Digestie buna la copii (constipatie)

Descriere Remediu Naturist

 

Constipatia este o problema de sanatate frecventa la copii. Este definita ca o trecere rara de tranzit intestinal sau scaune dure. Cele mai comune simptome de constipatie sunt miÅŸcări rare ÅŸi dificile de intestine, plenitudine constantă în abdomen ÅŸi pierderea poftei de mâncare. Numărul de tranzit intestinal variaza de la copil la copil. Unii copii au o dată pe zi, unii au de 2 sau 3 ori pe zi, în timp ce alÅ£ii au odata la mai multe zile.

 

Cum putemdetecta constipatialacopii:

 

  • Copiii au mai putin de 3 scaune pe săptămână
  • Scaunele sunt uscate si dure si se manifesta durere in timpul miscarii intestinului.
  • Acele scaune care sunt greu de trecut pot fi un semn de constipatie.
  • Dureri abdominale vagi în jurul ombilicului (buricului), sau chiar atacuri de dureri abdominale severe.
  • Scăderea poftei de mâncare, greaţă sau vărsături 
  • Incontinenţă urinară, urinare frecventă, sau enurezis
  • InfecÅ£ii repetate ale tractului urinar

 

Copiii prezinta adesea comportamente caracteristice în timp ce încerca să se abÅ£ină de la a avea un scaun.

 

  • Copiii care au miscari intestinale dureroase isi extind picioarele ÅŸi isi contracta anusul si muschii feselor pentru a preveni trecerea de scaun.
  • Se ridica de multe ori pe degetele de la picioare, balansandu-se înainte ÅŸi înapoi, ÅŸi Å£inand picioarele si fesele Å£epene.

 

În cazul în care copilul prezinta durere abdominală, greaţă, vărsături, scăderea poftei de mâncare, febră, sau diaree cu sange, este necesar ca acesta să fie consultat imediat de un medic. Multe dintre aceste simptome pot fi legate de constipatie. Unele simptome pot indica o condiÅ£ie medicala grava.

 

Cauze de constipatie la copii

 

Sugarii ÅŸi copiii cu constipatie sunt tratati în mod diferit fata de adulti, din cauza modelor de scaune care se schimba din momentul in care se nasc până când ajung la vârsta de 3 sau 4 ani. Majoritatea copiilor cu constipatie nu prezinta o conditie medicala sau o tulburare care cauzează constipaÅ£ia. Rareori o tulburare provoacă sugarilor ÅŸi copiilor probleme semnificative de miscare a intestinele.

 

Multe aspecte pot contribui la constipaÅ£ie :

  • Cea mai frecventa cauza la un copil mai mare de 18 luni este evitarea lor voită de a merge la toaletă (din diferite motive). De exemplu, copiii mici sunt adesea atât de implicati în jocul lor, că nu au timp sau răbdare pentru pauze de toaletă.
  • La scoala ei pot fi preocupati de lipsa de intimitate sau de curăţenia de la baie.
  • Se poate sa fi avut o experienţă anterioară dureroasa sau înspăimântătoare care ii face sa evite mersul la baie. In timp, creierul lor invata sa ignore îndeamnul repetat al colonului de a vizita baia. Atunci cand scaunul rămâne în colon, acesta va absorbi apa din scaun, făcându-l tare si uscat. Acest scaun tare este chiar mai dificil sau dureros de trecut, ceea ce il determină pe copil să continue sa se abtina. 
  • Modificarile in dieta, sau un regim alimentar diferit afecteaza tranzitul intestinal. La adulÅ£i, dietele bogate in fibre s-au dovedit a imbunatati functia intestinala, insa la copii, nu au acelasi efect. Sugarii si copiii care mananca bine si echilibrat de obicei nu sunt constipati.
  • Copiii alaptati la san vor avea, în general, mai multe scaune pe zi. Scaune lor variază mult în frecvenţă, în comparaÅ£ie cu cele ale sugarilor alimentati cu lapte praf. De exemplu, copiii alaptati la san produc undeva intre 5-40 scaune pe săptămână, iar cei alimentati cu formula pentru sugarii au undeva intre 5-28 scaune pe săptămână. Schimbarea tipului de lapte (sau formula) poate provoca, de asemenea constipatie.
  • AdolescenÅ£ii ÅŸi copiii mici care consuma o mulÅ£ime de zahăr ÅŸi deserturi sunt predispusi la o trecere dificilă a scaunelor lor.
  • Orice schimbări intense la un copil, cum ar fi boli care cauzează febră, mobilizarea la pat, manancatul mai putin, sau deshidratare pot reduce frecvenÅ£a de scaune sau pot constitui la intarirea acestora.
  • Unele medicamente pot duce de asemenea la constipatie. Contribuabili comuni includ medicamentele pentru raceala ÅŸi antiacidele. Antidepresivele, anticonvulsivantele, chimioterapie sau medicamentele narcotice pentru durere (cum ar fi codeina) pot, de asemenea, provoca constipaÅ£ie.
  • Alte cauze posibile ale constipatiei sunt depresia, tulburarile de deficit de atenÅ£ie ÅŸi de abuzul sexual.

 

Cum putem preveni constipatia la copii?

 

  • Consumul de multa apa ajută pentru la atenuarea scaunelor. A se consuma 8 -10 pahare de apa zilnic. Apa potabilă este benefica pentru constipaÅ£ie ÅŸi curatarea organismului.
  • Lichidele ÅŸi sucurile, cum ar fi cel de prune sau de mere.
  • Constipatia la copii se datorează în principal consumului de alimente care sunt sarace in fibre si nutrienti, si consumului de multe alimente nedorite, în special zaharuri si alimente prajite. PuteÅ£i reduce alimentele care contribuie la constipatie, cum ar fi fructele jack, bananele, laptele de vacă, iaurtul, faina alba, prăjiturile, produse de patiserie, bomboanele, brânza, zahărul alb ÅŸi ouăle fierte tari.
  • Dieta joaca un rol important pentru constipaÅ£ie la copii. Le puteÅ£i da alimente care sunt bogate in fibre si alti nutrienti, in special fructe si legume precum prune, mere ÅŸi legume cu frunze verzi.
  • Activităţile în aer liber, cum ar fi alergatul in jurul curtii, saritul cu coarda sau mersul pe bicileta pot fi bune exercitii bune pentru tratarea constipatiei la copii.

 

Remedii naturale pentru constipaţie la copii

 

Iata cateva remedii simple pentru constipaÅ£ie la copii pe care le puteÅ£i încerca acasa pentru a remedia rapid problema.

1. Uleiul de ricin: este folosit ca un laxativ de ajutor temporar in constipaÅ£ie ÅŸi cel mai frecvent este utilizat la copii. În caz de constipaÅ£ie severă la copii, inmuiati o tulpina de frunza de betel în ulei de ricin ÅŸi introduceti-o în rect. Pentru copiii peste 2 ani, se administreaza 1 lingurita de ulei de ricin amestecat cu un pahar de lapte. PuteÅ£i ajusta doza în funcÅ£ie de vârsta copilului.

2. Se lasa 6 stafide in apa peste noapte. În ziua următoare, acestea se zdrobesc bine, se strecoara lichidul si i se da copilul. Aceast remediu ajută la reglarea tranzitului intestinal.

3. Adaugati 2 - 3 linguri de zahăr sau de miere la un pahar de lapte şi administrati aceasta bautura copilului inainte de a manca ceva dimineaţa. Acesta este un remediu bun pentru a trata constipatia la copii.

4. Beti 1/4 ceasca de ulei de măsline cu 1/4 cana de suc de portocale. De asemenea, ajută la vindecarea constipaţie.

5. Fructele sunt benefice in tratarea constipatiei la copii. Le puteti da fructe, cum ar fi pere, portocale, piersici, prune, mango, guava ÅŸi papaya, precum si fructe uscate, cum ar fi prune, caise, smochine ÅŸi curmale.

6.Sucuri de fructe: copiilor le place sa bea sucuri de fructe. ÎncercaÅ£i sa le oferiti suc de mere, suc de pere ÅŸi suc de prune sau sucuri care sunt bogate in sorbitol. Aceste sucuri ajuta la ameliorarea constipatiei la copii.

7. Legumele: Le puteti da legume cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, fasolea, varza, napii, dovleacul, morcovul ÅŸi sfecla. Aceste legume sunt bogate în fibre ÅŸi nutrienti si ajută la tratarea constipatiei.

8. Alimente nerafinate: alimente precum boabele întregi de cereale, tărâÅ£ele de cereale, briosele cu tarate, biscuiti graham, miere, ÅŸi lintea sunt bune pentru s înmuia scaunele copilului.

 

Produse naturale Calvita recomandate pentru o buna digestie la copii

 

  • Probioticele sunt esentiale pentru o buna flora intestinala si pentru sanatatea colonului si a sitemului digestiv. ProbioBalance contine specii importante de probiotice, cum ar fi L. acidophilus, L. rhamnosus si bacilul longum pentru o buna functie digestiva, atata pentru adulti cat si pentru cei mici.
  • Pe langa intarirea sistemului imunitar, reglarea functiilor metabgolice si protectia impotriva tumorilor, Noni Lichid este de un real folos si in tulburarile digestive, precum constipatia, indigestia si ajuta la formarea de sucuri gastrice.
  • Probiticele, fibrele vegetale si toti ceilalti nutrienti prezenti in compozitia Kids Greens contribuie la cresterea functiei imunitare, producerea de energie, eliminarea toxinelor din organism si mentinerea unei flore intestinale sanatoase.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Digestie buna la copii (constipatie)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. ProbioBalance117.00 Ron1-0-0 (in timpul mesei)60 tabsDetalii Produs
Probioticele si prebioticele asigura o functionare optima a sistemului digestiv si sunt un bun aliat al sistemului imunitar. Regleaza procesul de digestie, combat diareea si constipatia. ProbioBalance la copii poate fi folosit in siguranta.
2. Noni Lichid277.00 Ron1-0-1 lingurite de sirop cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Sucul de noni este o sursa importanta de nutrienti si fibre, ajuta procesul de digestie, fortifica imunitatea, combate constipatia si ajuta la formarea sucurilor gastrice. Noni Lichid la copii poate fi folosit in siguranta.
3. Kids Greens62.59 Ron1-0-130 tabsDetalii Produs
Probioticele si fibrele vegetale contribuie la imbunatirea digestie si combaterea constipatiei; impreuna cu vitaminele si mineralele sporesc imunitatea si completeaza nevoile nutritionale. Kids Greens la copii poate fi folosit in siguranta.
4. Pure Inulin125.24 Ron0-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare198,5 gDetalii Produs
Inulina in stare pura, extrasa din radacina de cicoare, este un remediu natural eficient in tulburari digestive, precum balonari, constipatie, diaree, indigestie. Pure Inulin la copii: poate fi folosit ca un indulcitor natural sanatos.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Constipatiaeste o problema de sanatate frecventa la copii. Este definita ca o trecere rara de tranzit intestinal sau scaune dure. Cele mai comune simptome de constipatie sunt miÅŸcări rare ÅŸi dificile de intestine, plenitudine constantă în abdomen ÅŸi pierderea poftei de mâncare. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni
ConstipatieDetalii Afectiune
Tranzit intestinal incetinit pentru materiile fecale. Determina defecatie dificila ca urmare a cresterii consistentei materiilor fecale.            
HemoroiziDetalii Afectiune
Hemoroizii sunt vene umflate si inflamate in interiorul ÅŸi in jurul anusului si rectului inferior. Acestia seamana foarte mult cu venele varicoase pe care le putem vedea pe picioarele unei persoane. Hemoroizii sunt o problemă de sănătate foarte frecventa si cauzeaza probleme serioase în aproximativ 4% din populatie. PrevalenÅ£a bolii hemoroidale creste odata cu varsta pana in deceniul al saptelea si apoi scade usor. Creste, de asemenea, in timpul sarcinii din cauza presiunii directe asupra venelor rectale.
ConstipatiaDetalii Afectiune
Constipatia reprezinta o tulburare a sistemului digestiv caracterizata prin diminuarea frecventei de evacuare a materiilor fecale din intestin sau prin dificultatea procesului de defecare.

0 recenzii pentru Digestie buna la copii (constipatie)

    Adauga o recenzie

    Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
    Toate campurile sunt obligatorii *

    *   = 3 + 6

    Disclaimer
    Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.