Caracteristicile apei alcaline ionizate


  • Alcalinitate

  • Gust mai bun

  • Microgruparea moleculelor pentru o mai buna hidratare

  • Proprietati antioxidante

  • Imbogatita cu oxigen

  • Putere de detoxifiere





Alcalinitatea


Stilul nostru de viata stresant, mediul inconjurator poluat, alimentatia nesanatoasa suprasolicita sistemul natural de aparare al organismului impotriva aciditatii. Corpul omenesc utilizeaza mineralele alcaline pentru a neutraliza acizii. Cand corpul nu are suficiente minerale alcaline este nevoit sa le extraga din organe si tesuturi cum ar fi oasele, inima, dintii, etc. Ionizatorul de apa asigura o bogata sursa de minerale alcaline (cum sunt Ca si Mg) pe care corpul le foloseste pentru mentinerea pH-ului.


Gust mai bun


Ionizatorul produce apa curata, sanatoasa si cu un gust mai bun. Cand o folosim la gatit apa alcalina ionizata ajuta la pastrarea gustului natural al mancarurilor.


Sucurile facute cu apa alcalina au un gust mai putin intepator deoarece apa neutralizeaza acizii.


Cafeaua si ceaiul capata un gust mult mai rafinat daca sunt preparate cu apa alcalina.


Atunci cand sunt preparate cu apa alcalina, legumele isi pastreaza textura, culoarea, mineralele si vitaminele care in mod normal se pierd prin fierbere.


Orezul devine mai pufos si mai gustos daca este preparat cu apa alcalina.


Microgruparea


Apa alcalina ionizata este “microgrupata” – aceasta inseamna ca moleculele de apa sunt grupate cate 5 – 6 in loc de 11 – 13 asa cum se gasesc in apa imbuteliata, apa de izvor. Aceasta face ca apa sa fie mai usor absorbita si va hidrata celulele si tesuturile mult mai eficient.


Structura hexagonala a gruparii moleculare rezultate prin electroliza face ca apa alcalina ionizata sa fie mai “uda” decat cea imbuteliata. Este de 6 ori mai hidratanta decat apa obisnuita.


Proprietati antioxidante


Apa alcalina ionizata are doua calitati antioxidante – este incarcata negativ si contine ioni de OH-


Toate lichidele au un ORP (potential de oxidare reduce). Apa normala are un ORP de +300 pana la +400 mV ceea ce o face usor oxidanta. Numai un ORP negativ poate reduce oxidarea.


 


































Potential redox
Tip de apa Potential redox pH E x p l i c a t i e
Apa de robinet +400 pana la +500 mV 7 Potential slab de oxidare
Apa redusa -250 pana la -350 mV 8 Puternic potential de reducere,contine un numar mare de electroni care pot fi donati radicalilor liberi
Apa oxidata +700 pana la +800 mV 4 Puternic potential de oxidare, lipsa electronilor ii permite sa oxideze si sa sterilizeze

Apa alcalina ionizata are un ORP de -250 pana la -450 mV ceea ce inseamna ca poate actiona ca un antioxidant puternic care reduce oxidarea, neutralizeaza radicalii liberi si inverseaza procesul de imbatranire. Apa alcalina ionizata actioneaza asupra radicalilor liberi convertindu-i in oxigen pe care corpul il poate folosi pentru producerea de energie sau pentru oxigenarea tesuturilor.


 


Oxigenarea


Apa alcalina produsa de ionizator contine un nor de bule. Acesta este oxigenul care consumat oxigeneaza sangele.


Apa alcalina ionizata contine ioni de OH- care elimina radicalii liberi. Radicalii liberi nu sunt altceva decat molecule de oxigen instabile care pot distruge celulele. Cand moleculele de OH- si radicalii liberi interactioneaza, organismul este oxigenat ceea ce creste nivelul de energie. Energia obtinuta prin oxigenare este cea mai buna forma de energie. Ne mentine plini de vitalitate, ne invigoreaza corpurile si transporta nutrientii necesari organismului. Consumand apa alcalina ionizata creste nivelul de oxigen din sange. Acest lucru este important in special pentru bolnavii de cancer care sunt de obicei obositi deoarece au un nivel scazut de oxigen in sange.





Detoxifierea


Apa alcalina ionizata spala reziduurile acide din celule si tesuturi. Marea ei permeabilitate ii permite sa patrunda adanc in tesuturile organismului. Aceasta actiune de spalare asigura o detoxifiere blanda a organismului.


Simptome comune ale excesului de toxine in organism: respiratie ingreunata, limba incarcata, lipsa de energie, dureri de cap, probleme digestive, alergii, acnee, eruptii.


Stilul de viata modern ne expune organismul la o gama larga de toxine: din alimente, cele produse de oganism, metale grele.


Toxinele din mancare


Dupa cum se stie exista aproximativ 3000 de aditivi care se folosesc in producerea, prepararea si conservarea alimentelor: stabilizatori, conservanti, coloranti artificiali, aromatizanti. O cantitate mare de chimicale, pesticide, insecticide se regasesc, de asemenea, in hrana noastra.


Chiar si cele mai bune diete, cele care contin mancare organica neprocesata, au in componenta substante toxice naturale care trebuie neutralizate si eliminate. Cateva exemple de astfel de toxine naturale: glicoalcaloizii -in unele vegetale; mucegaiuri si ciuperci in cereale, alune de pamant, anumite fructe;


Medicamentele pe care le folosim contin de asemenea substante care trebuie neutralizate si eliminate de organism.


Anumite metale cum ar fi plumbul, arsenicul, cadmiul, aluminiul se regasecsc in mediul inconjurator si pot fi absorbite de corpurile noastre. Sursele acestor metale include ustensile de gatit ce contin aluminiu, spray-uri cu pesticide,fum de tigara, plombe dentare, spray-uri antiperspirante, etc. Asimilarea acestor metale este lenta, dar ele trebuie neutralizate si eliminate din organism.


Corpul poate fi detoxifiat prin consumul zilnic de Apa Alcalina Ionizata. Reziduurile acide acumulate in organism dea lungul anilor pot fi neutralizate si eliminate din corp.


Apa alcalina si obezitatea


In cartea sa “Miracolul pH-ului pentru scaderea in greutate” Dr. Robert O. Young scrie ca principala cauza a obezitatii “este neintelegerea modului in care corpul stocheaza grasimea si de ce o stocheaza”.


Conform Dr. Young, ceea ce conteaza este sa mentinem corpul mai mult alcalin decat acid. In cartea sa ne arata ca mentinerea corpul suficient de hidratat prin consumul de apa alcalina ionizata este o cerinta hotaratoare in mentinerea unei greutati optime.


Dr. Young scrie: “Excesul de acid in organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe – la fel cum sosul acid pentru friptura fragezeste carnea. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului; el se foloseste de diete si de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja, cu orice pret. Grasimea poate stoca acizii si uneori ii poate elimina din organism. Dar grasimea este folosita in principal pentru a stoca acizii. Intrebati orice chirurg plastician: grasimea eliminata prin liposuctie este maro sau neagra datorita tuturor acestor acizi stocati. Pe scurt, vestea buna este: corpul vostru se protejeaza de distrugerile imediate produse de acesti acizi. Vestea proasta: pe termen lung, aceste depozite de grasime/acizi creaza o multime de probleme de sanatate.”


Conform Dr. Young consumul de alimente alcaline si apa alcalina ionizata ajuta la neutralizarea acizilor toxici si eliminarea lor din corp.


Utilizarile apei acide


Apa acida nu este folosita pentru consumul intern decat in anumite cazuri si in cantitati foarte mici. Ea poate fi folosita pentru distrugerea bacteriilor.


Cateva utilizari:



  • apa acida folosita la spalat readuce catifelarea pielii si elasticitatea ei;

  • trateaza acneea fara efecte secundare;

  • amelioreaza si chiar vindeca psoriazisul;

  • este un excelent balsam pentru par;

  • excelenta in tratarea mainilor crapate si a pielii uscate;

  • excelenta in tratarea ranilor, zgaraieturilor, arsurilor, eruptiilor, muscaturilor de insecte, otravirii cu iedera;

  • excelenta in spalarea fructelor, legumelor, a carnii si pestelui pentru indepartarea bacteriilor;

  • este utila ca insecticid pentru plante;

  • excelenta pentru udarea plantelor.


Command-Option für die Menschen in Deutschland, Österreich: Aquarion