Ionizatorul de apa Aquarion




Ionizator de apaApa de la robinet: ce este si ce nu este


Apa de la robinet este aproximativ neutra (pH 7). Cand masuram ORP-ul (potentialul de oxidare reducere) cu un ORP-metru gasim o valoare de aproximativ +400 — +500 mV. Deoarece este un potential pozitiv rezulta ca apa este apta sa atraga alti electroni si sa oxideze alte molecule. Apa alcalina ionizata, pe de alta parte, are un ORP negativ, aproximativ -250 — -350 mV. Aceasta inseamna ca are o mare cantitate de electroni pentru a-i dona  oxigenului activ.


Cum functioneaza un ionizator de apa


Ionizatorul de apa Aquarion, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie, filtreaza apa prin osmoza inversa si efectueaza o  electroliza a apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.


Un adaptor special redirectioneaza apa de la robinet catre ionizatorul de apa. In interiorul ionizatorului apa este prima data filtrata, apoi apa filtrata intra in camera de electroliza echipata cu electrozi de platina placati cu titan unde are loc electroliza.


Cationii, ionii pozitivi, sunt atrasi de electrodul negativ pentru a crea apa catodica (apa redusa). Anionii, ionii negativi, sunt trasi de electrodul pozitiv pentru a forma apa anodica (apa oxidata).










Prin electroliza, apa redusa castiga un numar  de electroni (e-), iar grupul de molecule se reduce de la 10-13 molecule/grup la 5-6 molecule/grup


Apa redusa este directionata prin robinet, iar apa oxidata este dirijata printr-un furtun separat in chiuveta. Puteti folosi apa redusa pentru baut si gatit. Iar apa oxidata este ideala ca agent de sterilizare, poate fi folosita pentru spalarea: mainilor, a legumelor si fructelor, a carnii, a ustensilelor din bucatarie si in tratarea ranilor minore.


Ce produce un ionizator de apa


Comparatia potentialului redox


Dupa electroliza apa redusa trece afara prin partea catodica iar apa oxidata iese afara prin partea anodica.Comparati masuratorile a trei tipuri de apa: apa inainte de electroliza, apa redusa, apa oxidata.








Potential redox




























Tip de apa Potential redox pH E x p l i c a t i e
Apa de robinet +400 pana la +500 mV 7 Potential slab de oxidare
Apa redusa -250 pana la -350 mV 8 Puternic potential de reducere,contine un numar mare de electroni care pot fi donati radicalilor liberi
Apa oxidata +700 pana la +800 mV 4 Puternic potential de oxidare, lipsa electronilor ii permite sa oxideze si sa sterilizeze

Potentialul redox, nu pH-ul, este factorul crucial


In mod traditional noi am analizat proprietatile apei in functie de valoarea pH-ului, cu alte cuvinte daca apa este acida sau alcalina. Conform Dr. Yoshiaki Matsuo PhD., inventatorul ionizatorului de apa, ” In opinia mea, potentialul redox este mai important decat pH-ul. Importanta pH-ului este supraevaluata. De exemplu, pH-ul sangelui este 7,4 iar gradul de aciditate sau alcalinitate este definit conform cu abaterile cuprinse intre valorile 7,4 ± 0,005. Dar nu se spune nimic despre ORP (potentialul de oxidare-reducere).”


pH-ul apei de la robinet este aproximativ 7, sau neutru. Cand apa este trecuta prin procesul de electroliza se obtine  apa redusa cu un pH aproximativ 9 si apa oxidata cu un pH aproximativ 4.  Chiar daca obtinem apa alcalina cu un pH= 9 prin adaugare de hidroxid de sodiu sau apa acida cu un pH=3 prin adaugare de acid clorhidric, vom observa o  foarte mica schimbare in valoarea ORP-ului celor doua tipuri de apa. Pe de alta parte, cand transformam apa de la robinet prin electroliza, vom observa o modificare a ORP-ului cu pana la ± 1000 mV. Prin electroliza obtinem apa redusa cu un potential negativ care este buna pentru sanatate.


Mai multe detalii si posibilitate cumparare: Aquarion


Command-Option für die Menschen in Deutschland, Österreich: Aquarion