Tabagism (atenuare efecte nocive)

Descriere Remediu Naturist

Tabagismuleste rău pentru sănătatea ta.Acest viciudăunează aproape fiecarui organ al corpului sicauzeaza 87 la suta din decesele de cancer pulmonar. Este, de asemenea, responsabil pentru multe tipuri de cancersi alte probleme de sănătate, careinclud boli pulmonare, boli de inima si devase de sange, accident vascular cerebral si cataracta. Femeile care fumeaza au o sansa mai mare de probleme de sarcina sau de a avea un copilcare sa sufere desindromul de moarte subita a sugarului (SMSS).Fumul de tigara este, de asemenea,răusipentru alte persoanedin jur-acesti fumatori pasivipotobţine multe din aceleaşi problemede sanatatecasifumatoriiactivi.

Mesajul că "fumatul este rau pentru tine" este unulveche, aşa că nu toată lumea îiacorda oatenţiecompletă.

 

De ce să renunţaţi la fumat?

 

Cei mai multi oameni stiu ca fumatul poate provoca cancer pulmonar, dar poate provoca, de asemenea, multealtetipuri de cancer si alte boli.Fumatul provoacă în mod direct peste 100.000 de decese in Marea Britanie in fiecare an, şi contribuie la multe altele.Dintre aceste decese, aproximativ 42800 sunt legate de cancere legate de fumat, 30,600deboli cardiovasculare şi 29,100sufera de o moarte lenta cauzatade emfizem şi alte boli cronice pulmonare.

 

Cum afecteaza tabagismul sanatatea?

 

Ţigările conţin mai mult de 4000 de compusi chimici şi cel puţin 400 de substanţe toxice.Când inspiri,oţigarăarde la o temperaturade la 700 ° Cinvârf şi înjurde 60 ° C în miez. Această căldurădescompune tutunulpentru a produce diferitetoxine.Pe masura ce tigara arde, reziduurile sunt concentrate spre fund.

Produseledin tigaracare sunt cele mai dăunătoare:

1. gudronul, o substanţă cancerigenă (substanta care cauzeaza cancer)

2. nicotina creeaza dependenta si creste nivelul colesterolului din organism

3. monoxidulde carbon reduce oxigenulîn organism

4. componente ale gazului şi fazele de particule provoacatulburări cronice pulmonare obstructive (BPOC).

 

Daunele cauzate de fumatsuntinfluentatede:

 

1. numărul de ţigări fumate

2. dacă ţigară are un filtru

3. modul în care tutunul a fost pregătit.

 

Fumatul te afecteaza toata viata

 

Cercetarile au aratat ca fumatul reduce speranţa de viaţă cu şaptepanala opt ani.Din cele 300 de persoane care mor în fiecare zi în Marea Britanie, ca urmare a fumatului, multi fumatori sunt relativ tineri.Numărul de persoane sub 70 de ani, care mor din cauza bolilor legate de fumat, depăşesccifra totală de decese cauzate de cancerul de san, SIDA, accidente rutiere si dependenta de droguri.Non-fumatorii si fostiifumatori potspera la o viatamai sănătoasăsi mai lungadecât fumătorii.

 

Principalele boli cauzate de fumat

 

Bolile cardiovascularesuntprincipala cauza de deces din cauza fumatului.Rigidizarea arterelor este un proces care se dezvoltă peste ani, atunci cand colesterolul si altedepozite degrasimiîn artere pe cauzeazaîngustarea, blocareasau rigidizarea. Când arterele seîngusteaza(ateroscleroza), cheagurilede sânge sunt susceptibile de aseforma.

Fumatul accelerează procesul de întărire şi în ingustarea arterelor:acesta se producemai devreme,si exista de doua pana la patru ori mai multe sanse de a se formacheaguri de sânge. Boala cardiovasularapoate lua multe forme, în funcţie de care vase de sange sunt implicate,insatoateacesteasunt maifrecvente la persoanele care fumeaza.

1. Trombozacoronariană: un cheag de sânge în arteracare furnizeazăsange la inima, care poate duce la un atac de cord. Aproximativ 30 la sutadin atacurisunt cauzate de fumat.

2. Trombozacerebrală: vasele de la creier potdeveni blocate, ceea ce poate duce la colaps, accident vascular cerebral si paralizie. Deteriorareacreirului datoritaaprovizionarii sarace cu sangeeste, de asemenea, o cauza importanta de dementa.

3. În cazul în care arterele renale sunt afectate,poate crestetensiuneaarterială saurezulta oinsuficienta renala.

4. Blocajul ofertei vasculare la picioare poate duce la cangrena si amputatie.

Fumatorii au tendinta de a dezvolta tromboza coronarianacu10 de ani mai devreme decat nefumatorii, şireprezinta9 din 10 pacienticubypass cardiac.

 

Cancerul

 

Fumatorii sunt mult mai susceptibilide a face cancer decat nefumatorii. Acest lucru este valabil în specialin cazurile decancer pulmonar, cancer la gât şi cancer de gura, carenuafectează aproape niciodatănefumatori.Legătura dintre fumat si cancerulpulmonar este clar.

1. Nouazeci la suta din cazurile de cancer pulmonar sunt cauzate de fumat.

2.Pentru nefumatori, cancerulpulmonar ar putea fi un diagnostic rar - doar 0,5 la sută din persoanele care nu au atins o ţigară dezvolta cancer pulmonar.

3. Unul din zece fumatori moderatişi aproape unul din cinci fumătoriinraiti(mai mult de 15 ţigări pe zi), vor muri de cancer pulmonar.

Cu cat se fumeazamai multe ţigări într-o zi, sicu cat este mai mare perioada in care se fumeaza,cu atat este mai marerisculde cancer pulmonar. În mod similar, riscul creşte cândtutnul esteinspiratadânc şicu cu cat mai devreme in viata v-atiapucat de fumat.Pentru ex-fumatori, este nevoie de aproximativ 15 anipentru cariscul de cancer pulmonarsascadala fel cala un  nefumător.

Pentru un fumatorriscul de a contracta cancer de gura este de patru ori mai mare decât pentru unnefumător. Cancerul poate începe în multe zone ale gurii, cele mai frecvente fiind pe sau sub limba, sau pe buze.

 

Alte tipuri de cancer, care sunt mai frecvente la fumatori:

 

1. cancer de vezica urinara

2. cancerde esofag

3. cancer de rinichi

4. cancerde pancreas

5. cancerului de col uterin

Boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) este un termen colectiv pentru un grup de conditiiincare fluxul de aereste blocatşi face respiraţia mai dificilă, cum ar fi:

1. emfizem - lipsă de aer cauzată de deteriorarea sacilor de aer (alveole)

2. bronsita cronica - tuse cu o mulţime de mucus, care continuă timp de cel puţin trei luni.

Fumatul este cea mai frecventa cauza a BPOC şi este responsabil pentru 80 la suta din cazuri.Se estimează că 94 la sutădin persoanele care fumeaza 20 de tigari pe ziau un emfizem atunci când plămânii sunt examinatidupă moarte, în timp ce mai mult de 90 la suta dinnefumatori au puţine sau nici unul.

BPOC de obicei incepe cu varste cuprinse intre 35 şi 45ani,atunci când functiapulmonaraîncepe să scadă oricum.La fumatori, rata de declin a funcţiei pulmonare poatefi de trei orimai mare.Odata cuscadereafunctiei pulmonare,aparedispneea.Pe masura cecondiţia progresează, problemelerespiratorii severe pot necesita spitalizare.Etapa finală este moartea din respiraţie lentă şi progresivă.

 

Alte riscuri cauzate de fumat

 

• Fumatul creşte tensiunea arterială, care poate provoca hipertensiune arteriala (tensiune arteriala ridicata) - un factor de risc pentru atacurile de cord si accident vascular cerebral.

• Cuplurilede fumatorisunt mai susceptibile de a avea probleme de fertilitate decat cupluriledenefumatori.

• Fumatul agraveaza astmul bronsic si contracareazaefectele medicatie, agravand inflamarea cailor respiratorii.

• Vasele de sange din ochi sunt sensibile şi pot fi uşor deteriorate de fum, cauzand un aspect congestionat şi mâncărime.

• Fumatorii inraitiprezintade doua ori mai multe sanse de a obtine degenerescenta maculara, rezultând în pierderea treptată a vederii.

• Fumătorii prezintă un risc crescut de cataracta.

• Fumatoriiexperimenteaza cu25 la sută mai multe zile de boalape andecat nefumatorii.

Fumatul provoaca pete pe dinti si gingii.

• Fumatul creste riscul de boala parodontala, care cauzeazăumflareagingiilor, respiratie urat mirositoare şicaderea dintilor.

• Fumatul provoaca un gust acid în gură şi contribuie la dezvoltarea de ulcere.

• Fumatul afecteaza, de asemenea, aspectulfizic: fumatorii au pielea palida siprezintamai multe riduri. Acest lucru se datorează faptului că fumatul reduce alimentarea cu sânge a pielii si scade nivelul de vitamina A.

 

Fumatul si impotenta

 

Pentru barbatide30-40 de ani, fumatul creste riscul de disfunctie erectilacu aproximativ 50 la sută.Erectianu poate avea loc decât dacă sângele poate circula liber în penis, astfel încât aceste vase de sânge trebuie să fie în stare bună.Fumatul poate afecta vasele de sange sideterminadegenerarea acestora: nicotina ingusteaza arterele care duc la penis, reducand fluxulde sange si presiunea sangelui in penis. Problemele de erecţie la fumatori potfi un semnal de avertizare timpurie, caresa transmita caţigările sunt dăunătoare dejainalte zone ale corpului, cum ar fi vasele de sange care alimenteaza inima.

 

Fumatul şi alte probleme

 

Existamultealte problemecare ar trebui sa va determine sa renuntatila tigari - nu doar pentru fumatori, cisipentru a-iproteja pe cei din jurullor.Bebelusii nascuti de mame care fumeaza in timpul sarcinii sunt de doua orimaisusceptibilide a fi nascut prematur si cu o greutate mica la nastere.

Fluxul de fumcare vine dela oţigarăpasivimplica un risc mai mare decât fumul inhalat direct.Copiii care cresc într-o casă în care unparinte sau ambii sunt fumatori,auun risc de două ori ori mai mare deastm şi bronşită astmatica. Ei au, de asemenea, un risc mai mare de alergii în curs de dezvoltare.Copiii sub doi ani sunt mai predispusila infecţii severe respiratorii şimoartesubita.

Pentru adulţi, fumatul pasiv pare să crească riscul de cancer pulmonar, dar dovezilepentru un risc crescut de boli de inima nu este încă concludent.

 

Va ganditi sa renuntati?

 

Pe langareducerea riscului de a avea o boala legata de fumat, există şi alte beneficii pentrucei carerenunta la acest viciu.

imbunatateste stareagenerala de sanatate - obosealaşi durerilede cap pot fi legate de fumat.

imbunatatireagustului şi mirosului.

• inima va fi mai puţin tensionată şivalucramai eficient.

Renuntarea lafumateste cel mai mare lucru pe careil puteti facepentru avaîmbunătăţi sănătatea, dar este o sarcină dificilă.Fumatorii care încearcă sărenunte laobiceiul lor, pot fi dezamăgiţisi pot gandi ca nu exista nici ometodă de renunţare la fumat caresagarantezesuccesul.Acestiaar trebui să-sistabilească o dată pentru arenuntaşisafacatot posibilul pentru adepasi completacest punct.În medie, este nevoie de patru până la cinci încercăripana a reusi, şi există o serie de lucruri care pot ajuta vointa.

 

Suplimente naturiste Calivita recomandate in tabagism

 

- Efectul antioxidant si de sprijin imunitar al vitaminei C ii ajuta pe fumatori sa contracareze efectele nocive ale fumului de tigara si sa se refaca mai usor dupa ce au renutat la acest viciu. C 1000 este un supliment de vitamina C natural, cu absorbtie lenta, care asigura o doza optima de aceasta vitamina timp indelungat.

- Fumatorii activi, cat si cei pasivi pot beneficia de efectele benefice ale suplimentului Smokerade, care le protejeaza organismul de efectele toxice ale fumului de tigara. Acest supliment cu efect antioxidantdiminueaza dependenta de nicotina,precumsireduceefectele nocive ale fumatului neutralizand aproape in intregime efectele negative ale fumatului pasiv sau moderat.

- Suplimentarea cu Omega 3 ajuta la diminuarea proceselor inflamatorii din organism, reduce colesterolul si trigliceridele si previne incidenta de bolo cardiovasculare si cancere.

- Efectulde aparare a organismului impotriva substatelor nociveface ca suplimentul nutritional Rhodiolin sa fie un supliment excelent  in prevenirea multor afectiuni. Efectul adaptogen face ca acest supliment sa reduca tensiunea si stresul, astfel facilitand renutarea la fumat.

- Efectul imunostimulator al fructului Noni ofera rezistenta impotriva multor boli specifice. Noni Lichid ajuta la reglarea tensiunii arteriale, diminueaza efectele nocive ale fumatului, are efect anticancerigen si ofera o stare generala de bine, cu energie si putere.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Tabagism (atenuare efecte nocive)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. C 100096.21 Ron1-1-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
2. Smokerade78.95 Ron1-1-090 tablete = 85.5 gDetalii Produs
3. Omega 3104.80 Ron1-0-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
4. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
5. Noni Lichid236.00 Ron1-1-0 lingurite de sirop946 mlDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Tabagism (atenuare efecte nocive)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 8

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.