Ce este rezonanta sau biorezonanta ?

In secolul al XXI – lea este deja perimat conceptul – sustinut de cei care nu intelegeau legile newtoniene ale fizicii – conform caruia lumea materiala se compune din corpuri solide de sine statatoare si independente unul de altul. Azi, stiinta moderna postuleaza ca lumea pe care o percepem este un sistem armonios care, pe plan fizic, se bazeaza pe relatii informationale foarte complexe . In interiorul acestuia , nici organismul uman nu este o simpla structura biochimica formata doar din molecule, adica un corp fizic, ci – ca totul in univers – un amestec complex si totodata,simplu de unde vibratoare. Suntem,prin urmare,martori la nasterea unei noi paradigme : din lumea formelor statice, ne indreptam spre lumea dinamica a campurilor de energie .

Astazi,specialistii in biofizica moleculara sustin ca fiecare celula a organismului nostru este o minuscula unitate electromagnetica . Din aceasta cauza,orice tip de energie – fie ea mecanica sau electromagnetica – care vine in contact cu materia reprezinta o informatie ce genereaza forme si declanseaza o multitudine de reactii de raspuns .De asemenea, orice informatie este capabila sa genereze schimbari in organismul nostru .

F.A.Popp a facut, inca din 1980, observatia ca,in celule,in decurs de numai cateva secunde, se deruleaza miliarde de procese chimice . Este insa esential sa stim ca fiecare proces biochimic este precedat de o activitate electromagnetica .


CUM SE IMBINA CELE DOUA PROCESE ?


65-70% din organismul nostru este format din lichide. Schimbul continuu de informatii care se desfasoara atat in interiorul celulelor , cat si intre ele ,asa-numitul “taifas celular “, se datoreaza legaturilor de hidrogen din moleculele de apa.Biomoleculele componente ale membranei celulare ( proteine,lipide – denumirea stiintifica fiind lipoproteine ) reprezinta o parte organica a acelui sistem de schimb care face posibila comunicarea biologica dintre organismul viu si mediul inconjurator . Moleculele sanatoase functioneaza normal : accepta vibratii cu proprietati ordonate si bine definite,adica receptioneaza ” o emisie clara,fara perturbatii ” . Mai exact ,frecventa ,amplitudinea si specificul pulsatiilor undelor care ating arganismul (vibratii,oscilatii,informatii ), cu alte cuvinte coerenta lor stabileste care va fi partea organismului in care se vor transforma in informatii utile.Acele informatii cu care vor avea rezonanta comuna vor fi receptate, eventual transmise mai departe . Restul de informatii va fi filtrat in spatiul intracelular .


CE ESTE REZONANTA ?


In cateva cuvinte : oscilatii cu aceeasi frecventa . Cel mai simplu poate fi explicata cu ajutorul unui exemplu din muzica. Daca ciupim coarda unei chitare,ea vibreaza si scoate un sunet.Cutia de lemn,corpul chitarei, vibreaza, intra in rezonanta cu sunetul si il amplifica .Mai mult, sub efectul rezonantei intra in vibratii si celelalte corzi.

In urma unor indelungate  cercetari, oamenii de stiintra au cartografiat parametrii specifici pentru activitatea electromagnetica a diferitelor organe,care insotesc functionarea fiecarui organ, respectiv o preced .

Aceasta a facut posibila realizarea unor aparate care sa pareze efectele nocive sau perturbarile provenite din mediul inconjurator si sa sprijine mentinerea sanatatii organismului si armonia vibratiilor sale,eficientizand chiar si procesele metabolice.

Organismul nostru trebuie sa filtreze din multimea de informatii care actioneaza permanent asupra sa si sa decida care sunt daunatoare si care favorabile.Toate informatiile care asigura tensiunea membranara a celulei sanatoase (bio-electromotoare) sunt utile,pe cand semnalele de sens opus pot avea efecte nocive .

Si suplimentele alimentare transmit organismului nostru informatii, la fel ca si substantele utilizate in viata de zi cu zi : cosmeticele,medicamentele, textilele,bijuteriile – absolut totul. Daca asupra organismului nostru actioneaza,pe termen lung, un element nociv,echilibrul sau poate fi distrus .


CARE ESTE SOLUTIA ?


Pentru mentinerea vietii sunt indispensabile patru lucruri : aerul,apa,miscarea si alimentatia.Fiecare dintre aceste elemente trebuie sa fie de buna calitate . Mai ales o alimentatie necorespunzatoare ne poate deteriora starea generala, deoarece duce la suprasolicitare,oboseala si, in final,la pierderea echilibrului,adica la dizarmonie,care,in zilele noastre,este considerata o boala.

Trebuie sa cunoastem influenta alimentelor asupra organismului nostru.Aceasta stiinta dateaza de mii de ani; in Orient se stie cu exactitate care alimente dauneaza unei anumite constitutii si care o fortifica. Intelepciunea orientala mai spune ca si sufletul trebuie hranit . Deoarece sufletul este inchis in corp ,fapt ce nu poate fi schimbat ,dezvoltarea spirituala se poate realiza exclusiv prin intermediul organismului. Dezvoltare nu inseamna doar cresterea in inaltime si greutate ,ci si cea neuropsihica ,iar alimentatia este esentiala in acest scop .

Astazi,cultura occidentala recunoaste ca atat plantele ,cat si alimentele transmit organismului nosrtu informatii ( chiar si spirituale ). Fiecare aliment reprezinta o energie libera.Fiecare nutrient are o calitate proprie unica si un anumit camp de oscilatie .Aplicand aceste cunostiinte, ne putem tine sub control sanatatea .Trebuie sa consumam alimente si suplimente alimentare biologic active,care sa asigure functionarea normala fizica si intelectuala a organismului nostru.

Dar asta nu e tot ! Pe baza cunostiintelor de bioinformatica,este foarte important sa aprovizionam canalele ale organelor, tesuturilor, celulelor cu stimulenti electromagnetici de o intensitate extrem de joasa,care sa asigure reglarea bilogica/biochimica .Acest sir de semnale care optimizeaza ghidajul interior influenteaza,in mare masura, eficienta proceselor metabolice,utilizarea si transformarea substantelor nutritive accedate in organism in energie (adenozin trifosfat , ATP) care mentine in viata celulele. In plus,asigura organismului o protectie eficienta impotriva energiilor negative si oscilatiilor daunatoare.


biorezonanta craiova