Boala Coronariana

Descriere Remediu Naturist

 

Inima estemuschiul care lucreaza cel mai mult in corpul uman; bate de 100.000 de ori pe zi si este responsabil pentru aprovizionarea intregului organism cu sange oxigenat, bogat in substante nutritive, astfel ca organele să rămână sănătoase și sa funcționeze corespunzător. Inima este punctul central al sistemului circulator, care este format din artere, capilare și vene. Acest muschi acționează ca o pompă pentru a transporta sângele prin sistemul circulator la alte organe din corp, dar, de asemenea, si prin arterele coronare.

Arterele sunt rutele principale prin care inima distribuie sangele oxigenat la tesuturile din jur. Acestea sunt la fel ca niste tuburi de cauciuc. Când sunt sănătoase, sunt moi si flexibile și sângele poate circula liber, fără restricții. Cu toate acestea, anumiți factori de risc, cum ar fi varsta, sexul, istoricul familial, fumatul, hipertensiunea arteriala, nivel ridicat de colesterol, glicemia crescută, obezitatea, lipsa de exercițiu și stresul pot compromite sănătatea arterială și contribuie la boli de inima.

Un semn de sanatate arteriale săraca este o afecțiune numită ateroscleroză. Ateroscleroza este o boală cronică în care peretele arterial se ingroasa datorita depunerilor numite placi de aterom. Materiale grase, cum ar fi colesterolul și calciul din fluxul sanguin se pot lipi de captuseala arterelor ducand la crearea unei acumulări care îngustează în cele din urmă pasajul și reduce fluxul de sange. Ateroscleroza poate afecta orice arteră din organism. Atunci când aceasta afectează arterele care aprovizionează inima, conditia este numita boala coronariana (BC).

 

Care sunt simptomele bolii coronariene?

 

Boala coronariana nu provoca nici un simptom evidente în stadiile incipiente. Cu toate acestea, simptomele vor începe să apară pe masura ce placa se acumuleaza si pasajul din artere se ingusteaza în continuare și blochează fluxul de sânge.

Scurtarea de respirație sau oboseala extremă după orice activitate este printre primele simptome care se observa. Acest lucru se datorează faptului că inima nu este în măsură sa pompeze sange suficient pentru a satisface nevoile corpului, făcându-ne să ne simțim respirația la cel mai mic efort.

Presiunea sau senzația de constricție în piept, declansate de stres emotional sau fizic este un alt simptom tipic al bolii coronariene. De obicei, acesta va dispărea după câteva minute, atunci când activitatea s-a orit sau starea s-a calmat.

Dacă există o obstrucție completă într-o artera coronara, fluxul de sânge la nivelul inimii va fi complet blocat, cauzand un atac de cord.

 

Cauzele de boala coronariana sunt:

 

Cea mai mare parte a inimii se confruntă cu o alimentare mai redusa cu oxigen din cauza aterosclerozei și acest lucru este numit ca rigidizarea arterelor. In momentul acestei condiții, placile, care sunt de fapt depozite de grasime, se formeaza in garniturile vaselor de sange. Aceste placi (la momentul constituirii) fac arterele sa devina înguste și din această cauza doar o cantitate mai mica de sange poate să ajungă la inima, prin urmare, furnizarea de oxigen fiind diminuata. Ateroscleroza apare frecvent din cauza unui nivel ridicat de de colesterol rau, precum și de trigliceride, care circula in sange.

 

Factori de risc evitabili și inevitabili

 

Există mai mulți factori de risc care pot creste riscul pentru această boală. În timp ce avem un anumit control asupra unora dintre factorii, alții, cum ar fi vârsta și genetica, sunt inevitabili.

  • Factori inevitabili: Varsta, sexul și ereditatea sunt cei trei factori de risc pentru boala arterelor coronare care nu pot fi evitati. Ingustarea si rigidizarea arterelor cu inaintarea in varsta creste vulnerabilitatea la boli. Luând măsuri de precauție adecvate se poate reduce riscul într-o anumita măsură. O istorie de familie de boli de inima, cu atât mai mult dacă o rudă apropiată a dezvoltat conditia de la o vârstă fragedă, ne pune la risc ridicat. Statisticile indică, de asemenea, faptul că bărbații sunt mai sensibili la boli coronariene, iar la femei riscul creste dupa menopauza.

 

  • Factori evitabili: Mai mulți factori medicali, precum și stilul de viață, ne pot pune la risc crescut de boala caronariana. Fumatul creste riscul dramatic, datorita daunelor grave la nivelul vaselor de sange facute de nicotina si monoxidul de carbon. Hipertensiunea arterială și un nivel ridicat de colesterol cresc, de asemenea, riscul considerabil, deoarece grăbesc îngroșarea și rigidizarea arterelor, care împiedică fluxul de sange la nivelul inimii. Diabetul zaharat, inactivitatea, obezitatea si stresul excesivpot agrava alți factori de risc.

 

Prevenirea bolii coronariene

 

Boala arterelor coronare cauzeaza aproape 1 milion de decese in fiecare an si mai multe milioane de oameni trăiesc cu această boală și limitările sale care conduc la un deces timpuriu. Boala coronariana este evitată și reversibile ca urmare a unui regim alimentar sănătos și suplimentarea cu nutraceutice vizate. Uimitor, aceste informații au fost înțelese și puse în aplicare cu rezultate demonstrate de zeci de ani și totuși BC ramane principala cauza de deces in Statele Unite si astazi.

 

Boala coronariana este cauzată  dealegerile unui stil de viata incorect

 

Boală coronariană, sau ateroscleroza este o îngustare și rigidizare progresivă a arterelor care furnizează sânge la inima. De-a lungul anilor și deceniilor de alegeri alimentare necorespunzatoare, stres extern, lipsa de exercitii si de poluanți de mediu, în mod normal, arterele încep să dezvolte mici fisuri în căptușeala lor.

Într-o încercare de a preveni scurgerea de sange prin fisuri, organismul foloseste un amestec propriu de minerale si grasimi oxidate pentru a preveni pierderea de sânge. O sanatate corespunzatoare este atinsa prin principii sanatoase de dieta, exercitii fizice si reducere de stres.

 

Alegeti o dieta sanatoasa pentru a preveni si reduce placa coronariana

 

Urmarea unei diete standard americana, care este ambalata cu grâu extrem de rafinat, carbohidrati din porumb și zahăr, duce direct la o inflamație sistemică de-a lungul corpului și micro-fisuri în căptușeala arterelor. Nivelul crescut de trigliceride si colesterol promoveaza formarea de placi mici și dense ca rezultat final.

Cheia prevenirii placilor este consumul de multe legume cu frunze verzi, seminte, nuci, grăsimi sănătoase și proteine ​​slabe. Eliminati toate alimentele prelucrate, rafinate, si bogate in carbohidrati din zaharuri, grâu și porumb. Acest plan alimentar va reduce inflamatia si nivelul ridicat de trigliceride, care sunt cauza principală a BC, în timp ce stopeaza progresia placa in artere.

 

Dr. Linus Pauling a descoperitsolutia pentru inversarea bolii coronariene

 

Dr. Linus Pauling a fost un chimist și câștigător al mai multor premii Nobel, și este cel mai bine cunoscut pentrudescoperirile sale in ceea ce priveste vitamina C. Pauling a inclus doi aminoacizi, care lucrează alături de vitamina C, și sunt esențiali în lupta pentru prevenirea și tratarea BC. Pauling a constatat că lizina și prolina, combinate cu vitamina C creează o substanta lipicioasa care se ataseaza la placa de depozite, eliminand substanța mortală din arterele coronare.

Această combinație este cunoscută  sub numele de Terapie Pauling, și este în prezent folosita cu succes de mai multe persoane pentru a eradica placa si a reduce incidenta bolii coronariene. În plus, suplimente precum niacina, vitamina D si extractele de ceai verde au efecte terapeutice care provoacă regresia placii care duce la rigidizarea arterelor.

Boala coronariana este devastatoare, ducand chiar si la invaliditate, pierderea de ani de producție și o povara plasata pe un sistem de sanatate deja compromis. O dieta adecvata, care favorizează consumul de legume crude, nuci, seminte si proteine ​​slabe în loc de carbohidrați procesati este extrem de importanta pentru toti oamenii care vor sa previna aceste probleme. Alte dovezi indică faptul că un regim bazat pe suplimente vizate poate completa un stil de viață sănătos, care să conducă la inversarea bolii arterelor coronare și la o durată de viață prelungită.

 

Încazurile mai puțin severe, modificarile in stilul de viață de multe ori sunt suficiente pentru a inversa starea

 

Acestea ar include:

  • Urmarea unui plan de alimentatie sanatoasa pentru inima cara implica alimente sarace in grasimi saturate, grasimi trans, si colesterol. Acest plan include o mulțime de fructe și legume, impreuna cu alimentele care contin fibre solubile (făină de ovăz, tărâțe de ovăz, cereale integrale), două porții de pește gras de apă rece pe săptămână, și consumul de carne slaba.
  • Un plan de exercițiu aprobat de medic pentru a menține inima puternică, a reduce colesterolul LDL (rau), si a creste colesterolul HDL (bun).
  • Renuntarea la fumat daca este cazul, si evitarea expunerii la fumul pasiv.
  • Implementarea unui program de management al greutatii. Acest lucru este important mai ales în cazul în care țesutul adipos din organism este concentrat în jurul taliei.
  • Implementarea unor metode care ajuta la reducerea stresului, cum ar fi yoga, aromoterapie, meloterapie și respirație diafragmatica.
  • Folosirea de suplimente naturale pentru reduce colesterolul sau medicamente baza de prescriptie medicala, dacă este necesar.

 

Suplimente naturiste Calivita de ajutor in boala coronariana

 

- Acizii grasi Omega 3 au cunoscuta calitatea de a reduce nivelul de colesterol si trigliceride, reducand astfel incidenta bolilor cardiovasculare. Ajuta la imbunatirea ritmului cardiac, previn agregarea trombocitara, reduc riscul de tensiune arteriala si ateroscleroza.

 

- Extractul de Gingko biloba are alitatea de a imbunati circulatia sanguina si de asemenea prezinta efecte antioxidante puternice, astfel Protect 4Life oferind organismului protectie impotriva bolilor de inima.

 

- Cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent, Resveratrol, ofera o buna protectie organismului impotriva actiunii radicalilor liberi, cu rol principal in protejarea sistemului vascular. Coenzima Q10 este de asemenea resposabila pentru energia furnizata la nivel celular, si transformarea nutrientilor in energie.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Boala Coronariana

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Omega 3104.80 Ron0-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Omega 3 contine vitamina E si acizi grasi esentiali, cu rol antioxidant si antiinflamator. Reduce nivelul de grasimi in sange, impiedica depunerea acestora pe peretii arterelor si formarea cheagurilor de sange, reducand astfel riscul de boala coronariana.
2. Protect 4Life41.87 Ron1-1-090 tablete = 59 gDetalii Produs
Protect 4Life contine antioxidanti puternici ce impiedica oxidarea si degradarea organismului. Are grija de sanatatea inimii, impiedica depunerea de grasimi si formarea de placi de aterom, reduce incidenta problemelor cardiovasculare.
3. Resveratrol164.48 Ron1-0-160 capsuleDetalii Produs
Resveratrol este unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume, care lupta impotriva oxidarii si imbatranirii premature. Previne formarea de cheaguri in vasele de sange, reduce colesterolul, protejeaza inima si aparatul circulator.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

In general boala coronariana se datoreaza depunerii subintimale a ateroamelor in arterele mari si medii ce iriga cordul. Mai rar boala coronariana se datoreaza spasmului coronarian, care este de obicei idiopatic (cu sau fara ateroame asociate) sau se poate datora drogurilor cum este cocaina.

 

Ateroscleroza coronariana are in mod caracteristic un debut insidios, este deseori distribuita neregulat in diferite vase si poate interfera brusc cu fluxul sanguin catre diferite segmente ale miocardului, de cele mai multe ori datorita ruperii unei placi ateromatoase excentrice, cu tromboza intraluminala consecutiva.

 

Complicatiile majore ale bolii coronariene sunt: angina pectorala, angina instabila, infarctul miocardic si moartea subita datorita aritmiilor.

 

Factorii de risc sunt bine cunoscuti: niveluri sanguine crescute de colesterol (LDL-colesterol colesterolul rau), niveluri scazute de HDL - colesterol (colesterolul bun) si vitamina E serica precum si o conditie fizica precara. Riscul de boala coronariana este amplificat de fumat, regimuri alimentare bogate in grasimi si calorii si sarace in substante fitochimice (care se gasesc in fructe si legume), fibre, vit. C sau E, sau regimuri alimentare cu continut scazut in acizi grasi omega 3 polinesaturati, slaba adaptare la stres si sedentarismul. Anumite afectiuni sistemice (de ex. hipertensiunea arteriala, diabet, hipotiroidie) se asociaza de asemenea cu un risc crescut de boala coronariana.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
dificultati respiratorii
durere toracica
batai neregulate ale inimii
Accident vascular cerebralDetalii Afectiune
Tulburare brusca a functiilor cerebrale, determinate de aparitia unui blocaj al aportului sangvin sau de ruptura unei artere.
Aparat cardiovascularDetalii Afectiune
Aparatul cardiovascular este compus din sisteme si organe esentiale pentru supravietuirea organismului: inima, vasele de sange si sangele. Componenta critica a sistemului cardiovascular este inima.
Aritmie cardiacaDetalii Afectiune
O aritmie apare atunci cand ciclul electric normal al inimii este perturbat. Se caracterizeaza prin batai anormale ale inimii. Cand apare la o inima bolnava, poate pune viata in pericol.
AterosclerozaDetalii Afectiune
O forma de arterioscleroza caracterizata prin ingrosarea neuniforma subintimala (ateroame) a arterelor mari si medii, care poate reduce sau obstrua fluxul sanguin.
Cardiopatie ischemicaDetalii Afectiune
Dezechilibrul intre aportul si necesarul de oxigen la nivelul miocardului. Cele mai frecvente cauze sunt leziunile aterosclerotice.
Hipertensiune arterialaDetalii Afectiune
Hipertensiunea arteriala (HTA) este o afectiune grava, care poate creste in mod semnificativ probabilitatea de a avea boli de inima coronariene, un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala, precum si alte probleme de sanatate. In termeni literali, "tensiunea arteriala" este forta cu care sangele impinge impotriva peretilor arteriali, in timp ce inima pompeaza sange. O forta mare pe o perioada lunga de timp se numeste HTA, iar aceasta poate provoca daune importante in organism.
HipotensiuneDetalii Afectiune
Tensiunea arteriala scazuta (hipotensiune arteriala) este o presiune atat de redusa incat provoaca simptome sau semne datorate debitului scazut de sange prin artere si vene. Atunci cand fluxul de sange este prea mic pentru a furniza suficient oxigen si substante nutritive la organele vitale, cum ar fi creierul, inima si rinichii, organele nu functioneaza in mod normal, si pot fi temporar sau permanent deteriorate.
Infarct miocardic (prevenire)Detalii Afectiune
  Necroza ischemica miocardica ce rezulta de obicei prin reducerea brusca a fluxului sanguin coronarian la un segment de miocard.
Insuficienta cardiacaDetalii Afectiune
Insuficienta cardiaca este o afectiune grava, in care inima nu pompeaza eficient  sange in partile corpului. Por fi afectate partea stanga, dreapta, sau chiar ambele parti ale corpului. Simptomele depinde de care parte este afectată şi de cât de severă este insuficienta cardiaca - simptomele pot fi severe. Insuficienta cardiaca poate cauza probleme si dincolo de cele evidente fizice.
AVC - acident vascular cerebralDetalii Afectiune
Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebral este o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentarii cu sange si oxigen la nivelul unei parti a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta.
Abces cardiacDetalii Afectiune
Abcesul cardiac se prezinta sub forma unei acumulari de puroi in inima, fiind, de obicei, o complicatie a endocarditei infectioase, o afectiune in care stratul interior al inimii se infecteaza, in special atunci cand infectia implica si valvele.

0 recenzii pentru Boala Coronariana

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 4 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.