Riboflavina, de asemenea, cunoscuta sub numele de lactoflavinasau vitamina B2, este responsabila pentru promovarea creÈ™terii la om. Aceasta poate fi găsita în produsele alimentare precum laptele, ouăle È™i legumele cu frunze verzi. Astfel, ariboflavinoza este, de obicei legata de cantități limitate de consum de alimente care contin riboflavină.
Mai precis, ariboflavinoza este asociata cu malnutritia de proteine de energie, ceea ce indică aportul inadecvat de proteine. Această formă de malnutriÈ›ie include kwashiorkor È™i marasmus, acesta din urmă este similar cu Kwashiorkor, dar cu un aport de calorii insuficient. Ariboflavinoza tinde să apară în regiunile în care oamenii sunt dependenti de produsele alimentare care nu dispun de riboflavina sau nu consuma suficiente alimente care contin riboflavina. De exemplu, unele țări din Asia È™i Caraibe au diete care cuprind în principal alimente cum ar fi orezul sau porumbul, elemente care nu au riboflavina deloc. Malnutritia de proteinele ​​de energie este cea mai severă în unele țări africane.
Unii medici au citat alcoolismul ca o cauza de ariboflavinoza. Acest lucru se datorează faptului că consumul excesiv de alcool poate distruge ficatul, după care organul depreciat este în imposibilitatea de a utiliza în mod corespunzător riboflavina. Medicamentele anti-retrovirale, sau cele utilizate pentru tratarea unei infecÈ›ii cu retrovirusuri, cum ar fi virusul imunodeficienÈ›ei umane (HIV), sunt, de asemenea, cunoscute ca declanÈ™atori ai deficitului de riboflavină. Dieta inadecvata, cu toate acestea, rămâne principala cauză a ariboflavinozei.
Un deficit de riboflavina este o deficienta nutritionala caracterizată prin cantități necorespunzătoare de riboflavina, vitamina B, care joacă un rol important într-o serie de procese fizice si metabolice. De obicei, atunci când cineva are un deficit de riboflavina, nivelurile de alte vitamine B in organism sunt, de asemenea, reduse. Această condiÈ›ie este tratabila cu suplimente de riboflavina pentru a restabili nivelul de riboflavină È™i alte vitamine B, împreună cu schimbarea stilului de viață pentru a reduce riscul ca deficitul sa se repete.
Riboflavina se gaseste in alimente, cum ar fi cele cu frunze de culoare verde inchis, migdale, rinichi, branza, lapte si ficat. Vitamina este sensibila la lumina, È™i este importanta asigurarea că aceste alimente sunt depozitate în condiÈ›ii de siguranță, astfel încât acestea să nu-È™i piardă valoarea nutritivă. MulÈ›i oameni obÈ›in suficienta riboflavina din dieta lor. Oamenii care au diete dezechilibrate, fără suficienta riboflavina pot dezvolta o deficienta de riboflavina primara. Deficientele de vitamine sunt deosebit de frecvente la persoanele cu tulburări de alcoolism sau la cele care au diete limitate.
Într-un deficit de riboflavina secundar, perosoanele in cauza consuma suficienta vitamina, dar ceva în organism interferează cu absorbÈ›ia È™i asimilarea sa. Problema este cel mai frecvent situata în tractul intestinal. Acesti pacienti dezvolta ariboflavinoza, termenul oficial pentru deficitul de riboflavina, chiar dacă dieta lor este perfect adecvata. Acesti oameni pot avea, de asemenea, probleme cu absorbtia si utilizarea de alÈ›i nutrienÈ›i, caz în care pot avea deficiente de vitamine multiple, în ciuda unei alimentaÈ›ii echilibrate È™i sănătoase.
Simptomele timpurii sunt caracterizate prin cheilita(leziuni ale buzelor È™i unghiurilor gurii), stomatite unghiulare (inflamarea mucoasei gurii), glosită (inflamatia limbii) È™i dermatita seboreica. Manifestările oculare, cum ar fi foto-fobia, mâncărimea, senzaÈ›ia de arsură, engorjarea capilarelor, vedere intunecata È™i un sentiment de nisip la nivelul ochilor sunt observate.
1) Pielea
Dermatita seboreica este, de obicei găsita în regiunea nasolabiala (pliurile nasului), în apropierea cantusului interior si exterior al ochilor, in spatele urechilor si pe partea posterioara a scrotului. Este prezenta o descuamare usoara si solzoasa a pielii.
Dermatita scrotala - roșeața, scalarea sau descuamarea pielii superficiale a scrotului (la bărbați) și vulvei (la femei) sunt observate.
2) Ochii
Vascularizare corneana- pleoapele devin dure, mâncărime, probleme de adăpare È™i durere la nivelul ochilor, vedere înceÈ›oÈ™ată, sensibilitate la lumina, iar ochii obosesc usor. Se dezvolta un număr crescut de capilare in cornee si ochii devin congestionati în aparență.
3)Gura
Stomatita unghiulara cu fisuri la colturile gurii. Cheilita - buzele sunt inflamate.
4) Modificăriale limbii
Glosită, papile atrofice, (disparitia completa a papilelor filiforme da un aspect extrem de limba neteda si purpurie).
5) Nivelurile scazute de excreție urinară.
6) Un eÈ™ecin maturarea celulelor roÈ™ii din sânge, în oasele înguste.
Deficitul de riboflavina este, de obicei găsit împreună cu alte deficienÈ›e nutritive, în special ale celorlalte vitamine solubile in apa. Fototerapia pentru tratarea icterului la copii poate provoca degradarea crescuta de riboflavina, ceea ce duce la deficit în cazul în care nu este monitorizata îndeaproape. Persoanele cu alcoolism cronic pot avea tulburări de absorbÈ›ie de riboflavină È™i alte vitamine, cum ar fi tiamina (encefalopatie Wernicke).
Un studiuefectuat pe femei gravide a constatat că deficitul de riboflavină a crescut cu 4,7 ori mai mult sansele de a dezvolta preeclampsie, deși mecanismul nu este cunoscut.
Deficitul de riboflavina subclinica apare la:
Faptul că deficitul de riboflavina nu conduce imediat la manifestările clinice brute indică faptul că nivelurile sistemice ale acestei vitamine esențiale sunt strict reglementate.
Ariboflavinoza poate fi eliminata prin echilibrarea dietei cu alimente bogate în riboflavină. În unele cazuri, medicii pot prescrie doze suplimentare de vitamina B2, sau o combinatie cu alte vitamine. Institutul de Medicina din Statele Unite recomandă un aport zilnic de 1.1 - 1.3 miligrame pentru adultii sanatosi.
Pentru o persoana sanatoasa normală cerinÈ›a catitativa de riboflavina este de 0,6 mg/l000 calorii. De aceea, dieta trebuie să fie bogată în lapte È™i produse lactate (lapte degresat, lapte unt, zer, caÈ™ brânză), carne de organe, legume cu frunze verzi, ouă, germeni de grau, drojdie uscata maro, făină îmbogățita È™i fortificata, È™i pâine. Necesarul zilnic este de 0.7-2.2 mg în condiÈ›ii de siguranță pe zi, în funcÈ›ie de vârstă, stare fiziologică È™i nivelul de acitivitate.
Unele dintre măsurile care pot fi luate pentru a preveni deficienta de riboflavina sunt:
Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea
Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan
0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online
Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !
Produs Naturist | Pret | Mod de administrare | Compozitie | |
---|---|---|---|---|
1. Mega B-Complex | 193.00 Ron | 0-1-0 | 100 tablete = 230 g | Detalii Produs |
Mega B-Complex acopera necesarul tuturor vitaminelor B, care, in majoritate, sunt dependente unele de altele. Este cel mai util tratament pentru ariboflavinoza(deficit de vit. B2),intr-o formula naturala, cu eliberare prelungita pentru eficienta maxima. | ||||
2. C Plus | 47.00 Ron | 1-1-0 | 100 tablete = 65 g | Detalii Produs |
C Plus contine vitamina C in forma naturala, imbogatita cu bioflavonoide din macese, pentru o mai buna absorbtie si eficienta sporita. Vitamina C este utila in tratamentul leziunilor mucoase, caracteristice ariboflavinozei. | ||||
3. Noni Lichid | 277.00 Ron | 1-0-1 linguri de sirop | 946 ml | Detalii Produs |
Noni Lichid este o sursa naturala de nutrienti importanti, care acopera deficientele, protejeaza tesuturile si este foarte util in eliminarea dependentelor, precum cea de alcool. Imbunatateste digestia si absorbtia de nutienti, astfel prevenind carentele. | ||||
Legenda(la "Mod de administrare"): 1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara. |
Ariboflavinozaeste caracteriztata prin deficienta de vitamina B2, sau riboflavina. Aceasta vitamina este responsabila pentru stimularea cresterii la om.
Simptom | Mentiuni |
---|
Beri Beri | Detalii Afectiune | |||
Deficitul primar de B1 este determinat de aportul inadecvat de tiamina (B1), in special la persoanele care consuma doar orez bine decorticat. Macinarea indeparteaza coaja, care contine cea mai multa tiamina, dar fierberea inaintea decorticarii disperseaza tiamina in interiorul boabelor, prevenind pierderea ei. Deficitul secundar de tiamina este determinat de cresterea necesarului, ca in hipertiroidism, sarcina, lactatie, febra; alterarea absorbtiei, ca in diareea prelungita; si alterarea utilizarii, ca in bolile hepatice severe. O combinatie a aportului scazut cu alterarea absorbtiei si a utilizarii, cat si cresterea necesarului la care se adauga si un posibil defect al apoenzimei apar in alcoolism. Semne si simptome Initial deficitul determina oboseala, iritatie, scaderea memoriei, tulburari de somn, dureri precordiale, anorexie, disconfort abdominal si constipatie. Sindromul modificarilor neurologice periferice datorate deficitului de tiamina este numit beriberi uscat. Aceste modificari sunt bilaterale si simetrice, interesand in special extremitatile inferioare si debutand cu parestezii ale degetelor , arsuri ale talpilor (severe mai ales noaptea), crampe musculare in pulpe si dureri la nivelul picioarelor. Semnele precoce sunt sensibilitatea gambelor, dificultatea la ridicarea din pozitia ghemuita, scaderea sensibilitatii vibratorii la nivelul degetelor si disestezia plantara. Diagnosticul de neuropatie periferica usoara poate fi pus cand reflexul plantar este absent. Continuarea deficitului determina pierderea reflexului rotulian, pierderea sensibilitatii vibratorii si de pozitie in degetele de la picioare, atrofia musculaturii gambei si coapsei, si in stadiile avansate, piciorul balant sau degetul balant. Bratele pot fi afectate dupa ce semnele la membrele inferioare sunt bine instalate. Beriberi cardiovascular apare in deficitele de tiamina in care boala miocardica este pe primul plan. Aceasta deteremina un debit cardiac crescut cu vasodilatatie si extremitati calde. Inaintea aparitiei decompensarii cardiace se constata tahicardie, o presiune largita a pulsului, hipersudoratie, tegumente calde si acidoza lactica. Dupa instalarea insuficientei cardiace, se constata ortopnee si staza pulmonara si periferica ; vasodilatatie continua uneori evoluand spre soc. Boala beriberi infantila apare la sugari (de obicei in lunile a 2-a si a 4-a de viata) care sunt hraniti la san de mame cu deficit de tiamina. Insuficienta cardiaca, afonia si absenta reflexelor osteotendinoase sunt elemente caracateristice. | ||||
Demineralizari prin deficit de Ca si Mg | Detalii Afectiune | |||
Calciul si magneziu sunt doua minerale indispensabile organismului, care lucreaza in sinergie unul cu celalat. Deficienta acestor nutrienti produce probleme de sanatate si simpome neplacute, precum: demineralizare osoasa,dureri si crampe musculare, osteoporoza, probleme dentare, stres si depresie sau ritm cardiac arnomal. | ||||
Imbatranire tesuturi | Detalii Afectiune | |||
Modificarile cauzate de imbatranire afecteaza intregul organism. Aceste modificari sunt evidente cu usurinta in domenii precum frumusetea - aspectul parului si tenului. Schimbari nevazute apar si in organele interne, in tesuturi si in celule. Organele sunt formate din tesuturi, iar tesuturile sunt formate din celule. Imbatranirea este un proces care afecteaza fiecare celula din organism. | ||||
Inteligenta (stimulare) | Detalii Afectiune | |||
Inteligenta este capacitatea creierului de intelege, descoperi si rezolva proprietatile obicetelor, fenomenelor inconjuratoare, probleme nefamiliare. Cuvantul inteligenta provine din latina de la INTELLIGERE care inseamna a organiza, a relationa, ager de minte. O fiinta denota inteligenta dupa modul in care se comporta, ia decizii, actioneaza si relationeaza cu mediul si cu persoanele, fiintele cu care intra in contact. | ||||
Memorie (imbunatatire) | Detalii Afectiune | |||
Stilul nostru de viata modern joaca un rol important in declinul cognitiv, motiv pentru care expunerea la toxine, substante chimice, dieta saraca, lipsa de somn, stresul si multe altele pot impiedica de fapt functionarea creierului la orice varsta. Alimentele pe care le mancam - si nu le mancam - joaca un rol crucial in memoria noastra. Nu avem nevoie de un medicament scump sau o procedura medicala pentru a ne stimula creierul si memoria. Pur si simplu trebuie sa ne folosim de diverse trucuri alimentare si non-alimentare pentru a ne imbunatati memoria. |
© Copyright 2019 Toate drepturile rezervate
0 recenzii pentru Ariboflavinoze (leziuni ale mucoasei)