Polineuropatiile – remedii naturiste si vitamine

Polineuropatiile, afectiuni in care nervii devin afectati, pot apărea sub formă de durere sau furnicături în mâini sau picioare, dureri de fotografiere în jurul zonei de şold sau de spate, sau amorţeală în mâini si/sau picioare. Acestea sunt adesea simptome trecatoare, iar cei mai mulţi oameni sunt conştienţi că deteriorarea nervilor ar putea fi o posibila cauza.


Remedii naturale


Sunătoarea, calota şi vitamina B6 poate fi utilizat pentru a trata durerile nervoase care apar ca rezultat al unor leziuni ale nervilor. Uleiul de primula de seara şi magneziu  sunt de asemenea de ajutor in reducerea lezerii in continuare a nervilor.


Cayenne este, de asemenea, cunoscut sub numele de ardei roşu şi este un condiment picant, adesea folosit ca medicament. Capsaicina este un constitutiv chimic, care este responsabil pentru “iuteala” din acest ardei. Capsaicina este un analgezic natural care ajuta la circulatie, probleme digestive şi încurajeza pofta de mancare. Universitatea din Maryland Medical Center raportează mai multe utilizări ale acestui remediu natural, inclusiv reducerea durerii asociate cu artrita, chirurgie si neuropatie periferică. Capsaicina este adesea adaugă la geluri, creme si uleiuri pentru calmarea zonelor dureroase. Piperul cayenne poate fi adăugat din belsug în produsele alimentare, sau se poate lua amestecat cu apa si lamaie, sau ca un supliment sub formă de capsule.


Alte căi de atac includ acupunctura, procedeu prin care se aplică ace in anumite puncte depresiune, si exercitii fizice regulate, care imbunatatesc circulatia corpului, amelioreaza durerea si reduc deteriorarea nervilor.


Vitaminele şi deficienţele nutriţionale


Nutriţia parenterală prelungita, tulburarile de alimentatie, abuzul de alcool, stărilele fiziologice (de exemplu, sarcina), si anumite medicamente (de exemplu, izoniazida sau penicilamina, care sunt antagonişti de piridoxina) duc de asemenea la o stare de deficienta.


Vitamina B1 (tiamina) este un membru al vitamine din complexul B. Aceste vitamine sunt necesare pentru corpul uman pentru a transforma carbohidratii in combustibil şi, de asemenea, joaca un rol în metabolismul grăsimilor şi proteinelor. Vitamina B1 este de asemenea importanta pentru funcţia creierului. Deoarece vitamina B1 este important pentru functionarea sistemului nervos, unul dintre simptomele de deficienta este neruopatia periferica. Neuropatia periferică poate provoca senzaţie de amorţeală, furnicături sau senzaţie de arsură la nivelul extremităţilor, mai ales mainile si picioarele. Deficitul de vitamina B1 ar putea dezvolta, de asemenea, probleme de mers pe jos, slăbiciune la picioare, durere, vărsături şi mişcări oculare ciudate.


Vitamina B6 (piridoxina). Deficitul de piridoxina de cele mai multe ori apare în contextul general de malnutriţie, precum şi în caz de alcoolism, sau din cauza unor medicamente, cum ar fi hidralazina si izoniazida, care sunt antagonişti ai piridoxinei.


Vitamina B12 (cobalamina). Un deficit poate fi cauzat de mai mulţi factori. O dieta vegetariana stricta elimină singurele surse alimentare de vitamina B12, cum ar fi produsele lactate, peşte, carne roşie, ouă şi păsări de curte. Bolile autoimune, boala Crohn, infectia cu HIV, gastrita, sindromul de malabsorbţie şi scleroza multiplă pot provoca, de asemenea, un deficit de vitamina B12.


Pacienţii cu deficiente de vitamina B12 au un risc mai crescut pentru leziuni ale nervilor, anemie si degenerare a maduvei spinarii. Chiar şi un deficit relativ uşor pot afecta funcţiile creierului şi sistemului nervos, iar leziunile nervilor se pot dezvolta în debilitare permanenta daca sunt lasate netratate.


Magneziul este un mineral esential pe care organismul il foloseste pentru proteine, formarea de acid gras, crearea de celule noi, coagularea sângelui, sprijinirea functiei musculare si nervoase şi crearea de energie pentru organism. Potrivit Universitatii din Florida, majoritatea oamenilor sunt deficitari de magneziu. Federatia Naţionala de Sănătate raportează că neuropatia diabetica periferica este agravata atunci când pacienţii au un deficit de magneziu. Doza recomandată este de 400 mg de două ori pe zi.


Cele mai bune surse de magneziu provin din alimente, cum ar fi nucile, leguminoasele, cerealele integrale, legumele de culoare verde inchis si fructele de mare.


Acidul Alfa Lipoic (ALA) este prezent in fiecare celula din organism. Acest acid gras cu conţinut de sulf este necesar pentru promovarea sănătăţii funcţiilor organismului şi producerea de energie. ALA converteşte zahărul din sânge în energie şi acţionează ca un antioxidant puternic pentru debarasarea organismul de radicalii liberi nocivi.


Oamenii care sufera de neuropatie periferica pot găsi o ameliorare de la simptomele dureroase prin administrarea de ALA. Studiile indică faptul că o doză de 600 mg o dată pe zi, poate ameliora simptomele asociate cu neuropatie periferică. Unele persoane pot avea nevoie de suplimentarea constanta cu ALA pentru o perioadă de până la şase săptămâni înainte de a vedea rezultate.


Metode prevenire


Deoarece metabolizarea glucozei joacă un rol semnificativ în sanatatea funcţiei nervoase, orice stare (cum ar fi diabetul zaharat), care afecteaza metabolismul celular creste riscul de a dezvolta neuropatie. O dieta sanatoasa formata din fructe, legume, proteine ​​slabe si cereale integrale va ajuta la menţinerea unui nivel adecvat  de zahar in sange. Alimentele bogate în vitamina B12 ajuta la reducerea riscului de leziuni ale nervilor. Puteţi găsi B12 in cereale fortificate, ouă, peşte şi produse lactate cu un conţinut redus de grăsime. Leziunile nervilor, pot apărea, de asemenea, ca urmare a mişcărilor repetitive, poziţiilor incomode ale corpului si consumului de nicotina sau alcool.


Tratament naturist polineuropatii