Dependenta de droguri (tratament)

Descriere Remediu Naturist

 

 

Dependența de droguria devenit o problemă gravă în majoritatea țărilor, cu milioane de dependenți de substanțe precum heroina, metamfetamina, cocaina, alcoolul și altele. În ultimii ani, informațiile cu privire la cantitatatea consumului de droguri și abuzul răspândit în societate a dus la o  mai buna conștientizare a problemei; încă tratarea dependenței de droguri nu a primit acelasi nivel de informare.

 

Multe persoane care cunosc pe cineva cu o problemă  legata de droguri sau alcool, cred ca petrecerea a ceva timp într-un centru de reabilitare va rezolva problema și că persoana va fi vindecata în urma tratamentului. Realitatea nu este aceasta, deoarece dependenta de droguri nu este cauzată de droguri, ci problema se află în interiorul dependentului.

 

Dependenta este o boala! Acesta este frecvent descrisa ca fiind o boala primara, cronica, progresiva, si recidivanta. Cercetarile din ultimul deceniu ne spun că dependența este o boală a creierului.

 

Oamenii sunt adesea reticenti in recunoasterea dependenței ca o boala din cauza primei utilizari voluntare a substantei. Chiar daca cineva alege să consume alcool sau alte droguri inițial, modificările care au loc la nivelul creierului de-a lungul timpului nu reflectă o alegere deliberată. Dependenta schimbă caile neronale ale minții. Aceste schimbări sunt suspectate de crearea de gândire și senzație de distorsiuni care duc la constrângerea de a consuma droguri, în ciuda consecințelor negative evidente. Astfel, natura dependenta este data de consumul de droguri compulsive, în ciuda consecințelor negative. Aceasta "utilizare compulsiva, în ciuda consecințelor negative" a devenit o parte a unei definiții acceptate pentru dependenta.

 

Toxicomania indusa de schimbari ale creierului este comuna pentru toate dependențele de droguri și unele vicii de proces (de exemplu, vicii de comportament compulsiv, cum ar fi dependența de jocurile de noroc, supra-alimentarea compulsiva, dependenta sexuala). Dependenta implica, de asemenea, o combinație de factori bio-psihologici din geneza, întreținere și recuperare. S-a spus pentru o lunga perioada de timp în domeniul adicțiilor ca anumite persoane sunt "programate" pentru dependenta, ca urmare a biologie (de exemplu, genetica), și devin dependente cu prima utilizare a oricărui drog care modifica starea de spirit.

 

Natura substantelor care modifica starea de spirit / mintea este de a ne „droga” sentimentele, gândurile și comportamentul. Acestea denaturează realitatea sau ne permit să ignoram realitatea. Orice droguri sau substante care modifica stare de spirit / mintea pot crea dependenta. De fapt, de efectele acestor substante oamenii devin dependenti. Efectele substantei asupra organismului se pot schimba în timp.

 

De ani de zile, orice tip de problemă cu abuzul de substanțe a fost etichetata ca o decadere morala – ca dependentul este slab, lipsit de auto-voință și este o persoană rea. În ziua de azi, un număr mai mare de oameni încep să vadă dependenta ca o boala - care este o dependenta terminala și incurabilă, dar poate fi abordata, tratata și menținuta sub control. Boala este obsesiva si compulsiva în natură, ceea ce duce la un caracter obsesiv compulsiv al dependetului care va cauta droguri și alte substanțe pentru evitarea sentimentelor nedorite.

 

Semne si simptome

 

Drogurile pot fi o substanță foarte complicata. Initial, consumator nu stie unde il duce, deoarece aceasta atitudine poate începe doar in scopuri sociale. Pentru unii, consumul de aceste substante poate fi controlabil si le utilizează numai cand este necesar, dar pentru unii nu. Unii utilizează drogurile ca un obicei, o rutină regulată, până cand, conștienti sau inconștienti, il folosesc mai mult și mai mult, până la punctul de dependența de droguri. Odata ce acest obicei este dezvoltat,  tinde să fie foarte dificil de eliminat iar discontinuitatea se prezinta simptome de sevraj.

 

Aceste simptome ale dependenței de droguri includ cheltuielile excesive de bani, chiar dacă unii isi pot permite și, uneori, poate duce la un comportament nedorit pentru a obține banii necesari, in scopul unei aprovizionari regulate de droguri. Dependenții de droguri se simt neproductivi sau bolnavi fără acestea, încrezători în a face activități riscante, care pot provoca chiar moartea, gasind in consumul de droguri frecvent o evadare sau un răspuns la probleme.

 

Semne de avertizare ale consumului si dependentei de droguri!

 

Tipul de droguri folosite este important, în scopul de a identifica anumite indicații sau semne de avertizare ale consumului si dependenței, deoarece, în funcție de tipul droguri semnele ar putea fi diferite. In functie de acestea, este posibil să ne dam seama dacă un iubit, membru al familiei, sau un prieten abuzează de consumul de droguri pe baza semnelor comportamentale și fizice de avertizare și simptomelor legate de droguri.

 

De ce dependentii au nevoie de droguri?

 

Dependenții de obicei sunt incapabili sa-si proceseze și sa-si exprimeel sentimentele într-un mod sănătos. Conflictu interior și o incapacitate de a face fata problemelor vietii, precum și sentimentele care le însoțesc, sunt motivația pentru dependenți de a folosi substanțe. Aceste subtante ii ajută pe dependenți sa-si evite sentimentele; chiar daca e vorba de fericire, tristete, deprimare sau alt sentiment, dependenta prosperă pe o incapacitate de a face față sentimentelor, conducandu-i pe dependenți la utilizarea acestor droguri.

 

Atunci când un dependent de droguri folosește și se angajează  într-un comportament obsesiv si compulsiv, acestea începe în curând să-și piardă toată puterea asupra acțiunilor sale. Acesta este punctul în care utilizarea de droguri progreseaza pana la un nivel la care nimic nu-i va mai opri - pierderea familiei, a locurilor lor de muncă, locuinței și a respectulului de sine nu mai inseamna nimic comparativ cu disperarea de a obține doza următoare. Dependenții de obicei ii recunosc dependeta ca o problemă, dar sunt în imposibilitatea de a opri utilizarea de droguri, în ciuda celor mai bune intenții ale acestora. Acestia sunt lipsiți de putere si nu pot opri utilizarea pe cont propriu, chiar dacă au dorința de a face acest lucru. Acesta este momentul in care dependenții de multe cauta ajutor pentru problema lor.

 

Cum se trateaza dependenta de droguri?

 

Tratamentul in ceea ce priveste dependența de droguri a progresat fata de cum era abordat anterior cu secole în urmă. Exorcismele și închisoarea în spitalele de boli mentale erau modul normal de a aborda dependenții înainte de a se cunoaste mai multe lucruri despre boala. In zilele noastre, condilierea dependentilor de droguri se bazează pe sprijinirea dependentului in a face fata problemelor sale de bază, într-un mod atent și susținator și într-un mediu sigur. Consilierea individuală, precum și terapia de grup s-au dovedit a fi cea mai bună metodă de tratare a dependenței de droguri, prin rezultatele pozitive generate de asociere.

 

Pentru dependenții care au privilegiul de a fi în măsură  să participe la un program de tratament într-un centru de reabilitare și / sau de a primi consilierein dependenta de droguri, prognosticul este pozitiv. Cu toate acestea, un dependent poate trăi doar o viață de recuperare în cazul în care este dispus să se ajute singur. În cazul în care un dependent nu vrea să se oprească, nici o cantitate de terapie sau de timp petrecut într-un centru de tratament nu-l va ajuta, cu excepția cazului în care acesta este motivatsă se oprească și să investească timp și energie în a se ajuta pe el însuși.

 

O parte importantă a recuperării de la orice dependenta, este urmarea unui program zilnic de recuperare pentru dependent. Dependenta este incurabil si, daca este lasata netratata se va dovedi a fi fatala, dar cu un program de recuperare, care se aplică zilnic, un dependent poate rămâne curat și treaz pentru tot restul vietii sale, intr-o zi la un moment dat. Indiferent de cât de multa terapie și consiliere poate primi un dependent, viața va prezenta în continuare probleme și sentimente incomode. În cazul în care un dependent este în imposibilitatea de a procesa aceste sentimente într-un mod adecvat, acestea nu va putea să isi mențină abstinența. Pentru ca dependenta este o boala, nu va putea „disparea” pur si simplu  - poate fi oprita și mentinuta, dar acest lucru necesita efortul și dorința dependentului în cauză.

 

Indivizii care suferă de dependenta nu trebuie să trăiască  o viață plina de ură de rusine de sine. Prin consiliere și adoptarea unui program care sa sprijine mentinerea unei vieti sanatoase, mental și fizic, un dependent poate trăi tot restul vieții sale fara sa consume subtante de acest gen care produc dependenta. Recuperarea de la droguri și alcool are nevoie de efort și vigilența, dar va permite dependenților care au pierdut tot ce aveau sa înceapa să ducă o viață normală și productivă din nou.

 

Cel mai bun mod de a evita și a preveni dependenta este să  încercați să nu utilizați deloc droguri, indiferent de stare si situatie!

 

Suplimente  Calivita de jutor in tratamentul naturist al dependentei de droguri

 

 • Rhodiola rosea este o planta cu efect adaptogenic si un aliat pretios impotriva stresului. Rhodiolin ridica nivelul de serotonina si dopamina la persoanele care se confrunta cu stres si reduce efectele hormonilor nocivi.  De asemenea, prezinta actiune de protectie a organismului impotriva substantelor nocive si protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice.

 

 • Vitamina C 1000 ofera o eliberare prelungita si o absorbtie lenta in organism, oferind necesarul zinic pentru o  sanatate optima. In cazul consumului de alcool si alte subtante daunatoare, precum drugurile, nivelul de vitamina C scade dramatic, astfel fiind nevoie de un aport mult mai mare decat in mod normal.

 

 • Noni Liquid prezinta calitatea de diminuare a efectelor nocive produse de consumul de tutun, alcool sau droguri si este benefic in lupa impotriva dependentelor.

 

 • Extractul din Yucca stimuleaza intr-un mod natural procesele organismului de detoxifiere, astfel Pure Yucca ajutand la eliminarea substantelor toxice, un proces necesar in lupta impotriva dependentelor. Acelasi efect il prezinta si plasturii cu efect detoxofiant Detox Patch.


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Dependenta de droguri (tratament)

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Rhodiolin161.00 Ron1-1-2 dupa masa120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiola rosea este o planta cu efect puternic anti-stres, anti-anxietate. Persoanele care dezvolta dependente si cele care nu pot renunta la o dependenta, au o problema legata de aceste doua tulburari, sau chiar depresie.
2. C 100096.21 Ron1-1-0100 tablete = 130 gDetalii Produs
Comsumul de droguri, tutun, alcool si alte substante toxice scad drastic nivelul de vitamina C in organism, slabesc imunitatea, cresc procesul de oxidare si imbatranire. Vitamina C cu eliberare prelungita acopera necesarul zilnic al acestui antioxidant.
3. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1 cu 1/2h inainte de masa946 mlDetalii Produs
Sucul de noni atenueaza efectele negative ale consumului de droguri, tutun, alcool si alte substante toxice; Mai mult decat atat, ajuta organismul sa elimine aceste dependente, reface echilibrul fizic si psihic, ofera o stare de bine generala.
4. Pure Yucca91.00 Ron1-0-1 inainte de masa100 capsule = 60 gDetalii Produs
Extractul din Yucca contine saponine, resveratrol, vitamine si minerale cu rox de detoxifiere si revitalizare. Elimina toate toxinele acumulate in organism datorita consumului de diverse substante, fiind primul pas catre eliminarea unei dependente.
5. Detox Patch160.00 Ronun plasture pe talpile picioarelor in fiecare searaO cutie 12 plasturi cu pulbere din extracte de planteDetalii Produs
Ajuta la eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul timpului in urma consumului frecvent de diverse substantante daunatoare. Aceste toxine formeaza depozite in organism si contribuie la aparitia de boli si instalarea unei stari generale proaste.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

Dependenta este frecvent descrisa ca fiind o boala primara, cronica, progresiva si recidivanta. Cercetarile din ultimul deceniu ne spun ca dependenta este o boala a creierului.

Simptome si semne

SimptomMentiuni
pierderea apetitului
halucinatii
dilatarea pupilelor
energie crescuta
agitatie, tremor, neliniste
iritabilitate, panica
insomnii, tulburari de somn
delir
incoerenta
DetoxifiereDetalii Afectiune
Neutralizarea in organism a toxicitatii anumitor substante exogene sau endogene.
Intoxicatie cu plumbDetalii Afectiune
Intoxicatia cu plumb sau saturnismul este extrem de periculoasa. Aceasta poate sa apara atunci cand intram in contact cu plumbul in diferite moduri. Plumbul poate sa fie prezent in aer, in zone circulate de masini care folosesc benzina cu plumb sau in zone cu furnale de la termocentrale. Putem intra in contact cu plumbul atunci cand folosim lacuri sau vopsele pe baza de plumb, sau folosim la invelirea alimentelor hartia de la ziare. Copii nostri pot intra in contact cu plumbul, atunci cand introduc in gurita jucarii a caror vopsea contine plumb. Desi pe baza noilor reglementari, producatorii de jucari nu mai au voie sa foloseasca asemenea jucarii, pe piata mai exista jucari de obicei de origine din China care pot sa contina plumb.
Acidoza metabolicaDetalii Afectiune
Acidoza metabolica este o tulburare functionala a organismului caracterizata prin tulburarea echilibrului acido-bazic (prin cresterea acizilor sau prin pierderea de baze).

0 recenzii pentru Dependenta de droguri (tratament)

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 1 + 6

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.