Ritm cardiac (tulburari din lipsa de Ca, Mg, K, B2)

Descriere Remediu Naturist

O tulburare de ritm cardiac este o variație anormală  a unei rate cardiace regulate. Tulburările ritmului cardiac implica anomalii ale uneia sau mai multora dintre următoarele variante: rata inimii, regularitatea bătăilor, locurile de unde provin impulsurile electrice, sau secvența de activare a batai de inima. Tulburarea de ritm cardiac este, de asemenea, menționată ca o aritmie.

 

Funcția principală a inimii este de a furniza sange si substante nutritive pentru organism. Bătaia regulată, sau contracția inimii s mută sângele in tot corpul. Fiecare bătaie a inimii este controlată de impulsuri electrice care călătoresc prin inima. La o inima normala aceste impulsuri electrice apar la intervale regulate. Atunci când ceva nu merge bine la nivelul sistemului electric, inima nu bate regulat. Bataiele neregulate ale inimii rezulta într-o tulburare de ritm cardiac, sau aritmie.

 

Academia Americana a Medicilor de Familie subliniază  că, deși de cele mai multe ori o bataie a inimii intensă sau anormala nu este un simptom grav, palpitatiile pot fi un semn al unei aritmii cardiace care pune în pericol viața. Deși există multe cauze posibile, o batai rapida sau neregulata poate fi un semn de deficienta de vitamine sau consumul excesiv de o vitamina.

 

De ce are nevoie organismul de magneziu?

 

În scopul de a funcționa în mod corect și eficient corpul are nevoie de mai multe substanțe nutritive. Magneziul este un ingredient cheie. Peste trei sute de reactii biochimice si bioelectrice depind de magneziu. Magneziul este necesar pentru funcționarea enzimelor, sănătatea arterelor inimii, producerea de proteine ​​si functia nervilor.

 

De asemenea, este necesar pentru asimilarea corectă a calciului și potasiului. Toate mineralele importante (calciu, potasiu si sodiu) sunt dependente de magneziu pentru a funcționa.

 

Magneziul este necesar pentru rezistenta osoasa, forta musculara precum și funcționarea sistemului nervos.

 

La ce duce un deficit de magneziu?

 

Organismul va functiona la o capacitate mai redusa cu un deficit. Aceste procese nu vor avea loc foarte eficient, sau unele dintre ele nu pot avea loc in lipsa magneziului.

 

Funcția principală a magneziului este sa permita relaxarea muschilor. Cu un nivel inadecvat de magneziu, apar crampe musculare. Atunci când se întâmplă acest lucru la muschii inimii, inima nu trece printr-o fază de relaxare completă, iar următoarea contractie produsa de calciu începe înainte ca relaxarea sa fie completă. Acest lucru duce la bătăi rapide ale inimii și ritmucardiac neregulat, cunoscut sub numele de aritmie. Insuficiența cardiacă și fibrilația care rezultă din leziuni la nivelul arterelor mici este legată de acest deficit de magneziu.

 

Deficitul de magneziu este considerat a fi strâns legat de boala coronariana, inclusiv necroza miocardică. O cantitate necorespunzatoare de acest mineral poate duce la formarea de cheaguri în inima și creier și pot contribui la depozitele de calciu in vasele de sange, rinichii si inima.

 

Magneziu și calciu

 

Calciul, un mineral foarte important, de asemenea, are nevoie de magneziu pentru a fi asimilat în organism. Calciul este unul dintre cele mai abundente minerale din organism. Majoritatea calciului este stocat in oase si dinti. Pe langa faptul ca este esential pentru oase si dinti puternici, calciu este, de asemenea, vital pentru semnalele nervoase, contracția musculară și coagularea sângelui, mai ales la nivelul inimii. Nivelurile scazute de calciu din sânge poate slabi organismul si semnala cauzele care stau la baza.

 

Calciu, cu toate acestea, nu ar trebui să fie luate singur. În caz contrar, magneziul va fi extras din diverse din parti ale corpului, pentru asimilare. Acest lucru creează un deficit de magneziu mai mare, iar persoana se va simti mai rau. Aceast lucru se poate întâmpla la oamenii care consuma mult lapte. Laptele contine o rata de aproximativ 8 : 1 calciu-magneziu și va crea un deficit de magneziu.

 

Deoarece magneziu reglementează intrarea și utilizarea de calciu în celule, fără acest mineral, calciul ramane in organism neutilizate. Acest lucru va duce la depozitarea sa in articulații (adesea numita artrita), calculi biliari, pietre la rinichi, rigidizarea arterelor, și, în cazuri extreme, calcificarea creierului si a altor organe ale corpului. Acest lucru, la rândul său, poate duce la pierderi de memorie și pierderea capacității de a raționa. Toate aceste condiții pot fi rezolvate prin suplimentarea cu magneziu.

 

Excesul de calciu combinat cu magneziu scazut va crea osteoporoză  și oase fragile.

 

De aici, se poate deduce că este contraindicat sa se ia suplimente de calciu, fără magneziu. Calciul de pinde de magneziu pentru a fi asimilat, insa magneziul, pe de altă parte, nu are nevoie de calciu pentru a funcționa.

 

Excesul de calciu poate deveni oproblema reala. Magneziu în exces, pe de altă parte, este imposibil.

 

Stresul modern, fie el de origine chimica, de mediu, fizic sau psihic, diminuează frecvent rezervele de magneziu (care sunt adesea epuizate mai repede decât rezervele de calciu). Acest lucru poate provoca un deficit de magneziu și simptomele de stres intern. Acest lucru se intampla chiar și atunci când persoana ia suplimente de magneziu, dacă aceasta ia mai mult calciu decat magneziu (ceea ce este foarte frecvent). Magneziu suplimentar poate însemna de multe ori diferența între un organism stresat și unul complet relaxat.

 

Factori care diminuează magneziul din organism:

 

- Stresul mental

- Stresul fizic

- Cafeaua

- Zahărul

- dieta bogata de sodiu

- Alcoolul

- Bauturie tip cola

- Tutunul

- Transpirația excesiva

- Medicamente de toate tipurile, în special diuretice

- Functie tiroidiana scazuta

- Diabet

- Durerea cronica

- O dieta bagata in carbohidrati

- O dieta scazuta in carbohidrati

- O dieta ridicata in calciu.

- O dieta scăzuta in calorii

- Din cauza naturii concurente dintre calciu și magneziu, aportul excesiv de calciu din alimente sau suplimente poate duce la un deficit de magneziu.

- Boli cum ar fi pancreatita, arterioscleroza, probleme renale

- Problemele de malabsorbție cauzate de diaree sau voma

- Nivelurile ridicate de zinc

 

Vitaminele si functia cardiaca

 

Rapoarte studiilor Institutului National de Sanatate sugerează că deficiențele de acid folic, vitamina B12 sau vitamina B6 pot ridica nivelul de homocisteina in sange, care poate crește riscul de boli cardiovasculare. Nivelurile ridicate de homocisteina pot afecta modul în care sângele curge prin vasele de sange. Palpitațiile cardiace sunt un simptom comun al deficitului de acid folic.

 

Acidul folic este o vitamina B solubila in apa, care se gaseste in mod natural in surse alimentare dietetice. Anumite tipuri de medicamente, inclusiv anticonvulsivele, sedativele, diureticele și unele medicamente pentru cancer pot interfera cu modul în care organismul metabolizeaza acid folic. Abuzul de alcool, problemelr de malabsorbtie în tractul digestiv, sarcina, bolilr de ficat si anemia poate afecta, de asemenea, metabolismul de acid folic.

 

Fierul si vitamina C

 

Deși fierul nu este o vitamina, acesta este un mineral esential pentru sanatatea umana. Anemia, o boala care este adesea asociat cu aportul alimentar scăzut de fier, poate provoca simptome cum ar fi amețeli, slăbiciune, dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii și palpitații. Un deficit de vitamina C poate duce la anemie feripriva si simptomele sale afiliate.

 

Vitamina C ajuta corpul sa absoarba fier non-hem, care reprezintă cea mai mare parte din fierul dietetic. Deficiente de acid folic sau vitamina B12 sunt alte deficiențe nutriționale, care pot provoca anemie, precum și simptomele asociate cu acesta, în special în timpul sarcinii. Supraîncărcarea cu fier sau vitamina D este, de asemenea, o afecțiune care poate contribui la nereguli cardiace.

 

Suplimente naturale Calivita de ajutor in tulburari de ritm cardiac datorate deficientelor nutritive

 

- Power Mins contine toate elementele minerale de care organismul uman are nevoie pentru a functiona in parametrii optimi.

 

- Stresul, anemia, anxietatea, precum si deficienta de orice vitamina B pot fi combatute cu ajutorul suplimentului naturist Stress Management B Complex.

 

- Starile depresive, anxioase si de stres, care de cele mai multe ori duc la deficiente serioase in organism, si implicit, la tulburari de ritm cardiac, pot fi combatute cu ajutorul plantei adaptogene Rhodiola Rosea, sub forma Rhodiolin.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Ritm cardiac (tulburari din lipsa de Ca, Mg, K, B2)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Power Mins72.00 Ron1-0-1100 tablete = 139 gDetalii Produs
2. Stress Management B Complex90.00 Ron1-0-0100 tablete = 127 gDetalii Produs
3. Rhodiolin161.00 Ron1-0-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Ritm cardiac (tulburari din lipsa de Ca, Mg, K, B2)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 10 + 9

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.