Cum sa evitam parazitii intestinali?

Parazitii intestinali sunt un fenomen comun cu care se confruntă mulţi oameni în întreaga lume. De multe ori sunt contractati prin consumul de alimente crude şi alimente contaminate. De multe ori, paraziti intestinali pot merge nedetectati pentru perioade lungi de timp, dar pe masura ce acestia cresc si se inmultesc, vor aparea simptome, cum ar fi greaţă, vărsături şi diaree.


Mulţi oameni nu înţeleg importanţa de a menţine sanatatea tractului intestinal şi a sistemului digestiv, în general, şi nu ştiu cum să evite parazitii intestinali. Dacă aveţi obiceiuri alimentare nesănătoase, şi vă permiteti să existati într-o stare permanentă de stres cu exercitii foarte puţine sau timp putin pentru relaxare, trebuie să ştiţi că sunteţi supusi unui risc crescut de a dezvolta o infestare cu paraziti intestinali. Viermi paraziţi şi alte organisme microscopice se pot dezvolta în intestine atunci când sistemul imunitar funcţionează prost din cauza unei boli sau a unei diete care este scăzuta în aliemente importante.


Cele mai comune tipuri de simptome pentru parazitoza intestinala pot fi :


–          Diaree


–          Cercuri intunecate la ochi


–          Respiratie urat mirositoare


–          Pofte in mod constant


–          Anemie


–          Dureri de cap


–          Constipaţie (în unele cazuri)


–          Dureri la nivelul gambelor


–          Picioare slabite


–          Pierdere inexplicabilă in greutate


–          Febră


Dacă observaţi că sunteţi consumatorii unor tipuri de diete care permit formarea de paraziti intestinali, nu vă faceţi griji, deoarece există unele schimbări uşoare pe care le puteţi face pentru a crea un mediu ostil pentru acestia. In special consumul mare de carne, produse lactate, zahăr şi alimente,care sunt cunoscute pentru a forma acid creaza un mediu prietenos pentru parazitii intestinali. În primul rând, puteţi începe prin consumul de alimente pe care parazitilor alimentare nu le place să le consume, precum legumele crude verzi, rosiile, morcovii cruzi, piperul negru, migdalele macinate, murele, hreanul, şi, în general, alimentele care sunt bogate in fibre naturale.


Dacă credeţi că ati putea fi deja afectati cu paraziti intestinali, atunci sunt mai multe lucruri pe care le puteţi face pentru a începe încurajarea acestora in a va parasi corpul. Întâi de toate, ar trebui să va modificati imediat dieta pentru a include alimente neprietenoase pentru paraziti, iar in al doilea rând ar trebui să începeţi să luaţi suplimente de usturoi, sau sa adaugati o multime de usturoi proaspăt in dieta, deaorece acesta este un anti-parazitar natural.


Sfaturi pentru a elimina in mod natural paraziţii intestinali ai omului


Există mai multe mijloace pentru a scapa de parazitii intestinali. Aici sunt unele dintre sfaturile care se poate adapta la obiceiurile de zi cu zi:


• Curatarea colonului  este unul dintre mijloacele cele mai preferate şi mai sigure de curatare sistemului intern. Exista multe retete simple pe care le puteţi pregăti acasă pentru curatirea colonului. Plantele aromatice cele mai utile in acest sens sunt urmatoarele:


–          Uleiul de oregano este extrem de eficient in eliminarea parazitilor la om. Acest ulei a demonstrat o activitate antibacteriana impotriva bacteriilor, cum ar fi Escherichia coli, Salmonella indiana, Listeria innocua, Staphylococcus aureaus si Bacillus subtilis. Paraziţii eliminati cu acest remediu includ organisme precum viermii lati, rotunzi sau oxiurii.


–          Ghimbirul este a planta culinaracare poate fi folosita pentru a ucide parazitii intestinali. A fost mult timp folosita in Africa de Est în acest scop. Cercetătorii au descoperit că toate cele 42 de componente din uleiul esential de ghimbir ucid viermii rotunzi, printre alti paraziti.


–          Usturoiul este una dintre cele mai bine-cunoscute cure naturale pentru a scapa de paraziti intestinali, deoarece este un aliment toxic pentru acestia. Usturoiul ucide virusurile, fungii si paraziti intestinali.


–          Cojile de psyllium sporesc eliminarea intestinala şi a paraziţilor prin fecale.


–          Probiotice pot ajuta la asigurarea unei cantitati sanatoase de bacterii in colon, acest lucru încurajand o mai bună eliminare a intestinului şi o mai buna imunitate pentru a lupta cu paraziţii.


–          Extractele de papaya – Papaya contine enzime despre care se crede ca pot ucide parazitii intestinali. Atat fructul în sine, precum şi seminţele, sunt eficiente în eliminarea paraziţilor intestinali.


–          Consumul de cel puţin 8 – 10 pahare de apa intr-o zi este intr-adevăr de ajutor in eliminarea paraziţilor.


–          Fibrelele – O dieta bogata in fibre este cea mai mare măsură de ajutor in curăţarea de deşeuri înfipte în calea intestinala a organismului. Includeti elemente cum ar fi fructe si legume crude, etc în dieta dumneavoastră zilnica.


–          Exercitarea, în special yoga şi meditaţia va mentin forma si echilibrul organismului prin menţinerea unei ratei metabolice mare. Imbunateste procesul de digestie, care ajută, de asemenea, în eliminarea de  paraziţi din intestine.


Tratament naturist impotriva parazitilor intestinali