Privitul la televizor in timp ce mancam creste riscul de obezitate

masa

Cu totii stim ca adoptarea unor schimbari la nivelul obiceiurilor de mancat sau a activitatii fizice ne poate ajuta sa ne mentinem o greutate optima si sa evitam riscul aparitiei obezitatii. Un nou studiu sugereaza ca mancarea gatita in casa si evitatul privitului la televizor in timpul mesei reduce riscul de a deveni obezi.


Obezitatea este o problema de actualitate in majoritatea statelor, fiind un factor de risc pentru un numar alarmant de boli printre care cele mai intalnite sunt diabetul de tip 2, boli cardiovasculare sau anumite tipuri de cancer.


Cercetatorii de la Ohio State University au analizat legatura dintre calitatea meselor luate in familie si riscul de obezitate.


Studiul condus de Rachel Tumin, analist sef pe probleme de sanatate publica la Ohio Colleges of Medicine Government Resource Center, si Sarah Anderson, profesor de epidemiologie la Ohio State’s College of Public Health, a demonstrat ca adultii care nu se uita la televizor in timp ce mananca impreuna cu familia preparate facute in casa sunt cel mai putin predispusi la obezitate.


Tumin si Anderson si-au bazat cercetarile pe datele dintr-un sondaj efectuat in 2012 pe populatia din Ohio, respectiv pe 13000 subiecti care mancau cel putin o data pe saptamana o masa gatita in casa impreuna cu familia.


Variabilele luate in considerare in acest studiu au fost: locul de munca, statutul civil, nivelul de educatiei, etnie si varsta.


Mai mult de jumatate din participanti au afirmat ca luau masa acasa cu familia in majoritatea zilelor saptamanii, 35% din ei au spus ca mancau acasa doar de cateva ori, iar 13% au mentionat ca nu reusesc sa ia masa acasa decat o data sau de doua ori pe saptamana. Aproximativ o treime din subiecti erau predispusi la obezitate si tot atat se uitau la televizor sau urmareau clipuri video in timpul meselor. 36% din ei au spus ca nu se uitau niciodata la televizor in timp ce luau masa in familie, iar 62% au afirmat ca preparatele servite in timpul acestor mese erau gatite in casa.


Nu frecventa, ci calitatea meselor pot scadea riscul de obezitate


Rezultatele studiului nu au aratat nicio legatura intre frecventa meselor in familie si riscul de obezitate.


Persoanele care luau de obicei masa acasa cu membrii familiei, adica de 6-7 ori pe saptamana, erau la fel de predispusi la obezitate ca cei care luau masa cu familia doar o data sau de doua ori pe saptamana. In schimb, cei care nu se uitau la televizor sau la videoclipuri in timpul meselor in familie au avut un risc cu 37% mai scazut de a ajunge la obezitate decat adultii care obisnuiau sa se uite la televizor in timp ce mancau. Aceasta asociere nu depinde de frecventa cu care se ia masa in familie.


Cel mai mic risc de obezitate il prezinta cei care iau masa acasa in familie cu preparate gatite de ei si care nu se uita la televizor in timp ce mananca.


Co-autorul Sarah Anderson explica rezultatele cercetarii:


“Riscul de obezitate la adultii care mancau acasa doar o data sau de doua ori pe saptamana a fost acelasi cu al celor care faceau acest lucru zilnic. Ceea ce face diferenta este calitatea meselor si, in special, privitul sau nu la televizor in timpul mesei si prepararea mancarurilor in casa.”


Asadar, pentru a ne mentine o greutate normala, este necesar sa incercam sa renuntam la mancarurile semipreparate sau la a mai mancam in fata televizorului. Ritmul nostru de viata si lipsa de timp poate nu ne permite intotdeauna sa respectam aceste doua aspecte si cadem prada alimentelor nesanatoase. retetanaturista.ro va recomanda Dieta One, bazata pe o serie de suplimente 100% naturale care sa va ajute sa castigati lupta cu kilogramele, asigurand in acelasi timp corpului elementele de care are nevoie pentru a functiona normal. Specialistii Calivita au creat pudra de proteine Shake One cu gust de vanilie sau ciocolata, pudra energizanta cu lamaie Burn One si suplimentele naturale Nopalin sau Pure Inulin pentru accelerarea arderilor grasimilor si inlesnirea procesului de slabit.


Cu Diet One de la CaliVita slabesti si esti sanatos!