Magneziul si calciul sunt două dintre cele mai abundente minerale din corpul uman. Calciul este necesar pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si a dintilor, in timp ce magneziul este esential pentru functia normala a nervilor, functia musculara si a sistemului imunitar, ritm cardiac normal si reglarea tensiunii arteriale, nivelului de zahăr din sânge ÅŸi sinteza de proteine. Putem obÅ£ine cea mai mare parte din zoza zilnica de calciu ÅŸi magneziu din alimente, insa o deficienţă în oricare dintre minerale poate solicita luarea de suplimente alimentare. Trebuie discutat cu medicul înainte de a lua orice fel de suplimente.
Există aproximativ 19 g de Mg la o greutate corporala de aproximativ 70 kg, din care aproximativ 65% se găseÅŸte în oase ÅŸi dinÅ£i, iar restul este distribuit între fluidele corpului, sange, organe si alte tesuturi. Magneziul este implicat in sinteza de proteine, si este un important co-factor in mai mult de 300 de reactii enzimatice din corpul uman, dintre care multe contribuie la producerea de energie ÅŸi la indeplinirea funcÅ£iilor cardiovasculare. În timp ce calciuL afecteaza contractiiLE musculare, magneziuI echilibreaza acest efect ÅŸi relaxează muÅŸchii. Cel mai mult magneziu se gaseste in interiorul celulei, ÅŸi, în timp ce fierul este atomul central în hemoglobină, magneziul este nucleul central al moleculei de clorofilă în Å£esutul plantei. DeÅŸi procesul de absorbÅ£ie pentru magneziu este similar cu celpentru calciu, unii oameni absorb sau jmentin mai mult magneziu decat calciu (sau mai mult calciu decat magneziu), astfel încât raportul sugerat de obicei pentru calciu si magneziu, de 2: 1, este de fapt o valoare arbitrara care se poate schimba în mod semnificativ în diferite circumstanÅ£e individuale.
Nivelurile scazute de magneziu poate fi o cauza sau factor agravant pentru pietrele la rinichi, hipertensiune arteriala, prolaps de valva mitrala, aritmie, tahicardie, spasmul arterei coronariene ÅŸi alte tipuri de probleme cardiace, crampe menstruale sau sindromul premenstrual (PMS), insomnie, anxietate, (pre) eclampsie - în special atunci când in timpul sarcinii s-a luat prea mult fier ÅŸi prea putin acid folic, constipatie cronica, tetanie (contracÅ£ii susÅ£inute, convulsii), hiperactivitate (de exemplu, la copii), ÅŸi altele.
Cu toate acestea, utilizarea frecventă ÅŸi excesiva de sulfat de magneziu (sare Epsom) sau remedii antiacide, cum ar fi laptele de magneziu, poate declanÅŸa în cele din urmă o serie de probleme medicale care rezultă din dezechilibrul de alte minerale, cum ar fi fier, calciu, sodiu, potasiu. Acest lucru este mult mai raspandit in boli de rinichi si poate include oboseala severă, depresie, tensiune arterială scăzută, probleme gastro-intestinale, ameÅ£eli, probleme musculare / articulare, diaree, deshidratare / piele uscata, si boli cardiovasculare.
Afecţiuni medicale, cum ar fi colita ulceroasa, sindromul de colon iritabil, pancreatita si diabetul pot scădea nivelul de magneziu. Consumul de prea multa sare, suc, cafea sau alcool, precum şi vărsăturile, transpiraţiile şi stresul prelungit pot provoca, de asemenea, deficit de magneziu.
Primele simptome ale deficitului de magneziu includ pierderea apetitului, oboseală, vărsături, greaţă şi slăbiciune. Deficitul de magneziu prelungit poate provoca simptome, cum ar fi amorţeală, crampe musculare, spasme coronariene şi ritm cardiac anormal. Nivelurile scazute de potasiu sunt, de asemenea, asociate cu un nivel scăzut de magneziu. Simptomele de deficit de calciu includ amorteli sau furnicaturi la nivelul degetelor, letargie, crampe musculare, ritmuri anormale ale inimii şi convulsii.
Alimentele bogate in magneziu, cum ar fi fasolea ÅŸi spanacul, prin gatire isi vor pierde o mare parte din magneziu. Alte alimente bogate in magneziu, cum ar fi migdalele ÅŸi alunele isi pierd foarte puÅ£in magneziu în procesul de coacere atâta timp cât este utilizata nuca întreagă.
Problemele tractului digestiv, cum ar fi dificultăţile de absorbÅ£ie, diaree si colita ulceroasa sunt cele mai frecvente cauze de deficit de magneziu. Bolile de rinichi si alcoolismul pot contribui la deficitul de acest mineral. Diferite tipuri de stres, cum ar fi stresul de la raceli, traume fizice si interventii chirurgicale, de asemenea, poate provoca o deficienta de magneziu. Diureticele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale au fost gasite să compromită nivelul de magneziu. Antibioticele ÅŸi controceptivele orale reduc cantitatea de magneziu disponibila în corp.
Se gasesc aproximativ 1.000 g de calciu la o greutate corporala de 70 kg, iar aproape 98% din cantitatea totala se găseÅŸte în oase, 1% în dinÅ£i, iar restul se găseÅŸte în sânge, fluide extracelulare, ÅŸi în cadrul celulelor în care acesta este un co-factor pentru o serie de enzime. Calciul promovează coagularea sangelui prin activarea proteinei ​​fibrina, ÅŸi împreună cu magneziu ajuta la reglarea bătăilor inimii, tonusul muscular, contracÅ£ia musculară ÅŸi transmisia nervoasa. Hormonului paratiroidian (PHT), secretat de glandele paratiroide si calcitonina secretata de glanda tiroida menÅ£in nivelurile serice de calciu la un nivel cuprins intre 8.5 - 10.5, prin care calciul este mobilizat din rezervele osoase, ÅŸi absorbÅ£ia intestinală de calciu este crescuta la nivelul necesar. Parathormonul poate afecta, de asemenea, funcÅ£iile renale, pentru a reÅ£ine mai mult calciu. Cândse produce prea mult calciu in sange datorita unei activitatii sporite a glandei paratiroide, calcitonina reduce disponibilitatea de calciu din oase.
Raportul dintre calciu si fosfor in oase este de aproximativ 2.5: 1, în timp ce raportul dietetic ideal de fosfor / calciu este estimat la aproximativ 1: 1. MulÅ£i factori dietetici reduc absorbtia de calciu, cum ar fi alimentele bogate in acid oxalic (spanac, rubarba, sfecla, ciocolata), care pot interfera cu absorbtia calciului prin formarea de saruri insolubile în intestin. Acidul fitic, sau fitaÅ£ii gasiti in produsele din cereale integrale, bogate in fibre alimentare, cafeina in exces din cafea, cola, ceai ..., precum ÅŸi anumite medicamente pot reduce absorbtia de calciu si alte minerale. Un aport normal de proteine, grăsimi si alimente acide este de ajutor in absorbtia de calciu, insa toate aceste surse de crestere consumate in nivelurile ridicate pot produce o pierdere de calciu.
Deficitul cronic de calciu este asociat cu unele forme de hipertensiune, cancer de prostată ÅŸi colorectal, unele tipuri de pietre la rinichi, avort spontan, defecte la nastere atunci când mama este în deficit de calciu in timpul sarcinii, probleme menstruale si premenstruale, probleme osoase si articulare, boli parodontale, spasme musculare si crampe, tulburări de somn, tulburări mintale, tulburări depresive, boli cardiovasculare ÅŸi / sau hemoragice, ÅŸi altele.
Dietă săracă este o contributie majora la deficitul de calciu, cu toate acestea, anumite condiţii medicale, tratamente şi medicamente pot epuiza, de asemenea, nivelurile de calciu.
Niveluri ridicate de calciu sunt asociate cu degenerare artritica / comună ÅŸi vasculara, calcifiere a tesuturilor moi, hipertensiune arterială ÅŸi accident vascular cerebral, o creÅŸtere a trigliceridelor VLDL, tulburări gastro-intestinale, tulburari de dispozitie si depresive, oboseala cronica, alcalinitate crescuta ÅŸi dezechilibre generale de minerale. Nivelurile ridicate de calciu interfereaza cu vitamina D si ulterior cu vitaminele care inhiva efectul de protectie pentru cancer, cu excepÅ£ia cazului în care aportul de vitamina D este suplimentat.
Deficitul de calciu este cel mai frecvent cauzat de nereusita de a consuma nivelurile optime de calciu din dieta pe o perioada extinsa de timp. Un deficit de vitamina D, fosfor sau magneziu, care toate promovează absorbÅ£ia si utilizarea calciului, poate provoca, de asemenea, deficitul de calciu alimentar. Produsele lactate ÅŸi alte produse îmbogăţite contin vitamina D, fosfor ÅŸi magneziu. Pielea poate produce, de asemenea, vitamina D cand este expusa la lumina soarelui.
Depresia poate fi legata de un nivel ridicat ÅŸi scăzut de calciu ÅŸi / sau de magneziu, de asemenea, cu niveluri scăzute care deseori sunt asociate cu anxietate. Unele medicamente precum benzodiazepinele pot afecta capacitatea organismului de a utiliza în mod adecvat calciu ÅŸi / sau magneziu si au ca rezultat insomnie, anxietate, sau simptome similare.
Osteoporozapoate rezulta de la ambele niveluri, mici ÅŸi mari, de calciu, magneziu, cupru, fosfor, siliciu, fluor, crom, (ÅŸi vitamina D), dar mai ales ca urmare a raporturile lor improprii. Există pacienÅ£i la fel de multi cu un nivel excesiv de calciu, precum ÅŸi cu un nivel deficitar de calciu, la care tratamentul constă în principal in completarea aestor nutrienti în funcÅ£ie de co-factorii care sunt la un nivel mic în raport de calciu, care pot include fosfor, mangan,magneziu, zinc, vitamina C, etc, sau prin utilizarea de ajutoare digestive pentru a creÅŸte solubilitatea sau biodisponibilitatea de calciu.
Diversitatea funcÅ£iilor magneziului actioneaza mână în mână cu acizii grasi omega 3 pentru a putea obÅ£ine beneficii bune. Deficienta de acizi grasi Omega 3 si magneziu este legata de unele simptome, cum ar fi cu unghii fragile si par fragil, dureri articulare ÅŸi lipsa de concentrare mentala.
Unele studii sugereaza ca acizii grasi omega-3 pot ajuta la creÅŸterea nivelului de calciu din organism ÅŸi la îmbunătăţirea rezistentei osoase. Alte studii sugereaza de asemenea ca persoanele care nu primesc o cantitate suficienta de acizi graÅŸi esenÅ£iali sunt mult mai susceptibile de a avea pierderi de masa osoasa decat cei cu niveluri normale ale acestor acizi graÅŸi.
Raportul optim de calciu si magneziu, de 2:1, din compozitia suplimentului alimentar Strong Bones 100 asigura aportul alimentar al acestor doua mineral esentiale si ajuta la intarirea structurii si sanatatii oaselor.
Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea
Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan
0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online
Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !
Produs Naturist | Pret | Mod de administrare | Compozitie | |
---|---|---|---|---|
1. Omega 3 | 104.80 Ron | 1-1-1 | 100 capsule gelatinoase = 152 g | Detalii Produs |
Acizii grasi omega 3 sunt necesari, impreuna cu magneziul si calciul, avand o actiune sinergica. Grasimile sanatoase sunt necesare pentru mentinerea sanatatii parului, a unghiilor, a pielii, oaselor si a articulatiilor. | ||||
2. Strong Bones 100 | 68.26 Ron | 0-0-1 | 100 capsule = 128 g | Detalii Produs |
Deficitul de calciu si magneziu aduce multe neplaceri: unghii fragile, structura osoasa slaba, osteoporoza, intarzierea cresterii la copii, boli cronice de diverse tipologii. Pentru o sanatate optima este necesar un aport optim de 2:1 intre ca si mg. | ||||
Legenda(la "Mod de administrare"): 1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara. |
Calciul si magneziu sunt doua minerale indispensabile organismului, care lucreaza in sinergie unul cu celalat. Deficienta acestor nutrienti produce probleme de sanatate si simpome neplacute, precum: demineralizare osoasa,dureri si crampe musculare, osteoporoza, probleme dentare, stres si depresie sau ritm cardiac arnomal.
Simptom | Mentiuni |
---|---|
oboseala | Deficit de Magnesiu (Mg) |
amorteala | Deficit de Magnesiu (Mg) |
crampe musculare | Deficit de Magnesiu (Mg) si Calciu (Ca) |
ritm cardiac anormal | Deficit de Magnesiu (Mg) si Calciu (Ca) |
furnicaturi la nivelul degetelor | Deficit de Calciu (Ca) |
Ariboflavinoze (leziuni ale mucoasei) | Detalii Afectiune | |||
Ariboflavinoza este caracteriztata prin deficienta de vitamina B2, sau riboflavina. Aceasta vitamina este responsabila pentru stimularea cresterii la om. | ||||
Beri Beri | Detalii Afectiune | |||
Deficitul primar de B1 este determinat de aportul inadecvat de tiamina (B1), in special la persoanele care consuma doar orez bine decorticat. Macinarea indeparteaza coaja, care contine cea mai multa tiamina, dar fierberea inaintea decorticarii disperseaza tiamina in interiorul boabelor, prevenind pierderea ei. Deficitul secundar de tiamina este determinat de cresterea necesarului, ca in hipertiroidism, sarcina, lactatie, febra; alterarea absorbtiei, ca in diareea prelungita; si alterarea utilizarii, ca in bolile hepatice severe. O combinatie a aportului scazut cu alterarea absorbtiei si a utilizarii, cat si cresterea necesarului la care se adauga si un posibil defect al apoenzimei apar in alcoolism. Semne si simptome Initial deficitul determina oboseala, iritatie, scaderea memoriei, tulburari de somn, dureri precordiale, anorexie, disconfort abdominal si constipatie. Sindromul modificarilor neurologice periferice datorate deficitului de tiamina este numit beriberi uscat. Aceste modificari sunt bilaterale si simetrice, interesand in special extremitatile inferioare si debutand cu parestezii ale degetelor , arsuri ale talpilor (severe mai ales noaptea), crampe musculare in pulpe si dureri la nivelul picioarelor. Semnele precoce sunt sensibilitatea gambelor, dificultatea la ridicarea din pozitia ghemuita, scaderea sensibilitatii vibratorii la nivelul degetelor si disestezia plantara. Diagnosticul de neuropatie periferica usoara poate fi pus cand reflexul plantar este absent. Continuarea deficitului determina pierderea reflexului rotulian, pierderea sensibilitatii vibratorii si de pozitie in degetele de la picioare, atrofia musculaturii gambei si coapsei, si in stadiile avansate, piciorul balant sau degetul balant. Bratele pot fi afectate dupa ce semnele la membrele inferioare sunt bine instalate. Beriberi cardiovascular apare in deficitele de tiamina in care boala miocardica este pe primul plan. Aceasta deteremina un debit cardiac crescut cu vasodilatatie si extremitati calde. Inaintea aparitiei decompensarii cardiace se constata tahicardie, o presiune largita a pulsului, hipersudoratie, tegumente calde si acidoza lactica. Dupa instalarea insuficientei cardiace, se constata ortopnee si staza pulmonara si periferica ; vasodilatatie continua uneori evoluand spre soc. Boala beriberi infantila apare la sugari (de obicei in lunile a 2-a si a 4-a de viata) care sunt hraniti la san de mame cu deficit de tiamina. Insuficienta cardiaca, afonia si absenta reflexelor osteotendinoase sunt elemente caracateristice. | ||||
Imbatranire tesuturi | Detalii Afectiune | |||
Modificarile cauzate de imbatranire afecteaza intregul organism. Aceste modificari sunt evidente cu usurinta in domenii precum frumusetea - aspectul parului si tenului. Schimbari nevazute apar si in organele interne, in tesuturi si in celule. Organele sunt formate din tesuturi, iar tesuturile sunt formate din celule. Imbatranirea este un proces care afecteaza fiecare celula din organism. | ||||
Inteligenta (stimulare) | Detalii Afectiune | |||
Inteligenta este capacitatea creierului de intelege, descoperi si rezolva proprietatile obicetelor, fenomenelor inconjuratoare, probleme nefamiliare. Cuvantul inteligenta provine din latina de la INTELLIGERE care inseamna a organiza, a relationa, ager de minte. O fiinta denota inteligenta dupa modul in care se comporta, ia decizii, actioneaza si relationeaza cu mediul si cu persoanele, fiintele cu care intra in contact. | ||||
Memorie (imbunatatire) | Detalii Afectiune | |||
Stilul nostru de viata modern joaca un rol important in declinul cognitiv, motiv pentru care expunerea la toxine, substante chimice, dieta saraca, lipsa de somn, stresul si multe altele pot impiedica de fapt functionarea creierului la orice varsta. Alimentele pe care le mancam - si nu le mancam - joaca un rol crucial in memoria noastra. Nu avem nevoie de un medicament scump sau o procedura medicala pentru a ne stimula creierul si memoria. Pur si simplu trebuie sa ne folosim de diverse trucuri alimentare si non-alimentare pentru a ne imbunatati memoria. |
© Copyright 2019 Toate drepturile rezervate
0 recenzii pentru Demineralizari prin deficit de Ca si Mg