Chiar aveti nevoie de suplimentarea cu Omega 3?

Următorul articol informaţional vă va arăta de ce ar trebui să fiti un mare consumator de suplimente pe baza azici grasi Omega 3 zi de zi. Pentru a vă ajuta să înţelegeţi ceea ce urmează, amintiţi-vă că acizii grasi Omega 3 sunt de fapt formati din două forme principale, ambele joacand roluri esenţiale în corpul nostru. Una este DHA, iar cealata este EPA. Să începem :


1. Inima – sănătatea cardiovasculara


– Risc scazut de atac de cord cu 20-40%


– Aritmiile cardiace si moartea subita (mai ales imediat după atacurile de cord) sunt semnificativ diminuate cu 20-40% [studiat de Dr. Leaf de la Harvard Medical School]


– Scăderea riscului de atacuri de inima repetate. (American Heart Association). S-a demostrat ca grasimile Omega 3 reduc rata de aritmii fatale cu pana la 30%.


2. Creierul


-Ajuta la prevenirea demenţei, în general, si a bolii Alzheimer, în special


-Ajuta la prevenirea bolii Parkinson


-Pot fi de ajutor în tratamentul bolii Parkinson


Ajuta la funcţionarea cognitivă


-Ajuta la prevenirea tulburărilor cognitive la persoanele în vârstă


– Imbunatateste IQ-ul la copii


-Ajuta la prevenirea autismului, ADD / ADHD atunci când acizii grasi Omega 3 sunt consumati de către mamă pe timpul sarcinii.


– Acizii grasi Omega 3 au fost utilizati pentru a trata pacienti cu leziuni cerebrale traumatice şi cu traumatisme la nivelul maduvei spinarii, cu rezultate excelente.


-Utili în tratamentul ADD / ADHD. (copiii cu ADD / ADHD au, în general, niveluri mult mai scăzute de Omega-3 în sânge decât colegii lor normali)


-Pot  reduce cantitatea de leziuni ale creierului dupa un accident vascular cerebral


3. Ochii


Ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. “Creşterea aportului alimentar de Omega-3 din surse de ulei de peşte ajută la prevenirea debutului de degenerescenta maculara legata de varsta”. (Arhivele de Oftalmologie).


Retina ochiului este marginita de o membrana care necesita Omega-3, acizi graşi DHA cu lanţ lung pentru funcţionarea normală. În absenţa unor cantitati adecvate de DHA, si odata cu inaintarea in varsta, degenerescenta maculara este rezultatul.


-Ajuta la prevenirea dezvoltării unei vederii de noapte sărace


-Ajuta la mentinerea acuitatii vizuale sănătoase la toate vârstele


– Oferă o mai buna vedere la copii, atunci când sunt consumati de mamă gravidă


-În general, la toate vârstele, promovează sănătatea retinei şi vederii.


-Consumul de fructe de culoare galbena si portocalie, precum si de legume cu frunze verzi, care contin anumite carotenoide, luteina si zeaxantina precum si oxidul de zinc 80 mg, oxidul de cupru 2 mg, Vitamina C 500 mg, Vitamina E 400 UI, beta-caroten 15 mg sunt, de asemenea, de ajutor.


4. Migrenele


– Ajuta la prevenirea migrenelor


5. Artrita reumatoida, LES si alte boli auto-imune si inflamatorii. Studiile au arătat că, după tratamentul cu cu  3000 mg / zi (3 gr.) de Omega 3 de înaltă calitate, pe o perioada de 12-15 saptamani, peste 75% dintre pacienti sunt in măsură să întrerupă toate medicamentele prescrise, inclusiv medicamentele pentru durere, cu o reducere aproape completa a simptomelor, cum ar fi durerea, rigiditatea de dimineata, umflarea articulatiilor, etc.


6. Articulatiile


– Ajută la menţinerea sănătăţii articulatiilor


7. Pielea


–  Ajută la controlul eczemelor, acneei, psoriazisului


– Ajuta la prevenirea daunelor provocate de radiatiile solare


–  Benefic pentru cei cu pielea uscata, matreata, si pentru sanatatea unghiilor.


8. Crampele menstruale


– Reduce crampele menstruale cu mai mult de 70%, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii


9. Sarcina


– Ajută mama duca sarcina la termen, prin reducerea răspunsului inflamator şi contracţiilor musculare cauzate de consumul excesiv de Omega-6


– Promoveaza sănătateaa creierului fatului si dezvoltarea retiniana


– Reduce incidenţa depresiei post-partum. In timpul sarcinii fatul se foloseste de aprovizionarea mamei cu acizi grasi Omega-3 pentru buna dezvoltare a creierului, a sistemului nervos, retinei si a altor organe vitale.


-Alăptarea epuizeaza si mai mult cantitatea disponibila de Omega-3. Rezultatul este o stare de spirit depresivă care duce la depresie post-partum.


-Reduce incidenta de ADD / ADHD, autism.


-Creşte capacitatea intelectuală a nou-născutului, dovedit prin studii clinice extinse


– Promoveaza acuitatea vizuală la nou-născuti prin promovarea dezvoltării sănătoase a retinei


10. Fătul


– Imbunatateste vederea si capacitatea mentala a nou-născutului. Poate ajuta la prevenirea dezvoltarii de autism, ADD / ADHD. Copiii care sunt hraniti la san (şi, prin urmare, primesc mai mult Omega 3) au un punctaj mai mare la ambele teste, cognitive şi vizuale, atunci cand mamele iau suplimente de Omega 3 în timpul sarcinii [Notă: formula pentru copii nu conţine Omega 3].


11. Tensiunea arteriala


– Stabilizeaza si reduce modest tensiunea arteriala


12. Stabilizeaza ritmul cardiac


13. Efect anti-cancerigen pentru cancerul de colon, san sau prostata. Imbunatateste rezultatele la pacientii tratati cu chimioterapie si reduce efectele secundare neplăcute de la chimioterapie. Mai multe studii stiintifice au demonstrat rezoluţia de cancer de sân metastatic în ficat şi oase la pacienţii carora li s-au administrat doze mari de Omega 3.


14. Scade trigliceridele si colesterolul. Creste colesterolul bun HDL si scade colesterolul rau LDL.


15. Anorexia nervoasa


– De ajutor şi ca adjuvant în tratamentul de anorexie nervoasa.


16. Obezitatea


Utili în prevenirea şi tratamentul obezităţii, prin efectele lor privind atenuarea rezistentei la insulina, iar acizi grasi Omega-3 cu lanţ lung promova termogeneza, ceea ce înseamnă că organismul utilizează mai multă energie pentru a arde acelasi numar de calorii care rezultă în promovarea pierderii în greutate prin creşterea producţiei de energie termică.


17. ADD / ADHD


De ajutor în tratamentul ADD / ADHD, mai ales la copii cu probleme de atentie, dificultăţi de concentrare, de memorie si dislexiei. Cantităţile scăzute de Omega-3 cauzeaza un nivel scăzut al unui neurotransmitator important, dopamina, care contribuie la dezvoltarea de ADD / ADHD. Creşterea nivelului de Omega -3 creşte în mod semnificativ nivelul creierului de dopamina, care inverseaza efectele negative ale deficitului de dopamină, care a fost dovedit a fi un factor cauzal în ADD / ADHD (Dr. Barry Sears). Creşterea aportului de Omega-3 imbunatateste comportamentul, creşte nivelul de concentrare si focalizare, scade comportamentul impulsiv şi hiperactivitatea, creşte abilităţile de citire, ortografie şi matematică, şi conduce la dezvoltarea unui limbaj mai bun.


18. Depresia si starea de spirit  (EPA, omega 3)


– Promoveaza o buna stare emotionala


– Ajuta la contracararea modificărilor de dispoziţie şi stărilor depresive şi de anxietate.


– Benefici la pacienţii care suferă de schizofrenie


– Utili la pacientii cu boala bipolara (stări maniaco-depresive).


– Studiile clinice de la Harvard Medical School au arătat că un nivel scazut de Omega-3 duce la niveluri scăzute ale serotoninei care conduc la creşterea incidenţei de diferite forme de depresie.


– Acizi graşi polinesaturaţi Omega-3 sunt precursorii serotoninei şi cresc productia de serotonina (hormonul fericirii), alina depresia,  cresc şi echilibreaza  starea de spirit si sentimentul de bine. (Andrew Stoll, MD … profesor de neuropsihiatrie … la Harvard Medical School si autor al “Omega 3 Connection”).


19. Alergiile


– Benefici pentru cei care sufera de diferite alergii


20. Problemele de somn


– Benefici pentru probleme de somn


21. Brobleme vasculare


– Benefic pentru sanatatea vaselor de sânge. Ajuta la prevenirea acumularii de placi care cauzeaza atacuri de inima, accident vascular cerebral si boli vasculare periferice care rezulta în dureri de picioare (claudicatie) şi eventuale amputari. De fapt, pot să reducă placile pana in artere, prin promovarea colesterolului bun HDL.


22. Boala inflamatorie a intestinului


– Datorită proprietatilor anti-inflamatorii puternice, acizii grasi Omega 3 sunt de ajutor in colita ulcerativa si boala Crohn, ca adjuvant la medicamentele pe baza de prescriptie medicala, inclusiv steroizi.


23. Parkinson


– Ajuta la prevenirea dezvoltarii si progresiei de Parkinson.


24. Diabetul zaharat  tip 2


– Dr. Andrew Stoll, şef al Departamentului de farmacognozie de la Harvard Medical School, a realizat studii care demonstrează că “un deficit de acizi grasi Omega-3 poate contribui la o stare cunoscută sub numele de rezistenta la insulina.” Acesta a concluzionat că “suplimentarea cu acizi grasi Omega-3 poate reduce rezistenta la insulina si permite o  mai buna reglementare a nivelului de zahar din sange, ajuta la normalizarea si menţinerea nivelului de zahăr din sânge la pacientii cu diabet zaharat.” Acest efect benefic este, de asemenea, observate la non-diabetici.


25. Diabet zaharat tip 1


–  Acizii grasi Omega-3 pot ajuta la prevenirea şi / sau stabilizarea diabetului zaharat de tip 1.


26. Astmul


– Acizii grasi Omega-3 pot diminua sau elimina simptomele de astm.


27. Sistemul imunitar


– Acizii grasi Omega-3 consolideaza sistemul imunitar prin blocarea parţială a acţiunii acizilor grasi Omega-6.


28. Sistemul osos


Omega-3 + calciu = oasele sanatoase. Acizii graşi esenţiali Omega-3 cu lant lung sunt critici pentru sanatatea oaselor. Sunt necesari pentru absorbtia si depunerea in oase de anumite minerale, cum ar fi cele de calciu.


Posibilitate comanda Omega 3