Beri Beri

Descriere Remediu Naturist

 

Carenta de tiamina poate fi rezultatul lipsei acestei vitamine în dieta noastra, sau prea multa tiamina pierduta. Există mai multe moduri în care tiamina este pierduta. O modalitate, este o afectiune rara cunoscut sub numele de beriberi genetic, care este transmis in familie și afectează capacitatea organismului de a absorbi tiamina din alimente. Acest lucru se poate întâmpla încet de-a lungul timpului, astfel simptomele nu se pot prezenta imediat. În plus, persoanele care beau foarte mult alcool ar trebui să încerce să reducă consumul de alcool sau sa renunte complet, deoarece acestia prezinta un risc pentru deficit de tiamina. Beri Beri poate apărea, de asemenea, la sugarii alăptați atunci cand corpul mamei este lipsit de tiamina. Condiția poate afecta, de asemenea, copiii care sunt hrăniți cu formule care nu conțin tiamina suficienta. O persoană care face dializa sau ia doze mari de diuretice prezinta un risc mai crescut de fi deficitara de aceasta vitamina B1.

 

Deficitul de vitamina B1 duce la multe probleme de sanatate

 

Vitamina B1iese în evidență ca primul element nutritiv din grupul B-complex care funcționează bine in colectiv cu celelalte vitamine B, într-o varietate de metode, pentru a ne menține sănătosi și echilibrati.

Vitamina B1 modifică carbohidratii direct în energie pentru ca organismele sa o arda - difosfatul de tiamină (ThDP) este de fapt o coenzima in catabolismul de glucoză și de aminoacizi, esentiala pentru vitalitatea organismului uman. Derivații săi fosfati sunt, de asemenea, inclusi într-un număr de alte funcții celulare.

Și, de asemenea, îmbunătățește dezvoltarea in timp ce ajuta functia digestiva. Este considerata considerat ca fiind cruciala pentru inima, fibrele nervoase si tesuturile musculare. Acesta asistă transmiterea de impulsuri nervoase la nivelul coloanei vertebrale și creierului. Derivații săi fosfati iau parte la numeroase procese celulare, cum s-a spus mai înainte.

Opțiunile ecologice pentru produse alimentare cu vitamina B1 constau din fructe de culoare galbenă, legume cu frunze verzi și, morcovi, igname, pepene galben, ficat și alte tipuri de carne de organe, fasole, carne de porc, mazare, soia, germeni de grau (care este exact zona hrănitoare a boabelor de grâu întreg eliminata pentru a produce faina alba), drojdie de bere, tarate de orez sau de ovăz, produse de nuci, lapte integral, stafide si prune.

Sulfitii utilizati ca aditivi în alimente foarte procesate, pot împiedica acțiunile vitaminei B1. Beri Beri este o condiție primordial recunoscuta ca o cauza a deficitului de vitamina B1. Acesta se caracterizeaza prin neuropatie periferica si suferinta psihologica. O lipsa de vitamina B1 poate afecta creierul în plus cu encefalopatie Wernicke.

 

Alte lucruri de stiut despre Vitamina B1 (tiamina)

 

Descoperirea vitaminei B1 este legată de căutarea de o cura pentru o tulburare a sistemului nervos, beriberi. O serie de oameni de știință din inceputul secolul al XIX-lea și sfârșitul secolului al XX au observat că anumite alimente ar putea vindeca și preveni beriberi. Cu toate acestea, nu s-a stiut pana în 1935 că este vorba despre aceasta substanța in continutul acestor produse alimentare, care a fost izolata și numita tiamina (vitamina B1), de Robert Williams. Tiamina efectuează o serie de funcții importante în organism de care ar trebui sa fim cu toii contienti.

1) Un deficit de vitamina B1 poate provoca grave tulburari ale sistemului nervos: - Obtinerea unei cantitati insuficiente de vitamina B1 poate duce în cele din urmă la o afecțiune numită beriberi. Există două forme ale acestei boli; beriberi uscat (care poate provoca durere, leziuni ale creierului și slăbiciune musculară) și beriberi umed (care poate crește dimensiunea inimi și rata de batai a ceastui organ vital). Desigur deficienta in aceasta vitamina este foarte rară în țările dezvoltate occidentale, dar se poate întâmpla ca urmare a consumului excesiv de alcool sau în cazul în care dieta este bogata in alimente foarte procesate.

2) Este o vitamina solubila in apa: - Aceasta vitamina este solubila apă, care (dupa cum sugerează și numele), înseamnă că se dizolvă în apă. Vitaminele solubile in apa nu pot fi stocate de către organism, astfel va trebui să ne asiguram că vom obtine doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina B1 - care este în prezent de 1 mg pentru barbati si pentru femei 0.8mg - in produsele alimentare pe care le consumam în fiecare zi. Acesta vitamina este destul de delicata, astfel încât să trebuie să ne avem grijă atunci când gătim, pregătim și depozitam produselor alimentare care conțin tiamină pentru a ne asigura că acesta este păstrata.

3) Este esențiala pentru ENERGIE: - Rolul principal al vitaminei B1 in organism este de a acționa ca un catalizator în reacția care descompune zahărul din sânge într-o sursă de energie pe care celulele sa o poata folosi. Fără tiamina organismul nu poate converti carbohidratii in energie în mod corespunzător. De aceea, dacă simțim că nivelul de energie este scazut, trebuie sa ne gandim la marirea aportului de aceasta vitamina in dieta. Ar putea fi exact ceea ce avem nevoie pentru a obține că impuls putina energie.

Tiamina este necesara pentru a ajuta corpul sa descompuna diferite tipuri de zahăr. Fără tiamina suficienta, putem experimenta o varietate de simptome, care sunt într-adevăr periculoase, care, în cazul în care raman nedescoperite sau neglijate pot duce la deces.

4) Ajută și în alte domenii: - Deși funcția principală a tiaminei este de a ajuta corpul sa descompuna produsele alimentare într-o sursă de energie utilă, aceasta are și alte beneficii. Mai mult, ea ajută la menținerea sistemului nervos sanatos si protejeaza impotriva multor conditii. De asemenea, promovează cresterea funcției mentale și este considerata a fi cheia pentru o memorie bună. De aceea, dacă simțim că creierul nostru nu funcționează așa cum ar trebui, ar trebui sa acordam mai multa atentie aportului de vitamina B1. Acesta ar putea fi motivul.

 

Deci, ce se întâmplă cu corpul nostru atunci când nu primeste suficienta tiamină?

 

Insuficienta in aceasta vitamina este mai puțin frecventă, dar poate aparea la persoanele care isi obtin necesasul de calorii din alcool sau zahăr. Oamenii care sunt deficitari in aceasta vitamina pot experimenta oboseala, depresie, temperament neadecvat, și iritație abdominala. Ecestia pot experimenta dificultăți în digestia carbohidratilor. Corolarul acestei probleme este formarea de acid piruvic în sânge, ceea ce poate duce la dificultăți în respirație, in eliberarea de vigilență mentală și deteriorarea inimii (sau boala beriberi). Să aruncam o privire mai adânca asupra bolilor sau conditiilor corpului uman care pot rezulta din insuficienta in aceasta vitamina:

 • Gradul scăzut în tiamină în organismul uman poate contribui la cataracta in curs de dezvoltare. Testele preliminare sugerează că, împreună cu diferiți nutrienți, tiamina poate minimiza pericolul de a obține cataracta. Este nevoie totusi de mai multe teste pentru a asigura această afirmație.
 • Aportul de aceasta vitamina poate ajuta la reducerea severitatii bolii Alzheimer, avand in vedere faptul ca sindromul Wernicke-Korsakoff poate duce la dementa.
 • Sindromul Wernicke-Korsakoff este o tulburare a creierului cauzata de deficit de tiamina. Acesta conditie poate fi curabila prin adminsitrarea de tiamina.
 • Insuficienta cardiaca – nivelurile reduse de tiamina pot contribui la "beriber umed" sau o afectiune in care se formeaza lichid in apropierea inimii. Nu este clar încă dacă consumul acestei vitamine va ajuta oamenii care suferă de insuficiență cardiacă care nu este legată de beriberi umed.

Acestea de mai sus sunt boli asociate insuficienței de tiamina. Acum, că putem recunoaște avantajele si functiile acestei vitamine, trebuie sa ne asgiuram ca organismul nostru dispune de cantitatea corespunzatoare de tiamina, zilnic, deaorece acesta nu o poate stoca. Există de asemenea suplimente de vitamina B1 disponibile in mai multe variante de combinatie cu alte vitamine. Este foarte important de retinut faptul ca vitamilene B au o foarte stransa legatura intre ele si actioneaza sinergic, de aceea este indicat sa se foloseasca un supliment de B-complex. Mentineti-va sănătoși cu suma corespunzătoare de tiamină în organism!

Produsul naturist Mega B Complex contine Vitamine din gama B inclusiv Vitamina B1. Se administreaza dupa masa 1-1-0


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Beri Beri

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Mega B-Complex193.00 Ron1-1-0100 tablete = 230 gDetalii Produs
Mega B-Complex asigura un aport optim de vitamine B, care sa completeze carentele acestor nutrienti si sa formeze un echilibru in organism. Vitamina B1 este dependenta de intreaga familie de B-uri. Mega B-Complex Ingrasa? Categoric NU.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

 

Deficitul primar de B1 este determinat de aportul inadecvat de tiamina (B1), in special la persoanele care consuma doar orez bine decorticat. Macinarea indeparteaza coaja, care contine cea mai multa tiamina, dar fierberea inaintea decorticarii disperseaza tiamina in interiorul boabelor, prevenind pierderea ei.

Deficitul secundarde tiamina este determinat de cresterea necesarului, ca in hipertiroidism, sarcina, lactatie, febra; alterarea absorbtiei, ca in diareea prelungita; si alterarea utilizarii, ca in bolile hepatice severe. O combinatie a aportului scazut cu alterarea absorbtiei si a utilizarii, cat si cresterea necesarului la care se adauga si un posibil defect al apoenzimei apar in alcoolism.

Semne si simptome

Initial deficitul determina oboseala, iritatie, scaderea memoriei, tulburari de somn, dureri precordiale, anorexie, disconfort abdominal si constipatie. Sindromul modificarilor neurologice periferice datorate deficitului de tiamina este numit beriberi uscat. Aceste modificari sunt bilaterale si simetrice, interesand in special extremitatile inferioare si debutand cu parestezii ale degetelor , arsuri ale talpilor (severe mai ales noaptea), crampe musculare in pulpe si dureri la nivelul picioarelor. Semnele precoce sunt sensibilitatea gambelor, dificultatea la ridicarea din pozitia ghemuita, scaderea sensibilitatii vibratorii la nivelul degetelor si disestezia plantara. Diagnosticul de neuropatie periferica usoara poate fi pus cand reflexul plantar este absent. Continuarea deficitului determina pierderea reflexului rotulian, pierderea sensibilitatii vibratorii si de pozitie in degetele de la picioare, atrofia musculaturii gambei si coapsei, si in stadiile avansate, piciorul balant sau degetul balant. Bratele pot fi afectate dupa ce semnele la membrele inferioare sunt bine instalate.

Beriberi cardiovascular apare in deficitele de tiamina in care boala miocardica este pe primul plan. Aceasta deteremina un debit cardiac crescut cu vasodilatatie si extremitati calde. Inaintea aparitiei decompensarii cardiace se constata tahicardie, o presiune largita a pulsului, hipersudoratie, tegumente calde si acidoza lactica. Dupa instalarea insuficientei cardiace, se constata ortopnee si staza pulmonara si periferica ; vasodilatatie continua uneori evoluand spre soc.

Boala beriberi infantila apare la sugari (de obicei in lunile a 2-a si a 4-a de viata) care sunt hraniti la san de mame cu deficit de tiamina. Insuficienta cardiaca, afonia si absenta reflexelor osteotendinoase sunt elemente caracateristice.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
obosealaNedeterminata de eforturi deosebite
scadere in greutate
tahicardie
senzatia de amortire a extremitatilor
cianoza
edem pulmonar
tulburari de memorie
miscarile ochilor necontrolabileNistagmus
Ariboflavinoze (leziuni ale mucoasei)Detalii Afectiune
Ariboflavinoza este caracteriztata prin deficienta de vitamina B2, sau riboflavina. Aceasta vitamina este responsabila pentru stimularea cresterii la om.
Demineralizari prin deficit de Ca si MgDetalii Afectiune
Calciul si magneziu sunt doua minerale indispensabile organismului, care lucreaza in sinergie unul cu celalat. Deficienta acestor nutrienti produce probleme de sanatate si simpome neplacute, precum: demineralizare osoasa,dureri si crampe musculare, osteoporoza, probleme dentare, stres si depresie sau ritm cardiac arnomal.
Imbatranire tesuturiDetalii Afectiune
Modificarile cauzate de imbatranire afecteaza intregul organism. Aceste modificari sunt evidente cu usurinta in domenii precum frumusetea - aspectul parului si tenului. Schimbari nevazute apar si in organele interne, in tesuturi si in celule. Organele sunt formate din tesuturi, iar tesuturile sunt formate din celule. Imbatranirea este un proces care afecteaza fiecare celula din organism.
Inteligenta (stimulare)Detalii Afectiune
Inteligenta este capacitatea creierului de intelege, descoperi si rezolva proprietatile obicetelor, fenomenelor inconjuratoare, probleme nefamiliare. Cuvantul inteligenta provine din latina de la INTELLIGERE care inseamna a organiza, a relationa, ager de minte. O fiinta denota inteligenta dupa modul in care se comporta, ia decizii, actioneaza si relationeaza cu mediul si cu persoanele, fiintele  cu care intra in contact.
Memorie (imbunatatire)Detalii Afectiune
Stilul nostru de viata modern joaca un rol important in declinul cognitiv, motiv pentru care expunerea la toxine, substante chimice, dieta saraca, lipsa de somn, stresul si multe altele pot impiedica de fapt functionarea creierului la orice varsta. Alimentele pe care le mancam - si nu le mancam - joaca un rol crucial in memoria noastra. Nu avem nevoie de un medicament scump sau o procedura medicala pentru a ne stimula creierul si memoria. Pur si simplu trebuie sa ne folosim de diverse trucuri alimentare si non-alimentare pentru a ne imbunatati memoria.

0 recenzii pentru Beri Beri

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 2

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.