni formarea calculilor renali de oxalat de calciu;

- consumul de magneziu in timpul meselor duce la tulburari digestive datorita combinarii magneziului cu acidul clorhidric din stomac de aceea este indicat sa se administreze aceste preparate intre mese;

- bolnavii cu afectiuni cardiace trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe administrarea preparatelor cu magneziu;

 

Atentie!  Nu se recomanda un aport de peste 1000 mg de magneziu pe zi timp indelungat.

dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

100 capsule

Compozitie

NutrientCantitate
Calciu250 mg
Magneziu125 mg
Vitamina D100 U.I.
AfectiuneMod de administrare
Dimineata - Pranz - Seara
Descuamarea unghiilor1-0-1
Lipotimie (lesin)1-0-1 inainte de masa
Menopauza1-0-0
Osteoporoza1-0-1
Unghii friabile0-0-1
Boala Addison0-0-1
Cancer osos1 - 1 - 1 inainte de masa

1 recenzii pentru Strong Bones Plus

  1. Nota :5 din 5

    Janina L 17.09.2018

    Se stie deja ca daca administrezi calciu, acesta nu se fixeaza fara magneziu si mai ales fara vitamina D. Ma bucur sa vad aceasta compozitie.

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 4 + 9

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.