Utilizarea apei ionizate

Ce face apa ionizata


Ionizatorul de apa produce doua feluri de apa cu  diferite potentiale redox, una cu un potential mare de reducere iar cealalta cu un potential mare de oxidare.


Apa redusa


Cand este consumata, apa redusa ionizata cu un potential redox -250 pana la -350 mV isi doneaza rapid electronii radicalilor liberi si blocheaza interactiunea oxigenului activ cu moleculele normale.


O molecula biologica (BM) ramane intacta


Moleculele neafectate sunt mai putin sensibile la infectie si boala. Apa ionizata cedeaza un electron si reduce oxigenul activ (AO), facandu-l inofensiv. AO este redus fara adeteriora moleculele biologice din apropiere. Cand este bauta, efectul apei reduse este imediat. Apa alcalina ionizata inhiba fermentatia excesiva in tractul digestiv prin reducerea indirecta a metabolitilor precum hidrogenul sulfurat, amoniac, histamine, indoli, fenoli, scatoli, rezultand un scaun curat in cateva zile de la consumul regulat al apei alcaline. In 1965, Ministerul Sanatatii din Japonia a proclamat ca apa redusa obtinuta prin electroliza poate preveni fermentatia anormala a florei microbiene din intestine.


Apa Oxidata


Apa oxidata cu un potential redox de +700 — +800 mV este un agent de oxidare care poate extrage electroni de la bacterii, distrugandu-le. Apa oxidata obtinuta din Ionizatorul de Apa poate fi folosita la spalat pe maini, spalatul ustensilelor din bucatarie, spalatul fructelor si legumelor, si pentru a dezinfecta taieturi si rani minore. Testele au aratat ca apa oxidata poate fi folosita in tratarea boli “piciorul atletului”, arsuri minore, muscaturi de insecte, zgaraieturi, etc.


Dr. Yoshiaki Matsuo, vicepresedinte al Institutului de Apa din Japonia, a realizat un ionizatopr capabil sa produca apa hiperoxidata cu un potential redox de +1050 mV si mai mult, si un pH mai mic de 2,7. Testele au aratat ca aceasta apa hiperoxidata distruge in cateva secunde MRSA (Methecillin Resistant Staphylococus Aureus).


Chiar daca apa hiperoxidata este un puternic agent de sterilizare, ea nu raneste pielea. de fapt ajuta la videcarea ei. Apa hiperoxidata si-a dovedit eficienta in spitalele din Japonia in tratamentul ulceratiilor si operatiilor pe rani cu complicatii infectioase.


Dar probabil cea mai de viitor aplicatie a apei hiperoxidate este in agricultura unde a fost folosita in distrugerea fungilor si a altor boli ale plantelor. Apa hiperoxidata nu este toxica, asa ca agricultorii pot sa o foloseasca fara sa poarte echipamente speciale de protectie – nu exita pericolul arderii pielii sau afectarii respiratiei. Un beneficiu suplimentar al utilizarii apei hiperoxidate este eliminarea pericolului contaminarii mediului inconjurator cu substante chimice.


Apa Ionizata este superioara dietelor antioxidante


Astazi citim tot mai mult despre principiile unei alimentatii sanatoase si acordam o atentie sporita la ceea ce mancam pentru a ramane sanatosi. Aceasta este o metoda practica, dar este surprinzator ca multi dintre noi nu realizam ca alimentele contin multa apa. Legumele si fructele contin 90% apa; carnea si pestele contin aproximativ 70% apa.


Carbohidratii, din fructe si legume au o greutate moleculara de 180 in timp ce apa redusa are o greutate moleculara de 18.




























Comparatie greutati moleculare
Substanta Greutate moleculara
Apa redusa 18
Beta-caroten 150
Vitamina E 153
Vitamina C 176

Apa ionizata alcalina datorita greutatii moleculare reduse si potentialului de reducere ridicat este un agent superior de eliminare a oxigenului activ. Dar electroliza nu doar incarca apa redusa cu electroni, ea reduce si dimensiunea manunchiurilor de molecule.


Analiza RMN (rezonanta nucleara magnetica) arata ca apa obisnuita este alcatuita din manunchiuri formate din 10 — 13 molecule H2O. Electroliza apei in ionizatorul de apa micsoreaza dimensiunea manunchiurilor la jumatate — 5 – 6 molecule H2O in manunchi.












De aceea apa ionizata este absorbita mai rapid de organism decat apa obisnuita. Apa ionizata patrunde in organism si blocheaza oxidarea moleculelor biologice prin cedarea surplusului de electroni oxigenului activ, dand posibilitatea moleculelor biologice sa fie inlocuite in mod natural fara distrugerea cauzata de oxidarea care poate provoca imbolnaviri.


Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.


In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani.


Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit “apa ionizata” este ca in Japonia o familie din 5 consuma apa ionizata.


Noi toti avem prea mult aciditatea


Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate dea lungul vaselor de sange si tesuturi.


Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica “scamatorie” prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.


Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.


Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati. Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola. Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou.


Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline inainte sa devina benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza.


Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.


In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind disfunctional.


Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului.


Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie.


Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul uor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.


Alcalinul neutralizeaza acidul


Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.


Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.


Deci ne conducem dupa dictonul “Ceea ce ochii nu vad, nu exista“.


In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerativ ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea.


Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sange eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita.


Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia – deci sanatatea si starea de bine.


Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% :



  • sangele – 83%

  • muschi – 75%

  • creier – 83%

  • plamani – 86%

  • rinichi – 83%

  • ochi – 95%


Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.


Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putin vitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate.


Mai multe detalii si posibilitate cumparare: Aquarion


Command-Option für die Menschen in Deutschland, Österreich: Aquarion