Hipertensiune arteriala

Descriere Remediu Naturist

 

Hipertensiunea arteriala (HTA) este o afectiune grava, care poate creste in mod semnificativ probabilitatea de a avea boli de inima coronariene, un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala, precum si alte probleme de sanatate. In termeni literali, "tensiunea arteriala" este forta cu care sangele impinge impotriva peretilor arteriali, in timp ce inima pompeaza sange. O forta mare pe o perioada lunga de timp se numeste HTA, iar aceasta poate provoca daune importante in organism.
 

 

Cauzele hipertensiunii arteriale

 

Hipertensiunea arterială este frecventă la persoanele în vârstă din cauza tensiunii arteriale care tinde să crească odată cu vârsta, dacă nu se ia măsuri pentru prevenirea sau controlul acesteia. Din acest motiv, este important ca persoanele în vârstă sa fie monitorizate pentru a se asigura că tensiunea lor rămâne în sau a revenit la limitele normale.

 

Există anumite probleme medicale care pot creşte nivelul tensiunii arteriale, cum ar fi insuficienta renala cronica, boli tiroidiene si apnee in somn. Unele medicamente pot ridica, de asemenea, tensiunea arterială. Acestea includ medicamente pentru astm (corticosteroizi) şi chiar si  medicamente obisnuite folosite in tratarea racelii.

 

Unele femei experimenteaza o crestere a tensiunii arteriale în cazul în care utilizează pilule contraceptive, rămân gravide, sau folosesc terapia de substitutie hormonala. Pentru femeile ajunse la menopauza care ia hormoni pentru a reduce simptomele poate aparea o uşoară creştere a tensiunii arteriale sistolice. Dacă deja au HTA şi doresc să înceapă terapia cu hormoni, ar trebui să discute cu medicul despre riscuri şi beneficii. Dacă decid să urmeze terapia cu hormoni, este important de aflat cum sa-si controleze tensiunea arterială şi cât de des ar trebui sa o verifice pentru a preveni mai multe probleme grave de sănătate.

 

Care sunt principalii factorii de risc

 

Exista mulţi factori de risc pentru HTA, inclusiv anumite trăsături, condiţii şi obiceiuri. Factorii majori de risc pentru HTA sunt descrisi mai jos :

 

Vârsta-Deoarece tensiunea arterială creşte odata cu vârsta, persoanele în vârstă au un risc mai mare de a dezvolta HTA. În Statele Unite, peste jumătate din persoanele în vârstă au HTA. Cea mai comuna forma de HTA la persoanele în vârstă este izolat, hipertensiunea arteriala sistolica, definita doar printr-o tensiune arteriala sistolica. Aproximativ două treimi din oamenii in varsta cu HTA au HTA sistolica. Deşi foarte mulţi oameni au HTA, aceasta nu este neapărat o parte normala a procesului de imbatranire. Există mai multe moduri de a rămâne sănătoşi şi de a menţine tensiunea arterială la un nivel normal pe masura ce imbatranim.

 

Rasa şi originea etnica-Oricine de orice origine si rasa poate dezvolta HTA, dar este mult mai raspandita la adultii afro-americani decat la adulţii caucaziani sau hispano- americani.

 

Excesul de greutate sau de obezitate -Supraponderalii sau obezii au un risc mai mare de a dezvolta HBP. Supraponderalitatea este definita ca având o greutate corporală suplimentara care include muschii, oasele, grăsimea şi / sau apa, iar obezitatea este definita ca având o mare cantitate de grasime.

 

Sexul- Mai mulţi bărbaţi decât femei au HTA, totusi femeile tinere in varsta de 18-59 de ani sunt mai susceptibile decât bărbaţii in ceea ce priveste constientizarea si cautarea unui tratament pentru aceasta afectiune. Femeile peste 60 de ani au aceeaşi probabilitate de constiinciozitate ca si barbatii, insa in grupul de femei de peste 60 de ani care sunt tratate pentru tensiune arteriala crescuta, controlul tensiunii arteriale este mai mic decât la bărbaţii din aceeaşi grupă de vârstă.

 

Obiceiurile nesanatoase din stilul de viata- Anumite obiceiuri de viaţă pot fi factori de risc pentru HTA. Persoanele in varsta ar trebui să minimalizeze şi sa descurajeze următoarele comportamente nesănătoase:

 

  1. consumul de prea mult sodiu în alimentele sarate sau băuturi
  2. consum de alcool in exces
  3.  insuficienta aportului de potasiu
  4. activităţii fizice insuficiente
  5. fumatul

 

Alti factori de risc : O istorie familiala de HBP poate creşte susceptibilitatea de a dezvolta HBP. Perioadele lungi de stres pot contribui, de asemenea, la acest risc.

 

Principalele semne si simptome

 

În general, creşterea tensiunii arteriale, în sine, nu este însoţită de niciun simptom vizibil. Ocazional, este posibil să apară dureri de cap. Este posibil să existe o hipertensiune arteriala de ani de zile fără a fi constientizata, timp in care poate afecta inima, rinichii, vasele de sânge, şi alte părţi ale corpului fără a fi constienti de acest lucru.

 

Adesea, oamenii afla ca au HTA numai după ce au experimentat un atac de cord sau un accident vascular cerebral, sau au dezvoltat boli cardiace coronariene. Verificarea tensiunii arteriale în mod regulat este foarte importanta în prevenirea mai multor probleme grave de sănătate. Menţinând o presiune arterială normală se poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta mai multe probleme grave de sănătate.

 

Complicatii ale hipertensiunii arteriale

 

In timp, hipertensiunea arteriala poate provoca:

 

• Mărirea sau slabirea inimii, care poate duce la insuficienţă cardiacă - o afectiune in care inima nu este în măsură sa pompeze suficient sânge pentru tot corpul

 

• Formarea de anevrisme sau umflaturi în peretele arterial - în vasele de sânge (anevrismele se formeaza de obicei în artera principala care transferă sangele de la inima catre organism, in arterele din creier, picioare, şi intestine şi in artera care duce la splina)

 

• Îngustarea vaselor de sânge din rinichi, care poate provoca insuficienţă renală

 

• Ingustarea arterelor in tot corpul (mai ales in inima, creier, rinichi şi picioare), care limitează fluxul de sânge şi poate duce la un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienţă renală, sau amputarea partiala a piciorului

 

• Ruperea sau sângerarea vaselor de sânge în ochi, care poate duce la orbire sau modificări în vedere

 

Tratament pentru hipertensiune arteriala

 

Tratamente pentru HTA include modificări in stilul de viaţă şi medicaţie. Scopul tratamentului este de a atinge si mentine o presiune arterială sub 140/90 mmHg. O modalitate de a controla nivelul tensiunii arteriale este de a dezvolta obiceiuri sănătoase, inclusiv: o dieta sanatoasa, exercitiu fizic regulat, mentinerea greutatii corporale, renuntarea la fumat, gestionarea stresului.

 

O combinaţie dintre aceste măsuri funcţionează mai bine decât orice obicei de unul singur. O alimentatie cu un nivel scazut de grasimi, colesterol, dulciuri, sare si bauturi alcoolice este de multe ori necesara. Este foarte important, de asemenea, să se ia toate medicamentele prescrise de medic pentru tensiune arteriala.

 

Remediu naturist pentru hipertensiune arteriala cu produse Calivita

 

Extractele din usturoi si patrunjel au proprietati deosebite asupra aparatului cardiovascular. Reduc nivelul LDL si al trigliceridelor din sange, astfel prevenind infartul, mentin un nivel normal de HDL si normalizeaza circulatia sangelui. Garlic Caps - supliment alimentar pe baza de extract din usturoi si patrunjel- poate fi folosit atat de persoanele cu hipertensiune arteriala cat si de cele cu hipotensiune arteriala.

 

Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste , de asemenea, au un rol important in mentinerea tensiunii arteriale deoarece imbunatesc ritmul cardiac, reduc nivelul de colesterol si trigliceride, incetinesc procesul de imbatranire si impiedica aparitia bolilor de inima.

 

Un nivel optim de vitamina C, A, E si zinc este esential in mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular, si implicit in reducerea riscurilorde atac cerebral,  Mega Protect 4Life fiind un supliment indispensabil mai ales persoanelor care inainteaza in varsta. Este un complex unic de minerale, vitamine si plante care ajuta la imbunatirea circulatiei sangvine si la mentinrea sanatatii vaselor de sange.

 

Managementul stresului este unul dintre aspectele cele mai importante in prevenirea aparitiei hipertesiunii arteriale si apoi a bolilor de inima. Extratul de Rhodiola Rosea din compozitia Rhodiolin reduce efectele nocive ale stresului asupra inimii, normalizeaza aritmia si asigura o irigare optima. De asemenea, datorita efectului betablocant, reduce riscul de infarct.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Hipertensiune arteriala

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Garlic Caps73.10 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 68.5 gDetalii Produs
Usturoiul este un foarte bun aliat al sanatatii cardiovasculare datorita capacitatii de a extinde vasele de sange, de a scadea tensiunea arteriala, de a preveni formarea cheagurilor de sange si de a actiona ca un antiinflamator si antibiotic natural.
2. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Acizii grasi omega 3 si vitamina E ofera protectie organismului impotriva inflamatiilor, impotriva bolilor cardiovasculare, oaselor si creierului. Reduce trigliceridele si colesterolul rau, impiedica formarea de placi grase si regleaza tensiunea arteriala
3. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Contine Coenzima Q10, Ginko Biloba si antioxidanti, care impreuna mentin o circulatie sanguina sanatoasa, impiedica formarea de cheaguri de sange, regleaza tensiunea arteriala si ajuta la prevenirea si tratamentul afectiunilor cardiace.
4. Rhodiolin161.00 Ron1-0-2120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea este o planta cu efect adaptogen ce reduce efectul stresului asupra inimii. Impiedica deteriorarea muschiului cardiac, ofera energie la nivel celular, reduce palpilatiile, regleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Hipertensiunea arteriala (HTA) este o afectiune grava, care poate creste in mod semnificativ probabilitatea de a avea boli de inima coronariene, un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala, precum si alte probleme de sanatate. In termeni literali, "tensiunea arteriala" este forta cu care sangele impinge impotriva peretilor arteriali, in timp ce inima pompeaza sange. O forta mare pe o perioada lunga de timp se numeste HTA, iar aceasta poate provoca daune importante in organism.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
greata
dureri de cap
varsaturi
cefalee
tulburari de vedere
somnolenta
inrosirea fetei
sangerare nazala
acufenezgomote in urechi
Accident vascular cerebralDetalii Afectiune
Tulburare brusca a functiilor cerebrale, determinate de aparitia unui blocaj al aportului sangvin sau de ruptura unei artere.
Aparat cardiovascularDetalii Afectiune
Aparatul cardiovascular este compus din sisteme si organe esentiale pentru supravietuirea organismului: inima, vasele de sange si sangele. Componenta critica a sistemului cardiovascular este inima.
Aritmie cardiacaDetalii Afectiune
O aritmie apare atunci cand ciclul electric normal al inimii este perturbat. Se caracterizeaza prin batai anormale ale inimii. Cand apare la o inima bolnava, poate pune viata in pericol.
AterosclerozaDetalii Afectiune
O forma de arterioscleroza caracterizata prin ingrosarea neuniforma subintimala (ateroame) a arterelor mari si medii, care poate reduce sau obstrua fluxul sanguin.
Cardiopatie ischemicaDetalii Afectiune
Dezechilibrul intre aportul si necesarul de oxigen la nivelul miocardului. Cele mai frecvente cauze sunt leziunile aterosclerotice.
HipotensiuneDetalii Afectiune
Tensiunea arteriala scazuta (hipotensiune arteriala) este o presiune atat de redusa incat provoaca simptome sau semne datorate debitului scazut de sange prin artere si vene. Atunci cand fluxul de sange este prea mic pentru a furniza suficient oxigen si substante nutritive la organele vitale, cum ar fi creierul, inima si rinichii, organele nu functioneaza in mod normal, si pot fi temporar sau permanent deteriorate.
Infarct miocardic (prevenire)Detalii Afectiune
  Necroza ischemica miocardica ce rezulta de obicei prin reducerea brusca a fluxului sanguin coronarian la un segment de miocard.
Insuficienta cardiacaDetalii Afectiune
Insuficienta cardiaca este o afectiune grava, in care inima nu pompeaza eficient  sange in partile corpului. Por fi afectate partea stanga, dreapta, sau chiar ambele parti ale corpului. Simptomele depinde de care parte este afectată şi de cât de severă este insuficienta cardiaca - simptomele pot fi severe. Insuficienta cardiaca poate cauza probleme si dincolo de cele evidente fizice.
AVC - acident vascular cerebralDetalii Afectiune
Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebral este o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentarii cu sange si oxigen la nivelul unei parti a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta.
Boala CoronarianaDetalii Afectiune
  In general boala coronariana se datoreaza depunerii subintimale a ateroamelor in arterele mari si medii ce iriga cordul. Mai rar boala coronariana se datoreaza spasmului coronarian, care este de obicei idiopatic (cu sau fara ateroame asociate) sau se poate datora drogurilor cum este cocaina.   Ateroscleroza coronariana are in mod caracteristic un debut insidios, este deseori distribuita neregulat in diferite vase si poate interfera brusc cu fluxul sanguin catre diferite segmente ale miocardului, de cele mai multe ori datorita ruperii unei placi ateromatoase excentrice, cu tromboza intraluminala consecutiva.   Complicatiile majore ale bolii coronariene sunt: angina pectorala, angina instabila, infarctul miocardic si moartea subita datorita aritmiilor.   Factorii de risc sunt bine cunoscuti: niveluri sanguine crescute de colesterol (LDL-colesterol colesterolul rau), niveluri scazute de HDL - colesterol (colesterolul bun) si vitamina E serica precum si o conditie fizica precara. Riscul de boala coronariana este amplificat de fumat, regimuri alimentare bogate in grasimi si calorii si sarace in substante fitochimice (care se gasesc in fructe si legume), fibre, vit. C sau E, sau regimuri alimentare cu continut scazut in acizi grasi omega 3 polinesaturati, slaba adaptare la stres si sedentarismul. Anumite afectiuni sistemice (de ex. hipertensiunea arteriala, diabet, hipotiroidie) se asociaza de asemenea cu un risc crescut de boala coronariana.
Abces cardiacDetalii Afectiune
Abcesul cardiac se prezinta sub forma unei acumulari de puroi in inima, fiind, de obicei, o complicatie a endocarditei infectioase, o afectiune in care stratul interior al inimii se infecteaza, in special atunci cand infectia implica si valvele.

0 recenzii pentru Hipertensiune arteriala

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 9

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.