Convalescența – virtuțile plantelor și atitudinii pozitive

Deja concertul de tuse si stranut se manifesta la micul dejun in familie? Se pare că este vorba despre o raceala colectiva care insista sa se manifeste. Dar ce facem atunci cand aceasta revine si iar revine, la nesfarsit? Este vorba doar de natura bolii moderne, sau ne lipsește o parte vitală de recuperare – convalescența?


Un virus puternic acapareaza puterea, bucuria și abilitatea unei persoane de a face față cerințelor obișnuite ale vieții de zi cu zi. Avem nevoie de o perioadă de odihna în urma unui atac asupra sistemului și totuși de multe ori nu ne lăsăm timpul necesar pentru recuperare. Perioada de recuperare este necesara chiar si in cazul unei banale raceli, dar mai ales dupa boli mai complicate sau interventii chirurgicale.


Odihna este, probabil, cel mai important factor pentru o recuperare mai rapida. Dar acest lucru nu înseamnă o vegetatie completa. Prea mult somn poate împiedica de fapt recuperarea din cauza perioadelor lungi de inactivitate care încetineste toate procesele corpului, inclusiv cel de regenerare. Deci, este important să se includă anumite regimuri simple, si un nivel de exercițiu care sa nu suprasolicite organismul.


Ideea de a sta acasă poate părea o nebunie, dar pe termen lung s-ar putea ajunge la economisire de timp și creșterea productivității. Veți reveni la o sănătate deplină (mai degrabă decât sa suferiti persistent de o semi-boală datorata afectarii sistemului imunitar), plus ca virusul va fi transmis mai departe si altor persoane din colctivul de la locul de munca.


Sfaturi pentru recuperare (convalescenta)


• somnul si odihna suficienta sunt esențiale pentru consolidarea sistemului imunitar, refacerea nervilor, precum și accelerarea vindecării rănilor sau recuperarea de la operatie.


• o dieta sanatoasa pentru a stimula pofta de mancare si creste nivelul de energie.


• exerciții fizice ușoare, cum ar fi plimbări lente, intaresc musculatura, restabilesc circulația, întăresc sistemul imunitar și ajută la prevenirea problemelor respiratorii, cum ar fi pneumonia (adesea asociata cu perioade lungi de repaus la pat). Incepeti incet si cresteti treptat durata si intensitatea de exercițiu pe masura ce corpul se recupereaza.


• reducerea grijilor si concentrarea asupra altor activități, cum ar fi citirea sau vizionarea unui film.


• practicarea de exercitii de respiratie profunda pentru a elibera stresul și tensiunea.


• invățați să vă relaxați ascultând muzică lenta sau gandindu-va la lucruri plăcute.


•interacțiunea  cu prietenii și familia va spori recuperarea.


• reluarea intereselor și hobby-urilor anterioare și iesitul din casa pentru perioade scurte de timp.


• În fiecare dimineață  repetati aceste fraze de mai multe ori: “Mă simt mai bine decât ieri. Sănătatea mea este îmbunătățita si nu exista nimic in ingrijorator”


• Povesti-le prietenilor și membrilor familiei despre boala intr-un mod plin de umor.


• În cazul în care rapoartele medicale sunt rele, nu intrați în panică. Păstrați-va  speranțele si rămâneti încrezători că, după tratament, vor începe să apara semne pozitive.


• Atitudinea pozitivă are puterea de a stimula în mod semnificativ recuperarea.


• Depășiti boala cu tact și pricepere. Nu lasati gandurile negative sa va mentina îngrijorati. Orice fel de negativitate poate prelungi boala.


Curatenia este un factor important în înfrângerea bolii. Păstrați-vă mâinile, gura și trupul curate.


Alimente care ajută în recuperarea după boală


In convalescența după o boală, organismul are nevoie să se odihnească și sa se repare. Celulele trebuie sa se regenereze. Toxinele trebuie să fie eliminate. Multe boli sunt combătute azi cu antibiotice puternice. Uneori, aceste medicamente provoca daune grave în special pentru ficat si rinichi.


Unele alimente care sunt în mod tradițional recomandate pentru recuperare după o boală severă sunt:


– Supele și ciorbele ușoare, nu ofera numai hrana, dar sunt, de asemenea, foarte usor de digerat si de consumat.


– Legumele fierte – mazarea, varza, morcovii, cartofii, spanacul și alte legume fierte sunt moi si usor de digerat.


– Fructele, cum ar fi portocalele, bananele si merele au fost întotdeauna considerate bune pentru fortificarea organismului.


– Iaurtul ajuta la normalizarea bacteriilor în intestin care ajuta procesul de alimentare in stomac.


– Beti multă apă. Terapia de rehidratare orală constă în a reintroduce sărurile și mineralele esențiale în organism. O lingurita de zahar si un praf de sare intr-un pahar cu apă creează o solutie de rehidratare orală, care este de mare beneficiu pentru organism.


– Plante, cum ar fi Spirulina, Punarnava si Echinachea sunt considerate foarte bune pentru un corp aflat in recuperare.


– Alimentele care trebuie evitate sunt cele prajite, bauturile carbogazoase, bauturile alcoolice si bauturile cofeinizate.


Tratament naturist convalescenta


Despre dezvoltare si atitudine