Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Tratament naturist cu suplimente alimentare in sindromul de menopauza - Dr Delia Enache


CRAIOVA 5 AUGUST 2010 – SEARĂ MEDICALĂ


            Joi 5 august în sala de conferinţe Centrul Medical Sănătatea, într-un cadru plăcut şi intim, în mijlocul unui grup de doamne, membre CaliVita International, s-a aflat doamna  dr. Enache Delia pentru a răspunde la întrebările legate de menopauză şi prevenirea complicaţiilor acesteia.
            Din discuţiile purtate a reieşit că folosirea produselor CaliVita este o mare şansă pentru cei care doresc să-şi asigure o stare de bine şi o sănătate de fier până la adânci bătrâneţe.
            O altă concluzie a fost că prezentările medicale periodice organizate de firmă sau de manageri, au un rol important in informarea participanţilor si în conştientizarea faptului că e mai bine să previi decât să tratezi.

Redăm mai jos câteva fragmente din lucrarea prezentată cu această ocazie de doamna dr. Enache Delia

                                                                        Ing. Nicoleta Frunza GPM

Tratamentul cu produse CaliVita în sindromul de menopauză

Semnele şi simptomele menopauzei diferă de la o femeie la alta, iar la aceeaşi femeie, variază în timp.Menopauza poate fi însoţită de tulburări mai mult sau mai puţin importante. Este vorba în general de bufeuri de căldură, uscăciune vaginală, tulburări urinare, schimburi bruşte de dispoziţie (iritabilitate, depresie, anxietate), tulburări ale somnului (insomnie). Aceste tulburări nu sunt grave în sine şi nu prezintă riscuri pentru sănătate. Durata în care se manifestă poate varia de la câteva luni la câţiva ani.

Bufeurile (valurile de căldură)

            Sunt cele mai frecvente simptome ale menopauzei şi apar ca rezultat al alterării funcţiei hipotalamusului (scăderea procedurii de endorfine). Rezultatele unor studii au demonstrat că practicarea regulată a exerciţiilor fizice (aproximativ 3 ore pe săptămână) duce la scăderea frecvenţei şi intensificării bufeurilor. De asemenea, este importantă o alimentaţie de tip vegetarian, care să conţină anumite plante cu substanţe active, asemănătoare estrogenilor, numite fitostrogeni. Astfel sunt ţelina, pătrunjelul, soia, nucile, cerealele, lucerna. Există şi plante ale căror extracte naturale au o acţiune de stimulare a producerii de hormoni în continuare (de ex. Ginsengul, primula de seară, rădăcina de lemn dulce, mielăreaua, cohoşul). Unele vitamine şi minerale s-au dovedit deosebit de eficace în ameliorarea bufeurilor: vitamina E, Vitamina C, flavonoizii, seleniul.

            Dintre suplimentele alimentare oferite de CaliVita International se pot folosi urmatoarele: Pro Seleniu – 3 tb/zi; Vitamin E – 1 caps/zi, administrată împreună cu Super Soya Lecithin (emulsificator pentru vitamina E) – 3 caps/ zi, Vitamina C Plus 4 tb/zi.

            Se mai pot administra şi preparatele: Protect 4 Life (3x1 tb/zi); Mega Protect 4 Life – 3x1tb/zi; Evening Primrose Oil – 3x1 caps/zi; Panax Ginseng – 1 tb/zi; Green Care – 2x2tb/zi.

            Tulburările circulatorii

            O circulaţie deficitară în această perioadă se datoreză adesea aterosclerozei şi duce la o senzaţie de răcire a extremităţilor. Pentru a obţine efecte benefice se foloseşte extractul de Ginkgi Biloba care îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi cerebrală. Pentru a fi activ, extractul de Ginkgo Biloba trebuie să conţină 24% flavonoglicozide, iar doza să fie de 40 mg de 3 ori pe zi. Rezultatele nu sunt imediate, extractul dovedindu-se cu atât mai eficace, cu cât este mai îndelung folosit.

            Suplimente alimentare de acest tip sunt: Protect 4 Life, Mega Protect 4 Life si Gingo XC.

            Slăbirea memoriei, a puterii de concentrare şi stările depresive

            Aceste simptome sunt cel mai adesea rezultatul lipsei de oxigenare şi de elemente nutritive indispensabile creierului. De aceea este necesară o alimentaţie echilibrată şi administrarea unor combinaţii de vitamine şi minerale cu spectru larg de acţiune. Contează foarte mult şi mediul şi modul de viaţă, care pot distruge vitaminele şi inactiva mineralele. De pildă, fumătoarelor le este necesară o cantitate de două ori mai mare de vitamina C. Situaţia este identică în cazul consumului de alcool. Pentru contracararea acestor acţiuni nocive este necesară suplimentarea cu antioxidanţi.

            Foarte importantă este asigurarea unei circulaţii cerebrale normale şi a oxigenării creierului. Scăderea afluxului de sânge la creier sau insuficienţa vasculară cerebrală este frecvent întâlnită în perioada menopauzei, principalele simptome fiind slăbirea performanţei intelectuale, scăderea memoriei, vertijele, durerile de cap, stările depresive.

            Extractul de Ginkgo Biloba poate fi folosit cu succes pentru ameliorarea simptomelor de insuficienţă vasculară cerebrală. El produce creşterea afluxului de sânge la creier, creşterea asimilării glucozei în celulele creierului şi îmbunătăţirea transmiterii semnalelor nervoase. Exercită de asemenea şi o anumită acţiune antidepresivă.

            În acest caz, de un real folos este administrarea următoarelor suplimente alimentare: Protect 4 Life – 3x1 tb/zi; Full Spectrum – 1 tb/zi; Stress Management B Complex – 3x1 tb/zi; Ginkgo XC 1tb/zi.

            Vaginita atrofică

            Datorită lipsei de hormoni estrogeni, survine subţierea şi deshidratarea mucoasei vaginale, cu consecinţe neplăcute ca: iritare şi senzaţie de arsură vaginală, susceptibilitate crescută la infecţii, dispareunie, simptome ce constituie vaginita atrofică.

            Pentru tratarea acesteia se recomandă suplimentele alimentare cu extracte de plante ce stimulează producerea de hormoni, menţionate mai sus. În scopul ameliorării imediate a simptomelor se poate recurge la tratamentul cu Vitamin E, administrată oral 1 caps/zi (împreună cu Super Soya Lecithin 3x1 caps/zi) şi local cu IntiMoments. Dacă s-au folosit antibiotice (care duc la distrugerea florei bacteriene normale a vaginului) se impune tratamentul cu Acidophilus with Psyllium 2x1 caps/zi).

                        Osteoporoza

            Alt proces care este afectat în perioada menopauzei este încorporarea calciului în oase, care depinde tot de hormonii estrogeni. Lipsa acestora duce la osteoporoză, pierderea masei osoase fiind caracteristică pentru coloana vertebrală, oasele şoldurilor şi coaste. Deşi sunt necesare o mulţime de elemente nutritive pentru o stare de sănătate perfectă a oaselor, calciului şi vitamina D sunt considerate a fi cele mai importante.

            Pentru tratament cel mai indicat este produsul Strong Bones, care conţine calciu şi magneziu întru-un raport optim, cele două minerale fiind sub formă solubilă şi asimilabilă. Doza zilnică: 3-5 caps/zi sau Strong Bones Plus 1-3 caps/zi.

            Prevenirea complicaţiilor menopauzei

            În perioada menopauzei există riscul de declanşare a unor boli precum cancerul de sân şi col uterin, osteoartrita, bolile cardiovasculare.

            Pe lângă ceilalţi factori de risc (genetici, toxici, radiaţii, consum crescut de grăsimi animale, contraceptive orale etc.), numeroase studii şi cercetări au stabilit şi influenţa tratamentului hormonal din perioada menopauzei asupra riscului de dezvoltare al cancerului de sân şi col uterin.

            Cea mai bună metodă de luptă împotriva acestei maladii este prevenirea ei. De aceea, trebuie înlăturaţi factorii de risc controlabili, de primă importanţă fiind renunţarea la terapia hormonală (sau administrarea cu maximă prudenţă) şi adoptarea unei alimentaţii raţionale (săracă în grăsimi şi proteine animale).

            După cum s-a putut constata din cele enunţate mai sus, gama produselor care ar trebui administrare în perioada menopauzei este foarte largă, depăşind de multe ori posibilităţile pacientului. Soluţia o reprezintă produsul Menopausal Formula, a cărui formulă complexă conţine toate elementele necesare: vitamine, aminoacizi, microelemente şi în plus o serie de extracte de plante.) Doza de administrare este de 3x(1-3) caps/zi.

            Extractele de plante din compoziţia Menopausal Formula au o acţiune benefică asupra sistemului glandular al femeii. Astfel, „Coada calului” protejează oasele şi ajută la eliminarea apei din organism; Angelica sinensis (în Asia denumită Dong Quai) exercită o acţiune protectoare împotriva infecţiilor bacteriene şi a micozelor şi întăreşte musculatura uterului; Ginsengul Siberian stimulează capacităţile fizice şi psihice, diminuează simptomele neplăcute determinate de deficienţa de hormoni sexuali feminini şi contribuie la prevenirea cancerului; rădăcina de lemn dulce are efecte pozitive în combaterea stărilor depresive, întăreşte sistemul imunitar şi are efect protector asupra ficatului. Ea este întrebuinţată şi în tratarea dismenoreei, amenoreei şi a metroragiei.

            Nu trebuie neglijat faptul că, pentru menţinerea funcţionării normale a organismului, avem nevoie de apă curată, fără substanţe dăunătoare. Consumul zilnic a 2-3 litri de apă ionizată alcalină are şi efecte antioxidante alcalinizând excelent organismul, care este adesea intoxicat de mâncărurile şi băuturile carbogazoase.

            De un real folos ne este şi micul aparat de biorezonanţă – bioharmonexul care reprezintă o soluţie din domeniul medicinii cuantice în refacerea funcţională şi organică a tuturor organelor şi sistemelor organismului uman prin intermediul fenomenelor de biorezonanţă pe baza biocâmpurilor umane, ajutând astfel la redobândirea sănătăţii şi refacerea armoniei psihice şi fizice.

            Sperăm ca aceste informaţii să încurajeze femeile să-şi reconsidere părerea asupra menopauzei şi să aleagă metodele de tratament alternativ, reuşind să-şi depăşească starea de disconfort fizic şi mental din această perioadă.

                                                                                                                  Dr. Enache Delia

                                                                                                                  Centrul Medical Sanatatea

 

 

Recomandarile noastre

Produse naturale recomandate

Menopausal Formula 201.00 Ron
Ginkgo xc 92.00 Ron
Protect 4Life 41.87 Ron
Strong Bones Plus 70.53 Ron
Strong Bones 100 68.26 Ron
Strong Bones 250 132.76 Ron