L-arginina este unul dintre aminoacizii esentiali care, s-a demosntrat stintific ca intarzie dezvoltarea tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului, stimuleaza eliberarea unui hormon de crestere la nivelul hipofizei, contribuie la mentinerea unei bune functionari a sistemului imunitar. Are un rol important si in indepartarea toxinelor, contribuie la procesul de spermatogeneza, are efecte benefice in tratamentul afectiunilor aparatului renal.Este un aminoacid necesar in sinteza proteinelor, colagenului, in crestere si dezvoltare, in dezvoltarea masei musculare si reducerea tesutului adipos, dar si in procesul de cicatrizare.Un rezultat foarte bun il are aportul de arginina in boli ale ficatului ca de exemplu ciroza.
Ca si surse naturale de arginina amintim: susanul, painea cu tarate, orezul brun, semintele de floarea-soarelui, floricele de porumb, deserturile cu gelatina, nucile, ciocolata.
S-a pus un mare accent in ultimul timp pe administrarea argininei la sportivi. In peste 50 de cercetari stintifice se confirma faptul ca L-arginina are rol important in stimularea secretiei hormonului de crestere la toti subiectii. Efectele terapeutice ale acestui aminoacid au fost comparate, in cadrul unui program de cercetare, cu efectele realizate de somatocrinina si L-dopa. In cartea “Trezin” si filmul cu aceelasi nume au fost descrise efectele miraculoase ale acestora asupra unui bolnav incurabil. Studii au aratat ca arginina are aceleasi efecte, poate chiar mai mari cu ale celor doua substante amintite.
Se prefera astfel administrarea argininei sportivilor pentru dezvoltarea si tonifierea tesutului muscular dar si pentru scaderea cantitatii de lipide.
Atentionare !
Este contraindicat consumul de arginina persoanelor cu schizofrenie, femeilor gravide dar si in cazul infectiilor cu virus herpetic.Datorita faptului ca afecteaza secretia de insulina, este strict contraindicat diabeticilor.
Produse recomandate: