Helicobacter Pilori

Descriere Remediu Naturist

 
Helicobacter pylori, sau H. pylori, este un tip de bacterie care provoaca ulcer peptic prin deteriorarea mucoasei stomacului si a intestinului subtire. Acesta bacterie poate fi transmisa de la o persoana la alta, prin expunerea la voma, materii fecale, alimente contaminate, o sursa de apa contaminata, sau prin contact direct. H. pylori se trateaza cu antibiotice. O dieta adecvata poate corecta deficientele cauzate de H. pylori.
 
 
Ce este o infectie cu H. Pylori?
 
 
H. pylori este o bacterie in forma de spirala, care creste in tractul digestiv si are tendinta de a ataca mucoasa stomacului. infectiile cu H. pylori sunt de obicei inofensive, dar ele sunt responsabile pentru majoritatea ulcerelor la nivelul stomacului si al intestinului subtire.
 
H. pylori este un tip comun de bacterii care se gaseste de obicei la nivelul stomacului. Poate fi prezent la mai mult de jumatate din populatia din intreaga lume. 
 
H. pylori in mod normal infecteaza stomacul in timpul copilariei. In timp ce aceasta tulpina de bacterii producatoare de infectii de obicei nu determina simptome, uneori produce imbolnavire la unele persoane, inclusiv ulcer peptic, precum si  o stare inflamatorie in interiorul stomacului cunoscuta sub numele de gastrita.
 
H. pylori sunt bacterii adaptate sa traiasca in mediul dur si acid al stomacului. Aceste bacterii pot schimba mediul din jurul lor si isi pot reduce aciditatea astfel incat sa poata supravietui. Forma de spirala le permite sa penetreze mucoasa stomacului, caz in care acestea sunt protejate de mucus iar celulele imunitare ale organismului nu sunt in masura sa ajunga la ele. 
 
 
Care sunt cauzele unei infectii cu H. pylori?
 
 
Nu este inca cunoscut modul exact in care este raspandita infectia cu H. pylori. Bacteriile au coexistat cu oamenii timp de multe mii de ani. Infectiile se raspandesc de la o persoana la alta. Acestea pot fi transferate de la fecale, atunci cand o persoana  nu se spala bine pe maini bine dupa folosirea toaletei. H. pylori se poate raspandi, de asemenea, prin contactul cu apa sau alimente contaminate.
 
Bacteriile provoca probleme de stomac atunci cand penetreaza mucoasa stomacului si genereaza substante care neutralizeaza acizii din stomac. Acest lucru face ca celulele stomacului sa devina mai vulnerabile la acizii duri. Acidul gastric impreuna cu H. pylori irita mucoasa stomacului si poate provoca rani sau ulcer peptic in stomac sau duoden, care este prima parte a intestinului subtire.
 
 
 
Factori de risc H. pyroli
 
 
Copiii sunt mai predispusi la o infectie cu H. pylori. Riscul lor este mai mare in mare parte din cauza lipsei de igiena corespunzătoare.
 
Riscul de infectie depinde partial de mediul si conditiile de viata. Riscul este mai mare in cazul in care:
 
  • traiti intr-o tara in curs de dezvoltare
  • locuiti  cu alte persoane care sunt infectate cu H. pylori
  • traiti in locuinte supraaglomerate
  • nu aveti acces la apa calda, pentru mentinerea zonelor curate si lipsite de bacterii
 
Este bine de stiut ca ulcerul peptic nu este cauzat de stres sau de consumul de alimente bogate in acid, ci este cauzat de fapte de acest tip de bacterie. Aproximativ 10 la suta din persoanele infectate cu H. pylori dezvolta un ulcer peptic. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS), de asemenea, creste riscul de a avea un ulcer peptic.
 
 
Care sunt simptomele infectiei cu H. pylori?
 
 
Cele mai multe persoane cu H. pylori nu au nici un simptom.
 
In cazul in care infectia conduce la ulcer, simptomele pot include dureri abdominale, mai ales atunci cand stomacul este gol pe timp de noapte sau la cateva ore dupa mese. Durerea este de obicei descrisa ca una chinuitoare, si poate aparea si disparea. Alimentatia sau medicamentele antiacide pot ameliora aceasta durere.
 
O serie de alte simptome pot fi asociate cu infectia cauzata de H. pylori, inclusiv:
 
  • ragait excesiv
  • senzatie de balonare
  • greata sau varsaturi
  • lipsa poftei de mancare, sau anorexie
  • scadere in greutate inexplicabila
Aceste simptome c ar putea fi cauzate si de alte conditii. Unele dintre simptomele infectiei cu H. pylori sunt, de asemenea, intalnite si la oamenii sanatosi. DAca oricare dintre aceste simptome persista sau devin un motiv de ingrijorare, este intotdeauna cel mai bine sa consultati medicul . Dacă observati sange sau o culoare neagra in fecale sau voma , este necesar sa va adresati medicului.
 
 
Cum este diagnosticata infectia cu H. pylori?
 
 
Medicul  va va intreba despre istoricul medical si istoricul familial de boala. Daca va confruntati cu simptome de ulcer peptic, medicul va va pune si intrebari referitoare la medicamentele pe care le luati, in special antiinflamatoare.
 
Medicul poate efectua, de asemenea, multe alte teste si proceduri pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului :
 
  • Examenul fizic, pentru a verifica daca exista semne de balonare, sensibilitate sau durere. 
 
  • Analize de sange, pentru a determina daca exista anticorpi impotriva bacteriei H. pylori. 
 
  • Proba de scaun, pentru a verifica semnele de H. pylori in fecale. 
 
  • Testul de respiratie, in care veti inghiti un preparat ce contine uree. In cazul in care bacteriile H. pylori sunt prezente, ele vor elibera dioxid de carbon, care este detectat cu un dispozitiv special.
 
  • Endoscopia, pentru a vizualiza toate zonele anormale si a lua probe, daca este necesar. 
 
Care sunt complicatiile infectiei cu H. Pylori?
 
 
Infectia cu H. pylori poate duce la ulcer peptic, insa infectia sau ulcerul in sine pot duce la complicatii mai grave. Acestea includ:
 
  • sangerare interna, atunci cand un ulcer peptic sparge un vas de sange
  • obstructie,  atunci cand un ulcer blocheaza mancarea in stomac
  • perforatie,  atunci cand un ulcer produce o rupere in peretele stomacului
  • peritonita, care este o infectie a peritoneului, sau mucoasa cavitatii abdominale
Studiile arata ca persoanele infectate au un risc crescut de adenocarcinom gastric, care este un tip de cancer la stomac. Infectia este o cauza majora a cancerului de stomac, insa majoritatea persoanelor infectate cu H. pylori nu dezvolta cancer de stomac.
 
 
Cum se trateaza infectiile cu H. Pylori?
 
 
Dacă aveti o infectie cu H. pylori care nu va cauzeaza probleme si nu aveti un risc crescut de cancer la stomac, tratamentul pentru H. pyroli nu poate oferi beneficii.
 
Cancerul de stomac, impreuna cu ulcerul duodenal si cel gastric, sunt asociate cu infectia provocata de H. pylori. Daca aveti rude apropiate cu cancer de stomac sau o problema din aceasta sfera ( ulcer gastric sau duodenal) medicul poate prescrie un tratament. Tratamentul poate vindeca un ulcer si poate reduce riscul de a dezvolta cancer de stomac.
 
Tratamentul poate varia in functie de istoricul medical din trecut si daca aveti alergii la oricare dintre medicamentele recomandate.
 
Dupa tratament, veti efectua un test de monitorizare pentru H. pylori. In cele mai multe cazuri, este nevoie doar de o runda de antibiotice pentru a elimina infectia, insa sunt cazuri in care sunt necesare mai multe tratamente, folosind diferite medicamente.
 
 
Stilul de viata si dieta in H. pyroli
 
 
Legumele crucifere asigura o protectie a mucoasei gastrice, care delimiteaza stomacul si intestinul subțire. Ele sunt bogate in vitaminele A, C, E si K, acid folic si minerale; de asemenea, ofera protectie impotriva cancerului. Legumele crucifere includ: broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida, napi, rucola si rutabaga. 
 
Alimentele condimentate, alcoolul si fumatul pot agrava un ulcer peptic si impiedica vindecarea in mod corespunzator.
 
Tratament naturist pentru H. pyroli cu produse Calivita
 
Produsele Calivita ofera un sprijin pentru mentinerea functiilor digestive, contribuie la o buna digestie, actioneaza ca un detoxifiant si ofera protectie impotriva patogenilor care ne afecteaza tractul digestiv si produc boli.
 
ParaProteX este un antibiotic natural foarte eficient in eliminarea parazitiilor si in tratamentul infectiilor de orice fel. De asemenea, este un foarte bun sprijin pentru sistemul natural de aparare al organismul si ofera o protectie pe termen lung.
 
Green Care si Nopalin ofera nutrienti importanti, in timp de detoxifiaza si purifica organismul de paraziti si germeni. Sunt eficiente in tratamentul ulcerului si gastritei, reduc aciditatea de la nivelul stomacului si protejeaza impotriva cancerului de colon.
 
Acidophilus with Psyllium reface flora intestinala benefica, fortifica imunitatea si ajuta la prevenirea si vindecarea infectiilor de la nivel urinar, genital si digestiv. 


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Helicobacter Pilori

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ParaProteX174.00 Ron1-1-0 dupa masa100 tablete = 100 gDetalii Produs
Antibiotic natural eficient in eliminarea viermilor, parazitilor si bacteriilor din organism, inclusiv in tratamentul infectiei provocate de H. pyroli.
2. Nopalin150.00 Ron1-1-1 inainte de masa200 tableteDetalii Produs
Extractul de nopal este foarte eficient in detoxifierea si curatarea colonului, datorita continutui de fibre vegetale insolubile. Echilibreaza pH-ul stomacului, reduce inflamatia la acest nivel si stimuleaza vindecarea ulcerului gastric.
3. Acidophilus with Psyllium119.00 Ron1-1-1 in timpul mesei100 capsule = 68 gDetalii Produs
Reface flora intestinala benefica, ajutand astfel la tratarea infectiilor. Calmeaza tulburarile digestive, imbunatateste digestia, ajuta la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia cancerului de colon.
4. Green Care99.00 Ron1-1-1 dupa masa240 tablete = 178 gDetalii Produs
Extractul de lucerna este benefic in tulburari digestive, precum ulcer, ulcer peptic sau balonare. Este un foarte bun detoxifiant natural, previne cancerul de colon si ofera substante nutritive valoaroase pentru persoanele cu tulburari digestive.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Helicobacter pylori, sau H. pylori, este un tip de bacterie care provoaca ulcer peptic prin deteriorarea mucoasei stomacului si a intestinului subtire. Acesta bacterie poate fi transmisa de la o persoana la alta, prin expunerea la voma, materii fecale, alimente contaminate, o sursa de apa contaminata, sau prin contact direct. H. pylori se trateaza cu antibiotice. O dieta adecvata poate corecta deficientele cauzate de H. pylori.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
durere sau arsura abdominala
greata, voma
scadere ponderala
scaun negru, cu sau fara urme de sange in scaun
varsatura neagra sau cu sange cu aspect de "zat de cafea"
BalonariDetalii Afectiune
Balonarea este umflarea abdomenului rezultand într-un diametru de talie mare datorita fluidelor reţinute sau gazelor.
Colita, colon iritabilDetalii Afectiune
Inflamatie a colonului afectand mai multe segmente sau totalitatea acestuia.
Diaree (enterita, enterocolita)Detalii Afectiune
Diareea este o creştere a frecvenţei de tranzit intestinal, o creştere în scaune moi sau ambele. Este cauzata de secreţie crescută de lichid in intestin, absorbţia redusa de lichid din intestin sau de trecerea rapidă de scaun prin intestin.
Abdomenul cronic dureros la copilDetalii Afectiune
Abdomenul cronic dureros este o afectiune des intalnita la copii si desemneaza o durere a carei cauza nu poate fi stabilita cu exactitate. Aproape 30% din copii sufera de aceasta tulburare.
GastritaDetalii Afectiune
Gastrita este o boala des intalnita si reprezinta o inflamatie, o iritatie sau o eroziune a mucoasei gastrice. 
DuodenitaDetalii Afectiune
Duodenita reprezinta inflamatia aparuta la nivelul primei parti a intestinului subtire, denumita duoden. Duodenul are o forma asemanatoare unei potcoave si leaga stomacul de restul sistemului digestiv. Duodenita este caracterizata de aparitia unei dureri abdominale care poate dura o perioada scurta de timp, in cazul duodenitei acute sau timp de luni sau chiar ani daca este vorba despre forma cronica a acestei boli.

0 recenzii pentru Helicobacter Pilori

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 2 + 4

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.