California Fitness Creatine Monohydrate 500g

Poza California Fitness Creatine Monohydrate 500g

California Fitness Creatine Monohydrate 500g

Nota 0 din 5 bazata pe 0 recenzii
(0 recenzii)

58.50 lei
Pretul include TVA

Creatina este o substanță naturală care reface ATP-ul, molecula care ofera mușchilor energie. Studiile au demonstrat că creatina, de asemenea, ajută la sinteza proteinelor, și ajută la a face celulele musculare să apară mai mari. California Fitness Creatine Monohydrate este produs într-o unitate acreditata ISO 9001, efectuat doar din materii prime de calitate si este testat prin HPLC (cromatografie de lichide de înaltă performanță) pentru siguranta că nu contine impuritati. Un produs micro-cristalizat pentru o absorbtie super-rapida, California Fitness Creatine Monohydrate îți dă energia și puterea de a face fata celor mai grele antrenamente! Produsul ofera 5 grame de creatina monohidrat per portie si contribuie la:

 

- cresterea puterii musculare

 

- sprijina recuperarea musculara

 

- cresterea volumului celular la nivelul muschilor

 

Ce este creatina monohidrat?

 

Creatina este un metabolit produs în organism compus din trei aminoacizi: L-metionină, L-arginină și L-glicină. Aproximativ 95% din concentrația se gaseste in muschii scheletici în două forme: creatina fosfat și creatina libera nelegata chimic. Restul de 5% din creatina stocata în organism se găsește în creier, inimă și testicule. Organismul unei persoane sedentare metabolizează in medie de 2 grame de creatină pe zi. Culturistii insa metaboliza sume mai mari.

 

Creatina este, în general, găsit în carnea roșie și într-o oarecare măsură, în anumite tipuri de pește. Cu toate acestea, ar fi greu sa se obțina cantitatea de creatina necesara pentru îmbunătățirea performanțelor, deoarece chiar dacă carne rosie sau tonul conține o cantitate mare de creatina, compusul este distrus prin gătire. Prin urmare, cel mai bun mod de a obține creatina este de a lua-o sub formă de supliment.

 

Cum functioneaza?

 

În timp ce există încă multe dezbateri cu privire la modul in care creatina isi exercita beneficiile sale de performanță in consolidarea și creșterea masei musculare, este general acceptat de acum că cele mai multe dintre efectele sale sunt cauzate de două mecanisme:

 

1. Retentia de apa la nivel intra-celular.

 

2. Capacitatea creatinei de a spori producția de ATP.

 

Practic, odată ce creatina este stocat in interiorul celulelor musculare, aceasta atrage apa din jur, si prin urmare, celulele se extind. Această stare foarte hidratata a celulei produce efecte cum ar fi creșterea de putere și oferă, de asemenea, aspectul de muschi plini. Unele studii sugerează că o celulă super-hidratata poate declanșa, de asemenea, sinteza de proteine ​​și minimizeaza catabolismul.

 

În plus, creatina prevede recuperarea mai rapidă  între seturi și o toleranță crescută la o munca intensa. Modul în care face acest lucru este prin consolidarea capacității organismului de a produce adenozin trifosfat (ATP). ATP este compusul pe care mușchii il folosesc drept combustibil ori de câte ori se contracta. ATP-ul furnizează energie prin eliberarea uneia din moleculele sale de fosfat (are trei molecule de fosfat). Dupa lansarea de astfel de molecule, ATP devine ADP (adenozin difosfat), deoarece acum are doar două molecule. Problema este că, după 10 secunde de la contracție, combustibilul ATP se stinge și în scopul de a sprijini în continuare contractia musculara, glicoliza (arderea de glicogen) trebuie să intervina. Acest lucrur este bun și bine acceptat, cu excepția faptului că acest mecanism produce acid lactic. Acidul lactic este cel ce provoacă senzația de arsură la sfârșitul setului de exercitiu. Când se produce prea mult acid lactic, contracțiile musculare se opresc, forțând, astfel, oprirea exercitiului. Cu toate acestea, prin suplimentarea cu creatina, se poatei extinde limita de 10 secunde a sistemului de ATP, deoarece creatina oferă ADP,  molecula de fosfat care lipsește (reamintim că creatina este stocata in muschi ca creatina fosfat). Prin modernizarea capacitatii organismului de regenerare a ATP, veți putea exercita mai mult și mai intens, deoarece se va reduce productia de acid lactic și corpul va fi în măsură să sa reduca nivelul de oboseala. Mai multa cantitate de exercitiu, forta si recuperare inseamna mai multa musculatura (presupune, bineinteles, nutriție și odihnă adecvate).

 

Creatina, de asemenea,permite o mai bună pompare în timpul unui antrenament. Acest lucru se poate datora faptului că îmbunătățește eventual sinteza glicogenului. In plus, studiile au arătat că creatina ajută la scaderea nivelului de colesterol și trigliceride. Mecanismele prin care se exercită aceste beneficii raman necunoscute.

 

Alte implicații pentru sănătate

 

Spre deosebire de cele mai multe suplimente de nutriție pentru sportivi, care au început în lumea medicală și au trecut pe la sala de sport, rădăcinile creatinei au fost plantate de către sportivi. În prezent, știința exploreaza modul în care acest supliment utilizat in lumea sportului poate ajuta oamenii care suferă de boli neuromusculare, cum ar fi distrofie musculara, boala McArdle, boala Parkinson și boli de inima.

 

Una dintre cele mai interesante utilizari ale creatină este pentru populatia sedentara. Un studiu publicat in Journal of Nutrition, Health and Aging a arătat că, chiar și o doza mica de creatina, a creat un impact uriaș asupra functiei musculare la vârstnici, în doar două săptămâni. Intr-un alt studiu recent publicat in Journal of Strength and Conditioning Research, cercetatorii au descoperit ca barbatii care au luat doze mari de creatina (cinci grame de patru ori pe zi), si-au intretinut mai bine masa musculara decat in grupul placebo , care au pierdut 3,7 la suta din masa lor musculara.

 

Creatina pentru femei

 

Suplimentarea cu creatina este bine documentata, insa doar aproximativ o treime din studiile umane implica subiecți de sex feminin. Dar aceste studii au descoperit ca beneficiile creatinei sunt mai mari la femei decât la bărbați, și spre deosebire de bărbați, femeile nu castiga in greutate atunci cand ia creatina.

 

Daca se analizeaza toate cercetările, se constata in majoritatea  că atunci când femeile iau creatina, acestea nu castiga in greutate, insa se observa o îmbunătățire a performanței. De ce se intampla asta? O teorie ar fi ca femeile au niveluri mai ridicate de creatina in mod natural decat barbatii.

 

Dar, în cazul în care femeile au deja un nivel ridicat de creatina in muschi lor, de ce se ia în considerare suplimentarea? Se considera ca suplimentarea îmbunătățește performanța și mărește puterea, fără a provoca adaos de greutate. Și apoi să ia în considerare faptul că creatina are un efect antioxidant care reduce daunele musculare, imbunatateste recuperarea si pastreaza masa musculara - toate sunt aspecte pozitive de care o femeie atlet ar avea nevoie.

 

Creatina vine cu un bonus– nu prezinta interacțiuni medicale sau alimentare. Nu face nici macar ceea ce fac carbohidrati:afecteaza insulina. Creatina nu produce nici un fel de reacții hormonale. Se considera ca creatina ar fi chiar mai sigura decat zaharul.

 

Creatina si Glutamina

 

Pentru o performanță optimă în sala de forță  se poate lua California Fitness Creatine Monohydrate impreuna  cu California Fitness Pure Glutamine. Glutamina este un precursor al alfa-ketoglutarat, un intermediar cheie în producerea particulei energetice ATP. Acțiunile creatinei si glutaminei se completează reciproc în susținerea creșterii nivelului ATP în corp. Combinația perfectă pentru atleții de înaltă performanță!

 

Reacții adverse posibile

 

Este posibil să apară probleme gastro-intestinale, crampe musculare, respiratie urat mirositoare,tensiuni, dureri și amețeli. Cele mai multe dintre aceste reacții adverse au fost raportate atunci când suplimentul s-a folosit pentru primele dati si oamenii de știință nu au nimerit doza corectă. In prezent aceste reacții adverse sunt foarte rare. Stout, care a studiat extensiv creatina, spune ca singurul efect secundar de care a auzit de este plusul extrem de energie pe care vegani il obțin atunci când încep să ia creatina. Vegetarienii sunt atât de deficitari în creatina, deoarece nu există nici o sursă de acesta subtanta în dieta lor. Acest efect nu se experimenteaza daca se obtine creatina din dieta, precum si din alte surse, iar in muschi sunt stocate niveluri normale.

dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

Compozitie

NutrientCantitate

0 recenzii pentru California Fitness Creatine Monohydrate 500g

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 4

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.