Melatonin 3.0

Poza Melatonin 3.0

Melatonin 3.0

Nota 0 din 5 bazata pe 0 recenzii
(0 recenzii)

Melatonin 3.0

61.81 lei
Pretul include TVA

 

  1. Cui i se adreseaza Melatonin 3.0?  
  2. Prospect
  3. Melatonina - hormonul somnului  
  4. Beneficiile Melatonin 3.0 
  5. Metode naturale de a creste secretia de melatonina
  6. Mod de administrare
  7. Utilizare in timpul sarcinii


Cui i se adreseaza Melatonin 3.0?
mergi la cuprins

  • tuturor celor care se confrunta cu probleme de somn: insomnii, dereglari ale orelor de somn sau trezit in timpul noptii
  • celor care calatoresc mult si resimt din plin efectele negative ale schimbarii de fus orar
  • persoanelor care sufera de boli ce conduc la scaderea melatoninei din organism
  • celor predispusi la depresii cauzate de schimbarile de anotimp
  • persoanelor care doresc intarzierea aparitiei semnelor de imbatranire
  • persoanelor care lucreaza in schimburi de noapte

 

Prospect 
mergi la cuprins
 

Melatonin 3.0 este un produs care contine melatonina, un hormon pe care corpul uman il secreta pentru a induce senzatia de somn pe timpul noptii. Melatonin 3.0 este destinat tuturor celor care sufera de dereglari de somn, cauzate de oboseala, schimbari ale fusului orar sau stari de depresie minore. 

 

Melatonina - hormonul somnului  
mergi la cuprins 

Melatonina este un hormon produs de glanda pineala, denumita si epifiza. Secretia melatoninei este inhibata de prezenta luminii si stimulata de intuneric. Organismul uman produce cea mai mare cantitate de melatonina intre ora 2 si 5 dimineata, de aceea acest hormon si-a capatat numele de hormonul somnului, glanda pineala informand creierul cu privire la durata medie a orelor de intuneric si lumina dintr-un ciclu de 24 de ore. Pe scurt, glanda pineala ii transmite creierului ca este intuneric si este un moment prielnic ca organismul sa doarma.

Mecanismul conform caruia functioneaza melatonina este urmatorul: glanda pineala este legata direct de nervii optici si, astfel, de lumina. Creierul primeste semnal ca lumina din mediul inconjurator incepe sa scada si incepe sa secrete melatonina, ceea ce induce starea de somn.

Melatonina a fost descoperita de catre Aaron B. Lerner, de la Universitatea Yale in anul 1958. Cu toate acestea, abia in 1995 interesul pentru melatonina a inceput sa creasca, in urma unei campanii mediatice in jurul cartii "Melatonina: drogul fantastic pentru corpul vostru". Astfel, melatonina a devenit rapid "hormonul miracol", deoarece poseda o multime de proprietati terapeutice. 
 
Melatonina joaca un rol important in metabolismul, digestia si asimilarea vitaminelor, proteinelor si mineralelor, in special a calciului, magneziului si fosforului, trei dintre cele mai importante minerale din corpul uman. De asemenea, melatonina sprijina formarea masei musculare si procesul de crestere, creste rezistenta tesutului osos, a parului, dintilor si unghiilor. Lipsa melatoninei din organism conduce la aparitia problemelor digestive si a afectiunilor metabolice cronice. Melatonina grabeste recuperarea fizica dupa o fractura, rana sau un soc fizic, prin incurajarea somnului reparator.

Acest hormon actioneaza si asupra sistemului cardiovascular prin diminuarea formarii cheagurilor de sange care impiedica o circulatie sanguina corespunzatoare. 

 

Care sunt beneficiile produsului Melatonin 3.0?
mergi la cuprins

Melatonin 3.0 de la Calivita contine 3mg de melatonina per tableta, ceea ce inseamna o concentratie optima pentru a sustine nivelul corespunzator de melatonina necesar organismului. 

 

Regleaza somnul si combate insomniile

Melatonin 3.0 joaca un rol important in activitatea ritmului circadian, care consta in toate procesele care au loc in corpul uman cel putin o data la 24 de ore. Dintre toate aceste procese, melatonina este esentiala pentru reglarea ritmului dintre starea de veche si cea de somn. 

Tulburarile de somn sunt adesea cauzate de o deficienta la nivelul secretiei de melatonina, ceea ce conduce la dificultati in a adormi, treziri frecvente in timpul noptii si dureri de cap. Secretia de melatonina este influentata de durata noptilor, asadar, si de anotimpuri. Astfel, se explica si starile de spirit schimbatoare pe care le avem o data cu schimbarea anotimpurilor sau oboseala resimtita la decalarea fusului orar. 

In plus, expunerea cu mai putin de 30 de minute inainte de a ne pune sa adormim la lumina albastra provenita de la ecranele telefoanelor, televizoarelor sau a altor dispozitive deregleaza productia de melatonina. Asadar, pentru a dormi mai bine este recomandata suplimentarea cu Melatonin 3.0. Somnul este vital, deoarece prin el corpul se regenereaza.

 

Calmeaza durerea

Melatonin 3.0 are capacitatea de a calma anumite dureri precum cele resimtite de femei in timpul menstruatiei, acestea fiind asociate cu un nivel scazut de melatonina. Pe langa acestea, melatonina previne aparitia migrenelor, avantajul sau fiind, ca spre deosebire de medicamentele pentru dureri de cap, nu are efecte secundare.

 

Intareste sistemul imunitar

Melatonina este unul din elemente care permit buna functionare a sistemului imunitar. Pe timpul noptii, melatonina actioneaza impreuna cu alt hormon, prolactina, declansand in corp o reactie imunitara care permite organismului sa curete si sa regleze flora intestinala. Lipsa melatoninei, care apare atunci cand nu putem sa dormim sau cand calitatea somnului este una slaba, diminueaza capacitatea corpului de a-si mentine echilibrul si de a preveni inflamatiile. 

 

Reduce tendinta de ingrasare

Melatonin 3.0 poate fi un aliat in lupta cu kilogramele in plus deoarece stimuleaza formarea grasimilor maro, un tesut adipos care arde caloriile, spre deosebire de grasimea alba, care este depozitata de organism. Aceste grasimi maro cresc temperatura corpului prin transformarea caloriilor in caldura si ajuta, astfel, la pierderea in greutate. 

De altfel, numeroase studii au demonstrat legatura dintre deficientele de somn si ingrasare. Corpul are nevoie, in medie, de 6 pana la 8 ore de somn pe noapte. Daca nu reusim sa dormim aceste ore, corpul nu poate secreta in mod corect hormonii care regleaza apetitul.

 

Previne riscul aparitiei cancerului de san

Legatura dintre melatonina si cancer face subiectul multor cercetari medicale. In cazul cancerului de san, aceasta poate avea o influenta prin prisma faptului ca are capacitatea de a regla hormonii reproducatori. Melatonina poate actiona asupra tumorilor prin blocarea producerii de noi celule si a aparitiei vaselor de sange care sa o alimenteze. Astfel, tumora neprimind suficient sange, nu va mai putea sa se dezvolte. 

De asemenea, unii cercetatori au remarcat faptul ca tratamentele impotriva cancerului se dovedesc a fi mai eficiente la persoanele care dorm intr-o camera complet intunecata. 

 

Incetineste procesul de imbatranire

Melatonin 3.0 are capacitatea de a incetini aparitia semnelor de imbatranire, avand proprietati antioxidante care permit protejarea impotriva bolilor asociate precum Alzheimer, osteoporoza sau neurodegenerescenta. 

Beneficiile melatoninei asupra calitatii somnului si asupra sistemului imunitar sunt in egala masura importante in sprijinirea organismului in lupta impotriva semnelor premature ale imbatranirii. 

Secretia de melatonina scade dupa varsta de 40 de ani, de aceea este importanta suplimentarea dietei cu Melatonin 3.0.

 

Lupta impotriva depresiei provocate de schimbarea anotimpurilor

Melatonin 3.0 poate avea efecte benefice si asupra depresiei cauzate de tranzitia dintre anotimpuri, care duce la o cantitate redusa de melatonina secretata. Melatonina este secretata cu ajutorul luminei naturale, iar o data cu scurtarea zilelor, in timpul toamnei si iernii, corpul nu mai primeste suficienta lumina pentru a putea elibera suficienta melatonina pe timpul noptii. Pentru restabilirea bunei functionari a ritmului circadian, Melatonin 3.0 de la CaliVita este solutia naturala.

 

Metode naturale de a creste secretia de melatonina 
mergi la cuprins

Daca simtiti ca organismul dumneavoastra nu secreta suficienta melatonina, iata cateva sfaturi care va pot fi de ajutor:

Incercati sa dormiti intr-o camera in care nu patrunde deloc lumina. Evitati sa folositi orice fel de sursa de lumina atunci cand va puneti sa dormiti, fie ca e vorba de o lampa de veche sau lumina stradala care patrunde prin perdele. Cu cat va fi mai intuneric in camera, cu atat veti putea sa dormiti mai bine.

Alegeti lumini in tonuri calde. Daca aveti nevoie sa aprindeti lumina noaptea, folositi becuri cu lumina galbena sau portocalie si de intensitate mica. Acestea nu au une efect negativ asupra productiei de melatonina spre deosebire de becurile care emit lumina alba sau albastra.

Evitati privitul in ecrane seara. Televizoarele, calculatoarele, telefoanele mobile sau tabletele trebuie evitate cu cel putin 30 de minute inainte de a merge la somn deoarece lumina albastra pe care ecranele lor o emit dau senzatia creierului ca inca este zi si inhiba astfel secretia de melatonina.

Asigurati-va ca stati la soare suficient de mult pe timpul zilei. Expunerea la lumina soarelui pe timpul zilei favorizeaza secretia de melatonina pe timpul noptii.
 
Consumati alimente care contin melatonina. Desi in cantitati foarte mici, melatonina se regaseste in cirese, migdale, nuci, seminte de floarea soarelui si fructe Goji. 

Evitati administrarea medicamentelor care impiedica productia de melatonina precum aspirina sau ibuprofenul. 

 

Mod de administrare
mergi la cuprins

Se recomanda administrarea unei capsule de Melatonin 3.0 pe zi, inainte de culcare.

 

Utilizare in timpul sarcinii
mergi la cuprins 

Dozele mici de melatonina sunt acceptate in sarcina, insa se recomanda consultarea medicului inainte de a incepe administrarea suplimentului Melatonin 3.0, acesta avand o concentratie mai mare de melatonina.

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

60 capsule

Compozitie

NutrientCantitate
Melatonina3 mg

0 recenzii pentru Melatonin 3.0

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 10 + 10

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.