Transport gratuit pentru comenzi peste 400 RON

Prospect Inozitol

Toate produsele recomandate pe site detin aviz de la Ministerul Sanatatii si totodata sunt certificate de cel mai dur for mondial de avizare a produselor naturiste F.D.A.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Inozitol

Menopausal Formula
152.90 Ron
2.5 mg

Mega B-Complex
135.30 Ron
100 mg

Lion Kids -vitamina D
48.40 Ron
1,6 mg

Inozitolul este un factor lipotropic care impreuna cu colina formeaza lecitina si are un rol important in hranirea celulelor cerebrale. Este o substanta activa suta la suta biologica, denumita si vitamina somnului, fiind la fel de eficienta ca si somniferele, diferenta constand in faptul ca nu dauneaza. Daca amestecam aceleasi cantitati de lecitina si colesterol, vom observa cum acesta din urma este transformat in lichid, devenind chiar util organismului. La fel ca si colina, lupta impotriva aterosclerozei. In organism, se gaseste in maduva spinarii, in lichidul cerebral si in creier, intr-o concentratie de 4 ori mai mare decat in sange.

Inozitolul metabolizeaza grasimile si colesterolul, contribuie la mentinerea sanatatii parului, la redistribuierea grasimilor in organism, actioneaza impotriva eczemelor, are efect calmant.

Omul consuma zilnic de la 3 pana 5 g din aceasta vitamina, poate chiar o cantitate dubla in conditii de stres. Mancarea de fast-food sau semipreparatele contin foarte putin substante biologic active si absolut deloc inozitol. Prin urmare sanatatea intestinului este afectata si impiedicata sa extraga inozitol din alimente, motiv pentru care apare carenta de inozitol. Simptomele acestei carente sunt: insomnia, problemele oculare, constipatia, caderea parului, eczemele, stari de nervozitate, tulburari ale circulatiei sanguine. In urma excesului de inozitol nu s-au inregistrat efecte toxice.

Inozitolul poate fi preluat din urmatoarele surse naturale: drojdie de bere, fasole uscata, pepene galben, stafide, alune, varza, germeni de grau, grapefruit, ficat, creier si inima de vita.

Fiind unul din componentele complexului vitaminic B, inozitolul este solubil in apa, printre inamicii sai numarandu-se si estrogenii, alcoolul, cafeaua, sulfamidele si tehnicile de prelucrare alimentara.

Unul din cei mai importanti inamici este cofeina. Prima cana de cafea bauta dimineata sau in timpul zilei este neutralizata prin metodele de autoaparare ale organismului, insa incepand cu a doua cana, cafeaua devine periculoasa, distrugand un sfert din portia zilnica de inozitol. De asemenea, daca consumam peste 2,5 l de apa pe zi pierdem o parte din catitatea de inozitol.

Cristalinul si lichidul lacrimal contin o cantitate mare de inozitol, lipsa acestei vitamine ducand la tulburari de vedere. Aici, inozitolul actioneaza in stransa colaborare cu zincul, care se regaseste, de asemenea, in cantitati uriase in cristalin si retina, si datorita caruia ochii animalelor salbatice stralucesc nopatea in auriu si verde.

Doza zilnica recomandata este de 250-500 mg.
Inozitolul are efecte benefice pentru: somn, digestie, circulatie, cresterea parului, fertilitate, maduva spinarii, activitate musculara, dezvoltarea neuronilor, o stare de spirit pozitiva, calmare, relaxare, o piele sanatoasa, metabolismul sistemului nervos si functiile globului ocular.

Toate produsele naturiste care contin Inozitol.

Produs Naturist
Pret
Cantitatea de Inozitol

Menopausal Formula
152.90 Ron
2.5 mg

Mega B-Complex
135.30 Ron
100 mg

Lion Kids -vitamina D
48.40 Ron
1,6 mg

Super Mega 50
165.00 Ron
50 mg

B Complex
20.90 Ron
100 mg

Vital AB
100.10 Ron
20,0 mg

Vital 0
100.10 Ron
20,0 mg

Vital A
100.10 Ron
20,0 mg

Multi One
20.90 Ron
20 mg

Full Spectrum
48.40 Ron
20 mg