AVC - acident vascular cerebral

Descriere Remediu Naturist

 
Accidentul vascular cerebralsau atacul cerebraleste o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentarii cu sange si oxigen la nivelul unei parti a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta. Acest lucru se poate datora ischemiei (lipsa fluxului sanguin) cauzata de blocaj (tromboza, embolie arteriala) si hemoragiei (scurgere de sange). Simptomele unui accident vascular cerebral depind de care parte a creierului este afectata.
 
Simptomele comune pot include paralizie pe o parte a corpului, pierderea totala sau partiala a vederii, sau pierderea capacitatii de a vorbi sau de a intelege vorbirea. Senzatia de amorteala sau furnicaturi este foarte frecventa.
 
Un accident vascular cerebral care implica baza creierului poate afecta echilibrul, vederea, inghitirea, respiratia si se poate ajunge chiar la pierderea constientei. Accidentul vascular cerebral ischemic se produce atunci cand o artera de la nivelul creierului se blocheaza. Celulele creierului (neuronii) nu pot produce suficienta energie si se vor opri din lucru. În cazul în care artera ramane blocata pentru mai mult de cateva minute, celulele creierului pot muri. De aceea tratamentul medical imediat este absolut necesar.
 
Atacul ischemic poate avea cauze multiple. Problema cea mai comuna este ingustarea arterelor la nivelul gatului sau capului. O alta cauza de accident vascular cerebral este formarea cheagurilor de sange în inima, care poate aparea ca un rezultat al bataii neregulate ale inimii (de exemplu, fibrilatie atriala), atac de cord, sau anomalii ale valvelor cardiace. Alte cauze includ utilizarea de droguri, leziunile traumatice ale vaselor de sange ale gatului, sau tulburarile de coagulare a sangelui. Accidentul vascular cerebral hemoragic apare atunci cand un vas de sange explodeaza in interiorul creierului. Creierul este foarte sensibil la sangerare si daunele pot sa apara foarte rapid. Sangerarea irita tesutul cerebral, cauzand umflarea. Sangele se colecteaza într-o masa numita hematom.
 
Accidentul vascular cerebral hemoragic se produce cel mai adesea din cauza tensiunii arteriale ridicate, care face presiune asupra peretilor arterelor pana cand acestia cedeaza. Alte cauze ale producerii accidentului vascular cerebral hemoragic includ: anevrismele, care creeaza un punct slab într-un perete arterial, conexiunile anormale intre artere si vene, cum ar fi malfomatiile arterio-venoase (AVM), cancerul, în special cancerul care se raspandeste la creier, cum ar fi de san, piele, si tiroida, unele medicamente (cum ar fi aspirina sau varfarina), care pot produce o sangerare excesiva, droguri ilicite, cum ar fi cocaina. Accidentul vascular cerebral este o urgenta medicala.
 
Oricare persoana suspectata de un accident vascular cerebral ar trebui sa fie dusa imediat într-o institutie medicala pentru diagnostic si tratament. Printre factorii de risc care pot duce la un numar mai mare de accidente vasculare cerebrale pot fi : tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune arteriala), bolile cardiovasculare, fumatul sau diabetul zaharat.
 
Tratament general
 
Utilizarea timpurie a anticoagulantelor pentru a reduce coagularea sangelui are efect la unii pacienti.
 
Tratamentul tensiunii arteriale, care este prea mare sau prea mica poate fi necesar. Glucoza din sange la diabetici este de multe ori destul de mare dupa un accident vascular cerebral, iar controlarea nivelul de glucoza poate reduce dimensiunea unui accident vascular cerebral. Medicamente care pot dizolva cheagurile de sange pot fi utile în tratamentul accidentului vascular cerebral. Se administreaza oxigen dupa cum este necesar.
 
Medicamente noi care pot ajuta la supravietuirea celulele creierului prin oxigenare in timp ce circulatia este restabilita sunt în curs de elaborare.
 
 
Tratament naturist pentru accident vascular cerebral cu produse Calivita
 
 
In cazul producerii unui atac ischemic cerebral tranzitoriu si de foarte multe ori dupa atacul ischemic cerebral constituit, se utilizeaza in prezent pe scara larga, in toate retelele de sanatate din lume, o terapie antitrombotica care are drept scop evitarea recurentelor, prin reducerea adezivitatii plachetare si prin diminuarea riscului de aparitie a trombosului.
 
Calivita va pune la dispozitie o schema detaliata de tratament natural pentru accidentul vascuar cerebral. Reabilitarea post accident vascular cerebral Cand un pacient nu mai este bolnav acut dupa un accident vascular cerebral, obiectivul se transforma in recuperare, adica maximizarea abilitatilor functionale ale pacientului.
 
Procesul de reabilitare poate implica logopedie pentru a reinvata sa vorbeasca si sa înghita, terapie ocupationala pentru redobandirea dexteritatii bratelor si mainilor, terapie fizica pentru îmbunatatirea puterii si mersului pe jos, gimnastica etc. Scopul este ca pacientul sa-si reia pe cat posibil activitatile normale de inainte de accident.

 

Reteta I : 1+3 Reteta II : 2+4, reprezentant produsele din tabelul cu produse naturiste, sectiunea "Reteta naturista recomandata in remedii pentru AVC - acident vascular cerebral"


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru AVC - acident vascular cerebral

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid236.00 Ron1-1-1 lingurite946 mlDetalii Produs
Noni Lichid imbunatateste starea de sanatate prin compozitia sa de antioxindati si alti nutrienti cu rol in prevenirea bolilor cardiace. Regleaza tensiunea arteriala, reduce riscul de infarct si avc si reduce factorii stresului asupra organismului.
2. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolin este un produs natural cu efect adaptogen, ce reduce efectele fizice si psihice ale stresului asupra oragnismului, controleaza aritmiile si tensiunea, regleaza somnul, previne accidentele vasculare.Rhodiolin contraindicatii-este un produs sigur.
3. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Omega 3 contine vitamina E si acizi grasi esentiali, cu rol antioxidant si antiinflamator. Reduce nivelul de grasimi in sange, impiedica depunerea acestora pe peretii arterelor si formarea cheagurilor de sange, reducand astfel riscul de AVC.
4. Mega Protect 4Life117.18 Ron1-1-090 tablete = 88.2 gDetalii Produs
Mega Protect 4Life contine antioxidanti puternici, conezima q10 si ginkgo biloba, care au grija de sanatatea cardiovasculara, previn formarea cheagurilor de sange, imbunatatesc circulatia periferica si cea la nivelul creierului, regleaza tensiunea.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebraleste o leziunie a creierului care produce moartea subita a unor celule cauzata de o întrerupere a alimentarii cu sange si oxigen la nivelul unei parti a creierului. Intreruperea alimentarii cu sange poate fi cauzata de un cheag de sange, sau de o artera rupta.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
Accident vascular cerebralDetalii Afectiune
Tulburare brusca a functiilor cerebrale, determinate de aparitia unui blocaj al aportului sangvin sau de ruptura unei artere.
Aparat cardiovascularDetalii Afectiune
Aparatul cardiovascular este compus din sisteme si organe esentiale pentru supravietuirea organismului: inima, vasele de sange si sangele. Componenta critica a sistemului cardiovascular este inima.
Aritmie cardiacaDetalii Afectiune
O aritmie apare atunci cand ciclul electric normal al inimii este perturbat. Se caracterizeaza prin batai anormale ale inimii. Cand apare la o inima bolnava, poate pune viata in pericol.
AterosclerozaDetalii Afectiune
O forma de arterioscleroza caracterizata prin ingrosarea neuniforma subintimala (ateroame) a arterelor mari si medii, care poate reduce sau obstrua fluxul sanguin.
Cardiopatie ischemicaDetalii Afectiune
Dezechilibrul intre aportul si necesarul de oxigen la nivelul miocardului. Cele mai frecvente cauze sunt leziunile aterosclerotice.
Hipertensiune arterialaDetalii Afectiune
Hipertensiunea arteriala (HTA) este o afectiune grava, care poate creste in mod semnificativ probabilitatea de a avea boli de inima coronariene, un atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala, precum si alte probleme de sanatate. In termeni literali, "tensiunea arteriala" este forta cu care sangele impinge impotriva peretilor arteriali, in timp ce inima pompeaza sange. O forta mare pe o perioada lunga de timp se numeste HTA, iar aceasta poate provoca daune importante in organism.
HipotensiuneDetalii Afectiune
Tensiunea arteriala scazuta (hipotensiune arteriala) este o presiune atat de redusa incat provoaca simptome sau semne datorate debitului scazut de sange prin artere si vene. Atunci cand fluxul de sange este prea mic pentru a furniza suficient oxigen si substante nutritive la organele vitale, cum ar fi creierul, inima si rinichii, organele nu functioneaza in mod normal, si pot fi temporar sau permanent deteriorate.
Infarct miocardic (prevenire)Detalii Afectiune
  Necroza ischemica miocardica ce rezulta de obicei prin reducerea brusca a fluxului sanguin coronarian la un segment de miocard.
Insuficienta cardiacaDetalii Afectiune
Insuficienta cardiaca este o afectiune grava, in care inima nu pompeaza eficient  sange in partile corpului. Por fi afectate partea stanga, dreapta, sau chiar ambele parti ale corpului. Simptomele depinde de care parte este afectată şi de cât de severă este insuficienta cardiaca - simptomele pot fi severe. Insuficienta cardiaca poate cauza probleme si dincolo de cele evidente fizice.
Boala CoronarianaDetalii Afectiune
  In general boala coronariana se datoreaza depunerii subintimale a ateroamelor in arterele mari si medii ce iriga cordul. Mai rar boala coronariana se datoreaza spasmului coronarian, care este de obicei idiopatic (cu sau fara ateroame asociate) sau se poate datora drogurilor cum este cocaina.   Ateroscleroza coronariana are in mod caracteristic un debut insidios, este deseori distribuita neregulat in diferite vase si poate interfera brusc cu fluxul sanguin catre diferite segmente ale miocardului, de cele mai multe ori datorita ruperii unei placi ateromatoase excentrice, cu tromboza intraluminala consecutiva.   Complicatiile majore ale bolii coronariene sunt: angina pectorala, angina instabila, infarctul miocardic si moartea subita datorita aritmiilor.   Factorii de risc sunt bine cunoscuti: niveluri sanguine crescute de colesterol (LDL-colesterol colesterolul rau), niveluri scazute de HDL - colesterol (colesterolul bun) si vitamina E serica precum si o conditie fizica precara. Riscul de boala coronariana este amplificat de fumat, regimuri alimentare bogate in grasimi si calorii si sarace in substante fitochimice (care se gasesc in fructe si legume), fibre, vit. C sau E, sau regimuri alimentare cu continut scazut in acizi grasi omega 3 polinesaturati, slaba adaptare la stres si sedentarismul. Anumite afectiuni sistemice (de ex. hipertensiunea arteriala, diabet, hipotiroidie) se asociaza de asemenea cu un risc crescut de boala coronariana.
Abces cardiacDetalii Afectiune
Abcesul cardiac se prezinta sub forma unei acumulari de puroi in inima, fiind, de obicei, o complicatie a endocarditei infectioase, o afectiune in care stratul interior al inimii se infecteaza, in special atunci cand infectia implica si valvele.

0 recenzii pentru AVC - acident vascular cerebral

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.