Poza C 500

C 500

Nota 100 din 5 bazata pe 1 recenzii
(1 recenzie)

Vit C de 500 mg cu absorbtie lenta in organism. Consumul regulat creste imunitatea organismului, ajuta la combatarea racelilor si gripelor, are efect antioxidant, anticancerigen, imbunatateste randamentul fizic.

82.00 lei
Pretul include TVA

 

1. Cui se adreseaza C500?
2. Prospect
3. Beneficiile C500
4. Ce este vitamina C
5. Indicatii
6. Surse de vitamina C din alimentatie
7. Utilizare in timpul sarcinii
8. Mod de administrare
9. Efecte adverse si atentionari


Cui se adreseaza C500? 
mergi la cuprins

  • Oricarei persoane care nu are un consum regulat de vitamina C, deoarece risca sa dobandesca conditii de la cele mai usoare, precum banala raceala, si pana la cele mai dure, precum cancerul si bolile cardiovasculare.   
  • Fumatorilor pasivi si activi.
  • Consumatorilor de alcool de alcool. Un aport mare de alcool dilueaza acidul ascorbic in sange si creste excretia urinara de vitamina C.
  • Persoanelor care se confrunta zilnic cu situatii stresante. Atunci cand o persoana este sub stres, rezervele de vitamina C din glandele suprarenale sunt epuizate si se ajunge la imposibilitatea de a lupta cu toxinele pentru a proteja organismul.

 

Prospect
mergi la cuprins

C 500 are ca ingredient de baza vitamina C 500 mg, cu eliberare prelungita pentru o mai buna absorbtie si eficienta indelungata. Vitamina C 500 reprezinta solutia perfecta pentru intarirea sistemului imunitar, combaterea racelilor, protectie antioxidanta si anticancerigena si prevenirea afectiunilor pielii.

 

Ce beneficii pentru sanatatea ne aduce celebra vitamina C?
mergi la cuprins


Raceli si alergii

Numeroase studii asupra efectelor vitaminei C asupra racelii arata ca acest nutrient  poate reduce severitatea simptomelor actionand ca un antihistaminic natural. Din acelasi motiv, vitamina C poate fi utila pentru controlul alergiilor prin reducerea nivelurilor de histamina. Prin faptul ca ofera sistemului imunitar una dintre cele mai importante elemente nutritive de care are nevoie, suplimentarea cu vitamina C poate scurta durata, precum si incidenta racelilor.

Producerea de colagen

Ca un factor important in producerea de colagen, vitamina C este utila in vindecarea ranilor de toate tipurile. De la taieturi, oase rupte si arsuri si pana la recuperare dupa interventii chirurgicale, vitamina C luata pe cale orala ajuta ranile sa se vindece mai repede si mai bine. Aplicata local, vitamina C poate proteja pielea de radicalii liberi dupa expunerea la razele ultraviolete( UV ).

Prevenirea cancerului

Vitamina C face prima pagina a ziarelor atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului. Proprietatile sale antioxidante protejeaza celulele si ADN-ul lor impotriva daunelor si mutatiilor. Aceasta vitamina sustine sistemul imunitar al organismului, prima linie de aparare impotriva cancerului si previne formarea de anumiti compusi cauzatori de cancer in organism. Vitamina C, disponibila online pe retetanaturista, reduce riscul de a avea aproape toate tipurile de cancer. Se pare ca acest nutrient nu ataca direct cancerul, dar ajuta la mentinerea sistemului imunitar hranit, permitandu-i sa se lupte cu aceasta boala.

Protejarea vederii

Ca un antioxidant, vitamina C ajuta la prevenirea cataractelor - opacifierea cristalinului ochiului care poate duce la orbire la adultii in varsta. Cristalinul are nevoie de o cantitate mare de vitamina C pentru a contracara toti radicalii liberi care se formeaza ca rezultat al luminii solare. Vitamina C este concentrata in cristalin. Atunci cand exista o cantitate mare de vitamina in sistem, este usor pentru organism sa o extraga din sange in cristalin, protejandu-l de daune. 1000 mg pe zi de vitamina C ar putea opri cataracta si ar putea imbunatati vederea.

Prevenirea bolilor de inima

Ca si in cazul altor antioxidanti, vitamina C ajuta la prevenirea bolilor de inima prin prevenirea acumularii radicalilor liberi in peretii arterelor, care ar putea duce la formarea placii. Acest nutrient impiedica oxidarea colesterolului in sange, un alt pas in progresia spre boli de inima si accident vascular cerebral. Vitamina C poate ajuta persoanele care au status marginal de vitamina C in a obtine niveluri favorabile de colesterol in sange si a imbunatati tensiunea arteriala. Toate aceste beneficii combinate fac ca vitamina C sa fie un mod ieftin si usor de a reduce riscul de boli de inima si accident vascular cerebral.

Benefica pentru asmatici

Astmaticii au tendinta de a avea nevoi mai mari de vitamina C, din cauza functiei sale antioxidante in plamani si caile respiratorii. Doze de 1.000 pana la 2.000 mg pe zi amelioreaza simptomele de astm si reduc productia de histamina, care contribuie la inflamatie.

Benefica pentru diabetici

Persoanele cu diabet zaharat pot beneficia, de asemenea, de pe urma suplimentarii cu Vitamina C500. Acest nutrient ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Deoarece insulina ajuta vitamina C si glucoza  sa patrunda in celule, persoanele cu diabet zaharat nu pot avea suficienta vitamina C in multe din celulele lor. La fel ca glucoza, vitamina C nu isi poate face treaba daca nu se afla in interiorul unei celule. Suplimentarea cu vitamina C poate forta patrunderea acesteia in celulele corpului, unde sa poata proteja impotriva multor complicatii ale diabetului zaharat.

Alte beneficii

Acestea sunt doar unele dintre conditiile in care vitamina C a furnizat rezultate semnificative. Exista multe alte situatii in care vitamina C joaca un rol important, precum tratarea preeclampsiei la femeile gravide, cresterea numarului de spermatozoizi (in special la fumatori), tratarea bolii Parkinson, bolilor autoimune si bolilor parodontale.

 

Ce este vitamina C si care sunt functiile sale in organism?
mergi la cuprins

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina hidrosolubila pe care corpul uman nu poate sa o sintetizeze. Singura modalitate de a oferi corpului vitamina C este prin alimentatie si suplimentare cu produse precum C500. Vitamina C este absorbita in mare parte in intestinul subtire si intr-o cantitate mai mica in cavitatea bucala si stomac, fiind apoi eliminata prin urina. 

In organism, ea este prezenta indeosebi in ochi, globulele albe, hipofiza, glandele suprarenale si creier. 

Simptomele carentei de vitamina C au fost descoperite cu 1500 de ani inaintea erei noastre de catre Aristotel. Scorbutul era, pe atunci, o afectiune asociata mai degraba marinarilor de cursa lunga, care petreceau mult timp pe mare neconsumand legume si fructe proaspete. Scorbutul a ramas o boala care putea fi fatala pana in secolul al 18-lea, cand s-a descoperit ca portocalele pot preveni aceasta boala.  

 

Indicatii
mergi la cuprins

Vitamina C este recomandata in tratamentul racelilor, in cazul activitatilor fizice intense sau expunerii la frig si stres. De asemenea, C500 incurajeaza absorbtia fierului in organism, previne instalarea pneumoniei si scade rata mortalitatii asociata tetanosului. 

Printre bolile care pot fi tratare cu vitamina C se numara: afectiunile cognitive, guta, boli cardiovasculare, cancer, cataracta, degenerescenta maculara si astm.
 

Surse de vitamina C din alimentatie
mergi la cuprins

O gama larga de fructe si legume contin vitamina C. Aceasta vitamina poate fi regasita in legume precum: ardei rosii, brocoli, varza de Bruxelles, conopida, verdeturi, spanac, rosii.

De altfel, fructele sunt o alta sursa excelenta de vitamina C, indeosebi:

  • fructele de goji
  • coacazele
  • afinele
  • capsunele
  • kiwi
  • citricele (portocale, lamaie, grepfruit, clementine)
  • papaya
  • ananas
  • litchi

Consumul a aproximativ 500g de fructe si legume pe zi ajuta la asigurarea unui nivel optim de vitamina C in organism. Vitamina C este foarte sensibila la apa, caldura, aer si lumina, de aceea trebuie sa adaptati modul de preparare si depozitare a alimentelor in asa fel incat sa nu ii scadeti din eficienta. 

 

Utilizare in timpul sarcinii
mergi la cuprins

Vitamina C este recomandata in timpul sarcinii si alaptarii, nevoia corpului mamei de vitamina C crescand considerabil in aceasta etapa. Totusi, pentru a elimina riscurile aparitiei anumitor probleme in cazul unor afectiuni deja existente, se recomanda cererea sfatului medicului curant.

 

Mod de administrare
mergi la cuprins

Pentru prevenirea scaderii nivelului de vitamina C din organism, se recomanda administrarea unei tablete de Vitamina C 500 o data pe zi, in fiecare dimineata, tinandu-se cont de sfatul medicului.

 

Efecte adverse si atentionari
mergi la cuprins

Desi vitamina C este, in general, considerata sigura, dozele mari pot duce la o serie de efecte adverse, inclusiv pietre la rinichi, diaree severa si greata. Un studiu din 2008 sugereaza ca administrarea de suplimente de vitamina C in timpul tratamentului cancerului poate reduce eficacitatea anumitor medicamente de chimioterapie.

 

GMP (Good Manufacturing Practice) Certificarea bunelor practici de productie
GMP este acea parte a sistemului de asigurare a calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent dupa standardele de calitate adecvate si corespund scopului pebtru care au fost concepute.
dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Prezentare ambalaj

100 tablete = 72 g

Compozitie

NutrientCantitate
Vitamina C500 mg

1 recenzii pentru C 500

  1. Nota :5 din 5

    ciolacuclaudia 28.02.2011

    Baietelul meu racea foarte des.Acum decand ii dau vitamina C500 plus alte medicamente scapa mai repede de raceala.Sunt foarte multumita de produs si il recomand cu caldura tuturor mamicilor.

Adauga o recenzie

Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
Toate campurile sunt obligatorii *

*   = 4 + 1

Disclaimer
Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.