Unghii friabile

Descriere Remediu Naturist

Friabilitatea unghiilor este o problemă comună, cauzatade pierderea de grăsimeşi de apă, care, la rândul săuîmparte celule, făcând astfel unghiilefragile şi friabile.De asemenea, unele boli pot fiasociate cu modificări ale unghiilor, care pot includefriabilitate.Onicoschiziaeste termenul medical pentru unghiiledespicate.Condiţiaeste cauzată de pauze orizontale careaparîn unghii sicare face caacestea sa fieinesteticeprin despicarealor.Onicorexiaeste o altă condiţie caracterizata prindespicarea unghiilor. Persoanele caresuferă de acesta conditiepoatesuferide o afecţiune cunoscută sub numele de "sindromul unghiilor fragile".

 

Cum crescunghiile?

 

Pentru a înţelege modul în careaparschimbărilela nivelul unghiilor, estenecesar sa cunoastemmai multe despre procesullorde creştere.Atât unghiilede la mainicatşi unghiile de la picioare cresc din rădăcini de sub piele, de la semicerculalb subţireaflatla baza unghiilor cunoscut sub numele de lunula. Acest grup de celule produce o substanta numita keratina, care formeazaunghiilesicare protejează paturilede unghii.

Atunci când organismul este sanatos, unghiile vorcreşte cu uniformitate şi putere.Incazul în care unghiile sunt fragile, crăpate, sauprezintamodificări de culoare, acest lucru poate fi un indiciu de dezechilibru sau boală, careare legatura cuproducţia de keratina.

 

Caracteristicile unghiilorfragile

 

• Senzaţie de uscăciune

Unghii care se rup,seexfoliazasause sfaramacu uşurinţă

• Unghiile suntscufundateîn aparenţă

• Unghiile se răsucescîn jurul vârfuluidegetului

• Modificări de culoare

Denivelaripe unghii

 

Cauzele unghiilorfragile

 

Cauze hormonale

În timp ce modificările aspectului unghiilor, cum ar fi unghiile fragile,pot apareadintr-ovarietate de motive, cauza ceamai probabilapentru femeile de varsta menopauzei este fluctuaţiahormonala, în special de estrogen. Una dintre cauzele fundamentale ale unghiilorslabe sau fragile este deshidratarea sau lipsa de umiditate în organism. Estrogenul joaca un rol-cheie in reglementareaniveluluide apă din organism, şi retenţieide apă. Când corpul unei femei conţine niveluri mai ridicate de estrogen, nivelurile generalede apain organism vor fi mai maride asemenea, şi în mod corespunzător, atunci cand nivelurilede estrogen sunt mai mici, acest lucru poate duce la deshidratare, care manifestă semne, cum ar fiunghii uscate, crăpate sifriabile.

În plus faţă de cauzelehormonale, problemelede alimentatieşi anumite boli pot avea un efect asupra cresterii unghiilor. Anumite substanţe nutritive, cum ar fi vitamina C, calciul, acidulfolic, proteinele, fierulşi grăsimeaajutala construirea unghiilor sanatoasesiputernice. Stresul şi anxietatea pot încetini, de asemenea, creşterea unghiilor şipotconducela unghiile slabe sau fragile.

Deshidratarea sau supra-hidratarea, udarea excesivă a mâinilor şi lipsa de umiditate vorprovoca ruperea sau fragilitateaunghiilor. Această condiţie poate fi văzutalaunelemenajere, asistente medicale,lapersonalul dinsaloanele de coafură,laagricultori şiin alte indeletniciri careimplicaudareasauspalatulpe maini frecvent şi / sau expunereamâinilorlasubstanţe abrazive, cum ar fi solul şi produselechimice. Condiţiilede mediu cum ar fi caldura excesiva saufrigulpotafecta, de asemenea, nivelulde hidratarea unghiilor.

Pot existao serie de cauze pentru unghii fragile. Acestea variază de la daune fizice,si pana la cauzecare stau la bazaunorprobleme de sănătate.

 

Boli care cauzeaza unghii friabile

 

• Anemia

Circulaţieslaba

• Infecţie

• Boală hepatică

• Probleme tiroidiene

 

O nutritie sanatoasa este, de asemenea, vitalapentru unghii sanatoase. Deficitul într-o serie de nutrienti poate contribui lafriabilitateaunghiilor. Substante nutritive importante pentru sănătatea unghiilor includ:

• Fier

• Calciu

• Zinc

• Acizi graşi esenţiali

Vitaminele A, C, B (în specialB6, B12, niacina si biotina)

• Proteine

 

Pentru aneasigura că dietanoastrafurnizeazanutrientiinecesaripentrua aveaunghii sanatoase,trebuie sa ne asiguramcă includemurmătoarelealimente:

• Cerealele integrale (de exemplu, orez brun, ovaz, secara, orz, quinoa)

• O gama larga de fructe şi legume (din fiecare culoare de exemplu, roşu, verde, galben)

• grăsimi esenţiale din nuci, seminţe, peşte gras şi uleiuri presate la rece

• Proteine din carne de pui slabă şi curcan, peşte şi fasole

• Fluidehidratarea cu apa simpla este cea mai recomadata.Este recomandat sa se renunte la fluidelecare producdeshidratare, cum ar fi alcoolul, cafeauaşi băuturileacidulate.

Alte măsuri de precauţie : purtarea demanusi atuncicand se factreburile casnice ori de câte ori este posibil ;sa nu se foloseascaunghiilepe post deinstrumentepentru a evita ruperea si deteriorarea ; utilizarea decremapentru mainipentru a ajuta la menţinerea conţinutului de umiditate.Pe masura de imbatranim conţinutul de umiditate înunghii estereduspesi este nevoie sa ne asiguram o hidratare suplimentara.

 

Prevenirea si tratamentul unghiilor friabile

 

Solutia pentru indepartarea lacului de unghiiTrebuie safim atenti la solutiile pe care le folosim pentrua elimina vopseaua de pe unghii deoarece  multe produse contin ingrediente foarte dure, cum ar fi acetona, careproduce deshidratare la nivelul unghiei.Exista solutii pentru indepartarea vopselei fara acetona.

Apa -Deshidratareapoate avea un efect mare asupra unghiilor.Consumand o cantitate optima de apapotabilaşi folosind creme hidratante pentru maini si unghiisau ulei de măslineputem sa ne mentinem unghiile hidratate.

Biotina -Cu mulţi ani în urmă cercetatorii au descoperit ca biotina (una dintre vitaminele B) a îmbunătăţit puterea copitelorcailor.S-a dovedit apoică nu funcţionează doarlacai,ci si la oameni.In caz de unghiifoarte fragilesuplimentarea cu vitamine B este de ajutor.

Tiroida - Un simptom al unei tiroide subactiveestefriabilitateaunghiilor.

Proteinele​​sunt uncompus din aminoacizi,desprecare se spune ca ar fi "pietrele de temelie" ale corpului nostru. Ele sunt absolut esenţiale pentru sănătatea noastră, deoarececreează celulele şirepara tesuturile.Prin consumul unei cantitati optime de proteine nunumai ca vomfirasplati cu unghii puternice, darsi cuun corp sănătos, în general.

Acizi grasi esentiali (AGE) - Ştim cu toţii că AGE sunt vitalipentruorganism, insamajoritatea dintre noi nu primim o cantitatesuficientaşiconsumam altetipuri gresite de grăsimi înschimb.Uleiul de primulaconţine acid gamalinoleic(AGL), care oferao gamă largă de beneficiipentrusănătate, inclusiv a ajutain caz deunghii fragile, parfragil, artrita si PMS. Uleiul de peşte este, de asemenea, foarte beneficdeaorece contine acizi grasi Omega 3.

Deficientele de vitamine si minerale - Alteelemente de care organismul are nevoie pentru a mentine sanatatea unghiilorinclud zinc, fier, calciu, vitamina A, vitamina E şi seleniu. Unghiile fragile pot fi un indicatoral uneidietesăraceşi eventual alaltor probleme de sanatate.

 

Suplimente nutritionale Calivita pentru unghii friabile

 

-Complexul vitaminic B, in doze marisi cu eliminare prelungitasub formaMega B-ComplexCalivita ofera o cantitate optima de vitamine necesare pentru sanatatea pielii, parului si unghiilor, si de asemenea este benefic in caz de stres.

- Calciul, vitamina D si magneziul  din compozitiaStrong Bones PlusCalivita sunt nutrienti indispensabili pentru sanatatea, oaselor, unghiilor, danturii, aparatului cardiovascular si sistemului muscular si nervos.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Unghii friabile

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Mega B-Complex175.76 Ron1-0-0100 tablete = 230 gDetalii Produs
2. Strong Bones Plus70.53 Ron0-0-1100 capsuleDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Unghii friabile

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.