Silicoza

Descriere Remediu Naturist

Silicoză este o problemă care apare în plămâni atunci când se inspira prea mult siliciu. Inhalarea se produce atunci când siliciul se macină într-un praf fin și devine amestecat cu gazele pe care le respirăm.

 

Atunci când particulele de siliciu intra în plămâni, acestea se depun în porțiunea organului in care are loc schimbul de gaze. Ca o reacție împotriva acestori corpi straini, plamanii dezvolta tesut cicatricial, în scopul de a încerca să izoleze și să protejeze restul corpului impotriva expunerii. In timp, acest tesut cicatricial se acumuleaza, împiedică respirația, și devine silicoza.

 

Sunteti la risc pentru Silicoza?

 

Dacă lucrați într-o industrie care procesează pământ într-un fel, este important să se cunoască detaliile ce tin de silicoză.

 

Minerii sunt persoanele cu cel mai mare risc, deoarece sunt înconjurati de elementul siliciu avand in vedere ca acesta este înglobat în pământ. Acest fapt singur nu ar cauza probleme, dar minerii sunt adesea implicați în foraj, sapare, sablare, etc, actiuni care macină pamantul într-un praf de siliciu periculos.

 

Alte persoane care ar putea fi la risc includ lucrătorii de turnătorie, cei care utilizeaza mașini de tăiat piatră, zidarii și tăietorii de sticlă.

 

Dacă vă potrivi cu una dintre aceste descrieri de locuri de muncă, sau ceva similar, imbunatiti-va cunoștințele despre silicoza.

 

Oamenii care au locuri de muncă care ii expun la praful de siliciu prezinta cel mai mare risc. Aceste locuri de muncă includ:

 

• Fabricarea de abrazive

• Fabricarea de scticla

• Mineritul

• Exploatarea

• Constructii de drumuri și clădiri

• Sablare de nisip

• Taiere de piatra

 

Expunerea intensa la siliciu poate provoca o boala in decurs de un an, dar, de obicei, este nevoie de cel puțin 10 - 15 ani de expunere inainte ca simptomele sa apara. Silicoza a devenit mai puțin frecventa deoarece Administratia de Securitate și Sanatate a creat reglementări care implica utilizarea de echipament de protecție, pentru limitarea cantitatii inhalate de praf cu siliciu.

 

Simptome de silicoza

 

Din păcate, cele mai multe dintre simptomele implicate in diagnosticarea de silicoza sunt destul de vagi. Acestea pot include dificultati de respiratie, febra, tuse și dureri în piept.

 

Un simptom neobișnuit este mai degrabă cianoza, care se manifesta printr-un aspect usor albastru al pielii.. Din păcate, aceasta conditie se manifesta în etapele ulterioare ale bolii și nu contribuie la diagnosticul precoce.

 

În forma acută boala se manifestă cu dispnee, cianoză și tulburări constituționale. În forma cronică manifestările proeminente sunt tusea si hemoptizia. Semnele fizice pot fi cele de la bronșită, emfizem, sau o ingrosare pleurala. Silicoza predispune dezvoltarea tuberculozei și cele două boli pot coexista (silicotuberculoză). Insuficiența funcțională este o combinație de caracteristici restrictive și obstructive. Anomaliile imunologice, cum ar fi prezența factorului reumatoid se pot dezvolta în 50% din cazuri.

 

Complicațiile posibile

 

• boli ale țesutului conjunctiv, inclusiv artrita reumatoida, sclerodermie (de asemenea, numita scleroză sistemică progresivă), și lupus eritematos sistemic

 

• cancer pulmonar

 

fibroza masiva progresivă

 

• insuficiență respiratorie

 

• tuberculoza

 

Tipurile de silicoza si aria de expunere

 

Cea mai comună formă de silicoza este cunoscută sub numele de "silicoza cronică", și se dezvoltă peste 10-15 ani. Aceasta progresie graduală poate fi greu de detectat de catre pacienti si este adesea atribuita altor probleme.

 

Următorul tip este menționat ca "silicoza accelerata", si apare numai după câțiva ani. Acest lucru se întâmplă atunci când un pacient este expus la doze mai mari de dioxid de siliciu, dar nu la o cantitate abuziv de mare.

 

Tipul final este " silicoza acuta", si apare la explozii semnificative de expunere. Aceste simptome de silicoza acută se dezvolte rapid, și se pot manifesta după luni sau un singur an.

 

Cum ne afecteaza silicoza corpul?

 

Silicoza este cronică și nu poate fi vindecata. Tratamentele ușureaza simptomele și se adreseaza infecțiilor la care persoanele cu silicoză sunt predispuse. În funcție de tipul de silicoză, oamenii pot trăi mai mulți ani sau doar câteva luni.

 

În general, praful de siliciu afectează capacitatea plămânilor de a funcționa corect. Fiecare tip de silicoză ne afecteaza organismul oarecum diferit:

 

• În silicoza cronică simplă, praful de siliciu provoacă umflarea zonelor din plămâni și a ganglionilor limfatici din piept, cauzand dificultăți de respirație.

 

• În silicoza accelerată, umflarea în plămâni și simptomele apar mai repede decât în ​​silicoză simpla.

 

• În silicoza acută, plamanii devin foarte inflamati si se pot umple cu lichid, provocand dificultati grave de respirație și niveluri scăzute de oxigen in sange.

 

Oricine cu silicoză poate suferi de mai multe complicații:

 

• risc crescut de infecții pulmonare și tuberculoza.

 

fibroza masiva progresivă severa, cicatrici si rigidizarea plamanilor, ceea ce face dificil procesul de respiratie. Fibroza progresiva masiva poate avea loc în silicoza accelerată sau simpla, dar este mai frecventa in forma accelerată.

 

• insuficiență respiratorie.

 

Tratament silicoza

 

Nu există nici un tratament specific pentru silicoza. Eliminarea sursei de expunere la siliciu este importanta pentru a preveni inrautatirea bolii. Tratamentul de susținere include medicamente pentru tuse, bronhodilatatoare, și oxigen dacă este necesar. Antibioticele sunt prescrise pentru infectii respiratorii daca este necesar.

 

Tratamentul include, de asemenea,limitarea expunerii la iritanti, renuntarea la fumat, și teste de rutina pentru tuberculoza.

 

Persoanele cu silicoză sunt la risc crescut de dezvoltare a tuberculozei (TBC). Siliciul interfereaza cu raspunsul imun al organismului la bacteriile care cauzeaza TBC. Persoanele cu silicoză ar trebui să efectueze teste cutanate pentru a verifica expunerea la TB. Cei cu un test cutanat pozitiv ar trebui să fie tratați cu medicamente anti-TBC. Orice modificare în aspectul radiografiei poate fi un semn de TBC.

 

Pacienții cu silicoză severă ar putea avea nevoie de un transplant pulmonar.

 

Profilaxie silicoza

 

Lucrătorii care sunt angajați în industrie ar trebui să fie recrutați numai după examinarea medicală adecvată. Persoanele cu antecedente familiale de tulburări respiratorii alergice și cei care au caracteristici ale bolii obstructive a căilor respiratorii sunt mult mai susceptibile de a dezvolta efecte permanente. Examinarea periodică a persoanelor pentru a facilita depistarea precoce și protejarea de mediul nociv este cerută de lege. Unitățile industriale în care riscul de pneumoconioze este prezent trebuie să urmeze anumite specificații destinate să reducă concentrația de praf în mediu și, de asemenea, pentru sa ofere echipamente de protecție lucrătorilor. Multe dintre pneumoconiozele atribuibile expunerii profesionale sunt eligibile pentru compensare din partea angajatorilor.

 

Bunele practici de igienă personală la locul de muncă:

 

• Nu mâncați, beți, sau folositi produse din tutun în zone cu mult praf.

 

• Dacă fumați, nu fumați în zone cu praf, și spălați-vă  întotdeauna pe mâini și pe față înainte, în afara zonelor cu praf. Incercati sa renuntati la acest viciul - fumatul duce întotdeauna la inrautatirea bolilor pulmonare.

 

• Spălați-vă pe mâini și pe față, in fara zonelor de praf, înainte de a mânca sau bea.

 

• Parcați-vă mașinile într-o zonă în care nu vor fi contaminate cu siliciu.

 

• La locul de muncă, schimbati-va în hainele de lucru de unică folosință sau lavabile.

 

• Dacă este posibil,faceti un dus și schimbati-va în haine curate înainte de a părăsi șantierul. Acest lucru vă va împiedica aducerea de siliciu din zona de lucru in alte zone precum masina si casa, pentru a nu va expune familia și alte persoane la siliciu.

 

Produse naturiste Calivita de ajutor in silicoza

 

- Oxigenul stabilizat lichid, sub forma OxyMax Calivita, prezinta efect benefic in cresterea imunitatii, oxigenarea celulara, imbunatirea metabolismului si circulatiei sanguine, precum si in ameliorarea simptomelor ce deriva din dificultatile respiratorii.

 

- Acizii grasi Omega 3 prezinta rol anticancerigen si de protetie impotriva imbolnarii pulmonare, prin reducerea inflamatiei si contracararea efectolor nocive ale fumului de tigara si alte elemente toxice pentru plamani.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Silicoza

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. OxyMax257.00 Ron20-0-20 picaturi intr-un pahar cu apa60 ml solutieDetalii Produs
2. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Silicoza

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 6 + 5

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.