Despre Boala Chron, semne si simtome, tratament naturist

Boala Crohn este o afectiune inflamatorie cronica nespecifica transmurala, care afecteaza cel mai frecvent ileonul distal si colonul, dar care poate fi localizata la orice nivel al tubului digestiv.


Studiile sugereaza o predispozitie genetica ce ar duce la un raspuns imun intestinal anormal la un agent de mediu, alimentar sau infectios. Totusi nu a fost identificat nici un antigen responsabil. Fumatul pare sa contribuie la dezvoltarea sau exacerbarea bolii Crohn.


Semne si simptome: diareea cronica asociata cu dureri abdominale, febra, anorexie, pierdere in greutate si o masa sau o impastare in fosa iliaca dreapta sunt semnele initiale cele mai frecvente. Totusi multi pacienti sunt examinati initial pentru un tablou de abdomen acut simuland o apendicita acuta sau o oacluzie intestinala. Aproximativ 1/3 din pacienti au antecedente de boala perianala, in special fisuri si fistule, care sunt uneori cea mai importanta acuza sau chiar singura. La copii, manifestarile extraintestinale predomina frecvent comparativ cu simptomele digestive. Artrita, anemia sau intarzierea cresterii pot fi simptomele initiale, iar durerea abdominala sau diareea pot lipsi.


Formele cele mai frecvente ale bolii Crohn sunt:


1. inflamatia, caracterizata prin durere si sensibilitate la palpare in fosa iliaca dreapta;


2. ocluzia partiala recurenta determinata de o stenoza intestinala, care produce colici severe, distensie abdominala, constipatie si varsaturi;


3. jejuinoileita difuza, cu inflamatie si stenoza ducand la malnutritie si suferinta cronica;


4. fistule si abcese abdominale, de obicei aparute tardiv, provocand frecvent febra, tumefactii abdominale dureroase si deteriorare a starii generale.


Ocluzia, fistulele entero-enterale, entero-vezicale, retroperitoneale sau enterocutanate si formarea abceselor sunt complicatii frecvente ale inflamatiei; hemoragiile intestinale, perforatia si cancerul intestinului subtire sunt complicatii rare.


Produse recomandate:


Acidophilus with Psyllium


Liquid Chlorophyll


Rhodiolin