Spasmofilia (Tetania Manifesta)

Descriere Remediu Naturist

Tetania este cauzata de o tensiune nervoasa (stres, anxietate, excitare) gestionata in mod necorespunzator. O criză are loc chiar şi atunci când nu există niciun motiv aparent, justificată astfel ca o preocupare. Lipsa de somn contribuie la producerea de semnale durersose false. Stimulentele, cum ar fi tutunul, alcoolul si cafeaua sunt de asemenea factori agravanti.

 

In timpul unei crize, senzaţia de sufocare cere personei respective sa respire rapid, cauzand hiperventilatie. Hiperventilatia contribuie la cresterea nivelului de stres, ceea ce duce la intensificarea simptomelor.

 

O cauza frecventa de tetanie este un nivel foarte scăzut de calciu din organism. Termenul medical pentru aceasta conditie este de hipocalcemie. Exista mai multe cauze de hipocalcemie, care pot duce la tetanie.

 

Cauzele frecvente ale tetanie includ :

 

• Abuzul de alcool

• Alcaloza (pH-ul ridicat din sânge)

• Hiperventilatia

• Hipocalcemia

• Hipoparatiroidism (glandele paratiroide subactive)

• Malnutriţie

• Efectele secundare ale medicamentelor

• Pancreatita

• Sarcina şi alăptarea

• Deficienta de vitamina D

 

În unele cazuri, tetania poate fi un simptom al unor afecţiuni grave care pune viaţa în pericol, si care ar trebui să fie imediat evaluate într-un cadru de urgenţă. Aceste afectiuni includ:

 

• Insuficienţă renală acută

• Pancreatită acută

• Accident vascular cerebral

 

Care sunt complicatiile posibile ale tetanie?

 

Deoarece tetanie poate fi cauzata de o stare gravă, eşecul in cautarea unui tratament poate duce la complicatii grave si daune permanente. Odata ce cauza principala este diagnosticată, este important să se urmeze planul de tratament şi de îngrijire profesionala creat individual pentru a reduce riscul de complicatii posibile, inclusiv:

 

• Afectarea creierului

• Insuficienţă renală

• Insuficienţă de organe sau disfuncţie

• Paralizie

• Inconştienţă şi comă

 

Diagnosticul tetaniei

 

Profesorul francez Armand Trousseau (1801-1867) a conceput o metoda (acum cunoscuta ca semnul Trousseau de tetanie latentă) de inchidere a arterei brahiale prin presare, pentru a declanşa crampe în degete. De asemenea, tetania poate fi demonstrată prin atingerea partii interioare a urechii, la apariţia nervului facial. Aceasta metoda este acum cunoscuta sub numele de semnul Chvostek.

 

Tetania este caracterizata prin contractia musculaturii distale de la maini (spasm carpian cu extinderea articulaţiilor interfalangiene şi de aductiune si flexia articulatiilor metacarpofalangiene) şi picioare (spasme ale musculaturii carpo-pedale), şi este asociata cu furnicaturi in jurul gurii si distal la nivelul membrelor.

 

Studiile EMG au evidentiat descarcarile simple sau de multe ori complexe la o frecvenţa redusă de descărcare în timpul episoadelor de tetanie.

 

Pentru spectatorii unui de atac de spasmofilie, acesta pare a fi o forma de "depresie". Pentru pacient problema poate fi strict psihologica, datorita stresului sau nervilor. Spasmofilia poate fi, de asemenea, o condiţie a unei energii foarte scăzute, care implică stari de oboseală.

 

Soluţii pentru atacurile de spasmofilie

 

1. Se respira intr-o punga astfel încât pacientul sa reinhaleze aerul expirat pentru a contracara hiperventilatia, limitând astfel pierderea de CO2, în scopul de a recâştiga o respiraţie normală. Aceasta tehnica ar trebui să fie utilizata numai la sfatul medicului. Hiperventilatia cauzata de un alt fenomen, ar putea fi de fapt benefica.

 

2. Acupuntura poate fi, de asemenea, un bun tratament de bază.

 

3. Evitarea stresului şi a oboselii este o necesitate, iar pentru acest lucru pacientul ar trebui sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

 

- să aiba o înţelegere mai clară a stresului şi importanţei gestionarii acestuia.

-  sa fie capabil să analizeze punctele de presiune din viaţa sa.

 

4. Calciul este necesar, in caz de oboseala şi depresie, în timp ce magneziu este potrivit pentru situaţii care provoacă nervozitate, agresivitate şi emotii puternice.

 

5. Sa consume ceaiuri din plante şi alimente care sunt bogate în magneziu.

 

6. Psihoterapia este, în general, necesara. Sedintele de exercitii fizice si de relaxare nu pot fi decât benefice.

 

7. Terapia inforenergetica ofera un chilibru energetic si emotional, elimina stresul si oboseala.

 

Remediu natursit pentru tetanie cu produse Calivita

 

- Relaxarea sistemului nervos central si periferic ,care in caz de stres si suprasolicitare consuma o cantitate mare de calciu, poate fi mentinuta cu ajutorul suplimentului nutritional Rhodiolin, pe baza de zinc si plante cu efect adaptogen.

 

- Nivelul de calciu sanguin si celular poate fi optimizat prin administrarea de Strong Bones, astfel impiedicand declansarea atacurilor de spasmofilie.

 

- Stresul face parte din viata de zi cu zi a erei moderne. Atunci cand acesta se transforma intr-o problema de sanatate este necesar sa se ia masuri pentru combaterea lui,  iar Stress Management B Complex impreuna cu Rhodiolin ne pot ajuta in acest sens. Complexul vitaminic B este esential pentru o functie corespunzatoare a creierului si pentru un echilibrul optim al substantelor neurotransmitatoare din creier.

 

- Un supliment nutritional complex este intotdeauna de ajutor atunci cand ne confruntam cu probleme de sanatate, mai ales in momente de stres si emotii puternice cand se produc numeroase deficiente in organism. Power Mins ofera toata gama de minerale esentiale necesare pentru un echilibru vital optim.

 

Rhodiolin - pentru a preintampina pierderile de Calciu si Magneziu din organism. In periodele de stres organismul consuma mult mai mult Calciu decat in conditii normale si astfel pacientul ajunge sa faca acele crize de spasmofilie din cauza pierderilor mari de Calciu.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Spasmofilia (Tetania Manifesta)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Power Mins72.00 Ron0-0-1100 tablete = 139 gDetalii Produs
2. Strong Bones 10068.26 Ron0-0-1100 capsule = 128 gDetalii Produs
3. Stress Management B Complex90.00 Ron1-1-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
4. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

       

         O scadere a concentratiei plasmatice de calciu total sub 8,8 mg/dl (2,20mmol/l), in prezenta unei concentratii plasmatice normale de proteine.

        Hipocalcemia poate avea mai multe cauze: hipoparatiroidismul, boala tubulara renala, insuficienta renala, reducerea magneziului, pancreatita acuta, hipoproteinemia, osteogeneza cu aport inadecvat, socul septic,hiperfosfatemia

 

         Simptome si semne:

        Manifestarile clinice ale hipocalcemiei sunt datorate perturbarii potentialului celular de membrana. Simptomele sunt produse in principal prin iritabilitatea neuromusculara. Crampele musculare la nivelul spatelui si al picioarelor reprezinta acuze frecvente ale pacientilor cu hipocalcemie.

 

         Tetania apare in mod caracteristic in hipocalcemia severa. Ea poate fi si rezultatul reducerii fractiunii de Calciu ionic din plasma, fara hipocalcemie importanta, asa cum se intampla in alcaloza severa. Tetania se caracterizeaza prin : parestezii ale buzelor, limbii, degetelor si picioarelor, spasm carpopedal care poate fi prelungit si dureros, dureri musculare generalizate si spasm al musculaturii faciale. Tetania poate fi manifesta, cu simptome spontane, sau latenta, necesitand teste de provocare pentru a fi evidentiata. Tetania latenta apare in general la o scadere mai putin importanta a concentratiilor plasmatice de Ca: 7-8 mg/dl

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Spasmofilia (Tetania Manifesta)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 3 + 1

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.