CoQ10 Lozengers

Poza CoQ10 Lozengers

CoQ10 Lozengers

Nota 100 din 5 bazata pe 1 recenzii
(1 recenzie)

O formula cu absorbtie rapida si eficienta a coenzimei Q10, un nutrient important pentru producerea de energie in fiecare celula a corpului nostru.

111.26 lei
Pretul include TVA

 
 
Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor a fost inlocuit de CoQ10 Lozenges, un supliment alimentar natural, cu absorbtie rapida la nivelul mucoase bucale si cu o aroma naturala de lamaie, pentru a fi usor de utilizat de catre oricine. 
 
CoQ10 este un element necesar fiecarei celule a corpului uman, pentru producerea de energie - transforma elementele nutritive si grasimile in energie. De asemenea, ofera o protectie antioxidanta sporita, protejandu-ne de de boli degenerative, precum cancerul, Alzheimer, Parkinson, boli cardiace sau degenerescenta maculara.
 
 
Ce face CoQ10 in corpul nostru? 
 
 
  • Coenzima Q10 (CoQ10) este importanta pentru functiile zilnice ale corpului, si este, de asemenea, cunoscuta sub numele "ubichinona" pentru că este "omniprezenta" in corpul uman - CoQ10 este, de fapt, utilizata de fiecare celula din corpul nostru.
  • De exemplu, CoQ10 este necesara pentru a produce energie la nivel celular. Este o parte integranta a celulelor, ce ajuta la transformarea substantelor grase si a altor elemente, in energie utilizabila.
  • CoQ10 poate ajuta, de asemenea, la protejarea organismului impotriva daunelor produse de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt atomi de oxigen cu deficit de electroni care devin foarte reactivi. Aceastia, la randul lor, provoaca daune la nivelul È›esuturilor si ADN-ului.
  • Datorita protectiei sale antioxidante puternice, CoQ10 este adesea recomandata pentru o mare varietate de conditii legate de inima, cum ar fi infarct miocardic, hipertensiune arteriala si insuficienta cardiaca congestiva, care necesita o protectie suplimentara impotriva deteriorarii produsa de radicalii liberi.
 
Beneficiile substantiale ale unui nivel sanatos de CoQ10
 
CoQ10, are proprietati similare cu vitaminele, dar din moment ce este natural sintetizata in organism, nu este clasificata ca atare. Exista o baza tot mai mare de date stiintifice care arata beneficiile pentru sanatate substantiale ale suplimentarii cu CoQ10 pentru persoanele care sufera de angina pectorala, infarct miocardic si hipertensiune. Alte studii au raportat ca CoQ10 poate juca un rol in prevenirea bolilor neurodegenerative, sau ofera un beneficiul persoanelor care suferă deja de o astfel de boala.
 
Nutrientul este, de asemenea, recomandat persoanelor care urmeaza tratament cu statine, datorita efectelor devastatoare ale medicamentului asupra nivelului de Co10 in organism.
 
CoQ10 a fost de fapt, obiectul a mii de studii de cercetare, si, in plus fata de noua constatare - ca poate ajuta la reducerea riscului de ficat gras la persoanele cu obezitate - CoQ10 poate, de asemenea:
 
  • Ajuta la producerea de mai multa energie pentru celulele
  • Protejeaza sanatatea inimii
  • Actioneaza ca un antioxidant pentru a ne proteja de radicalii liberi
  • Ajuta la reducerea semnelor de imbatranire 
  • Mentine nivelul tensiunii arteriale in limite normale
  • Ofera un impuls pentru sistemul imunitar
  • Sprijina sistemul nervos
 
 
Ceea ce trebuie sa stiti despre nivelul de CoQ10 pe masura ce imbatraniti
 
 
Corpul are nevoie forma redusa de CoQ10 (ubichinol), pentru a va ajuta sa limitati producerea de radicali liberi. Sub varsta de 25 de ani corpul este capabil sa efectueze conversia CoQ10 oxidat in forma redusa, insa odata cu trecerea timpului, corpului ii este tot mai greu sa converteasca CoQ10 oxidat in ubiquinol.
 
Devine tot mai dificil pentru organism sa produca ubiquinolul necesar, din cauza unor factori foarte prezenti:
 
  • Cresterea cererii metabolice
  • Stresul oxidativ
  • Un aport dietetic insuficient de Co Q10
  • Deficitul de factori necesari pentru biosinteza si conversia in ubiquinol
  • Efecte potentiale ale unor boli
  • Varsta si genele
  • Orice combinatie a acestor factori
 
Mai mult, pe masura ce imbatranim, nivelul corpului de CoQ10 continua sa se diminueze, ceea ce face si mai dificila mentinerea unor niveluri adecvate.
 
Asa ca, daca ai peste 30 de ani, se recomanda suplimentarea cu coenzima Q10 cu absorbtie eficienta in organism, un exemplu bun fiind tabletele sublinguale CoQ10 Lozengers.
 
CoQ10 este unul dintre putinele suplimente care sunt extrem de benefice pentru aproape toti adulti.
 
 
CoQ10 este esentiala daca utilizati medicamente ce contin statine
 
 
Exista  foarte multi oameni care folosesc medicamente pe baza de statine, dar care sunt complet inconstienti de aceste informatii importante.
 
Medicamentele pe baza de statine utilizate pentru scaderea colesteroluluiactioneaza de obicei prin reducerea unei enzime in ficat, care nu numai ca reduce productia de colesterol, ci, de asemenea, reduce productia de coenzima Q10. Atunci cand scade productia de CoQ10, va create riscul de o varietate de diferite probleme de sanatate.
 
Imbatranirea prematura este un efect secundar primar al unei insuficiente de CoQ10, deoarece aceasta vitamina esentiala recicleaza alti antioxidanti, cum ar fi vitamina C si E.
 
Deficitul de CoQ10 accelereaza, de asemenea, deteriorarea ADN-ului, si pentru ca CoQ10 este benefica pentru sanatatea inimii si a functiei musculare, aceasta epuizare duce la oboseala, slabiciune musculara, durere si insuficienta cardiaca in cele din urma. Prin urmare, este absolut esential sa se completeze nivelul de CoQ10, daca se utilizeaza medicamente cu statine.
 
Din nefericire, multi medici nu isi informeaza pacientii asupra acestui fapt.
 
 
Protejeaza creierul, dupa un stop cardiac
 
 
Oamenii care  supravietuiesc unui stop cardiac sufera adesea leziuni cerebrale ireversibile, ca urmare a intreruperii de oxigen la creier. Cercetatorii europeni au investigat recent daca combinarea de CoQ10 cu hipotermie - o tehnica usoara care a dovedit ca poate reduce leziunile neuronale si creste rata de supravietuire - ar putea spori efectele acestui tratament.
 
Patruzeci si noua de pacienti care au suferit un stop cardiac si apoi au primit resuscitare cardio-pulmonara au fost selectati aleator pentru a beneficia de hipotermie (reducerea temperaturii corpului), plus un tratament cu CoQ10, sau hipotermie plus placebo. Tratamentul cu hipotermie implica plasarea pacientiilor pe o saltea care ofera racire corpului la suprafata.
 
Pacientilor le-au fost apoi administrate CoQ10 sau un placebo, printr-un tub nasogastric. Rezultatele remarcabile au aratat ca procentul pentru trei luni de supraviețuire in grupul de CoQ10 a fost de 68%, comparativ cu doar 29% din grupul placebo. Astfel, coenzima Q10 a contribuit la reducerea ratei de deces de la stop cardiac printr-o diferenta uluitoare de 57%. Cercetatorii au descoperit ca 36% dintre pacientii din grupul care a primit CoQ10 au avut un rezultat neurologic bun la trei luni, comparativ cu doar 20% din grupul placebo.
 
 
Utila in prevenirea debutului migrenei
 
 
Durerile de cap tip migrena sunt debilitante, si din nefericire prea comune. Deoarece disfunctia mitocondriala poate juca un rol in declansarea migrenelor prin limitarea metabolismului oxigenului, cercetatorii au explorat recent utilizarea de CoQ10 in prevenirea acestor dureri de cap. In acest studiu, suplimentarea cu CoQ10 a redus frecventa migrenelor cu 27%.
 
 
Incetineste degenerarea timpurie a maculei
 
 
Degenerescenta maculara legata de varsta este cea mai frecventa cauza de pierdere a vederiila persoanele de peste 60 de ani. Odata cu deteriorarea maculei (un grup mic de celule extrem de specializate din retina), vederea centrala incepe treptat sa se estompeze. Pe masura ce boala se agraveaza, pierderea vederii centrale poate creste pana cand devine imposibil de indeplinit sarcini care necesita o vedere detaliata, cum ar fi  conducerea si  cititul.
 
In ultimii ani, cercetatorii s-au concentrat asupra modului in care daunele oxidative afecteaza degenerescenta maculara legata de varsta. Ochii, unul dintre cele mai active organe metabolice ale corpului, nu numai ca genereaza o cantitate enorma de radicali liberi prin functia normala, ci, de asemenea, suporta daune oxidative suplimentare, datorate radiatiilor ultraviolete si poluarii aerului. In studiile recente, utilizarea antioxidantilor a demonstrat ca poate contracara degenerescenta maculara legata de varsta.
 
Aceste constatari sugereaza faptul ca interventia cu o combinatie adecvata de substante nutritive care afecteaza metabolismul lipidelor mitocondriale, inclusiv CoQ10, poate stabiliza, si chiar imbunatati, functiile vizuale in degenerescenta maculara legata de varsta.
 
 
Aplicatii noi in lupta impotriva cancerului
 
 
Studiul privind CoQ10 si cancerul s-a concentrat pe doua linii de cercetare: capacitatea CoQ10 de a imbunatati raspunsul imun si capacitatea sa de a reduce cardiotoxicitatea cauzata de o clasa comuna de agenti chimioterapeutici anti-cancer.
 
Pacientii cu cancer prezinta adesea un nivel scazut de CoQ10, iar cercetatorii au demonstrat ca aceasta conezima poate creste raspunsul imun la om.
 
 
Incetineste progresia bolilor neurodegenerative
 
 
Multi cercetatori au efectuat studii preclinice care examineaza modul in care stresul oxidativ si functia mitocondriala improprie poate contribui la moartea celulelor neuronale, o caracteristica a bolii Parkinson, Alzheimer, dar si a altor boli neurodegenerative. De exemplu, cercetatorii au descoperit ca o substanta chimica toxica, dar des intalnita in jurul nostru - erbicid paraquat - deterioreaza mitocondriile si creste productia de radicali liberi, in cele din urma ducand la moartea celulelor neuronale. Pretratarea culturilor de celule cu CoQ10, cu toate acestea, a inhibat atat disfunctia mitocondriala, cat si generarea de radicali liberi. Cercetatorii au spus ca aceasta coenzima Q10 poate fi utila in prevenirea si tratarea afectiunilor neurodegenerative legate de toxinele din mediu.
 
 
Cine are nevoie de suplimentele CoQ10 Lozenges?
 
 
  • Persoanele care au au o activitate fizica si intelectuala intensa
  • Persoanele care au nevoie de un plus de energie, mai ales sportivii
  • Persoanele care se confrunta cu afectiuni cardiovasculare sau cu hipertensiune arteriala
  • Cei care doresc sa aiba grija de sanatatea cardiovasculara
  • Persoanele care se confrunta adesea cu migrene, o conditie debilitanata
  • Cei care au probleme gingivale, care se confrunta cu tinitus (zgomot in urechi), sau au probleme cu ochii
  • Barbatii care sufera de o disfunctie sexuala si vor sa isi creasca pontenta
  • Persoanele care consuma medicamente pe baza de statine, utilizate in reducerea colesterolului.
  • Toate persoanele cu varsta de peste 30 de ani si fumatorii - acestia au nevoie de o protectie antioxidanta sporita
 
Exista cazuri in care absorbtia la nivelul tractului digestiv devine greoaie, si atunci avem nevoie de suplimente care sa ne ofere o asimilare optima, la nivel sublingual. In acest scop a fost creat produsul CoQ10 Lozenges, care are o concentratie crescuta de coenzima si ofera o absorbtie rapida la nivelul mucoasei bucale. 
 
O tableta de CoQ10 Lozengers contine 30 mg de coenzima Q10, o cantitate gasita in 2 kg de carne de pui si 6 kg de somon. Acest supliment are o aroma naturala de lamaie, fiind placut si usor de utilizat de catre oricine.
 
 
Mod de administrare
 
 
Se recomanda administrarea unei singure tablete pe zi ca supliment alimentar, sau asa cum v-a recomandat medicul. Tableta nu se inghite, ci se lasa sa se topeasca in gura, de preferat sub limba.
 
 
Contraindicatii
 
Excesul de CoQ10 poate produce efecte laxative!
 
 
GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

30 tablete, 14,4 g

Compozitie

NutrientCantitate
Coenzima Q1030 mg

Prezentare generala Coenzima Q10 este o substanta naturala, lipo-solubila, produsa in organism. Cunoscuta si ca ubiquinona, coenzima Q si abreviata uneori CoQ10, CoQ, Q10, Q este o benzoquinona 1,4 , de aici si Q care vine de la quinona - un grup chimic, iar 10 vine de la numarul de subunitati chimice de isoprenil din coada. Aceasta substanta asemanatoare vitaminelor este prezenta in majoritatea celulelor eucariote, dar in special in mitocondrii - unde este ars oxigenul pentru a furniza celulelor energia necesara intretinerii vietii. Coenzima Q10 este prezenta in special in celulele cu activitate foarte intensa precum cele ale ficatului, inimii sau creierului. Are caracteristici de vitamina si indeplineste 2 functii majore: cea de producere de energie si cea de antioxidant puternic. Functia primara a Coenzimei Q10 este aceea de catalizator pentru metabolism - lantul complex de reactii chimice in timpul carora alimentele sunt separate in pachete energetice pe care organismul le poate folosi. De asemenea, Coenzima Q10 este responsabila pentru producerea unei molecule foarte importante cunoscuta ca ATP (Adenozine Trifosfat).

Acest ATP este mai departe implicat in producerea de energie la nivel celular dar si in alte procese biologice cum ar fi contractiile muschilor precum si producerea de proteine. Cea de-a doua functie a Coenzimei Q10 este aceea de antioxidant. Antioxidantii sunt substante care cauta si distrug radicalii liberi, adica acei compusi periculosi pentru membranele celulare si care pot afecta inclusiv ADN-ul celular, putand ajunge pana la a provoca moartea celulara. Radicalii liberi apar in mod natural in corp, dar toxinele din mediul inconjurator (inclusiv lumina ultravioleta, radiatiile, fumul de tigara sau aerul poluat) le amplifica efectul. Se considera ca radicalii liberi sunt responsabili pentru procesul de imbatranire dar si pentru aparitia unei intregi suite de afectiuni si probleme de sanatate, inclusiv problemele cardiace si cancerul. Insa, antioxidantii precum Coenzima Q10 pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar preveni o parte din afectiunile mentionate mai sus. Diferenta majora dintre Coenzima Q10 si alte vitamine este ca prima este sintetizata in corp, in timp ce vitaminele traditionale trebuie obtinute prin aport dietetic. Deoarece nivelul coenzimei se diminueaza odata cu inaintarea in varsta (aprox. 40 de ani) si cu aparitia anumitor boli, se recomanda suplimentarea zilnica a acesteia cu ajutorul unor diete bogate in alimente care contin Coenzima Q10 sau prin luarea de suplimente alimentare.

Alimente bogate in Coenzima Q10:

  • pestele gras (somonul, tonul, macroul si sardinele)
  • carnea de vita - organele de vita (inima, ficatul)
  • ouale - uleiul de soia
  • arahidele Daca acestea sunt gatite prin transformare termica, Q10 este inactivata.

Beneficii ale utilizarii Coenzimei Q10 ca supliment alimentar - protejeaza arterele – opreste oxidarea implacabila a colesterolului din sange, primul pas in distrugerea arterelor si aparitia atacurilor de cord si accidentelor cerebrale; - combate bolile cardiovasculare – insuficienta cardiaca (cardiomiopatia); - scade tensiunea arteriala; - imbunatateste functionarea sistemului imunitar prin cresterea cantitatii de imunoglobulina G (IgG) – principalul anticorp din sange; - stimuleaza metabolismul organismului; - influenteaza pozitiv fertilitatea masculina; - este eficienta in tratamentele dermatologice; - creste performantele ateltilor; - creste capacitatea de efort la persoanele suferind de sindromul oboseli; - creste toleranta la exercttii pentru indivizii cu distrofie musculara. - intarzie procesul de imbatranire.

Indicatii Terapeutice
 

  • in bolile cardiovasculare;
  • in afectiunile aparatului respirator;
  • in astmul bronsic
  • diverse alergii;
  • in tratamentul schizofreniei si al bolii Alzheimer;
  • combaterea obezitatii;
  • scleroza multipla;
  • diabet;
  • in prevenirea cancerului;
  • unele afectiuni dentare.

Interactiuni cu alte medicamente sau vitamine Medicamente ca statinele (atorvastatin, cerivastatin, lovastatin, pravastatin, simvastatin, etc.) utilizate in scopul scaderii colesterolului au ca efect secundar eliminarea rezervelor de Coenzima Q10 din organism. In aceste conditii, administrarea unor suplimente alimentare cu Coenzima Q10 poate corecta aceste deficiente cauzate de medicatie, fara a afecta efectele pozitive ale medicatiei specifice problemelor cu colesterolul. Seleniul (un oligoelement care lupta impotriva cancerului si prozejeaza inima), unele vitamine din grupa B: B6, B12, B2; niacina si acidul folic stimuleaza biosinteza Coenzimei Q10.

Mod de administrare Coenzima Q10

Se poate administra la persoanele de la 18 ani in sus, dupa una dintre mese, deoarece este solubila in grasime si pentru a avea o absorbtie optima. Se recomanda administrarea inainte de culcare, deoarece consumul maxim de Co Q10 se inregistreaza noaptea, dar trebuie tinut cont ca uneori Coenzima Q10 administrata seara, poate provoca insomnii. La copii, administrarea de Coenzima Q10 se va face doar la recomandarea si sub supravegherea medicului. Efectele consumului de Coenzima Q10 incep sa se observe doar dupa o perioada de cateva saptamini, cu exceptia cazurilor in care deficitul de Coenzima Q10 este sever, cand efectul terapeutic poate sa apara inca din primele zile de administrare.

Efecte adverse

Coenzima Q10 nu are efecte secundare si este considerata a fi una dintre cele mai sigure substante testate vreodata. Nu este toxica nici macar in cantitati foarte mari.

Atentionari speciale

Femeile gravide si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul curant inainte de a incepe consumul de Coenzima Q10. Nu inlocuiti medicatia curenta cu Coenzima Q10 decat dupa ce v-ati consultat cu medicul dvs.! Este posibil ca in anumite cazuri, consumul in exces de Coenzima Q10 sa produca efecte laxative. Administrarea seara de Coenzima Q10 poate determina in unele cazuri, insomnii. A se feri de lumina soarelui si caldura, deoarece la temeperaturi de peste 35 grade celsius pierde o parte din calitati.

1 recenzii pentru CoQ10 Lozengers

  1. Nota :5 din 5

    Lavinia 31.08.2018

    Am luat pentru tata pentru ca a inceput sa uite. Medicul de familie mi-a zis ca dupa varsta de 60 de ani exista riscul bolii Alzhaimer si ca este indixcat sa suplimenteze cu Q10. Consider ca este mai bine sa previn aceasta boala pt tata, mai ales ca a inceput deja sa cam uite.

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 1 + 10

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.