Astm bronsic

Descriere Remediu Naturist

Astmul este o boala ce pune viata in pericol. Are grade diferite de severitate, de la tuse simpla (foarte rar) pana la a provoca decesul. In prezent exista multe tratamente care fac viata mai usoara celor bolnavi de astm in forma severa. Incidenta astmului este considerata in crestere , in special la copii. Diagnosticul se pune acum mai precoce decat in urma cu 10 ani, medicii fiind constienti de semnificatia acestei boli.

Semne si simptome de astm
 
Frecventa si severitatea semnelor variaza mult de la un individ la altul si de la o criza la alta, la acelasi individ. Unii astmatici au uneori episoade usoare si scurte . Altii prezinta in cea mai mare parte a timpului tuse usoara "wheezing", cu excerbari severe dupa expunerea la alergeni cunoscuti, infectii virale, efort fizic sau iritanti nespecifici. Factorii psihologici, in special aceia care insotesc plansul, tipatul sau hohotele de ras pot declansa simptomatologia.
 
De obicei astmaticul resimte initial tusea, scurtarea respiratiei si senzatia de incordare sau opresiune la nivel toracic si poate auzi suieraturi. La sfarsitul crizei apare o sputa mucoasa, vascoasa.
 
Astmul - cauze de mediu

La majoritatea persoanelor care sufera de astm medicamentul de zi cu zi este sub forma unui inhalator preventiv, precum şi sub forma unui spray bronhodilatator, conceput pentru a deschide mai usor caile respiratorii. Un istoric atent este foarte important pentru a se stabili care sunt sunt factorii care declanseaza cel mai probabil aceasta afectiune. Astmul manifesta simptome care apar atat datorita factorilor externi cat si celor interni.

 • Stresul emoţional poate induce un atac de astm în mod direct prin convertirea sentimentelor negative intr-un impuls nervos, care poate elibera un hormon numit adrenalina. Adrenalina este produsa de către glanda suprarenală şi este unul dintre hormonii cei mai puternici ai corpului eliberat ca raspuns la orice stare de stres. Atunci cand stresul continuă in timp, chiar si la un nivel scăzut, un alt hormon numit cortizol incepe sa afecteze negativ organismul. Sistemul imunitar devine mai puţin eficace iar infecţiile în piept devenit mult mai frecvente.
 • În cazul în care persoana se simte mai rău în timpul unui anumit sezon, atunci este suspect polenul. Un aspect important este evitarea alergiilor alimentare, deoarece un aliment extrem de alergic în dieta unei persoane poate fi unul dintre declansatorii primari.
 • Efectele negative ale fumului de tutun activ sau pasiv, praful sau vaporii de substanţe chimice, vopselele sau spray-urile, expunerea in faţa persoanelor care au infecţii respiratorii, expunerea la aer foarte rece sau schimbări bruşte de temperatura, alergeni, parul de animale, anumite ierburi sau polenul pot fi, de asemenea, factori declansatori ai astmului. Metalele grele şi reziduurile de pulverizare, aditivii alimentari şi substanţele chimice de uz casnic, cum ar fi produsele de curatat, se adăuga la această povară.
 • Oamenii de stiinta au gasit o legatura intre alergiile alimentare şi atacurile de astm la copii. Mai mult de 50% dintre copiii cu astm sever au avut alergii alimentare, în special la alune, si numai 10% din grupul cu astm in forma usoara au avut alergii alimentare. Laptele de vacă se află în fruntea listei alimentelor alergene, impreuna cu alte alimente, cum ar fi grâul, portocalele şi alunele.
 • Astmul poate fi transmis genetic din generaţie în generaţie. Copiii de părinţi cu o istorie de astm bronşic au cu 40 % mai multe sanse de a dezvolta boala decât copiii fără antecedente genetice de astm. Factorul genetic pentru astm nu poate fi eliminat, insa simptomele bolii sunt foarte tratabile.
 • Una dintre cauzele cele mai frecvente ale astmului sunt alergiile. Alergiile afecteaza frecvent copiii şi provoacă astm. Alergenii sunt cauzele frecvente pentru astm in copilarie.
 • Acarienii din praf, polen, blana de pisică şi fum sunt unii dintre alergenii care ar putea declansa astmul la suferinzi. Acarienii sunt creaturi microscopice care se hranesc cu fulgi de piele moartă şi prospera pe domenii cum ar fi patul, cearşafurile, pernele şi alte ţesături. Adesea, persoanele care sufera de astm au o respiraţie şuierătoare, din cauza particulelor de praf prezente în haine sau paturi. Polenul de flori este cea mai raspandita cauza in timpul primăvarii. Pentru unii, ar putea fi febra fânului. iar pentru alţii, acesta ar putea declanşa doar o criza de astm alergic.

Astmul intrinsec: Acest tip de astm este, în general, rezultantul unei reacţii alergice la orice fel de alergeni. Aceasta reactie se produce, în general, în etapele ulterioare ale vieţii. Boala poate lua proporţii mari şi se poate manifesta dintr-o dată. Deoarece aceasta boala nu este declansata de alergeni, acesti pacienti nu raspund la tratamentele anti-alergice de orice fel.

Astm intrinsec în mod normal, apare ca urmare a unor boli pulmonare care ar fi putut exista pentru o lungă  perioadă de timp, dar care nu au putut fi detectate. Uneori pacienţii care suferă de un fel de infectie bronşica în primele etape ale vieţii, dezvolta astm intrinsec dintr-o dată după mulţi ani de la vindecarea infecţiei şi fără nicio manifestare de orice fel de simptome de reapariţie a infecţiei. Acest lucru indica faptul că infectiile pulmonare trebuie să fie detectate şi tratate corespunzător şi nu ar trebui să fie neglijate.

De asemenea, persoanele care au avut orice fel de tulburări pulmonare ar trebui să aibă grijă în plus.

Tratament pentru astm

Deşi astmul nu are leac, o medicatie adecvata şi schimbări în mediul şi modul de viaţă pot suprima simptomele si ii pot ajuta pe cei afectaţi să aibă o viaţă aproape normală. Unele dintre cele mai comune simptome de astm sunt tusea, congestia în piept, respiraţie şuierătoare, lipsa de respiratie, oboseala si anxietate. Aceste simptome pot fi variate pentru diferite persoane. Astmul alergic poate fi iniţiat sau agravat de factori precum stresul, schimbările climatice, exerciţiul fizic şi alte boli.

Gestionarea astmului devine o parte foarte critică şi integrantă din vieţile oamenilor care suferă de aceasta afectiune. Pentru a tine sub control aceasta efectiune acestia trebuie să fie atenţi, să se ţină departe de lucruri care pot afecta organele respiratorii şi să ia medicamente corespunzătoare, recomandate de medic.

De departe, cel mai popular tratament pentru astm este inhalatorul. Inhalatorii sunt dispozitive unice care permit astmaticilor să respire mai usor si ajuta la calmare sau chiar împiedica un atac de astm.

Tratament naturist pentru astm cu produse Calivita

Pe site-ul retetanaturista.ro gasiti o varietate mare de produse naturiste ale caror ingrediente sunt folosite cu succes in tratamentul astmului bronsic.

Noni Lichid sau Noni caps. Administrat cu 1/2h inainte de mase are o actiune antialergica fiind benefic pentru astmatici deoarece alergiile sunt o cauza frecventa a acestei afectiuni.

Omega 3 este un supliment alimentar pe baza de ulei de peste cu o compozitie bogata in acizi grasi nesaturati care regleaza numeroase procese biochimice, reduc vascozitatea sangelui si contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine, imbunatatind aportul de oxigen la nivelul tesuturilor.

Rhodiolin are efect anxiolitic - la bolnavii de astm apare frecvent starea de anxietate si starea de sufocare din timpul atacurilor.

OxyMax - este un supliment alimentar pe baza de oxigen biologic stabilizat - un concentrat electrolitic netoxic, care nu contine hidrogen-peroxid si care furnizeaza organismului oxigen sub forma moleculara.

Oregano Oil are proprietati antifungice si antimicrobiene cu un spectru larg. Acidul roxmarinic are un efect antinflamator care inhiba enzima numita ciclooxigenaza 2, la fel ca si ibuprofenul, naproxenul si aspirina. Timolul si carvacrolul ajuta la fluidificarea mucusului din caile respiratorii si la eliminarea spasmelor bronsice.

ImmunAid este un supliment alimentar care poate fi folosit pentru a creste imunitatea si previne bronsitele astmatiforme. Se administreaza in perioadele de acalmie, si nu in criza dispneica.

Remediile naturiste pentru folosesc substanţe naturale, sunt lipsite de reactii adverse iar efectele sunt de lunga durata.

Acupunctura pentru astm - Utilizeaza ace pentru stimularea de reacţii chimice în organism şi pentru a corecta dezechilibrele de energie existente. Acupunctura permite autovindecarea corpului.

Tratamentul homeopat pentru astm - determina care este cauza astmului si foloseste remedii naturale pentru a încuraja organismul sa se vindece singur.

Aromaterapie pentru astm – se bazeaza pe puterile de vindecare naturală a uleiurilor extrase din plante.

Remedii naturiste pentru astm - Exista destul de puţine remedii pe bază de plante naturale, care s-au dovedit cu adevarat eficiente.

Utilizarea de tratamente şi căi de atac naturale pentru astm poate elimina nevoia de medicamente prescrise şi poate ajuta la imbunatatirea calitatii vietii.

Asocieri recomandate: 1+2+4 ; 1+3+4 – consum cel putin 3 luni

Noni Lichid sau Noni caps. se administreaza cu 1/2h inainte de masa si este un antialergic imperios necesar la acesti bolnavi pentru ca se stie ca cele mai multe forme de astm bronsic (in special la copii) sunt alergice.

Omega 3 se administreaza dupa masa,uleiul de peste are in compozitia lui acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Deoarece reduc vascozitatea sangelui contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen in tesuturi.

Rhodiolinse administreaza dupa masa si are rol anxiolitic (este cunoscuta starea de anxietate care se instaleaza la acesti bolnavi, in criza de astm bronsic, teama de sufocare)

OxyMax se administreaza diluat intr-un pahar cu apa, este un supliment de oxigen biologic care contine oxigen stabilizat. Oxigenul stabilizat este un concentrat electrolitic netoxic, care nu contine hidrogen-peroxid si care pune la dispozitie organismului oxigenul sub forma moleculara.

Optional

Oregano Oil se administreaza dupa masa cu putina apa sau suc,are efect antifungic si antimicrobian, avand un spectru larg. Efectul antiinflamator este dat de acidul rozmarinic care inhiba enzima numita ciclooxigenaza 2, similar cu ibuprofenul, naproxenul si aspirina. Cele doua substante active, timolul si carvacrolul, ajuta la fluidificarea mucusului din plamani si eliminarea spasmelor bronsice.

Oregano Oil se administreaza in bronsitele care apar frecvent la astmatici

ImunAidse administreaza in perioadele de acalmie, nu in criza dispneica, pentru a creste imunitatea organismului si a preveni bronsitele astmatiforme avand efect de imunostimulator


dr delia enachedr dan navolan

Daca aveti intrebari sau doriti detalii, puteti consulta medicii nostri de la Centrul Medical Sanatatea

Dr Delia Enache si Dr Dan Navolan

0351 458808 / 0251 212222 / Consultatie online

Produse naturiste recomandate pentru Astm bronsic

Toate produsele recomandate pe site sunt atestate de ministerul sanatatii si au avizul FDA - cel mai dur for mondial care atesta calitatea produselor destinate sanatatii !

Produs NaturistPretMod de administrareCompozitie
1. Noni Lichid277.00 Ron1-1-1946 mlDetalii Produs
Noni Lichid este un foarte bun antialergen natural, fiind de mare ajutor persoanelor cu astm. Actiunea sa imunomodulatoarea restabileste functia imunitara. Noni Lichid pentru copiii cu astm este o alternativa naturala fara efecte adverse.
2. Omega 3104.80 Ron1-1-1100 capsule gelatinoase = 152 gDetalii Produs
Omega 3 contine acizi grasi esentiali, care reduc vascozitatea sangelui, imbunatatesc circulatia sangelui si scad procesul inflamator, generat inclusiv de astm. Omega 3 pentru copii este altrenativa naturala, fara efecte adverse.
3. Rhodiolin161.00 Ron1-1-1120 capsule = 54 gDetalii Produs
Rhodiolion este benefic pacientilor cu astm datorita efectului sau anxiolitic. Persoanele cu astm adesea se confrunta cu anxietate si senzatia de sufocare in timpul unui atac de astm. Rhodiolin pentru copii nu are efecte adverse.
4. OxyMax257.00 Ron5-5-5 (picaturi in pahar cu apa)60 ml solutieDetalii Produs
OxyMax ofera organismului o forma lichida si naturala de oxigen suplimentar, care restabileste oxigenarea tesuturilor si moleculelor.
5. Oregano Oil120.00 Ron4-4-4 (picaturi adulti; 2-2-2 picaturi copii)30 mlDetalii Produs
Oregano Oil are un efect antiinflamator natural.Actioneaza ca un antibiotic natural care elimina o gama larga de germeni patogeni, ajuta la fluidizarea mucusului din caile respiratorii si previne crizele bronsice.
6. ImmunAid200.00 Ron2-1-2180 capsule = 93.24 gDetalii Produs
ImmunAid este un stimulent natural al functiei imunitare, care poate preveni bronsitele astmatiforme si complicatiile virozelor care apar la persoanele cu astm bonsic.
Legenda(la "Mod de administrare"):

1-1-1reprezinta 1 (tableta/capsula/lingura de sirop) dimineata, 1 dupa-amiaza, 1 seara.

Date generale

O boala respiratorie frecventa, care poate sa apara la orice varsta si se datoreaza ingustarii cailor respiratorii mici, numite bronhiole, insotita de secretie mucoasa. 

Simptome si semne

SimptomMentiuni

0 recenzii pentru Astm bronsic

  Adauga o recenzie

  Ajuta alte persoane cu pareri pertinente
  Toate campurile sunt obligatorii *

  *   = 10 + 7

  Disclaimer
  Continutul acestui site are scopul de a oferi informatii generale si nu inlocuieste recomandarile si/sau diagnozele sau constatarile medicale pentru diferite afectiuni ale starii de sanatate. Produsele prezente pe acest website fac parte din categoria suplimentelor alimentare. Conform legislatiei in vigoare se pot administra fara o prescriptie medicala si nu inlocuiesc tratamentele medicale de specialitate. Perioada de administrate cat si rezultatele obtinute pot diferi de la un corp la altul in functie de factori precum problemele de sanatate, alimentatie cat si raspunsul organismului.