Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba se numara printre cei mai vechi arbori vii existenti pana in timpurile noastre, o adevarata “fosila vie”. Originea ei vine din America de Nord, Europa si Asia, disparand din cauza reptilelor uriase si a dezastrelor naturale, ulterior aparand in templele si gradinile din China.


Arborele este unul din cele mai studiate vegetale din zilele noastre. El nu este totusi utilizat in starea lui naturala, ci sub forma concentrata, de extract standardizat (GBE). Ocupa primul loc in Germania si Franta ca fiind cele mai bine vandute suplimente alimentare pe baza de Ginkgo biloba.


Se cunoaste faptul ca Ginkgo biloba este utilizat pentru tratarea tulburarilor de circulatie si pentru imbunatatirea memoriei. Se recomanda persoanelor in varsta in cazul unui flux sanguin cerebral diminuat. Studii efectuate in laborator demonstreaza faptul ca prin dilatarea vaselor de sange si prin reducerea miscarii plachetelor sanguine, extractul de Ginkgo biloba ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.


Flavonoidele si terpenoizii sunt doua substante care se gasesc in frunzele de Ginkgo biloba. Aceste doua substante sunt considerate ca avand proprietati antioxidante. Antioxidantii sunt acele substante care protejeaza organismul impotriva actiunii radicalilor liberi; radicalii fiind subtsnte nocive din organism care strica membranele celulare, lezeaza ADN-ul, provocand chiar moartea celulelor. Numarul radicalilor liberi pot creste si datorita toxinelor din mediul inconjurator (raze ultraviolete, radiatii, fum de tigara, poluare), dar sunt produsi si in mod natural si de organism. O serie de probleme de sanatate pot fi date de radicalii liberi, printre ele amintind afectiunile cardiovasculare, boala Alzheimer sau alte forme de dementa, cancerul etc. Ginkgo biloba este un antioxidant care poate neutraliza radicalii liberi, poate reduce sau chiar preveni unele din daunele pe care le cauzeaza radicalii liberi.


Desi au fost identificati peste 40 de compusi ai Ginkgo biloba, doar doi sunt responsabili de efectele benefice asupra organismului uman si anume flavonoidele si terpenoizii. Quercitina si kempferolul sunt flavonoide cu puternic efect antioxidant. Din studiile efectuate in laborator pe animale s-a demostrat faptul ca flavonoidele protejeaza nervii, musculatura inimii, retina si vasele sanguine. Ginkgolidul si bilobalidul, gasite numai in Ginkgo biloba, sunt terpenoizi care imbunatatesc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sange si reducerea aderari plachetelor de peretii vaselor.


Produse recomandate: Ginkgo XC