California Fitness Vitamina D

Poza California Fitness Vitamina D

California Fitness Vitamina D

Nota 0 din 5 bazata pe 0 recenzii
(0 recenzii)

California Fitness Vitamina D 60 tab

36.00 lei
Pretul include TVA

Vitamina D joaca un rol-cheie în susținerea de oase puternice și sănătoase prin reglementarea absorbtiei de calciu si fosfor. Studii recente sugerează că vitamina D poate juca un rol important în întărirea sistemului imunitar. Se pare să acționeaza ca un modulator al sistemului imunitar, prin sprijinirea peptidelor anti-microbiologice prezente în anumite celule ale sistemului imunitar. Adecvate de vitamina D poate fi esențială pentru optimizarea performanței sistemului imunitar. California Fitness Vitamina D este un supliment natural pe baza de colecalciferol (D3) pur derivat din ulei de ficat de cod, 400 UI per portie.

 

De-a lungul ultimelor două decenii, soarele a devenit dușmanul nostru. Știrile despre precauția împotriva oricărei expuneri neprotejate la razele solare iar experți în sănătate pledează in acest sens. SPF (factor de protectie solara), a devenit un must have. Cancerul de piele este de așteptat să devină o epidemie, iar expunerea la soare este de vina.

 

În timp ce există cu siguranță dovezi că expunerea excesivă la ultraviolete este un factor de risc pentru dezvoltarea melanomului (și poate duce la imbatranirea prematura a pielii), există și o altă latură, de aceasta in favoarea expunerii la soare. Când pielea noastra este expusa la lumina ultravioleta, se produce un compus chimic esențial numit vitamina D. Fără expunerea suficienta la radiațiile ultraviolete (și lipsa unei surse dietetice adecvate de vitamina D pentru a compensa producția endogenă pierduta), o serie de sisteme ale organismul încetează să funcționeze corect.

 

Vitamina D - De ce este esentiala pentru sanatatea musculara

 

Cine doreste sa construiasca tesut muscular si forta, ca trebui sa acorde o atenție mai mare regimului de antrenament, suplimentelor si dietei cu alimente care promovează un corp puternic. Dar cati se gândesc la aportul de vitamina D?

 

Ce este vitamina D?

 

Vitamina D este o vitamina solubila in grăsime care se găsește în mod natural în puține alimente și sintetizata în organism în urma expunerii la lumina soarelui. Vitamina D actioneaza ca un hormon în organism și sunt receptori de vitamina D in intreg organismul. Probabil ați citit sau auzit despre ratele foarte ridicate de deficit și de insuficiență de vitamina D în SUA - oameni de toate vârstele, în diferite zone ale țării din însorita Californie si pana in Anglia se încadrează intr-un deficit de vitamina D.

 

Cei care au deficit de vitamina D au un risc crescut de inmuiere a oaselor și o serie de alte probleme potențiale, de la mușchi slabi, grași pana la durere si modificari in functionarea sistemului imunitar. Deși studii recente au descoperit ca o gamă largă de oameni se afla în deficit de vitamina D, cei cu cel mai mare risc de deficit de vitamina D sunt:

 

 • Persoaneleînvârstă
 • Persoanele cu pielea pigmentata întuneric
 • Oamenii care trăiescînzonele cu climărece cuo expunere la soare mica
 • Persoanele care evita soarele sau se acoperăatunci cand se expun la soare, fie prin îmbrăcăminte, protecție solară sau voaluri sau o combinație a acestora
 • Mamele care alapteaza
 • Persoanele cu sindroame de malabsorbtie
 • Cei careia anticonvulsivante

 

Vitamina D este fortificată în lapte, unele iaurturi iar unele marci de suc de portocale. În plus, o puteți găsi în mod natural în somon, macrou și ton. Unele ciuperci care au fost expuse la lumina UV sunt o sursa excelenta de vitamina D (Verificați ambalajul pentru a vedea dacă varianta pe care o alegeti conține vitamina D).

 

De ce Vitamina D este esentiala pentru sanatatea musculara

 

• Vitamina D joaca un rol in funcționarea neuromusculara: Vitamina D reglează functionarea neuromusculara (sistemul nervos și muscular) si sinteza de proteine ​​. Studiile sugereaza ca persoanele cu Vitamina D serica sub 30 nmol / l prezinta  o putere diminuata, slăbiciune și irosire musculara, iar cele cu polimorfisme ale receptorilor de vitamina D (o variatie genetica) au modificari in functionarea musculara.

 

• Vitamina D este vitală pentru sănătatea imunitara: Vitamina D afectează anumite aspecte ale imunitatii, inclusiv dezvoltarea unor boli autoimune. Ce legătură are asta cu starea tesutului muscular? Simptomele fiecărei boli autoimune varia foarte mult. De la mâini reci pana la modificări în reglarea de insulina si sentimentul de oboseala, sunt simptome care pot aparea si pot face o persoana sa se simta rau, moment in care performanta sportiva are de suferit.

 

Nivelurile scăzute de vitamina D pot duce la muschii grasi: Cand ne gandin la tesutul muscular, probabil că nu ne gandim la o infiltrare de grăsime. Dar persoanele cu niveluri insuficiente sau cu deficit de vitamina D sunt susceptibile de a avea muschi grasi. Într-un studiu transversal publicat recent, 59% din fete in varsta de 16-22, în California (unul dintre cele mai însorite state din SUA) au avut niveluri suficiente de vitamina D (<29 ng / ml) și 24% au fost deficitare (<20 ng / ml).

 

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o relație invers proporțională între statutul de vitamina D și cantitatea de grasimi musculare. Cu cat valorile de vitamina D sunt mai bune, cu atat infiltrarea de grasime in muschi este mai scazuta. O stare deficitară de vitamina D = o probabilitate mai mare de infiltrare de grăsime în mușchi. Infiltrarea de grăsime în țesutul muscular afectează tăria și puterea și poate afecta functionarea fizica.

 

Vitamina D este importanta pentru sanatatea oaselor: Impactul pozitiv al vitaminei D asupra sanatatii osoase este, probabil, funcția cea mai bine cunoscuta a acestui nutrient. De fapt, această relație a condus la fortificarea laptelui cu vitamina D. Înainte de a se face acets lucru, rahitismul, o boala la copii cauzata de deficienta de vitamina D și caracterizată prin oase moi, slabe deformate, a fost o problema majora de sanatate publica.

 

La adulti, deficienta de vitamina D duce la osteomalacie, oase moi. Vitamina D promoveaza absorbtia calciului și ajută la menținerea concentrației de calciu în sânge, precum și la mineralizarea oaselor. Ce are asta de-a face cu mușchi? Osul sprijina musculatura si o antreneaza, făcând-o mai puternica. Dacă doriți muschi puternici, aveti nevoie de oase puternice si vice-versa!

 

Un nivel ridicat de vitamina D = un nivel ridicat de testosteron

 

Există un mod uimitor de simplu pentru barbati de a-si ridica nivelul de testosteron. Tot ce trebuie să faca este să-si asigure un plus de vitamina D. Cel puțin, asta deducem dintr-un studiu epidemiologic realizat la Universitatea Medicala Graz din Austria, care vor fi publicate în curând în Clinical Endocrinology.

 

Vitamina D este de fapt un hormon - unul care reglementeaza trei la suta din genele noastre. Printre aceste gene sunt câteva care sunt responsabile pentru producerea de testosteron din celulele Leydig. Deci vitamina D este o vitamina importanta, cu siguranță, avand in vedere ca o majoritate covârșitoare a populației de vest are prea puțina vitamina D în sânge.

 

Acest lucru se datorează faptului că hrana noastră  conține prea puțina cantitate de vitamina D, iar organismul trebuie să se bazeze în principal pe productia sa obtinuta din expunerea la lumina soarelui. Dar avem prea putin soare, sa nu ne expunem suficient, prin urmare, coprul nu poate produce suficienta vitamina D.

 

Asta înseamnă că cei mai mulți oameni din Occident, prin urmare, au prea puțin testosteron?

 

Aceasta este întrebarea la care austriecii au stabilit sa răspunda. Așa că au examinat sângele a 2300 de oameni a căror vârstă medie a fost cu puțin peste șaizeci de ani. Doar unsprezece la suta dintre ei au avut suficienta d vitamina D în sânge. Și într-adevăr: cu cat mai mult vitamina D au oamenii in sange, cu atat mai mare este nivelul lor de testosteron și concentrația de testosteron liber.

 

Acum, concentrația de vitamina D in sange variaza in functie de anotimp. Concentrația de D vitamina este cea mai mare dupa vara. Tot atunci concentrația de testosteron la bărbați este mai mare, potrivit unor studii. Austriecii au putut confirma această relație. Nivelul de testosteron și vitamina D se ridica si scade în sincronizare în corpul uman.

 

Deci, dacă barbatii isi asigura un aport suficient de vitamina D in sange, vor obtine, de asemenea, mai mult testosteron. Suplimentele de vitamina D sunt de ajutor in acest sens.

 

Dar, deși majoritatea tabletelor de multivitamine contin vitamina D, cei mai multi oameni care iau aceste tipuri de suplimente au doar un nivel ușor mai ridicat de vitamina D, comparativ cu persoanele care nu iau multivitamine. Austriecii, de asemenea, au observat acest lucru în studiul lor. " 78 de pacienti (2,4 la suta) au raportat ca au luat suplimente de vitamine în mod regulat, care conține, de obicei, vitamina D3.

 

Efectul multivitaminelor asupra nivelului de vitamina D in sânge este prea mic pentru a crește nivelul de testosteron. Pentru a se intampla acest lucrur, este nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D, între 400 și 1000 de unități pe pilula.

 

Cu cincizeci de ani în urmă, oamenii de stiinta germani au descoperit ca sportivii au avut o progresie mai buna sezonul când au avut un nivel ridicat de vitamina D în sânge. Poate că austriecii au descoperit acum de ce.

 

California Fitness Vitamina D contine 400 UI de vitamina D per tableta, obtinuta din ulei de cod, sub forma de colecalciferol – D3. Ca supliment alimentar se recomanda 1 tableta pe zi.

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

60 Tablete

Compozitie

NutrientCantitate

0 recenzii pentru California Fitness Vitamina D

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 8 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.