Plantele amare

Plantele amare sunt considerate adevarati catalizatori ai organismului. De obicei se suprapune cura cu plante depurative, cu  cele amare, pentru ca dezintoxicarea sa fie mai puternica. Apoi plantele amare se pot lua si in afara tratamentului de dezintoxicare, mai ales cand exista probleme cu ficatul, bila, constipatia.


Pelin – indicat in cura de purificare mai ales la persoanele cu trai sedentar. Se administreaza sub forma de tinctura, se iau 3 lingurite /zi diluate in putina apa, de regula cate 1 lingurita inainte de masa, cura dureaza 2 saptamani, urmata de o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua tratamentul. Se respecta timpul de pauza.


Rostopasca – toxica, dar cu efecte asupra ficatului si bilei foarte puternice, fiind drenor si regenerator. Se ia sub forma de pulbere, 1 varf de cutit de 3 ori/zi, pe stomacul gol.


Bitter suedez – o ½ lingura – 1 lingura inainte de fiecare masa, puse in apa sau ceai.


De regula depurativele se iau primele, cu ½ ora inainte de masa, in timp de plantele amare se iau cu 10 minute. Efectul plantelor amare sa fie complet ele se mai iau inca o saptamana dupa ce s-a terminat tratamentul cu plantele depurative.


Plantele amare contribuie la stimularea si reglarea imunitatii.


Pelinul remediu pentru compensarea efectelor sedentarismului si atoniei digestive.


Rostopasca recomandata in dischinezie biliara, hepatita.


Bitter suedez spectru mult mai larg, datorita compozitiei sale, stimuleaza digestia, recomandat pentru gastrita hipoacida, indigestie.


Plantele amare nu pot fi folosite de persoanele slabite, surmenate fizic sau psihic. Pelinul nu va fi folosit de gravide, de cei care sufera de gastrita.