Tensiunea arteriala a mamelor poate prezice sexul copilului

Cu privire la metodele de a ghici sexul copilului exista nenumarate variante in traditiile romanesti. Unele persoane sustin ca daca mamica are pofte de inghetata in fiecare zi sau daca acesteia ii apar cosuri pe perioada sarcinii, inseamna ca va avea o fata. In mod evident, insa, niciuna din aceste teorii nu este sustinuta de studii medicale.


De-a lungul timpului, s-a incercat de multe ori crearea unei legaturi intre anumite obiceiuri de alimentatie sau de stil de viata ale mamei cu sexul viitorului copil, unii oameni de stiinta chiar sustinand faptul ca femeile care au o dieta sanatoasa sunt mai predispuse la a naste baieti, iar cele care sunt mai inactive din punct de vedere fizic la a naste fete.


Desi acesta teorie este una controversata, deschide totusi portile catre posibilitatea prezicerii sexului copilului inainte de a fi conceput sau, cel putin, catre stabilirea factorilor care ar putea creste probabilitate de a da nastere unui baiat sau unei fete.


Un studiu complex publicat saptamana aveasta in American Journal of Hypertension isi propune sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare, abordand raspunsul dintr-o noua perspectiva.


Dr. Ravi Retnakaran, medic endocrinolog la Spitalul Mount Sinai din Toronto, Canada si echipa lui au inceput sa adune material de cercetare inca din anul 2009. De atunci, 1411 participante din Liuyang, China, au luat parte la studiu.


Toate aceste femei au trecut printr-o serie de analize, precum stabilirea nivelului de colesterol, al tensiunii arteriale, al glucozei sau al trigliceridelor, testele fiind efectuate in medie cu 26.3 saptamani inainte de a ramane insarcinate. In total, femeile au dat nastere la 739 de baieti si 672 de fete.


Testele efectuate au dus la concluzia ca valoarea medie a tensiunii arteriale este mai mare la femeile care au dat nastere la baieti.


Pentru ca rezultatele sa fie concludente, cercetatorii au tinut cont de anumiti parametri precum: varsta, fumat, nivel de educatie, circumferinta taliei, indice de masa corporala, nivel al trigliceridelor si al lipoproteinelor cu densitate joasa. Astfel, femeile care au dat nastere la copii de sex masculin au avut o tensiune diastolica de 106 milimetri de mercur, spre deosebire de mamele care au nascut fete, ce au avut o tensiune arteriala de 103 milimetri de mercur.


Potrivit dr. Retnakaran, studiile “sugereaza ca tensiunea arteriala a unei femei inainte de a ramane insarcinata nu a mai fost pana acum luat in calcul in stabilirea probabilitatii unei femei de a da nastere unei fete sau unui baiat. Aceasta perespectiva inovatoare din care este abordata aceasta dilema poate ajuta la intelegerea mecanismelor fundamentale ce stau la baza raportului intre sexe la oameni.”


Rezultatele studiului sunt uimitoare, insa doar studiile ulterioare ii vor demonstra valabilitatea.


Indiferent, insa, de sexul copilului, cel mai important pentru o femeie insarcinata este sanatatea acesteia si sanatatatea copilului sau. De aceea, mentinerea nivelului optim de vitamine si minerale este esentiala pe tot parcursul sarcinii. Retenaturista.ro vine in sprijinul mamicilor cu suplimentul natural New Life, conceput special pentru a asigura necesarul de vitamine, minerale si oligoelemente al gravidelor sau mamelor care alapteaza. New Life contine dozele optime de nutrienti pentru mentinerea sanatatii si dezvoltarea armonioasa a fatului.