Radiatii

Descriere Remediu Naturist

Cum ne afecteaza radiatiile? Este bine cunoscut faptul că radiaţiile ne ard celulele prin crearea de prea multi radicali liberi. Regula supremă în relaţiile cu radiatiile este de a evita expunerea. Există o mare variaţie individuală în modul în care oamenii răspund la radiatii si procesul nu este pe deplin înţeles.

 

Dacă vă simţiţi rău datorita expunerii la radiaţii, asigurati-va ca acest lucru nu este o plasmuire a imaginatiei voastre. Sindromul de radiaţii, toxicitatea cu radiatii si bolile cauzate de radiaţii va pot afecta sanatatea, eventual, pana in punctul in care provoaca moartea într-unul dintre o serie de moduri diferite.

 

Simptomele de radiaţii

 

Primele simptome ale radiatiilo sunt, de obicei greaţa, vărsăturile si diareea. Aceste simptome vor începe în câteva minute pana la cateva zile dupa expunere, vor dura de la cateva minute până la câteva zile, şi por veni si pleaca. Apoi, persoana, de obicei, arata si se simte sănătoasa pentru o perioadă scurtă de timp, după care va deveni bolnava din nou, cu pierderea poftei de mâncare, oboseală, febră, greaţă, vărsături, diaree, şi, posibil, chiar convulsii şi comă. Acest stadiu de boală este foarte serios si poate dura de la câteva ore pana la câteva luni.

 

Există mai multe tipuri de expuneri la radiaţii ; ne putem fi confruntat cu radiati provocate de examinarile cu raxe X, care sunt aparent inofensive, sau radioterapia pentru cancer , care poate duce la greaţă, anemie, hemoragie şi fibroza. Tomografiile si scanarile PET care implică injectarea de vopsele radioactive şi alte substanţe pentru scopuri medicale, ne expun la niveluri foarte mari de radiaţii. Chiar si cei care locuiesc la altitudini mari sau zboara frecvent cu avionul au parte de o expunere mai mare la radiaţii ionizante.

 

Lucrul la o centrală nucleară, într-un submarin, sau cu anumite tipuri de echipamente medical de diagnosticare sunt toate modalitati de a deveni bolnav de la expunerea la radiaţii, chiar dacă nu este un accident.

 

Dacă organismul nu se vindeca singur de efectele expunerii la radiaţii şi, dacă nu se leagă de particule radioactive şi le elimina din organism, odata ingerate, acestea vor rămâne acolo şi încet vor lucra la distrugerea sănătăţii. În cele din urmă organismul va ceda prin simptome inexplicabile de oboseala, letargie, un sistem imunitar slabit, tumori, boli inexplicabile, anemie, sangerari excesive, daune genetice, cancer, leucemie, cataracta, sau, eventual, cu copii cu defecte congenitale severe. Puteţi dezvolta tot felul de condiţii care pur si simplu nu par să răspundă la medicina ... şi pentru care nu pare să existe nicio explicaţie.

 

Radiaţii non-ionizante

 

Radiaţiile de azi au devenit atât de masive incat mulţi nu-şi dau seama de faptul că există mai multe clasificări diferite. Radiatiile non-ionizante apar in cantitati foarte mari, probabil, datorita faptului că astăzi sunt cele mai utilizate pe scară largă datorită naturii lor extrem de utile. Fie că vă dati seama sau nu, această formă de radiaţii poate fi găsita în aproape fiecare casă şi birou. Valurile de radiaţii cu microunde, radiaţii infraroşii, precum şi radiatiile radio sunt probabil cele mai bune forme cunoscute de radiatii non-ionizante , care sunt utilizate în mod obişnuit în prezent, şi por fi găsite în sarcini, cum ar fi telecomunicaţiile, produsele alimentare, de încălzire şi de radiodifuziune. Majoritatea profesionistilor clasifica radiaţiile non-ionizante în două surse: naturale (de la lumina soarelui, sau fulgere) şi provocate de om (ştiinţific, medical, şi prin obiecte de uz casnic).

 

Se poate spune pur şi simplu ca radiatiile non-ionizante se referă (evident), la orice tip de radiaţii electromagnetice, care nu au suficienta energie pentru a ioniza molecule. Mai degrabă, moleculele trec doar prin faza de excitaţie, caz in care radiaţia este suficientă doar pentru a creşte mişcarea moleculei. Ionizarea se referă la procesul prin care o molecula este transformată într-un ion, prin adăugarea sau eliminarea de electroni.

 

Sursele de radiaţii non-ionizante (NIR), provin din şi pot fi împărţite în două domenii principale: radiaţii optice şi de câmpuri electromagnetice. Radiaţiile optice se găsesc de obicei în jurul surselor de lumina vizibila, caracterizate prin radiatii UV cu nivel ridicat de energie şi radiatii ionizante cu nivel redus de energie. Surse comune de radiatii UV sunt soarele, lămpile solare, laserele UV, lămpile de sterilizare, şi lămpile de descărcare de gestiune, în timp ce sursele de radiatii ionizante provin din procesele extrem de calde, cum ar fabricarea sticlei şi a oţelului. Câmpurile electromagnetice sunt cel mai frecvent observate sub formă de microunde, şi poate fi găsite în domeniul telecomunicaţiilor, telefoanelor mobile, cuptoarelor cu microunde, şi in seturile de televiziune. Una dintre cele mai importante utilizări medicale ale acestei forme de radiatii sunt dispozitivele de diagnostic IRM.

 

Glutationul şi o combinaţie cu potenţial de protecţie!

 

Se stie ca expunerea la radiaţii Şcauzează aproximativ 3% din toate cazurile de cancer. Acest fapt a fost studiat extensiv. Atunci când suntem expusi la radiatii un tip foarte reactiv de radicali liberi este format, numiti "hidroxiradicali". Studiile au aratat ca glutationul are abilitati de detoxifiere si joacă un rol-cheie în neutralizarea acestui tip de radicali iar specialiştii in cancer ridica nivelurile acestei substante la pacientii care sunt in curs de radioterapie, ca parte din tratamentul cancerului. Beneficiile de detoxifiere ale glutationului ajută pacienţii cu cancer sa tolereze mai bine tratamentul lor. Au fost realizate diverse studii in jurul lumii, de la Elveţia pana in Spania, în India si în Germania, cu privire la efectul glutationului asupra radiatiilor. Nivelurile scazute de glutation au fost legate de un risc crescut de a dezvolta cancer de la expunerea la radiatii. Pacienţii care urmează un tratament de cancer au prezentat reacţii adverse puternice şi prejudiciu mai mare provocat de radioterapie, când au avut nivelul scazute de glutation.

 

Sistemul imunitar, s-a dovedit a fi mai capabil să reziste la terapia cu radiatii atunci când specialistii in cancer au ridicat nivelul de glutation înainte de tratament. Aceasta substanta joacă un rol important în tratamentul cancerului prin capacitatea de detoxifiere pentru a reduce efectele dăunătoare ale radiaţiilor.

 

In perioadabombardamentului atomic, Tatsuichiro Akizuki a fost Director al Departamentului de Medicina Interna de la Spitalul St Francis din Nagasaki şi si-a hrănit personalul şi pacienţii cu o dieta stricta formata din orez brun, supa de soia si miso, wakame, kombu şi alte alge marine, dovleac Hokkaido, şi sare de mare. El a interzis, de asemenea, consumul de zahăr şi dulciuri, deoarece suprima sistemul imunitar. Prin impunerea aceastei diete printre personalul său şi pacienţi, nimeni nu a murit in urma unei intoxicatii cu radiaţii în timp ce ocupanţii altor spitalelor situate mult mai departe de incident, au suferit accidente grave, chiar mortale, datorita radiatiilor. O mare parte din acest rezultat pozitiv are de a face cu faptul că legumele de mare conţin substanţe care se leaga de particule radioactive şi le elimina din organism. Acesta este motivul pentru care algele marine, de obicei, se consuma exploziv în urma incidentelor cu radiaţii.

 

De exemplu, in incedentul de la Cernobal,spirulina a fost folosita pentru a ajuta la salvarea multor copii de la otrăvire cu radiaţii. Prin luarea de 5 grame de spirulina pe zi timp de 45 de zile, conform Institutului de Medicina de la Minsk, s-au dovedit că copiiicare au urmat acest protocol au prezentat imbunatiri ale sitemului imunitar, cresterea numarului de celule T şi un nivel radioactivitate redus. Oamenii de stiinta israelieni au tratat copiii de la Cernobâl cu doze de beta-caroten natural din alge Dunaliella şi s-a dovedit că aceasta metoda a ajutat la normalizarea chimie lor sanguine. Algele Chlorella, un constructor cunoscut pentru sistemul imunitar, si detoxifiant de metale grele, a arătat, de asemenea, efecte radioprotectoare. Pentru că acestea se leaga de metalele grele, algele ar trebui să fie consumate după expunerea la orice tip de contaminare radioactivă. (Notă: fitoplanctonul marin este, de asemenea, un detoxifiant puternic si produs hranitor.)

 

Printre lichide, ceaiulnegru si ceaiul verde au prezentat de asemenea efecte radioprotectoare dacă este consumat înainte sau după expunerea la radiaţii. Acest efect anti-radiaţii a fost observat în mai multe studii japoneze,iar studiile din China, de asemenea, sugerează că ingredientele din ceai sunt antagonişti radioactivi.

 

După orice fel de expunere radioactiva, este de mare ajutor si recomadat consumul de alge si ceaiuri antioxidante, împreună cu aproape orice tip comercial de metale sub forma chelatata pentru a lega particulele radioactive şi a ajuta la eliminarea lor din organism. Multe suplimente nutritive au fost dezvoltate în scopul detoxifierii de metale grele, dintre care cele mai multe conţin alge şi fibre vegetale, precum şi alte substanţe obligatorii.

 

Practic, o dieta anti-radiaţii ar trebui să  se concentreze pe următoarele produse alimentare:

 

• Supa Miso

Algele Spirulina, Chlorella şi alte alge

Legume bogate in beta-caroten

• Fasole boabe şi linte

Alimente bogate in potasiu, calciu şi alte minerale

• Ulei de ficat de cod şi ulei de măsline

• Evitaţi zaharurile,dulciurile şi grâul

suplimente cu multi-vitamine / multi-minerale

 

Suplimente naturiste Calivita recomandate in intoxicatie cu radiatii

 

- Dispozitivul COMMUNIGUARD, sub forma unei folii de metal care se aplica direct pe aparatura, ofera protectie impotriva radiatiilor emise de telefoanele mobile, monitoare si televizoare, cuptoare cu microunde si alte surse de radiatii din gospodarie si de la birou.

 

- Procesele tumorale si canceroase pot fi prevenite sau incetinite cu ajutorul suplimentului nutritiv Culevit, pe baza de aminoacizi si vitamine.

 

- Extractul din Spirulina si alte alge marine, bogate in iod si potasiu, dar si vitamine, minerale si acizi nucleici, are un rol esential in regenerarea celulelor organismului. Spirulina Max protejeaza impotriva radiatiilor si substantelor toxice datorita efectului de detoxifiere, imbunatateste oxigenarea celulelor creierului si incetineste procesul de imbatranire.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Radiatii

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. COMMUNIGUARD77.55 Rondispozitivul se aplica pe: telefon mobil, tv, calculator..1Detalii Produs
2. Culevit150.28 Ron0-0-1180 tableteDetalii Produs
3. Spirulina Max50.52 Ron0-1-060 tablete = 36 gDetalii Produs
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale


Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Radiatii

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 4 + 10

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.