Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Vitamina D

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Vitamina D

Vitamina D drops sirop
90.48 Ron
1200 UI

Vitamin D
27.50 Ron
2000 UI

Super Mega 50
165.00 Ron
400 UI

Vitamina D este o vitamina liposolubila (adica este absorbita de grasimi) care joaca un rol esential in absorbtia intestinala a calciului si in fixarea acestuia in oase, precum si in reabsobrtia fosforului de catre rinichi. Vitamina D prezenta in organism prezinta o origine dubla: endogena, prin transformarea in piele a colesterolului sub influenta radiatiilor ultraviolete (vitamina D3) si exogena, prin alimentatie.

Alimentele care contin vitamina D sunt pestele (hering, sardina, somon), untura de peste (morun, ton), lactate nedegresate, galbenus de ou, lapte integral. Procesul de sinteza al vitaminei D existenta in epiderma este declansat de razele ultraviolete, fiind absorbita imediat de vasele sangvine. Aceasta vitamina este foarte sensibilia la caldura, la lumina, la oxigen si la mediile acide.
Aporturile nutritionale recomandate sunt 10-15 micrograme/zi pentru copii, 10 micrograme/ zi pentru adult, 15 micrograme/zi in timpul sarcinii si alaptarii, 12 micrograme/zi pentru varstnici.

Vitamina D sau vitamina antirahitica previne instalarea rahitismului si mentine un raport normal intre calciu si fosfor in sange si in lichidul interstitial. Printre rolurile acestei vitamine amintim: evita carierea dintilor, previne aparitia unor tulburari nervoase, slabiciunea generala, contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei, regularizeaza ritmul cardiac.

Carenta de vitamina D duce la decalcifierea oaselor si astfel pot aparea boli precum osteoporoza, osteomalacia, scaderea tonusului muscular, rahitism. Consumul excesiv de vitamina D poate duce la intoxicatii, dureri de cap, lipsa de apetit, varsaturi, calcificare a organelor (rinichi, plamani, inima, vase sangvine), iar in cazul femeilor gravide ar putea duce la malformatii fetale. Hipervitaminoza D se manifesta prin agitatie, anorexie, sete, greata, diaree, nevoia de a urina des.
Trebuie mentionat faptul ca ficatul omului poate acumula o cantitate considerabila de vitamina D, suficienta pentru a satisface cerintele organismului timp de aproximativ un an.

Impreuna cu vitaminele A si C, vitamina D actioneaza impotriva racelii. Vitamina antirahitica este contraindicata in litiaza renala, in ateroscleroza, nefrite etc.
Persoanele care lucreaza in timpul noptii sau care locuiesc in orase poluate sunt sfatuite sa isi administreze suplimente de vitamina D.

Toate produsele naturiste care contin Vitamina D.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Vitamina D

Vitamina D drops sirop
90.48 Ron
1200 UI

Vitamin D
27.50 Ron
2000 UI

Super Mega 50
165.00 Ron
400 UI

Lion Kids -vitamina D
48.40 Ron
1,0 mcg