SIDA (tratament adjuvant)

Descriere Remediu Naturist

SIDA este un tip de tulburare imunodeficitara în care o parte din componentele sistemului imunitar devin deteriorate. Este faza finală de progresie a bolilor care au rezultat dintr-o infectie virala, identificata ca virusul imunodeficienţei umane (virusul HIV sau SIDA). Aceste boli daduc cu ele unele infecţii severe şi neobişnuite, boli incapacitante, şi alte afecţiuni care afectează sistemul nervos central şi creierul. Infecţiile oportuniste afecta aproape orice sistem de organe al persoanelor care suferă de SIDA. De asemenea, creşte riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de col uterin, sarcomul Kaposi si limfoame.

 

Virusul HIV poate fi transmis prin schimbul de fluide sânguine, de material seminal şi vaginal. Aceasta transmitere se produce de obicei în timpul actului sexual si folosirea in comun de ace cu o persoană infectată, precum şi la copiii născuti dintr-o mamă care este HIV pozitiva. Alta forma de răspândire este prin transfuzii de sange, insa acest lucru se intampla foarte rar.

 

Contrar credinţei comune, HIV nu se transmite prin sărut, strângere de mână sau îmbrăţişarea cu o persoană infectată.

 

Care sunt simptomele?

 

Din nefericire, HIV şi SIDA nu prezintă nici un simptom clar. La aproximativ 4 saptamani de la infectare, majoritatea oamenilor vor experimenta o febra, umflare glandulara, erupţii cutanate, dureri de gat si dureri musculare. Deoarece aceste simptome sunt atât de generale, ele sunt frecvent confundate sau diagnosticate gresit. Singura modalitate de a fi sigur este de efectua o testare pentru HIV sau SIDA.

 

Înţelegerea HIV şi SIDA

 

HIV înseamnă Virusul Imunodeficienţei Umane si este un retrovirus care cauzează SIDA.

În timp ce multe virusuri pot fi controlate de către sistemul imunitar, HIV vizează şi infectează celulele sistemului imunitar, aceleaşi care se presupune că ne protejeaza de boli. Acestea sunt un tip de globule albe numite celule CD4. HIV preia celule CD4 si le transforma in fabrici de virusi care produc mii de copii virale. Odata ce virusul se inmulteste, distruge mai multe celule CD4, astefel slăbind sistemului imunitar.

 

Când virusul HIV slăbeşte sistemul imunitar al organismului, persoana este în imposibilitatea de a lupta impotriva infectiei. Aceasta infectie care pune viaţa în pericol cauzata de HIV se numeşte SIDA. Aceasta afectează funcţionarea normală a sistemului imunitar al organismului. În prezent, nu exista nici un tratament disponibil. Cu toate acestea există numeroase medicamente care ajută persoanele infectate cu HIV să trăiască mai mult.

 

O infectie cu HIV, nu inseamna neaparat si instalarea de SIDA. O persoana poate fi HIV + pentru mai mulţi ani fără semne de boală, sau doar cu simptome uşoare până la moderate. Dar, fără tratament, HIV, va slabi in cele din urmă sistemul imunitar pana la punctul în care acestea sa dezvolte infectii oportuniste mai grave. Majoritatea oamenilor nu pot spune că au fost expusi sau infectati. Poate dura până la 12 săptămâni pentru ca un test HIV să apara pozitiv. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor raspund mult mai repede. În termen de două până la patru săptămâni de expunere la HIV, este posibil să apara simptome asemănătoare gripei, cum ar fi febra, inflamarea ganglionilor, dureri musculare sau erupţii cutanate. Singura modalitate de a şti sigur dacă sunteţi infectati este testarea. In caz de infectare, sistemul imunitar va produce anticorpi pentru a lupta impotriva virusului. Testul HIV cauta acesti anticorpi. Dacă apar în sânge, înseamnă că exista o infecţie cu HIV. Se estimeaza ca mai mult de 25% din persoanele seropozitive nu sunt conştiente de statutul lor HIV. Multe dintre aceste persoane arata si se simt sanatoase si nu cred ca sunt la risc. Dar adevărul este că orice persoana de orice vârstă, sex, rasă, orientare sexuală, sau clasă socială sau economică poate deveni infectata.

 

Cum poate fi contractata infectia cu HIV / SIDA?

 

HIV şi SIDA sunt transmise prin contact direct cu fluidele corporale infectate. Există mai multe moduri comune prin care oamenii sunt infectati:

• Contact sexual prin sex vaginal sau anal

• Schimbul de ace cu o persoană infectată. Rar, aceasta transmitere poate include tatuaje si piercing

• Transfuzii de sânge sau expuneri accidentale la sânge infectat

• De la mamă la copil în timpul sarcinii sau in timpul nasterii. Alăptarea, în unele cazuri, poate duce, de asemenea, la infectia cu HIV.

 

Condiţiile cele mai comune asociate cu HIV şi complicatiile aduse de SIDA

 

Atunci când o persoană este în etapele ulterioare ale virusului HIV sau a dezvoltat boala SIDA, sistemul sau imunitar este grav compromis şi există multe condiţii care sunt asociate cu HIV şi SIDA si pot aduce complicaţii.

 

Cele mai frecvente infectii care pot să apară sunt cele "PCP" sau "pneumonia cu Pneumocystis". Motivul pentru care aceasta infectie este atât de frecventa se datoreaza faptului ca PCP este o ciuperca din aer foarte comună şi oricine cu un sistem imunitar slab, care este este extrem de sensibil la aceasta.

 

"TBC" sau "Tuberculoza" este cunoscuta a fi boala care cauzeaza cele mai multe decese la nivel mondial in randul pacientilor cu HIV si SIDA. TB afecteaza in general plamanii, dar poate fi, de asemenea, dăunătoare în alte părţi ale corpului, inclusiv la nivelul sistemului nervos central.

 

"MAC" sau "Mycobacterium avium complex" este o bacterie care este foarte comună în sol, alimente si apă , care poate fi găsita în aproape fiecare corp uman şi în mod normal, nu este o problemă pentru persoanele cu sisteme imunitare sănătoase. Cu toate acestea, in cazul persoanelor cu o imunitate slabita, cum ar fi cele afectate de HIV sau SIDA, aceasta bacterie poate duce la boli grave.

 

"Aftele" sau "Candidoza orala" este o ciuperca, care este mult mai cunoscut sub numele de drojdie de bere, si care poste provoca infecţii în gură şi alte părţi ale corpului, de multe ori intalnite in zona vaginala.

 

Una dintre condiţiile cele mai de temut asociate cu HIV şi SIDA este infectia cu "CMV" sau "Citomegalovirusul", care este de fapt un virus herpetic foarte comum, pe care mulţi oameni il au, dar, spre deosebire de persoanele cu un sistem imunitar slăbit nu reprezinta o problemă. Motivul pentru care acest virus este atat de temut in randul persoanelor cu HIV sau SIDA, este că aceasta poate provoca o infecţie la ochi numita retinita, care poate duce in cele din urma la orbire.

 

Diferite tipuri de cancer legate de HIV şi SIDA

 

"KS" sau "Sarcomul Kaposi" a fost de fapt o tumora rara din momentul în care a fost descoperita în anul 1872, până cand virusul HIV şi SIDA au fost identificate ca o epidemie. Semnele caracteristice ale SK sunt leziuni ale pielii care pot fi noduli, plagi sau pete de culoare maro, rosu, sau violet. Aceste leziuni care pot fi unice sau multiple, apar de obicei pe partea inferioară a corpului, în special la glezne şi partea de jos a picioarelor.

 

O altă formă de cancer care este asociat cu SIDA este "Limfomul non-Hodgkin", un cancer care afecteaza ganglionii limfatici şi provoacă umflarea glandelor, oboseala, febra, transpiratii nocturne, şi pierderea în greutate.

 

"Boala Hodgkin ", care este, de asemenea, cunoscuta sub numele de "Limfomul Hodgkin", este una dintre tipurile de cancer care pot afecta sistemul limfatic, care determina celulele nodulilor limfatici sa se reproduca într-un mod incontrolabil şi creează celule maligne, care pot invada alte tesuturi ale corpului. Această formă particulară de cancer, care este legată de SIDA progreseaza intr-un ritm relativ ridicat.

 

Cum poate fi prevenita SIDA?

 

Cele mai importante măsuri de precauţie pentru a preveni SIDA sunt asigurarea ca utilizati întotdeauna un ac nou, steril pentru orice injecţie care ni se face, şi folosirea unui prezervativ in timpul sexului, cu excepţia cazului în care ambii parteneri si-au efectuat un test HIV. Pilula contraceptivă, diafragmele si spermicidele jeleu nu pot preveni infectia in timpul actului sexual – numai prezervativele pot fi masuri preventive eficiente, dar nu in totalitate.

 

Care sunt tratamentele pentru SIDA?

 

Nu exista nici un tratament sau vaccin pentru HIV sau SIDA. Cu toate acestea, există diferite medicamente antiretrovirale care pot ajuta la gestionarea simptomelor si la cresterea calitatii şi duratei de viaţă. Diagnosticul precoce este critic, motiv pentru care testele HIV sunt atat de importante pentru oricine care crede ca poate sa fi fost fost expus la virus.

 

Primul test HIV administrat de obicei este testul HIV-1. Acesta este un test de sange care verifică prenzenta de anticorpi, pe care organismul ii produce pentru a lupta împotriva infecţiei cu HIV. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca organismul sa genereze acesti anticorpi. Un alt test HIV, HIV PCR, poate detecta virusul la 4-11 zile de la expunere. Dacă oricare dintre aceste teste iniţiale dau un rezultat pozitiv,alte teste ulterioare sunt necesare pentru a confirma diagnosticul (testul HIV-1 poate da uneori rezultate fals pozitive, deoarece este foarte sensibil.)

 

Suplimente naturiste Calivita folosite ca adjuvant in tratamentul pentru SIDA

 

- Calitatile exceptionale de imunostimulare si de protectie impotriva infectiilor ale sucului de Noni ofera un real ajutor pacientilor cu un sitem imunitar compromis, precum in cazul celor afectati de SIDA.  De asemenea poate fi folosit ca adjuvand in tratamentul unor boli severe, precum cancerul, tumorile si neoplasmele.

 

- Combinatia de plante si minerale cu efect de stimulare a imunitatii face ca suplimentelul naturist ImmunAid sa fie o un ajutor excellent pentru persoanele cu deficiente imunitare.

 

- Suplimentul alimentar cu antioxidanti esentiali, Super Coenzima Q10 Plus, contribuie la imbunatirea sanatii prin stimularea activitatii muschiului cardiac, actiunea benefica pentru creier, fortificarea sistemului imunitar si stimularea metabolismului.

 

- Oxigenul stabilizat din compozitia OxyMax are efect de intarire a imunitatii, oxigenare celulara si de imbunatire a absorbtiei vitaminelor si mineralelor in organism.

 

- Apa alcalina ionizata obtinuta cu ajutorul filtrului Aquarion are excelente proprietati antioxidante, fortifica sistemul imunitar si ofera o buna oxigenare a organismului. Alcalinitatea, impreuna cu oxigenarea organismului, formeaza un mediu in care bolile nu se pot dezvolta sau evolua.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru SIDA (tratament adjuvant)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
2. ImmunAid200.00 Ron2-2-2180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
3. Super Coenzima Q10 Plus211.24 Ron2-1-2120 capsule = 84.5gDetalii Produs
4. OxyMax257.00 Ron20-20-20 picaturi intr-un pahar cu apa60 ml solutieDetalii Produs
5. Aquarion11500.00 Ronapa alcalina ionizata1Detalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru SIDA (tratament adjuvant)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 9 + 10

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.