California Fitness Glutamine 400 g

Poza California Fitness Glutamine 400 g

California Fitness Glutamine 400 g

Nota 0 din 5 bazata pe 0 recenzii
(0 recenzii)

93.00 lei
Pretul include TVA

Aminoacidul L-Glutamina constituie60% din țesutul muscular scheletic si este, de asemenea, utilizat pentru combustibil de anumite tipuri de celule digestive și imune. Astfel, glutamina este necesara in procesele metabolice mai mult decât oricare alt aminoacid. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că este un aminoacid sărăcit de efectele catabolice ale exercițiului intens, si este cel mai important aminoacid pentru sinteza de noi proteine. Dacă nu există glutamina suficientă în organism pentru a sprijini activitățile celulelor digestive și imunitare, un echilibru negativ de azot (o stare care indică cataboliza) va avea loc.

 

California Fitness Glutamine este un produs anti-catabolic pe baza de L-Glutamina, forma cea mai activa biologic, obtinuta din materii prime de cea mai buna calitate, sub forma micro-cristalizată pentru o absorbție rapida. Acest aminoacid asigura organismul ca isi va mentine un echilibru pozitiv de azot, un mediul metabolic optim pentru construirea tesuturilor musculare.

 

Ce poate face L-Glutamina?

 

In timpul exercitiilor sau alte momente de stres metabolic, cum ar fi o dieta inaintea unu concurs, răni grave, boală, etc, cererea de glutamina in matricea sângelui (plasmă) crește semnificativ. De exemplu, diferite celule ale sistemului imunitar, cum ar fi cele limfocite și macrofage depind de glutamină ca sursă primară de combustibil, și, astfel, cererea de glutamina creste când este montat un răspuns imunologic. Macrofagele și limfocitele sunt luptatorii primari cu virusurile so bacteriile din sânge.

 

Enterocitele intestinului subțire sunt cei mai mari consumatori de c glutamina - aproximativ 40-50% din consumul total de glutamina. De asemenea, glutamina este necesara pentru sinteza de nucleotide. Astfel, o cantitate suficientă de glutamina este deosebit de importanta pentru celulele cu diviziune rapida, cum ar fi enterocitele și celulele imune. Prin urmare, sinteza de glutamina poate fi insuficientă pentru a satisface cererea fiziologica în timpul perioadelor de stres sever, metabolic atunci când cantitatea de glutamina libera este epuizata rapid. Prin urmare, suplimentarea cu acest aminoacid poate fi benefica pentru oamenii care se plasează continuu în zonele infectioase sau se imbolnavesc frecvent.

 

Suplimentarea glutaminei poate promova, de asemenea, retenția de azot [un echilibru pozitiv de azot] și poate preveni pierderea de proteine ​​musculare. Un raport scazut de testosteron - cortizol este considerat a fi direct responsabil pentru pierderile de masă musculară, deoarece cortizolul promovează sinteza de glutamina. Prin menținerea concentrațiilor intracelulare ale glutaminei în mușchii scheletici, sinteza de mARN glutamină poate fi inhibată; ca rezultat pierderea de azot intracelular poate fi prevenita.

 

Prin urmare, acest aminoacid poate fi benefic pentru culturisti, care continuu se mentin in forma prin antrenamente intense. Suplimentarea cu glutamina ii ajuta atunci când magazinele de acest aminoacid sunt epuizate. Mai mult, prin consolidarea concentrațiilor plasmatice de glutamina, cererea de glutamina libera de către alte țesuturi și celule [de exemplu, intestinul subtire si celulele imunitare] este atenuata și, astfel, eliberarea de glutamina din muschi este redusă.

 

De ce corpul are nevoie de Glutamina?

 

Pentru a înțelege pe deplin de ce glutamina este benefica pentru organism trebuie prezentata o mică lecție de biochimie. Organismul foloseste glutamina pentru a transfera amoniacul in interiorul corpului, astfel încât nivelurile sanguine de glutamina încearcă să se mențină constante. Glutamina este ravnita de tractul digestiv și sistemul imunitar ca un combustibil. Majoritatea culturistilor mananca mai mult decat suficiente proteine, dar ei nu primesc suficienta glutamina prin digestia de carne si alte proteine.

 

Celulele musculare sunt depozite gigant de glutamina. În anumite condiții patologice țesuturile corpului au nevoie de mai mult glutamina decât suma totală furnizate de dieta si sinteza naturala, cum ar fi în timpul unui antrenament intens.

 

În timpul stresului metabolic, de exemplu, nivelurile intracelulare de glutamina pot scădea mai mult de 50 la suta, iar concentrația plasmatică poate scădea cu 30 la sută. In aceste condiții suplimentarea cu glutamina devine necesara.

 

Musculatura scheletica conține cea mai mare concentrație intracelulară de glutamina, care cuprinde pana la 60 la suta din totalul magazinelor de glutamina ale corpului, și este considerat depozitu primar de stocare de glutamina, și astfel exportatorul principal de glutamina la alte tesuturi. În vremuri de stres metabolic, glutamina este eliberata în circulație, si este transportata la tesuturi care au nevoie. Concentrația intracelulară de glutamina in muschii scheletici este afectată de diferite atacuri, inclusiv prejudiciu, sepsis, stres prelungit și foame. Pe langa muschii scheletici, plămânii sunt următorii cei mai mari producători de glutamina.

 

Glutamina este utila si in perioada post antrenament mai ales atunci când substantele nutritive sunt la un nivel scăzut până la recuperare. În această condiție cercetarile arata ca nivelul de glutamina este reduse semnificativ, având nevoie de o perioada până la o lună pentru a reveni la valoarea inițială. La sportivi, glutamina a fost folosita ca un marker pentru a indica supra-antrenamentul. Această scădere în glutamina este catabolica pentru tesutul muscular.

 

În starea catabolica, glutamina este primul aminoacid folosit pentru a corecta acest deficit. Glutamina conduce proteinele ​​in celulele musculare unde sunt sintetizate pentru creștere. Acest lucru înseamnă că glutamina suplimentara este necesara în timpul perioadelor de stres [cum ar fi antrenamentul intens, care induce o stare catabolicacare a fost demonstrat ca reduce în mod uniform nivelurile de glutamina cu 50%, fiind necesare mai multe ore pentru a reveni la nivelurile normale. In plus, L-Glutamina scade de asemenea degradarea proteinei, rezultând în celulele musculare mai mari si mai puternice.

 

Rezultatele cercetarilor

 

Într-un studiu recent a rolului glutaminei asupra puterii de consolidare a sistemului imunitar, s-a demonstrat că nivelurile crescute de glutamină duc la cantitati mai mari de limfocite T și B, celuele care lupta cu virusii si infectia. Celulele sistemului imunitar, inclusiv macrofagele și limfocitele depind de glutamină ca sursă de combustibil primar. În plus, s-a emis ipoteza că o rată ridicată a consumului de glutamina prin aceste celule rapid proliferante este necesara pentru sinteza suficientă a nucleotidelor.

 

Cercetările indică faptul că nivelurile scăzute de glutamină în organism pot duce la creșterea susceptibilității la infecții și boli cauzate de un sistem imunitar suprimat. Capacitatea de reproducere și activitate a celulelor imune in vitro a fost suprimata în studiile cu lipsa de glutamina. Testele au demonstrat ca rata de infectie si de boala a crescut [în special infecții ale tractului respirator superior] in randul sportivilor care participa la activități sportive intense, de lungă durată [de exemplu, cursele de maraton].

 

S-a sugerat că o scădere a concentrației plasmatice de glutamina poate fi unul dintre factorii responsabili pentru această rată crescută a bolii. Concret, activitatea celulelor ucigașe naturale, un număr și o capacitate de prolifera a limfocitelor reduse, precum si un raport redus de celule T-ajutatoare si celulel T-supresoare poate fi rezultatul unui exercițiu prelungit, exhaustiv.

 

Într-un alt studiu privind rolul glutaminei asupra formarii de glucoză și glicogen, importanța glutamina a fost, de asemenea, subliniata. Scheletul uman de carbon, inconjurat de muchii scleletici care contin o cantitate mare de glutamina, poate servi ca un precursor gluconeogenic și poate regla gluconeogeneza, care este de fapt producerea de glicogen, independent de raportul insulină / glucagon. Deoarece glutamina poate servi ca un precursor de glucoză independent de reglementarea de glucacon, suplimentarea cu glutamina poate spori, de asemenea, glicogenoliza și, astfel, crește rezervele de glicogen chiar și atunci când nivelul de insulină este mic.

 

Deci, practic glutamina ajuta la reglarea glicogenului in corp atunci cand nivelurile sunt mici și poate chiar crește aceste niveluri, ceea ce ar duce la o performanță mai bună.

 

Beneficiile Glutaminei

 

 Glutamina este un aminoacid găsit în mușchi care trebuie să fie obținut din dieta sau prin suplimente si a fost dovedit ca poate avea mai multe beneficii. Cele mai multe organisme nu pot produce glutamina în cantități suficiente.. Animale și proteine ​​vegetale sunt surse alimentare de glutamina. O dieta bogata in pește, carne de pasăre și legume este recomandata pentru a obtine o cantitate suficienta de glutamina.

 

Culturistii, ridicatorii de greutati și sportivii isi suplimenteaza de obicei dieta cu glutamina datorita beneficiilor sale în ceea ce privește creșterea și fortificarea musculara. Pacienții cu probleme intestinale de asemenea pot beneficia de o suplimentare datorita proprietatilor sale imunitate și de protecție a tractului intestinal. Oamenii care încearcă să piardă în greutate poate folosi glutamina pentru a stimula hormonul de crestere uman și pentru a reface glicogenul, reducând pofta de zahăr. Pacientii care au musculatura deteriorata de boli cum ar fi SIDA pot beneficia de glutamina pentru stimularea sistemului imunitar, imbunatirea recuperararii și creșterea proprietății de reproducere a celulelor.

 

Previne catabolismul, promovează anabolismul

 

Catabolismul se referă la descompunerea moleculelor în unități mai mici. În timpul și după exercițiul fizic, catabolismul apare de obicei in muschi. Acest lucru este contraproductiv pentru construirea tonusului muscular puternic. Anabolismului este un proces opus; aceasta încurajează de fapt clădirea de fibre musculare mai mari. Glutamina stimuleaza productia de hormon de crestere uman, care, la rândul său, promovează anabolismul. Glutamina a fost legată în mod clar de sinteza crescută de proteine.

 

Îmbunătățește functionarea sistemului imunitar

 

Glutamina îmbunătățește capacitatea intestinului de a rezista invaziei de microorganisme dăunătoare. Glutamina este, de asemenea, una dintre pietrele de temelie ale glutationului, antioxidant primar al organismului. Acest supiment este adesea administrat la pacientii care au cancer, SIDA, traume, arsuri și alte infecții, deoarece promovează vindecarea rănilor. Glutamina este un tratament suplimentar comun pentru ulcer peptic și în prevenirea leziunilor gastrice induse de asprina.

 

 Glutamina este adesea folosita ca o clătire orală pentru a reduce rănile bucale de obicei asociate cu chimioterapie pentru tratarea cancerului. De asemenea, este utilizata pentru a trata alte complicații incancer, cum ar fi iritarea stomacului.

 

 Accelerează arderea grasimilor

 

Proprietatile anabolice ale glutaminei sunt utile în procesul de ardere a grasimilor, prin promovarea creșterii musculare si productia de hormoni de creștere uman(HGH). HGH construiește și protejează masa musculara. Glutamina este, de asemenea, folosita pentru a ajuta la reducerea dependentei de zahar.

 

 Îmbunătățește claritatea mentală

 

Glutamina este unul dintre blocurile de construcție pentru producerea de neurotransmițători (GABA) în creier. Glutamina este transformată în glucoză când creierul nu primește suficienta. Utilizatorii de glutamina raportează de multe ori o stare generală mai bună și mai puțina oboseala.

 

 Dependenta de alcool și zahăr

 

Alcoolicii și dependenții de zahăr pot găsi in suplimentarea cu glutamina o modalitate de a-si ușura durerile de stomac și toxicitatea mentală care se produce atunci când se inceteaza utilizarea alcoolui sau a zahărului. Se crede ca glutamina poate reduce pofta.

 

Glutamina pentru sportivi

 

Glutamina este un donator de carbon și azot si ajuta la restabilirea glicogenului care reface energia. Glutamina este cea mai importantă componentă a proteinelor musculare, și ajută la repararea și construirea musculara. Iată o listă de beneficii ale suplimentarii cu glutamina pentru sportivi:

 

-Glutamina a fost legata de sinteza proteinelor. Acesta previne catabolizarea (consumarea) mușchilor în scopul de a oferi glutamina pentru alte celule din organism.

 

-Glutamina ajuta la mentinerea volumului celular și hidratarii, accelereaza vindecarea si recuperarea.

 

- Suplimentarea cu glutamina completeaza scăderea nivelul de glutamina in timpul antrenamentelor intense.

 

-Cercetările au arătat ca glutamina poate ajuta la crestea nivelurilor de hormon de crestere. Un studiu a demonstrat ca 2 grame de L-Glutamina au crescut hormonii de creștere cu peste 400%.

 

-Glutamina poate servi la stimularea sistemului imunitar. Pentru culturisti, acest lucru este important, deoarece antrenamentele grele tind să diminuează foarte mult nivelul de glutamina. (Glutamina este o sursă de energie primară pentru sistemul imunitar.)

 

-Glutamina este unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru intestine. Ea are capacitatea de a "repara un intestin permeabil", prin menținerea integrității structurale a intestinelor.

 

- Poate vindeca chiar ulcere! Studiile au descoperit ca administrarea de 1,6 grame de glutamina pe zi a avut o rată de vindecare de 92% în 4 săptămâni.

 

Cercetătorii sugerează că Glutamina este cel mai important aminoacid pentru culturisti. În timpul antrenamentelor intense, nivelurile de glutamina sunt foarte sărăcite, ceea ce scade forta, rezistenta si recuperarea. Ar putea fi nevoie de până la 6 zile pentru ca nivelurile de glutamina sa revina la normal - si glutamina joaca un rol cheie in sinteza proteinelor. Studiile au aratat ca suplimentarea cu L-glutamina poate reduce distrugerea musculara și poate îmbunătăți metabolismul proteinelor.

 

Cine să ia L-Glutamina?

 

Chiar dacă L-Glutamina este o parte foarte importantă a suplimentarii la culturisti, acest aminoacid nu este necesar numai pentru aceasta categorie de oameni. Glutamina este esențială, de asemenea, pentru menținerea funcției intestinale și sprijinirea răspunsului imun. După ce glutamina este sintetizata în mușchii scheletici acesta este eliberata în sânge și transportată la intestin, rinichi, ficat și celulele sistemului imun, unde are un alt rol vital.

 

Glutamina este utilizata de celule albe din sânge și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Persoanele cu boli legate de depierderi musculare si probleme ale sistemului imunitar (cum ar fi cancerul sau SIDA), pot beneficia de suplimente de glutamina luate împreună cu alți aminoacizi. Îmbolnăvirile sau pierderea masei musculare sunt semne posibile de deficit de glutamina.

 

Efecte secundare și dozare

 

In general nu sunt raportate efecte sencundare, cu exceptia unor dureri de cap minore, uneori. Nu există interacțiuni medicamentoase cunoscute sau probleme nutritive asociate cu glutamina.

 

 Doza tipica este între 2 și 20 de grame. Intestine vor consuma până la 5 grame la un moment dat. Acest lucru înseamnă că orice suplimentare cu scopul de a mari masa musculara, de a adăuga putere imunitatii, de a stimula arderea de grăsime sau de a imbunati claritatea mentala ar trebui să constea in doze mai mari de 5 grame.

dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

400 g

Compozitie

NutrientCantitate
L-Glutamina5 g

0 recenzii pentru California Fitness Glutamine 400 g

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.